Data og taletidskort på mobil i USA & Canada

Taletidskort og prepaid løsninger i USA og Canada

Mange danske teleudbydere inkludere dataforbrug i Europa og store dele af verden (se eksempler nedenfor). Du kan også købe et eSim-kort hjemmefra (se mere nedenfor). Hvis dit selskab ikke tilbyder dette eller din telefon ikke understøtter eSim, kan du meget nemt købe et prepaid sim-kort med data, når du kommer til USA eller Canada. 

Det kræver ikke et månedligt abonnement at købe et sim-kort i USA. Kun et engangsbeløb for at købe adgang. Det foregår nemt i en telebutik og udbydes hos alle de store teleudbydere så som at&t, T-Mobile, Verizon m.fl.

Jeg har benyttet at&t og T-Mobile tidligere, og det har virket uden problemer.

Her kan du se at&t’s pre-paid tilbud*.

Her kan du se T-Mobile’s pre-paid tilbud.

Husk på, at du har adgang til wifi på dit hotel og flere andre steder, så dit brug af mobildata er ikke så høj som mange tror (som også er beskrevet andet sted i denne artikel).

*Bemærk! Du kan ikke længere benytte at&t som hot-spot. Se mere længere nede under deling.

Data inkluderet hos danske teleudbydere i 2023

En stor del af de danske teleudbydere har inkluderet data i udlandet på et af deres abonnementer. Alle abonnementer har data inkluderet i EU (mængden af data  kan variere). Mange har også data inkluderet i lande rundt om i verden. Hvilke lande varierer. Flere af de danske teleudbydere har også USA og Canada med i deres abonnement – mængden af data kontra pris varierer dog. Nedenfor gennemgår jeg nogle af de største teleudbydere i Danmark, hvilke abonnementer der har data inkluderet rundt om i verden – og om USA og Canada er inkluderet.

Har du teleselskabet 3 med 3LikeHome?

Har du abonnement hos teleselskabet 3, med 3LikeHome, virker dit sim-kort i USA og Canada – og du skal ikke betale ekstra for brug af telefon eller data. Med 3LikeHome er brug af telefon og data dækket ind i det abonnement du allerede har og du vil ikke få ekstra regninger for roaming når du benytter din telefon i USA eller Canada.
Du kan benytte op til 25 GB på din rejse i USA og Canada (oplyst 17. Jan, 2023).

Jeg har selv rejst med 3 i USA siden 2017 og det virker fint.

Så snart jeg er ude af flyet og slår Fly Mode fra, er der forbindelse (hvis ikke, så har jeg genstartet min telefon og så virker det). Du modtager en sms fra 3 der forklarer du fint kan bruge din telefon og at det ikke koster ekstra.

3 benytter roaming på de amerikanske selskabers master. Det betyder der er samme dækning, som hvis du har et amerikansk sim-kort. Det betyder også du er uden dækning med 3, i de områder hvor et amerikansk sim-kort heller ikke dækker.

Telenor

Telenor har også en løsning til udlandet. Den hedder ikke noget specielt men er blot en del af deres abonnementer. Afhængig af niveau, kan der være 30 GB data inkluderet på rejse til USA. (oplyst 17. jan, 2023).

 

Telenor dækker 55 lande, men ikke Canada.

Har du YouSee med Roaming World?

Hvis du har abonnement hos YouSee (TDC) og har det der hedder Roaming World, kan du bruge din mobil til data og tale i USA uden ekstra omkostninger. Der kan følge op til 40 GB data med afhængigt af abonnementtype (oplyst 17. jan, 2023)

YouSee dækker 36 lande, inkl USA og Canada.

Har du Telia med ONE?

Hvis du har abonnement hos Telia og har det der hedder ONE, kan du bruge din mobil til data og tale i USA uden ekstra omkostninger. Der følger op til 30 GB data med (oplyst 17. jan, 2023)

Telia dækker kun EU plus 7 andre lande. Herunder USA, men ikke Canada.

eSim på din roadtrip

Et eSim, eller et digitalt sim-kort, er indbygget i de fleste moderne smartphones. Har du ikke dækning i USA (eller andre lande) inkluderet i dit abonnement, kan du købe et eSim hos flere udbydere og bruge det sammen med dit eksisterende sim-kort. På den måde kan du både fanges på dit almindelige danske telefonnummer (fysiske sim-kort), og samtidig benytte dit eSim til data i USA eller Canada.

Telefoner der understøtter eSim

eSim har eksisteret længe, og mange smartphones understøtter det. Nogle mere end et. Du kan selv google om din specifikke tele understøtter eSim, men de fleste er dækket. eSim understøttes af: iPhone 12 og frem, Samsung Galaxy S20 og frem samt Google Pixel 4 og frem.

Ingen grund til at ændre eksisterende abonnement

Hvis data mm. ikke understøttes i USA af dit eksisterende abonnement, er en mulighed at skifte til et andet. Ønsker du ikke dette, kan du købe et eSim hos en af flere udbydere.

Jeg har hørt fra flere der har benyttet Holafly som internationalt eSim-kort. Jeg har ikke selv, så kan kun anbefale det på bagrund af andres oplevelse.

Når du køber et eSim hos Holafly, så kan du enten købe til USA, Canada eller Nordamerika. Skal du kun til et af landene, så vælger du det. Skal du til både USA og Canada vælger du Nordamerika.

Datamængde og pris på eSim

Du køber et eSim til et antal dage og ikke en mængde data. Der følger ubegrænset data med i de dage kortet er gyldigt.

Du kan købe et eSim hjemmefra, og først tage det i brug når du er kommet afsted.

Læs mere hos Holafly

Oprettelse af amerikansk sim-kort

Oprettelsen af et amerikansk sim-kort tager 10-15 minutter. Du skal ikke bruge ID for at oprette et US sim-kort.

Det du skal bruge til din roadtrip i USA er et 30 dages prepaid taletidskort med data. Mængden af data varierer fra produkt til produkt og mellem udbydere. Det fås typisk til ca. 60 dollars. Du betaler for 30 dage og tankes ikke automatisk op igen.

Du bliver oprettet i deres system, betaler og får så et sim-kort og amerikansk nummer. De kan klare alle typer sim kort (jeg bruger et nano til min iPhone).

Det fungere på samme måde hvis du skal bruge et sim-kort til iPad eller andre tablets. De hjælper med at sætte i og tjekke at alt er som det skal være.

Du skal ikke gøre noget hjemmefra. Du skal blot gå ind i en at&t eller T-Mobile butik når du kommer til USA.

Data og hastighed rigeligt til mobil behov

De 30 GB der følger med et ex. 3LikeHome lyder måske ikke af meget, men det er rigeligt til langt (langt) de fleste. Husk på, at det kun er når du benytter telefonens forbindelse du bruger af dine 30 GB. Det tæller ikke med når du benytter wifi. Du har adgang til WiFI på hoteller og diverse fastfood steder/restauranter mm. 

Hastigheden på din mobil vil varierer om du er i byen eller på landet. I de fleste større byer, er der 5G forbindelse. Her vil du kunne streame Netflix og YouTube og benytte FaceTime og andre videochat app’s. Jeg har benyttet den almindelige mobilforbindelse flere gange til at lave Facebook Live Video eller Instagram Live.

Data, sms og opkald, men ikke til Danmark

Du kan bruge din telefon med det samme og har nu 4G data adgang (i USA har de LTE som er lidt hurtigere end 4G). Hvis du vælger at&t så har du også fri adgang til en række wifi hotspots rundt om i USA udover Starbucks m.fl. (ex. butikker).

Du har også fri sms inkluderet i dit taletidskort, inklusiv sms til Danmark.

Med dit sim-kort følger et amerikansk telefonnummer. Det kan du ringe fra til numre i USA (unlimited opkald inkluderet i de 60 dollars) så er i flere der køber et prepaid taletidskort på turen kan i nemt få fat på hinanden.

Du kan ikke ringe til Danmark med dit prepaid taletidskort, men du kan fint modtage opkald og sms på dit amerikanske telefonnummer.

Hvor meget data bruger jeg på en roadtrip?

Nedenfor kan du se hvor meget data jeg benyttede på en 3 ugers roadtrip. Af de 10 GB, var 2 af dem på wifi. Jeg benytter min mobil meget mere end gennemsnittet på en roadtrip. Også mere end den gennemsnitlige teenager gør. Så længe du ikke streamer Netflix eller YouTube på bagsædet mens i kører, vil du ikke komme op på de 20 GB ved normalt forbrug.

Mit høje forbrug skyldes bl.a. hundredevis af Instagram Stories (billeder og videoer) og ditto på Facebook, hvor jeg også laver Facebook Live Video.

Som du kan se af billedet, så har jeg brugt mere end 3 GB på App Store og Podcast. Det og andre ikke-essentielle ting på mobilen, kan du slå fra i dine indstillinger, så de ikke opdaterer eller kun gør det når du er på wifi.

Virker USA sim-kort i Canada?

Ja, men ikke som udgangspunkt.
Skal du over grænsen til Canada på din roadtrip, så vil dit sim-kort også virke der hvis du har roaming inkluderet. Både at&t og T-Mobile har en tilkøbsmulighed, hvor du kan benytte dit amerikanske kort i Canada. Så slipper du for at investerer i et nyt simkort i Canada (som er en del dyrere end i USA).

Sim-kort til krydstogt i Caribien – De Vestindiske Øer

Skal du på krydstogt i Caribien i forbindelse med din USA tur, så kan du enkelte steder bruge dit amerikanske sim-kort. De tidligere Dansk Vestindiske Øer hedder i dag US Virgin Islands og er en del af USA. Har du et at&t eller T-Mobile sim-kort på din USA tur, vil dit sim-kort også virke på St. Thomas, St. Croix og St. John. Der vil dog ikke være 4G dækning alle steder.
Jeg har selv benyttet at&t på St. Thomas og det virkede fint.

Skal du på ophold i USA eller Canada?

Hvis du skal opholde dig længere tid i USA eller Canada, arbejde eller studie, så vil jeg anbefale at forhøre dig hos de lokale hvad den bedste løsning er.
Det er ikke alle selskaber der dækker lige godt alle steder, så du bør høre de lokale ad, hvilket selskab der dækker bedst i det område du skal opholde dig i.
Hvis du skal være der i længere tid, kan det også være, at en pre-paid løsning ikke er den mest økonomiske.

Facebook er der andre der har delt deres erfaring med køb og brug af data og sim-kort i USA.

Sim-kort i Canada

Går turen kun til Canada, eller starteder den i Canada, skal du have et sim-kort i Canada.

Det er ikke anderledes end i USA. Du går blot ind i en af telebutikkerne og køber et.

De store som Rogers og Tellus har også pre-paid løsninger som i USA.

I forhold til Danmark, er USA lidt et uland mht. telefoni, løsninger og priser.

Det står endnu værre til i Canada.

Sim-kort og data tilbud er meget dyrt i Canada og du får ikke så meget for pengene.

Starter din tur i Canada og fortsætter i USA, så undersøg om dit Canadiske sim-kort kan opdateres til at virke i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

84 Comments

  1. Hej.
    Vi skal lande i Calgary, og en uge til USA. Derefter to uger i Canada.
    Kan man købe at&t-kort i Canada?
    Er der et andet kort som kan bruges i begge lande, som er købt i Canada?
    Tak for en god side 🙂
    Hilsen Peter P

  2. Hej – fantastisk side 🙂
    Er det ikke en god idé at købe et amerikansk sim-kort så man kan komme i kontakt med et værksted, hvis man får et uheld – og hvordan finder man frem til numre på den lokale? For man kan vel ikke regne med, at det vrimler med hjælpsomme bilister, når man holder ude på lars tyndskids mark (hvis de også har det i USA)
    Mvh
    Nielsd

    1. @ Niels

      Nummeret på hjælp, står på de lejepapirer du får ved udlevering på din lejebil.

      Hvis det er det eneste opkald du bruger dit danske abonnement til, når du er i USA, så er det ikke noget der vælter budgettet. Så det er ikke strengt nødvendigt med et US simkort til det.

      99,9% af dem der vælger et US sim er ikke for at have det i tilfælde af uheld.

      Du kan i højere grad regne med hjælpsomme billister i USA end i Danmark.
      Service og hjælpsomhed generelt er mere udbredt i USA – også på lars tyndskids mark.

      Hvadenten du har et DK sim eller US sim, skal der selvfølgelig være dækning for at kunne ringe efter hjælp, og selvom dækningen er god i USA, så er der områder der ikke er dækning i.

      Her kan du læse mere om andres oplevelser i forbindelse med uheld med lejebiler: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/skader-og-uheld-med-lejebiler-i-usa-canada/

      1. Tak for lynhurtigt svar 🙂
        Jeg tænker på den slags hjælp, som du fraråder at tegne abonnement til, hjulskifte o.lin.
        Men du har utvivlsomt ret i, at amerikanske bilister er mere hjælpsomme end danske (det kan også dårligt være ringere). Jeg oplevede i hvert fald en utrolig hjælpsomhed i NYC for et par måneder siden (min første tur i USA). Man kunne ikke nå at folde et bykort ud, før der stod en og tilbød sin hjælp.

        1. @ Niels

          Du kan altid ringe efter hjælp. Også selvom du ikke har tegnet den ekstra forsikring.

          Du betaler så blot efter forbrug.

          Hvis du læser beretningerne fra andre, vil du se at det ikke ruinerer en at få hjælp til det, selvom man ikke har tegnet den ekstra forsikring.

  3. Hej
    Min datter skal en måned til Regina, Canada. Har du et godt tip hvor vi kan købe et prepaid simkort med mobildata, der virker i det område. Og evt til hvilke priser. 1-2 GB kan gøre det. Mere er bonus 🙂

    1. @ Birthe

      Et par af de store selskaber i Canada er Rogers og Telus.

      De er en del dyrere at købe et simkort hos, end i USA (og meget dyrere end i Danmark).

      Hvad der er bedst hvor din datter skal til, skal du høre de lokale om. Der kan være store forskelle på, hvordan dækningen er. Det ved de lokale, så de kan bedre hjælpe.

  4. Jeg har udelukkende brug for taletidskort for data i USA i 10 dage, er der ikke en løsning som er billigere hvor man sparer på taletid og SMS?

    1. @ Jonas

      Jeg kender kun til de produkter du kan købe hos at&t m.fl.

      Der er et link i artiklen til at&t pre-paid side, hvor der også er et produkt, hvor du betaler 1$ pr 100 MB data + 2$ om dagen. Det har jeg dog ikke erfaring med og virker som om et 45$ produkt med 3 GB data er billigere, hvis du skal afsted i længere tid.

  5. Min søn skal på high School i Californien, kan han bare bruge sin iPhone 5S, eller skal han kæbe en telefon derover..?

    Mvh
    Nicolai

  6. Hej Rene.
    Jeg er i USA lige nu på roadtrip med min kæreste i 4 uger.

    Vi kom i tanke om at hvis nu vores dæk sprang, og vi skal ringe til dem vi har leje bilen af, så kan vi ikke gøre det med vores egne riohones gjemmefra. Ville du anbefale vi købte et amerikansk simkort, til nødstilfælde?
    Kh Ditte

    1. @ Ditte

      I kan fint benytte jeres danske mobiler i USA (hvis i har udenlandstelefoni slået til i jeres abonnement, men det har de fleste).

      Hvis i har 3 eller nogle af de andre selskaber, som har roaming aftaler bl.i USA, så koster det ikke ekstra at bruge telefonen i USA.

      Hvis ikke, så koster det 10-20 kr i minuttet at ringe, men i skal jo ikke snakke alverden.

  7. Hej. Jeg ved godt at siden her mest handler om kortere ture til USA, men måske kan du hjælpe mig alligevel. Jeg står og skal til USA i et år, som au-pair, og har tænkt på om det er muligt at bruge min iPhone derovre, altså at få et amerikansk abonnement osv.? Og hvis det er, hvor meget sådan et ca. vil koste i måneden? Jeg skal jo uanset hvad have et abonnement så jeg kan komme i kontakt med folk derovre, og selvfølgelig min familie herhjemme, men ville bare lige forhøre mig. 🙂

    1. @ Line

      Det kan du se på den samme side jeg linker til – att.com
      Kan være din værstfamilie har et godt råd til hvem du skal vælge i deres område, da at&t ikke dækker lige godt alle steder, så kan være Verizon eller T-Mobile er bedre for dig.

  8. 3 har netop lanceret at du kan bruge 3 like home i USA. Ved ikke hvor god dækningen er, men for 180 dkk om mdr kan du bruge 10 GB i USA ?
    Det er planen at vi køber det her til feb til vores mini roadtrip

    1. Jeg har tænkt mig det samme – ville bruge min mobil som gps – er der nogen som har erfaringer med det??

    2. Hej Dorte!

      Vil du ikke give lyd fra dig herinde, når du har prøvet det af? Min familie og jeg skal afsted til marts og havde tænkt os det samme 🙂

      Rigtig god tur!

      Vh
      Katrine

      1. hej Katrine,
        det skal jeg nok.
        jeg fik 3 sim kortet i går og forventer at aktivere det hjemmefra inden turen går over på den anden side af vandet i næste uge.

        mvh Dorte

    3. Det virker fint. Jeg er i USA nu og har været det i en måned. Vær dog opmærksom på at din datahastighed bliver sat ned til nærmest ubrugelig når du har brugt det i 30 dage i udlandet, men SMS og telefoni virker super.

    4. Jeg har netop benyttet mig af 3 på en tur til Californien og Nevada og det virkede uden problemer. På 10 dage brugte jeg ca. 4 GB data uden spare, både til gps, google, kort, facebook etc.
      Dækningen var så god som man kan forvente når man kører i byer og langt ude i naturen, kun få gange var jeg uden dækning.
      Fordelen er at man slipper for at bruge tid på sin ferie med at finde ud af at købe SIM kort.
      Ofte har 3 tilbud hvor man slipper for oprettelsesgebyr (normalt 100,-). Så for en måned med 8GB data koster det lige nu 150,-
      3LikeHome virker nu også i Canada.

  9. Vedr. AT&T produktet til 60$ med taletid og data: Findes der ikke en billigere løsning? Vi er 3 der skal afsted og regner med at bruge vores danske mobiler i USA men med sådan et AT&T prepaid kort til 60$. Det løber alligevel op i 1260 kr. kun for at have 3 aktive telefoner som sikkerhed (det er kun i nødstilfælde vi kommer til at bruge telefonerne). Findes der ikke nogle løsninger til omkring halv pris, evt med 1 Gb data og 15$ taletid el.lign?
    Det er kun 3 uger vi skal afsted.

  10. Hej Rene

    Ved du om der findes der billigere taletidskort med kun sms og tale uden data?
    Vi er 2 venner der skal 15 dage til usa og ca. 2 måneder til Peru og euqador. Mon nogen ved om disse taletidskort også kan benyttes i sydamerika?

    1. @ Jan

      At&t, t-mobile etc. har også løsninger uden data som er lidt billigere.

      Jeg vil ikke anbefale at bruge jeres US sim kort i sydamerika. I kan ikke bruge et pre-paid, som er det der er billigt. I skal have et abonnement for at kunne bruge det i sydamerika, men det vil være roaming og koste en bondegård, som når du tager dit TDC abbonnement med til Spanien.

      Find noget lokalt når i kommer til Peru og igen Equador.

  11. Hej René

    Jeg er først faldet over din side nu (som jeg vil benytte mig af fremover).
    Vi er i USA lige nu, og kom på samme løsning med at gå ind i AT&T butik da vi startede rejsen i New York og fik sat et sim kort i konens Ipad. Dette er kun et datakort og koster mindre end dem til telefon. Hensigten var, at så kunne vi have kommunikation på hendes Ipad med familie osv. og så kunne hun lave netværksdeling med min Pc (har et mindre firma og skal på mailen én gang i døgnet og kontrollere firmakontoen mm.). Vi bruger naturligvis også de fri Wifi tilbud der er rundt omkring.

    Jeg har et råd til andre som også skal køre rundt i bil og har dette evige med GPS i USA. Skal man leje den sammen med udlejningsvognen (ofte dyrt), eller skal man selv medbringe sin egen GPS med et købt kort over USA (som skal opdateres hver gang man tager af sted). Vi bruger blot konens Ipad som GPS med sim kortet i fra AT&T, og så er vi sikre på, at kortet altid er opdateret – og de er gratis at bruge. Vi har nu en GPS med en ordentlig skærm hvor man ser alting tydeligt – og skal ikke tænke over andet end sim kortet som vi alligevel har i brug :-).

    1. Der findes flere gratis App GPS navigation som fungere perfekt uden brug af Data, du skal bare downloade kortene til de forskellige stater du skal igennem.
      Men fx en Ipad skal være med 3G/4G mulighed. Ikke fordi du skal bruge dateforbindelsen, men det er kun disse modeller der har GPS antenne i.
      Så i skal ikke leje GPS eller købe data simkort hvis det blot er til GPS.
      Morten

      1. Hej Morten.
        Hvilke apps kan du anbefalde, og er det nemt nok at hente kort og bruge?

        Mvh Sabine

        1. navmii GPS USA.

          Kortene til de stater du skal bruge downloader du i appen når den er hentet. Meget NEMT…
          Den fåes også til Danmark… så kan du jo prøve den her hjemme inden du tager afsted.
          Morten

  12. Hej Rene,

    Hvis man har tænkt sig at bruge sin telefon som GPS i 26 dage, vil du så mene at de 2,5 GB er nok? Det lyder af meget lidt!

    Mvh
    Frederikke

    1. @ Frederikke

      Det er rigeligt til GPS. Så snart i er ude af byerne (SF, LA og Las Vegas) har i ikke rigtig brug for GPS. Der skal i køre lige ud i x hundrede kilometer og så er i der. Derudover, så bruger ex. google maps kun data når den finder din rute. Den behøver ikke data til at vise dig vej undervejs – kun hvis den skal beregne ny rute. I kan også downloade et gratis GPS system til mobil, som ikke behøver data eller telefonforbindelse. Se mere her under GPS på din roadtrip.

  13. hejsa
    Hvis man køber pre paid att and t kan man så ringe facetime? til danske nummer? det forgår jo over data? ved godt man kan bruge wifi. Men kan man godt bruge over data?

    1. @ Salman

      Det fungerer på samme måde som med et 4G abonnement i DK, så det kan du godt, da det ikke er et telefonnummer du ringer til, men et Apple ID, hvorfor du skal sørge for, ar både du og den du vil ringe til, er oprettet med email i facetime og ikke kun telefonnummer. Eller brug Skype.

  14. Hej René
    Fin side, faldt over den da jeg søgte efter data løsninger.
    Har ved tidligere besøg brugt AT&T, men i januar 14 kunne det kort ikke bruges i min Ipad mere (har skiftet til 3/Retina modellen)
    Fik i stedet et kort hos T-Mobile i San Fransisco som var klar over problematiken med Europæiske udgaver af iPad’en.
    Da det er mere handy med et WiFi spot, har jeg søgt efter det, og hos AT&T kan man købe et sådant og tanke 3Gb på for en måned.
    Skal til Las Vegas igen midt januar 15, og der er en stor ‘El-gigant’ som hedder Frys, og der fandt jeg et Skyroam hot spot som virker i det meste af verden, koster $99,- incl. 5 dage unlimited, og herefter tanker man på til $10,- om dagen.
    http://www.frys.com/product/8299436?site=sr:SEARCH:MAIN_RSLT_PG
    Det er lidt dyrere end et T-mobile sim kort, men så har man til gengæld et større frihed, og penge er jo ikke alt 🙂

  15. Hej Rene (igen)

    Har du nogen erfaring med at installere Viber på mobilen?

    1. @ Carsten

      Ja. Viber, skype, facetime mm. kan fint bruges fra USA, men der er ikke noget vundet ved at have det installeret, hvis du ikke er på wifi eller data i USA.

    1. @ Michael

      Med denne kunne jeg forestille mig der er en udgift til at købe dimsen (som ikke er sikkert du kan bruge i DK). Jeg har selv sådan en i DK fra Telia og der koster den 400 med abonnement (800 uden). Hvis du køber som jeg har beskrevet, så kan du dele din forbindelse med flere enheder via din telefon.

  16. Fint indlæg – lækkert at læse.

    Er der nogen specielle krav til mobilen ift. at kunne gå på netværket derovre? Tænker her om alle EU mobiler er kompatible med netværket derovre. Hvis ikke – gælder dette så både telefoni og data? Beklager at jeg spørger så dumt, men du virker bare til at have styr på det 😉

    1. @ Martin

      Uden at kende til alle modeller mm. så vil mit gæt være, at du uden problemer kan benytte smartphones af nyere dato. Jeg har selv en iPhone 5 som er købt i DK og er to år gammel og den virker fint.

        1. Hey,
          Bedre sent en aldrig. 😉

          En dansk, eller europæisk mobiltelefon for den sags skyld, burde ikke have problemer med at virke i USA.
          Men en amerikansk mobil derimod kan have specielle sendeforhold.
          Derfor skal man, hvis man fx ønsker at købe en iPhone til en fordelagtig pris i USA, huske at oplyse at den skal virke i Europa. Dette koster ikke ekstra, du får bare en iPhone med andre sendeforhold.

          1. Hej.
            Jeg overvejer af købe iphone i USA. Er der noget, man skal være opmærksom på i den forbindelse? Jeg ved, man skal sige i butikken, at den skal bruges i Europa, men hvad med forsikring/reparation, hvis den går i stykker?
            Hilsen Mette

          2. @ Mette

            I USA er garantiperioden kortere. Mener den er 1 år hos Apple (varierer og er kun 6 mrd. hos andre).

            Hvis du ikke tilkøber ekstra Apple Care forsikring (som vist gælder i hele verden) så gælder din garanti kun hos Apple Stores i USA. Går den i stykker i DK, så kan du godt få den lavet via Apple i DK, men ikke på garanti.

            Vær opmærksom på, at priser oplyst på US websites er uden sales tax. Den kommer oveni prisen du ser. Ligger omkring 8 %. Det, og den høje valutakurs gør, at besparelserne ikke er så store som førhen. Det er værd at tage med i overvejelserne.

            Sidst, men ikke mindst, så må du kun indføre produkter for en samlet værdi af 3250 kr. til Danmark fra USA.

  17. Hej René

    Jeg har undersøgt forskellige muligheder for pre-paid sim kort i forbindelse med en 3-ugers rejse til oktober. Jeg er faldt over readysim.com/plan-features.html – er det noget du kender til?

    Hilsen Peter

    1. Jeg har et AT&T kort, hvor du betaler 60$ for en måneds taletid, fri sms world wide og 2 gb data. Det er nemt og fungerer, du skal bare finde en AT&T butik. Det er muligt du skal betale lidt for oprettelse udover de 60$, det gjorde jeg i NYC, men ved ikke om det varierer. Næste gang man er afsted, har man kort og nr. og skal så bare tanke op…

    1. @ Mik

      Kan være det er blevet standard/nemmere, men de gange jeg har prøvet med at&t, så siger telefonen at jeg skal kontakte udbyderen, men da behovet ikke har været der, har jeg ikke undersøgt nærmere.

      1. Jeg skal til Vestkysten om 6 dage så der vil jeg finde svaret. Om ikke andet hvis der er andre som kan bruge den information 😉

        1. Jeg er lige kommet hjem fra USA, jeg brugt ikke selv mobilen der, men jeg så i JKF lufthaven at der var nogen automater hvor man blandt andet kunne købe pre-paid AT&T sim kort, dog ikke noget jeg prøvet, og kigget derfor ikke mere på det, men kan være det er en hjælp

          1. Jeg mener selvfølgelig JFK lufthaven i New York 😉 Men de er sikkert flere steder.

  18. Hej Rene
    Jeg tager ligesom dig ofte til USA, men havde ikke lige tænkt over den der med de der pre paid løsninger, da jeg som ofte bruger min families telefoner når jeg er af sted.
    Ved du om man kan købe pre paid hos Verizon i feks Wal-Mart?
    Min familie bor ude på landet i Ohio og der er lidt langt til den nærmeste butik

    1. @ Dianna

      Har ikke undersøgt Verizon, da jeg holder mig til at&t nu hvor jeg har et nummer hos dem. Men tjek deres hjemmeside (verizon.com) og se på walmart.com om de sælger det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *