Annual Pass til nationalparker – 2024

Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip i 2024, kan der være gode penge sparet på indgangen med et annual pass.

Adgang til naturen på din roadtrip

Meget af den utrolige natur du kan opleve på din roadtrip, koster ikke ekstra at opleve. Du kan køre gennem landskabet og nyde den billedeskønne natur. Flere steder kan du også bevæge dig ud i landskabet til fods, uden at skulle betale ekstra.

Der er dog en række populære naturområder rundt om i USA og Canada du skal betale for at opleve. De største af disse er nationalparker. I langt de fleste nationalparker i USA skal du betale entre for at komme ind.

Når du kører ind i en nationalpark, foregår det som regel via en hovedindgang (kan der være flere af i en nationalpark). Her skal du betale entre første gang du kører ind i parken. Du betaler entre for din bil, som inkluderer alle personer i bilen. Din adgangsbillet gælder i flere dage og skal sættes i forruden.
Hvis du kører ind hvor der ikke er en indgang – eller indgangen ikke er bemandet – skal du holde ind på et besøgscenter og betale.

Adgangspris til nationalparker og andet natur

Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. De største og mest populære nationalparker koster 35 US dollars for en bil, inkl. passagerer (pris i 2024). Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre.

Nationalparkerne er ikke den eneste natur du skal betale for at besøge. National Park Services vedligeholder 423 parker, steder, monumenter, parkways og kyster mm. Rundt om i USA. Flere af disse skal du betale entre for at besøge.

Annual Pass – spar penge og få adgang til mere

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass. Et årskort. Der er to typer annual passes: et der giver adgang i et år til en specific nationalpark og et der giver adgang til alle nationalparker.
Når du køber dit annual pass skal du købe det, der giver adgang til alle nationalparker. Det er også det der hedder et Interagency Annual Pass.
Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024). Da du vil skulle betale 100 dollars eller mere for adgang til de 3-4 store nationalparker på vestkysten, så er der penge sparet med et annual pass.

Med et annual pass til 80 dollars får du også adgang til alle de andre steder som serviceres af National Park Services. Men du får mere end det. Som navnet siger, så er det et interagency annual pass. Det betyder kortet også giver adgang til områder som håndteres af Forest Service, Fish & Wildlife Service, Bureau of Land Management, Bureau of Reclamation og hvor du normalt skal betale et gebyr for brug.
Det er ofte skiltet om interagency annual pass er gyldigt i de forskellige områder – ellers kan du spørge ved indgangen.
Her kan du finde en oversigt over de mange hundrede parker rundt om i USA.

Hvor købes et annual pass?

Det nemmeste er, at købe et annual pass første gang du besøger en nationalpark på din roadtrip. Ved indgangen kan du købe kortet og endda (ofte) betale med kreditkort. Hvis de ikke har kortet ude ved indgangen (eller indgangen ikke er bemandet – kan opleves i mindre parker eller uden for sæson), kan det være du skal køre ind til visitor centeret og købe et annual pass der.

Brug af annual pass

Når du køber et annual pass skal du skrive under bag på kortet. Når du besøger den næste nationalpark, skal du blot have dit ID og annual pass klar. Din underskrift sammenlignes så med dit ID.

Udover at spare penge på indgangen kan et annual pass også give hurtigere adgang til nationalparkerne. Når du først har kortet, og ankommer til en nationalpark med en lang kø, kan det være der er en kø dedikeret til annual passes.

Gratis adgang til nationalparkerne i 2024

På enkelte dage i løbet af 2024, kan du komme gratis ind i alle nationalparkerne i USA. Der er fem gratis dage fordelt over året + National Park Week. National Park Week falder ofte sammen med påsken. Skal du besøge nationalparker i påsken, så undersøg om Nationale Park Week falder sammen med din tur, så du ikke behøver betale for et annual pass.

  • January 15: Birthday of Martin Luther King, Jr.
  • April 20: First day of National Park Week
  • June 19: Juneteenth National Independence Day
  • August 4: Anniversary of the Great American Outdoors Act
  • September 23: National Public Lands Day
  • November 11: Veterans Day

Her kan du finde mere info om Free Entrance Days i nationalparkerne og se datoerne.

Nationalparker uden adgangsgebyr

Der er en god håndfuld nationalparker rundt om i USA, som er gratis at besøge året rundt. Det kan være det er en af dem du planlægger at besøge, hvorfor et annual pass måske ikke kan betale sig. Her kan du finde mere info om parker der ikke opkræver entre ved besøg.

Annual Pass i Canada – Parks Canada Discovery Pass 2024

Du kan også købe et årskort til nationalparkerne i Canada. Et annual Parks Canada Discovery Pass giver adgang til mere end 80 steder i løbet af et år. Her kan du se hvilke parker og andet kortet giver adgang til.
En Parks Canada Discovery Pass til en bil plus 7 personer i samme bil, koster 145 CAN dollars (pris i 2024).

Som med Annual Pass i USA, så behøver du ikke købe et Parks Canada Discovery Pass på forhånd. Det kan købes i de fleste parker og andre steder. Her kan du finde mere info om hvor du kan købe kortet.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Opdateret 4. dec, 2023

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada