Quebec Citadell og jul året rundt

Heste, eksercits på kastellet og jul året rundt. Der gemmer sig masser af overraskelser i den gamle bydel i Quebec City, Canada.

6. juni, 2013

Der var desværre ikke tid til en dag mere i Quebec City, men jeg nåede så meget jeg kunne om formiddagen inden turen gik videre.

Hestevogne i Quebec

Jeg var ude inden dagen rigtig kom i gang og en af byens rullende attraktioner var i gang med at gøre klar til dagens ture. Når de ikke er ude og kører overnatter de og holder til i Esplanade Park .

quebec_city_citadell_2013-1

quebec_city_citadell_2013-2

Citadell i Quebec City

Jeg gik lidt rundt på må og få og ved at gå lidt rundt på toppen af fæstningsmuren, endte jeg oppe ved La Citadelle de Québec (Kastellet).

quebec_city_citadell_2013-3

Det er den gamle fæstning for byen fra 1693 og hjemsted for 22. Royal Regiment siden 1920.

I dag er det museum og træningsområde for 22. Regiment (garden).
Denne formiddag var nye rekrutter ude og øve eksercits og fra toppen af muren, var der udsyn til alle øvelserne.

quebec_city_citadell_2013-4

quebec_city_citadell_2013-5

quebec_city_citadell_2013-6

Udsigt til floden

Via de små snørklede gader i Quebec City tog morgenens tur mig videre ned til Floden. Den gamle bydels arkitektur og layout kan ikke andet end brigne tankerne hen på gamle europæiske byer.

quebec_city_citadell_2013-7

quebec_city_citadell_2013-8

quebec_city_citadell_2013-9

Der ligger en promenade ved det eksklusive Fairmont hotel i Quebec, med udsigt til floden. Du kan komme helt ned til floden derfra bl.a. ved at køre med funikular (vinklet tog) ned.

quebec_city_citadell_2013-10

quebec_city_citadell_2013-11

Shopping i Quebec City

Byen var så småt ved at vågne og det betød butikkerne også kom til live. Jeg havde ikke et shopping behov denne dag, men en enkelt butik fangede alligevel min interesse.

quebec_city_citadell_2013-12

Jul i juni

Det var en julebutik i flere etager med alskens julepynt. Ikke første gang jeg står i en julebutik om sommeren. De findes mange steder rundt om i USA og Canada. Det jeg synes er interessant ved dem, er de mange typer julepynt de har.

quebec_city_citadell_2013-13

quebec_city_citadell_2013-14

quebec_city_citadell_2013-15

quebec_city_citadell_2013-16

Ofte tematiseret, så du kan finde julepynt fra mange forskellige brands, men også figurer fra film og TV som er julificeret som eks. Simpson og Elvis m.fl.

Andre roadtrip oplevelser:

Whistler Mountain til Kamloops

Første rigtige roadtrip dag i British Columbia med masser af åbne strækninger, lækker natur, burgere og canadisk alkohollovgivning.

Montmorency Falls i Quebec City

Qubec City var målet for min korte roadtrip i Canada, men inden jeg fandt ind til den gamle bydel og hotellet, tog jeg forbi Montmorency Falls. Quebecs (provinsen) største vandfald.

Grouse Mountain, Vancouver

Om vinteren er det er bynært skisportsted. Om sommeren er der underholdning, vilde dyr og super udsigt fra en vindmølle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada