Prisen på Roadtrip 2010

En roadtrip i USA på 3 uger kan lyde som en dyr omgang, men det behøver det ikke at være. Den totale pris kan virke høj men der er mange aspekter af prisen man selv kan regulere og på den måde holde et givent budget.

Priser på fly, bil og hotel i 2023

Du kan hurtigt få et fingerpeg om en stor del af udgifterne til din roadtrip. Fly, bil og overnatninger kan du undersøge i din research og se om det ligger indenfor dit budget.
I 2023 gennemgik jeg prisen på to forskellige færdigpakkede ture udbudt af rejsebureauer. Jeg søgte så efter enkeltdelene (fly, bil og hotel) i samme tur og sammenlignede prisen. Dels viste det hvad du kunne spare ved at gøre det selv (titusindevis af kroner), men også hvad du kan forvente at grundprisen er på en roadtrip.

Se prisen på fly, bil og hotel

Udgifterne på din roadtrip

Når man som jeg vælger at tage af sted i højsæsonen så er priserne højere end på andre tider af året og der er mange penge at spare afhængigt af hvornår man tager af sted.

På nogle områder rækker pengene langt i USA og prisen på bl.a. billeje, overnatning og til dels mad, er relativt billigt.

I 2009 førte jeg et detaljeret regnskab og publicerede den totale pris med så mange detaljer som muligt.

I 2010 har jeg noteret endnu flere detaljer og har forsøgt at gøre rede for så mange udgifter som muligt nedenfor.
Selvom prisen på min roadtrip i 2010 var billigere i dollars så kom den til at koste ca. Det samme i danske kroner pga. Udviklingen i dollarkursen.

Flybillet

Prisen på flybilletten til Seattle var kr. 6200. Afgang 7. aug. / hjemkomst 28. aug.
Havde jeg ventet en måned var der mindst 1000 kr. at spare på prisen.

Rejseforsikring

Prisen på rejseforsikring hos europæiske for personer under 35 kostede kr. 484
Når man fylder 35, stiger prisen til ca. kr. 900 for 3 uger i USA.
Jeg anbefaler ikke at tage af sted uden rejseforsikring. Det gule sygesikringskort dækker ikke i USA så prisen for en ulykke kan blive rigtig høj.
Medmindre andet står nævnt, var vi 2 personer om at dele de følgende udgifter.
Priserne er også omregnet fra dollar til kroner. Kurs 5.8 er benyttet, da det var den gennemsnitlige kurs i den periode vi var i USA.

Billeje

Prisen for billeje i USA i 3 uger kostede kr. 6800
Du kan sagtens leje en stor bil (Ford Mondeo størrelse) i 3 uger i USA til kr. 4000-4500.
Til denne tur havde vi bevidst valgt en SUV. Det koster mere er er meget mere end man har behov for når man kun er to personer.

Benzin

Prisen på benzin i USA er ca. det halve af hvad den er i Danmark. Vi betalt knap 4,5 kr for en liter og brugte i alt kr. 3585 på benzin.
Vi kørte 7650 km på vores 3 uger roadtrip i USA. Det er meget længere end jeg normalt kører på 3 uger i USA så udgiften til benzin er højere på denne tur end sidst og også højere end de fleste vil opleve. Altså vil der være penge at spare på ikke at køre så langt. Havde vi valgt en mere økonomisk størrelse bil, så havde den udgift været mindre.

Overnatninger

Prisen på årets 21 overnatninger var kr. 14.260. Det er en gennemsnitlig overnatningspris på kr. 679.
Overnatningerne i år ($ 2459) har været billigere end i 2009 ($ 3016) men pga. dollarkursen er den næsten den samme i kroner og der er kun 1000 kroner til forskel.
Det kunne vi sagtens have gjort billigere, men vi valgte mange steder bekvemmelighed (tæt på bymidte/attraktioner) frem for billigst muligt.
På alle værelserne kunne man have overnattet 4 (2 dobbelt senge). Måske ikke til helt den samme udgift, da man nogle steder betaler 5, 10 eller 15 dollar oveni pr. Person. På samme måde havde man kunne spare en smule hvis man er af sted som par og deler en dobbeltseng.
Den dyreste overnatninger i 2010 var i Kalispell i Montana på Best Western med en pris på 203 $. Den billigste var på Motel 6 i Moses Lake, Washington med en pris på 62 $.

Priser på overnatning i 2023

Her kan der spares mange penge. De fleste hotel- og motelværelser fåes med god plads til 4 voksne. Et motel/hotel i udkanten af byen eller i en mindre by kan fåes til knap $100 – og det uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. 4 voksne i et værelse med 2 king size dobbeltsenge til 100$ inkl. morgenmad. Det fåes ikke meget billigere og den mulighed er der næsten overalt i USA.

Jo tættere på bymidten eller en stor attraktion (og ikke mindst i Nationalparker) du kommer, jo dyrere bliver det. Men eks. 180$ for et værelse til 4 voksne er stadig billigt. Hvis du har behov for at spare lidt i budgettet til din roadtrip, så gør det på overnatningen. For mange er bekendtskabet med et motelværelse kun 8-10 timer. Du ankommer sidst på dagen, tager måske ud og spiser, er træt efter en lang dag på vejen, og skal tidligt afsted dagen efter.

Her kan du se hvad jeg betalte for overnatninger på en roadtrip i september 2023.

Se prisen på overnatning

Mad

Den samlede pris på mad og snacks på turen udgjorde kr. 7014.

Den udgift fordeles på:
Morgenmad 730 kr.
Frokost 788 kr.
Aftensmad 4095 kr.
Snacks (diverse drikkelse, is, slik, chips mm.) 1426 kr.
Alle priser er inklusiv drikkepenge på 20%. Man siger 15-18 % er god skik. For nemhedens skyld så gav vi 20% og langt de fleste steder var de 20% fortjent.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Udgiften til morgenmad kunne være undgået, hvis man udelukkende boede på hoteller med morgenmad.
Den forholdsvis lille udgift til frokost hænger sammen med at vi dels spiste en stor morgenmad, når man er i de varme områder er man (vi) ikke så sulten og så havde vi, ved købet af vores køletaske til 20 $, sikret os et køleskab på turen, så vi købte selv brød, kød og ost og lavede selv sandwiches til frokost (og en enkelt gang til aftensmad). På den måde kunne en udgift på 20$ strækkes til 3 x frokost og måske en aftensmad.
Prisen på den dyreste middag vi spiste var 120$. Det var på The Million Dollar Cowboy Steakhouse i Jackson, Wyoming. Det var en delt forret og en 300 grams steak til hovedret (til hver) og to øl, inkl. drikkepenge.

Seværdigheder og aktiviteter

Prisen på entré og aktiviteter på denne tur dækker bl.a. over ting som:
Årskort til nationalparkerne (80$ for adgang i et år)
Jet-boat tour i Hells Canyon
Zip-Line tour
Speedweek i Bonneville
Dune buggies i St. Anthony Dunes
Medora Musical
Space Needle
Bites of Seattle
Ducks Tour
Boeing flyfabrik
Den samlede pris for det plus de løse blev 5485 kr.

Prisen i alt for Roadtrip i USA 2010

Kr. 6800 + 3585 + 14.260 + 7014 + 5485 = 37.144
Divideret med 2 personer = 18.572 + flybillet (6200 kr.) og forsikring (484 kr.).
Prisen for 3 ugers roadtrip i USA i august 2010 blev på i alt kr. 25.256
Hvis det havde været til 2009 dollarkurs (5,1) havde prisen i danske kroner været 20037 kr. Her kan du se den samlede pris for Roadtrip 2009.
Ved valg af anden rejseperiode, en anden bil, en kortere rute og måske nogle andre valg af hoteller, så kan du reducere prisen med op imod 3000 kr. Pr. person.

Diverse

Det er prisen på de faste udgifter for en roadtrip. Dertil skal man lægge et beløb hvis man køber souvenirs eller andet med hjem. Jeg har brugt 950 kr. På diverse t-shirts og andre souvenirs.

Det bringer min samlede pris for Roadtrip 2010 op på kr. 26.206.

Mange penge? Måske, men da jeg har været af sted hvert år siden 2003 og ved jeg skal af sted igen næste år, så bliver der sparet lidt sammen henad vejen og nogle af udgifterne falder lang tid på forhånd (bl.a. fly og bil bookes/betales flere måneder i forvejen) så det føles ikke så vildt som det lyder.

Men det kan være en høj pris for mange at punge ud, men som jeg nævner ovenfor, så er der muligheder for at reducere prisen så den passer bedre til ens budget. Her kan dæ læse mere om budgettet for en roadtrip og hvordan man kan reducere prisen på de forskellige udgiftsposter uden at gå for meget på kompromis med oplevelsen.

pie_chart_budget_2010

Se prisen for min roadtrip i 2009.

Se oversigt og prisen på motel- og hotelovernatninger fra roadtrip 2013 (21 overnatninger, 16 forskellige steder).

Bestille selv eller hos rejsebureau?

Der kan være mange penge sparet ved at planlægge og bestille din rejse til USA og Canada på egen hånd. Rejsebureauer kan være fine i nogle sammenhænge, men for de fleste vil en tur til USA eller Canada bedre kunne betale sig at sammensætte selv. Jeg har samlet eksempler på hvor meget du kan spare ved at gøre det selv.

Stil spørgsmål det rigtige sted

Har du spørgsmål om budgettet og udgifter på din roadtrip, kan du ikke stille det på dette indlæg.
Der er en artikel fra 2013 om samme emne, som du kan se her. Hvis du stadig har brug for at stille spørgsmål kan du gøre det på det indlæg.

Opdateret 16. jan 2024

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Prisen på roadtrip 2013

Tre ugers roadtrip i USA eller Canada er ikke billigt, men ikke nødvendigvis dyr, sammenlignet med tre ugers ferie til andre destinationer. Du har selv stor indflydelse på den endelige pris på din roadtrip.

Billeje i USA & Canada