Florida

Jeg besøgte Florida i 2006 og tilbragte 12 dage i staten. Jeg kørte ned ad vestkysten langs den mexicanske golf ud til Key West og op langs østkysten, bl.a. forbi Kennedy Space Center og op til Jacksonville.

Florida – et varmt og fugtigt paradis

Min roadtrip i 2006 var planlagt omkring opsendelsen af STS-115 rumfærgen fra Kennedy Space Center i august 2006. August er lavsæson i Florida fordi det er den tid på året der er varmest og højest luftfugtighed. På trods af varmen var og er Florida stadig det tætteste man kommer på paradis i USA med idylliske palmestrande og eksotiske dyr og oplevelser.

Billeje i Florida

Vi ankom til Florida fra Alabama i en lejet bil men stiftede alligevel bekendtskab med biludlejning i Miami lufthavn, da vi havde lejet en speciel bil i et par dage til turen ned til Key West. Her kan du læse mere om billeje i Florida.

Overnatning i Florida

På min tur rundt i Florida nåede jeg at bo mange forskellige steder. I Florida kan man bo lige så billigt som andre steder i USA, men hvis man skal have hele oplevelsen med, så skal man betale en lille smule mere. Jeg boede bl.a. på hoteller som lå på stranden, bed & breakfast i Floridas (og USAs) ældste by, et Inn i Key West og et Art Deco hotel i Miami South Beach. Her kan du læse mere om de forskellige overnatninger i Florida.

Oplevelser i Florida

Florida har en overflod af oplevelser og muligheder. Florida er specielt kendt for de store, gode strande, Kennedy Space Center og forlystelsesparkerne i Orlando. Udover de store og kendte, gemmer Florida på et hav af små, men gode oplevelser som helt klart er værd at opleve. Her kan du læse mere om oplevelser i Florida.

Fakta om Florida

Florida har kælenavnet ‘The Sunshine State’ (solskinsstaten) og det lever den så rigeligt op til.

Målt på areal ar Florida den 22. største stat i USA (170.000 km2). Målt på indbyggerantal er Florida den 4. største stat i USA (18.8 millioner i 2010).
Overraskende for mange er, at Jacksonville er den største by i Florida. Det er også statens ‘hovedstad’ – State Capital.

Florida er en meget flad stat og det højeste punkt er 105 m.

I foråret 1513, da Juan Ponce de León som den første europæer satte fod i Florida, navngav han staten La Florida, som betyder blomsterlandet.

GD Star Rating
loading...
Florida, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Steen Christensen says:

  Hej Rene.

  Du har før været en stor hjælp mht. ferie i USA og Canada, så nu prøver jeg at trække på din hjælpsomhed igen.

  Vi har ferie i uge 4, og jeg tænker på muligheden for at smutte en uge til Florida, hvilket umiddelbart virker lige så billigt som en tur til Gran Canaria.
  Men jeg er mere i tvivl om, hvor vi evt. skal bo. Vi lander nok I Fort Lauderdal, og umiddelbart tænker jeg, at for en uge er det bedst med samme overnatningssted hele ugen og så køre ud derfra.
  Så kan der være dage med ren afslapning og andre dage med oplevelser.
  Men hvor er det så smartest at bo?
  Vi er dog også klar på en mini rundtur, hvis dette giver mening for en uge, men så ville jeg bliver glad for et turforslag:-)

  På forhånd tak for hjælpen, Steen

  • @ Steen

   Ting tager længere tid end du regner med, så det bliver lange dage hvis i vil køre til alle oplevelser fra Ft. Lauderdale.

   Jeg vil anbefale at køre en rundtur og tage overnatningerne undervejs.

   Ft. Lauderdale – Miami – Key West – Everglades – Ft. Lauderdale.

   I kan ikke køre til Key West og tilbage på en dag. Det kræver mindst en overnatning.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top