Sådan lader du op på din roadtrip

Jeg er gået fra at have mange gadgets med på en roadtrip, til kun nogle enkelte. Primært telefon og bærbar. Det gør opladning nemmere på en roadtrip.

Opladning af elbil

Hvis du fandt denne side i håb om at få info om opladning af elbil på en roadtrip, så er du end det forkerte sted. Jeg har kørt 6000 km i en Tesla elbil på en roadtrip og skrevet om alle detaljerne, inklusiv opladning. Alt den info finder du her.

Gadgets på din roadtrip

Dette varierer afhængig af hvem du er, hvor mange i rejser mm. Jeg er gået fra, at for år tilbage at rejse med mange gadgets, til kun en lille håndfuld. Det har gjort mange ting nemmere, men specielt opladning.

Førhen kunne min liste af gadgets på en roadtrip se sådan her ud:
Mobiltelefon
Bærbar
iPad
Kamera DSLR
Kamera compact
2x GoPro
GPS
Barbermaskine – ikke rigtig en gadget, men nødvendig og behøver strøm 🙂

I dag rejser jeg med:
Telefon (erstatter mine kameraer og GPS)
Bærbar
iPad (bruges primært på flyveturen)
Barbermaskine

Det kræver færre stik, men benytter stadig samme løsning med en dansk forlængerledning, som jeg startede med for snart 15 år siden.

Hårtørrer og strømstyrke i USA

Enheder som PC, smartphones, tablets mm. kan fint sættes direkte i amerikanske stikkontakter. Deres egne omformere tager hensyn til forskellen i strømstyrke.
Rejser du med din hårtørrer, kan det være den ikke virker. I USA er strøken 110 V hvor den er 220 i DK. Nogle hårtørrer har en omskifter så den virker fint. Andre vil ikke virke.

Opladning i bilen

Hvad angår GPS og mobiltelefon, så benytter jeg strømudtaget i bilen til at lade dem op. Heldigvis lades alle disse op via USB, så jeg har en USB strømudtag med som passer i bilen. I de biler jeg har haft i USA har der stort set været to (eller flere) strømudtag, så der mangler man som regel ikke strøm.
Det man skal være opmærksom på når man lader i bilen er, om den lader når bilen er slukket. Ikke så vigtigt for en kort bemærkning og nok heller ikke noget der kan tømme batteriet, men alligevel noget man bør være opmærksom på når man forlader bilen.

Herman du se mere om hvad du kan forvente af udstyr i en lejebil.

Sparsom adgang til stikkontakter

I mange år er motel- og hotelværelser ikke blevet indrettet med særlig mange stikkontakter og de der er, bliver ofte allerede benyttet til noget andet. Hvis man ikke er forberedt på det kan man risikere at skulle huske at skifte rundt mellem de forskellige ladere så alle de vigtige ting er ladt op til dagen efter når man skal afsted igen.
Selv med et par adaptere til amerikanske stik, så er det ikke sikkert der er stikkontakter nok på værelset til at dække det opladningsbehov du har.

Min løsning på opladning

Det fandt jeg ud af for mange år siden og har fundet min egen løsning på problemet. Jeg medbringer ikke adaptere til de individuelle gadgets for så oplade dem i de få stikkontakter der måtte være til rådighed. I stedet har jeg sat en adapter på en dansk forlængerledning og har på den måde skabt flere stikkontakter og skal ikke skifte gadgets og batteriladere rundt i løbet af aftenen for at sikre at alt er ladt op til dagen efter.

Opdateret 5. feb, 2024.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

7 Comments

  1. Hej Rene. Måske et dumt spørgsmål men må man godt tage opladere med til USA og skal man have dem et bestemt sted?

    1. Det må du i hvert fald.

      Aht. til håndbagagens vægt og besværlighed er det en god ide at lægge dem i check-in-bagagen i stedet. Men du må have dem begge steder.

  2. Hej

    Jeg tager om 9 dage afsted til USA på roadtrip i 5 uger med min kæreste. Den lille adapter der ses på billederne , hvor har du købt den?

    Mvh
    Maria

    1. @ Maria

      Går ud fra du mener den til bilen?

      Kan ikke huske hvor jeg anskaffet den, men du kan finde en lignende i Fona eller Computer City m.fl. Koster et par hundrede hvor jeg lige kan finde dem.

      1. Hvis man har tid til at vente op til en måneds tid på at få det leveret, så kan de erhverves væsentligt billigere på ebay 🙂

  3. Hvad gør du med spændingen på de apparater du har med ? kan de alle håndtere de amerikanske volt? Eller hvordan sikrer du dig det ?

    1. @ Søren

      Jeg gør ikke noget. Der er ingen problemer med amerikanske volt.

      De apperater som benytter batterier (iPad, iPhone, iPod, computere, kameraer, GPS´er mm.) har i deres ladere og omformere den nødvendige teknik der gør, at du blot kan sætte et USA stik på og bruge det uden videre hensyn. Af samme grund kan du tage elektronik købt i USA med til Danmark og benytte uden problemer.

      Eneste jeg har været ude for, er hvis du har en elektrisk barbermaskine uden batteri. Sætter du den i et USA stik kan det være den opfører sig anderledes. På nogle modeller, kan du ved stikket i maskinen, dreje den over på 110 volt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada