Roadtrips i USA & Canada http://www.renefrederiksen.dk Din personlige guide til de bedste roadtrips og oplevelser i USA og Canada. Gratis råd og vejledning om billig billeje, oplevelser, overnatning og ruter mm. Tue, 27 Jun 2017 16:15:04 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 Washington State Fair og rodeo http://www.renefrederiksen.dk/2017/03/10/washington-state-fair-og-rodeo/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/03/10/washington-state-fair-og-rodeo/#respond Fri, 10 Mar 2017 12:04:18 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21391 Friturestegt Snickers, kæmpe græskar og rodeo. Et State Fair er en ægte USA-oplevelse og Deep Fried Food et must-try.

Washington State Fair og rodeo

]]>
Friturestegt Snickers, kæmpe græskar og rodeo. Et State Fair er en ægte USA-oplevelse og Deep Fried Food et must-try.

7. sep, 2014

State og County Fairs

Få oplevelser i USA er mere ærkeamerikanske end et County eller State Fairs.

Det sammenlignes bedst med et dansk kræmmermarked kombineret med et dyrskue og en byfest.

County Fairs findes der flere af i hver stat, da det er områder svarende til de danske kommuner som afholder det.

State Fairs er der kun en af i hver stat.

State Fairs ligger ca. på de samme dage hvert år, men meget forskelligt fra stat til stat.

Det samme med County Fairs, men der er mange flere og ofte vil to nabo county ikke holde et fair samtidig, da et county fair også trækker gæster fra oplandet og omkringliggende counties og sågar nærliggende stater.

Jeg var til County Fair i Virginia i 2013. Her var der bl.a. Demolition Derby på programmet.

Washington State Fair strækker sig over flere dage så vi var heldige at få en af de sidste dage med.

Efter vores Underground Tour inde i Seattle, kørte vi ned til forstaden Puyallup, hvor Washington State Fair holdes.

Vi gjorde stop ved en Walmart på vejen, for at fylde op til de næste uger på vejen. Primært drikkevarer, da vi skulle krydse grænsen til Canada om et par dage.

Washington State Fair

Da det var weekend og vi alligevel ikke kunne nå videre til andre oplevelser denne dag, tjekkede vi ind på et hotel tæt ved Washington State Fair. Så havde vi en parkeringsplads og kunne gå hen til State Fair, hvis nu der skulle nydes en kold øl denne solrige søndag.

Tivoli og dyrskue

De store trækplastre til State og County Fairs er deres byfest lignende set-up med tivoli/underholdning og dyrskuet.
Begge taler til børn i alle aldre og med den klassiske petting zoo for børnene, er det et must-see stop rundt på den store Fair Ground, hvis du har børn med.

Washington State Fair har også et bygning til hobbyer. Her havde lokale entusiaster udstillet hvad de samlede på af alskens ting og sager.

Landbrug og præmiebånd

Der er også et stort område dedikeret til landbrug. Her kan du se kæmpe græskar og andre afgrøder som staten er kendt for.
Inde i udstillingen er der linet op med de bedste indenfor hver kategori. Her kan du gå rundt og se på årets bedste gulerødder, æbler og asparges, samt forædling af disse i sylteglas, tærter mm.
Alt ammen præmieret med de klassiske ribbons i forskellige farver.

Deep Fried Food

De fleste fairs, men specielt State Fairs, er kendt for deres udbud af mad til gæsterne.
Det er dog ikke de almindelige boder med BBQ, burgere og sandwiches som State Fairs har fået ry for.

Det er Fried Food som trækker. Friturestegt mad. Og ikke kun kylling. Alt du kan tænke dig, bliver friturestegt og serveret.

På Washington State Fair nøjedes jeg med en dessert i form af en friturestegt Snickers.

Texas State Fair har det største udvalg af Fried Food og en del af den State Fair er en kæmpe konkurrence i at lave mad indenfor den genre.

Rodeo og koncerter

Alle Fairs har et eller andet stort trækplaster som trækker folk til. I Virginia var det Demolition Derby.
Rigtig mange steder er der koncerter. Jeg har også været til Tractor Pull i Skowhegan i Maine.

Washington State Fair har rodeo på programmet.

Vi havde købt billetter til rodeoet på forhånd og var heldig med en plads i skyggen, denne dag hvor temperaturen lå omkring de 30 grader.

Et rodeo er mere end heste og tyre der forsøger at vælte rytteren af. Det er et par timers konkurrence og underholdning, som modsat amerikansk fodbold, ikke holder pauser, så altid gang i den.

Find et State Fair

Der findes oversigter på nettet med lister over State Fairs, men de er ikke altid helt opdaterede.
Hvis du vil se om et State Fair passer ind på din roadtrip, så er mit bedste bud, at google staten + State Fair. Alle stater har en side for deres State Fair.
Enkelte stater afholder mere end et State Fair. Typisk et lille om foråret og så det store sidst på sommeren.

County Fairs kan være en udfordring at finde. Det er langt fra alle der har en hjemmeside med info. Min oplevelse med Demolition Derby i Virginia, fandt jeg ved en masse googlen og endelig info fandt jeg på en Lions Club Facebook side for den by der var county fair i.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Washington State Fair og rodeo

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/03/10/washington-state-fair-og-rodeo/feed/ 0
Underground Tour i Seattle http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/26/underground-tour-seattle/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/26/underground-tour-seattle/#respond Sun, 26 Feb 2017 18:35:43 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21305 Seattle bliver aldrig det samme, når du først har oplevet den underjordiske del af byen.

Underground Tour i Seattle

]]>
Seattle bliver aldrig det samme, når du først har oplevet den underjordiske del af byen.

7. sep, 2014

Seattle voksede sig til problemer

Seattle er mest kendt for Microsoft, Space Needle og Fraiser men der gemmer sig mere under overfladen. Bogstavelig talt.

Seattle som by er skabt ud af ingenting. Store dele af byen som den er i dag, ligger hvor der var hav i gamle dage. Ikke gamle dage som dengang dinosaurer eksisterede, men da byen blev grundlagt i 1852.

De første huse blev bygget på tidevandstranden på pæle.

Flere kom til og man forsøgte sig med sanitet, men tidevandet skubbede det tilbage og det gav problemer for byen.

Man begyndte så at bygge lag for at komme i højden og via nogle lidt specielle arkitektoniske valg, for at undgå at byen brændte ned, endte man med en meget besværlig by at komme rundt i.

De valgte så at sløjfe stueetagen og anlægge veje og fortov i førstesals højde.

Dermed opstod en underjordisk by, som du kan komme på rundtur i.

Rundtur under jorden i Seattle

Du kan komme ned at se denne underjordiske by med Bill Speidel’s Underground Tour – den samme tour jeg var på.

Touren starter med en generel introduktion og historie til byen og hvad det var der ventede.

En kort gåtur fra mødestedet, gjorde vi holdt foran en anonym dør og introduceret til den første del af turen.

Gennem døren og ned af trappen, og en helt anden by begyndte at tage form.

Vi blev introduceret til de specifikke ting bygningerne var brugt til og hvordan det var at leve i bygningerne, inden der blev ”lagt låg på”.

Mange underetager blev forladt med inventar. Andre blev fortsat brugt til forretning, men det mindskede med tiden. De tomme lokaler blev også overtaget og brugt til lidt mere lyssky forretning, bl.a. som speakeasies under forbudstiden.

Nyt syn på Seattle

Turen rundt er en skøn blanding af nedgang i skumle kælderhalse og udgang i det fri igen i sidegader du normalt ikke bevæger dig ned i.

Enkelte steder er det også muligt at se tingene fra en anden vinkel.

Vi blev gjort opmærksom på fortovet vi gik på, inden vi atter gik under jorden.

Vi gik ned i en gammel bank som stadig har døre til de gamle bokse.

Herfra kunne vi se det ovenlys som vi lige havde gået på.

De blev oprindelig etableret, da man flyttede byen op i førstesalshøjde, ved nogle af de forretninger der fortsat ville drive forretning i underetagen.

Da glas i gamle dage blev produceret anderledes end nu, så har glasset skiftet farve gennemtiden.

Toiletter og prostituerede

Underground Tour slutter med at man kommer op igen, via en souvenirbutik – som det jo hører til på mange tours.
Der er et unormalt stort fokus på toiletter i souvenir butikken, da store dele af byens historie er forbundet med dette. Du får hele historien på turen.

Seattle havde også mange “syerske” på et tidpunkt. I 1891 havdeSeattle 25.000 indbyggere og det menes 10% af dem var “syerske”.

Bill Speidel’s Underground Tour

Her kan du finde mere info om den Underground Tour jeg var på.

Andre oplevelser i Seattle

Det var ikke mit første besøg i Seattle, så havde ikke afsat tid til at opleve byen andet end i en at&t butik og have et US sim-kort.

Men en kort besøg på det berømte Pike Place Market var der tid til, hvor specielt fiskehandleren trækker mange gæster til, med deres kasten med fisk.

Fik også et glimt af en Ride the Ducks, som også er en fin udvidelse af dine Seattle oplevelser.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Underground Tour i Seattle

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/26/underground-tour-seattle/feed/ 0
Forsinket afgang til Seattle http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/15/forsinket-afgang-til-seattle/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/15/forsinket-afgang-til-seattle/#comments Wed, 15 Feb 2017 16:08:26 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21169 Bortset fra en forsinkelse på 20 minutter, gik alt planmæssigt på turen til Seattle. Vi krydsede også en ny lejebil af listen, en Jeep Grand Cherokee.

Forsinket afgang til Seattle

]]>
Bortset fra en forsinkelse på 20 minutter, gik alt planmæssigt på turen til Seattle. Vi krydsede også en ny lejebil af listen, en Jeep Grand Cherokee.

6. sep, 2014

Ekstra tjek ind i Chicago

Der var ikke noget bemærkelsesværdigt ved turen fra København til Seattle.

Vi fløj med SAS fra København til Chicago og skulle videre derfra med Alaska Airlines.

Billetterne var købt samlet på SAS hjemmeside, men vi kunne ikke tjekke ind til hele turen i København og skulle derfor tjekke ind ved Alaska Airlines i Chicago.

Det er ellers sjældent at du ikke bliver tjekket ind hele vejen.

Vi havde to timer til mellemlanding, immigration, skifte terminal, tjekke ind og nyt sikkerhedstjek i Chicago, så det gik nok.

Vi startede dog med en forsinkelse ud af København, men kun 20 minutter, så 1 time og 40 til det hele i Chicago skulle nok gå.

Mellemlanding og flyskifte i Chicago

Mellemlandingen i Chicago var en af de hurtigste jeg har oplevet.

Der var næsten ingen i kø i immigration, så var igennem før bagagen var nået ud på båndet.

Lige efter immigration skal alle igennem tolden med deres bagage.

Hvis du skal videre med et andet fly, så skal du lige efter tolden, inden du går videre mod dit næste fly, afleverer din bagage. Det tog under et minut.

Vi skulle skifte terminal i Chicago, men det er nemt, da der kører lufthavnstog mellem terminalerne så det er blot at følge skiltene.

Tjek ind ved Alaska Airlines tog ingen tid, og vi stod ved gaten til næste fly med tyve minutter til afgang.

Immigration og told

Jeg anbefaler at du sikrer dig to timer til din mellemlanding i USA i den lufthavn du skal igennem immigration i.
Bliver du forsinket eller er i tidskneb og ender i en lang kø, er personale flinke til at hjælpe dig frem, hvis du har kort tid til dit næste fly.

Når du først er igennem immigration og flyver videre, så er det indenrigs. Når du lander på din endelige destination, er der derfor ingen tjek eller andet. Du skal blot ud og finde din bagage og videre.

Her kan du læse mere om immigration i USA.

Lejebil med ekstra service

I Seattle er udlejningsselskaberne samlet i en billeje center. For at komme derud, skal du med en af de gratis shuttlebusser.

Vi skulle hente bil hos National.

Her kan du læse mere om hvordan udlevering af lejebil foregår.

Vi havde lejet en stor SUV (Jeep Grand Cherokee elller lign.).

På parkeringspladsen stod der ikke rigtig noget sexet, men i en klynge over bagved, stod flere biler som netop var klargjort.

En medarbejder så vi luskede rundt derover og spurgte om vi havde kig på noget specielt.

Det havde vi – en Jeep Grand Cherokee.

Vi viste ham vores papirer og han fandt den frem til os.

Her kan du læse mere om frit valg af lejebil.

Vi havde nu en fuldt udstyret Jeep grand Cherokee med 2070 miles på tælleren.

Første overnatning

Det havde været en lang tur og vi landede kl 22 lokal tid, så efter lejebilen var hentet, var det direkte til et nærliggende Econo Lodge for natten.

Forude ventede en roadtrip på 3 uger med stop omkring Seattle, en stor strækning gennem Canada og øst på med afslutning i Chicago.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Forsinket afgang til Seattle

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/15/forsinket-afgang-til-seattle/feed/ 4
Hjem fra Texas på Business Class http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/11/hjem-fra-texas-pa-business-class/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/11/hjem-fra-texas-pa-business-class/#respond Sat, 11 Feb 2017 22:19:29 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21144 Shopping, aflevering af pickup truck og hjemtur på business class. En fin afslutning på en roadtrip rundt i New Mexico og Texas. 20. april, 2014 Shopping i outlet mall Jeg skulle med KLM sidst på eftermiddagen fra Houston til Amsterdam. Fra Austin, hvor jeg var den sidste aften på denne roadtrip, er der en tre […]

Hjem fra Texas på Business Class

]]>
Shopping, aflevering af pickup truck og hjemtur på business class. En fin afslutning på en roadtrip rundt i New Mexico og Texas.

20. april, 2014

Shopping i outlet mall

Jeg skulle med KLM sidst på eftermiddagen fra Houston til Amsterdam.
Fra Austin, hvor jeg var den sidste aften på denne roadtrip, er der en tre timers køretur til lufthavnen i Houston.

En tur jeg har kørt flere gange og ikke speciel fotogen, men dog en fin tur, da du ikke er på interstate hele vejen.

Når du nærmer dig Houston, dukker der lidt shopping muligheder op, så jeg gjorde stop ved Houston Premium Outlet.

Dels for at shoppe lidt, men også for at pakke de sidste ting ned og rydde op i bilen.

Houston Premium Outlet følger opskriften på et klassisk outlet.

Et stort område, med tusindevis af parkeringspladser rundt om et semi-åbent outlet mall.

Premium Otlets er en af flere kæder af outlets. Tanger er en anden. Hvis du har planlagt shopping på din roadtrip, så google outlet + den stat eller by du vil shoppe i.
Alle outlets har ikke de samme butikker, så sørg for at tjekke Store Directory inden du udser dig et outlet, så du ved den butik du søger er der.

De store outlets ligger typisk ved de største byer. Malls ligger ved endnu flere byer.

Shopping streets (high street shopping) er ikke så udbredt, så det finder du kun i de allerstørste byer. I hvert fald hvis du vil finde butikker som har mange af de brands du kender.

Aflevering af pickup truck

Sidste stop inden lufthavnen var for at afleverer min lejebil – en Ford F-150 Pickup Truck.

Aflevering af lejebil i USA er nemt. Det tager ikke mere end et par minutter.

Du kører bil til det selskab du hentede bilen hos, kører frem og holder efter anvisning og tømmer din bil for bagage.
Imens går en medarbejder rundt om bilen og tjekker for skader, ser på kilometertælleren og printer en kvittering ud til dig.

Husk at tjekke den! Det er her der evt. optræder beløb som du har sagt ja til ved udlevering, som ikke var inkluderet i din leje på forhånd.

I Houston er alle udlejningsselskaberne samlet i et stort biludlejningskompleks. For at komme til lufthavnen skal du med en gratis shuttlebus.

Du skal tage den rigtige, så du kommer til den terminal du skal flyve fra. Der er skilte med flyselskaber og personale står klar til at hjælpe, så ikke noget at tage fejl af.

Det tager under 10 minutter at køre fra biludlejningscenteret til lufthavnen.

Houston lufthavn

Houston lufthavn er som de fleste amerikanske lufthavne, lidt kedelig.

Den terminal KLM flyver fra har ikke meget at byde på, når du først er kommet gennem sikkerhedskontrollen.

Der er et par steder du kan få lidt mad og et par småbutikker. Det er faktisk meget almindeligt for de gamle, store amerikanske lufthavne at der ikke er så meget (shopping) at tage sig til. Det er først ved moderniseringer og nybygninger af lufthavne at USA er kommet efter det Tax-Free shopping setup du kender fra Europa.

Business Class med KLM

Jeg skulle flyve KLM Boeing 747 på Business Class fra Houston til Amsterdam, så det begrænsede udvalg i Houston lufthavn generede mig ikke.

Jeg så frem til en 10 timers flyvetur i meget komfortable rammer og med god mad.

Jeg havde fløjet Business med bl.a. Delta til USA tidligere, men dette var min første Business Class tur med Boeing 747 – den der har to etager i forreste del af flyet.

Cockpittet på en 747 er på første sal, så jeg havde valgt et sæde helt fremme i snuden i stuen.
Der er kun et sæde, så ingen sidemand og et godt udsyn, da kabinen runder lidt lige her.

KLM er indrettet med flatbed på Business (ganske som så mange andre selskaber). Det betyder du kan lægge dit sæde helt ned og sove, som hvis du lå på en briks.

Der er også ekstra store skærme på Business Class, men jeg benytter sjælden flyets underholdning, da jeg rejser med en iPad fyldt med alt mulig + mine egne Bose Quiet Comfort hovedtelefoner.

Take-off var on-time og vejret var perfekt til at bruge den første del af turen på at spotte interessante ting på landjorden.

Economy, Plus eller Business Class

Jeg køber primært Economy billetter til mine ture til USA. De er billigst og for mig er flyveturen en meget lille del af en roadtrip, så jeg tager den ubehag der kan følge med et sæde på Economy i mange timer, med ophøjet ro.

Byder muligheden sig, så opgraderer jeg hellere end gerne til Economy Plus eller højere. Erfaring har lært mig, at lidt ekstra benplads er alt jeg egentlig behøver for at have en optimal flyvetur.

Jeg har købt både Economy Plus og Business Class billetter. Af de to, synes jeg Economy Plus er bedst value for money.
Den ekstra benplads på Plus er nok for mig. Den bedre mad der følger med på Business er god, men ikke de mange tusinde kroner du til dels betaler for den.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Hjem fra Texas på Business Class

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/11/hjem-fra-texas-pa-business-class/feed/ 0
Live musik i Austin http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/10/live-musik-austin/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/10/live-musik-austin/#respond Fri, 10 Feb 2017 16:18:29 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21128 Austin har masser at byde på, men er du til live musik, venter der endnu flere oplevelser. 19. april, 2014 Jeg er vil med Austin Jeg bliver ved med at vende tilbage til Austin. Var der første gang i 2010 (to gange) og har været i byen flere gange siden. Ud over dens perfekte placering […]

Live musik i Austin

]]>
Austin har masser at byde på, men er du til live musik, venter der endnu flere oplevelser.

19. april, 2014

Jeg er vil med Austin

Jeg bliver ved med at vende tilbage til Austin.

Var der første gang i 2010 (to gange) og har været i byen flere gange siden.

Ud over dens perfekte placering med nem adgang til vand og natur, så er der en stemning og attitude i byen som trækker.

Austin har en tagline der er: Live Music Capital of the World.

Og det holder.

Fokus på live musik i Austin

Alle de gange jeg har været i byen, har der været et udvalg af live musik i forskellige afskygninger.

Så mit besøg denne gang var med ekstra fokus på live musik. En lørdag aften i Austin, var det perfekte tidspunkt at gøre det på.

6th Street i Austin er hvor det hele sker. Eller i hvert fald meget af det.

Fra det historiske Driskill Hotel og øst på ad 6th Street ligger barerne dør om dør. Mange af dem har live musik ugen igennem eller i weekenden. Der er cover charge (5-10 dollars) nogle steder og nogle dage, men der er altid mulighed for at komme ind og høre noget live musik gratis.

Stilen er primært rock og blues, men du kan godt rende ind i andre stilarter.

Cover

Blues (iøvrigt en tilskuere som blev lokket op og synge).

Rock

Denne aften var live optrædener ikke begrænset til barerne og spillestederne. Et par trommeslagere havde sat to sæt op og spillede overfor hinanden på et gadehjørne.

Street Performers

Selvom det var godt, så strømmede musikken ud på gaden fra diverse barer, så jeg trak indenfor lidt forskellige steder for at nyde tonerne og kolde drinks.

Food Trucks i Austin

Efter nogle timer med live musik, var det tid til en snack.

6th Street lukkes af for trafik om aftenen i weekenden, så du har lidt mere at ”slingre” rundt på, hvis øl eller de skarpe Jack & Coke har gjort et indtryk.

Austin er et mekka for food trucks, som kommer til live om aftenen. Taco trucks er dominerende, men der er masser af af gode madoplevelser og ens late night cravings er i gode hænder.

Cowboy bar i Austin

Jeg sluttede min aften på Rebels Salloon.

Det er den eneste autentisk cowboy bar i miles omkreds. De havde en mekanisk tyr ved mit besøg, men den er vist væk nu og en scene til live musik er opsat.
Det er dog muligt at finde en mekanisk tyr i Austin på 6th Street.

Rebel’s Saloon har bl.a. line dance undervisning først på aftenen og fællesdans flere gange i løbet af en aften.

Og nej. Line dance er langt fra så kikset som du måske forestiller dig. Det holder og mange trin er opgraderet til at følge nye country numre.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Live musik i Austin

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/10/live-musik-austin/feed/ 0
Bandera – Cowboy Capital of the World http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/09/bandera-cowboy-capital-world/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/09/bandera-cowboy-capital-world/#respond Thu, 09 Feb 2017 11:23:50 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21105 Bandera fortjener titlen som Cowboy Capital of the World. Om ikke andet, fordi du kan tage din hest med på bar.

Bandera – Cowboy Capital of the World

]]>
Bandera fortjener titlen som Cowboy Capital of the World. Om ikke andet, fordi du kan tage din hest med på bar.

18. april, 2014

Marathon til Bandera

Dagen startede i Marathon og forude ventede en lang dag på vejen.
Målet var Bandera lidt uden for San Antonio.

Jeg valgte landevejene denne dag. Har før kørt fra Marathon og ind til San Antonio og Austin via I-10. Og selvom det er en interstate med hastighedsgrænse på 80 mph og langt mellem bilerne og byerne, så havde jeg lyst til at cruise i dag.

Cruise i min Ford F-150 Pickup Truck.

Vejret var ikke super og jeg ramte lidt regnvejr på den 5 timer lange køretur.

Det ødelagde dog ikke noget ved oplevelsen, hvor de øde stræk, de spøjse roadside sightings og foranderlige landskab opvejer et hvert regnvejr.

Klik for stort billede.

Hvorfor Cowboy Capital?

Bandera er en lille by nordvest for San Antonio.

Dens Claim to Fame er, at den er Cowboy Capital of the World. Jeg har aldrig fundet ud af hvorfor den kan kalde sig det.

Men det ændre ikke på byens charme.

Overnatning i bandera

Jeg havde ikke booket overnatning og tog chancen det samme sted jeg boede sidst, da jeg var i Bandera.

De havde ikke værelse der, men driver flere steder i byen så jeg fik et værelse på The Bunkhouse.

Et lille billig værelse centralt på byens hovedgade med parkering til min Pickup lige ved.

Ude bagved, kunne jeg tydeligt se, at min pickup var kommet til den helt rigtige by. Redneck central.

Autentisk charme i Bandera

Bandera har ikke noget man bare skal se. Det er en by med cowboy charme og skæve (eller autentiske) oplevelser, som primært fokuserer på barer og mad.

Der var ikke rigtig gang i nogle af delene endnu, her midt på eftermiddagen, men derfor kunne jeg godt kigge nærmere.

Gemt lidt væk i en sidegade ligger 11th Street Cowboy Bar. Et pragteksemplar på, hvordan en lokal bæverding tager sig ud på disse kanter.

Parkering for heste

Mit første stop var dog på Old Forge, som ligger i udkanten af byen (dog ikke længere væk en du kan gå).

Den var jeg gjort bekendt med, da jeg aftenen før havde spist middag med et ægtepar fra Texas på Gage Hotel i Marathon.
De havde selv været i Bandera og anbefalede ”stedet hvor folk parkerede deres hest ude foran, for at gå på bar”.

Stedet er mere en restaurant end bar og der var ikke rigtig nogen gæster, men hestene var der.

BBQ i Bandera

Jeg spiste ikke der, men havde set et lille bbq sted oprettet i en nedlagt benzinstation.

Texas er BBQ højborg og området her fra og op til Austin er Pit BBQ mekka.

Det betyder de ved hvad de laver og næsten alle steder med et BBQ skilt hængende er værd at sætte tænderne i. Denne ingen undtagelse.

Pub crawl i Bandera

Jeg var også blevet anbefaler The Silver Dollar, hvor der er savsmuld på gulvet. Det var dog en sløj fredag aften i Bandera, så ikke megen liv.

Mit sidste stop var Chikin Coop. Her var der lidt mere gang i den, og udendørs områderne var perfekt denne lune forårsaften.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Bandera – Cowboy Capital of the World

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/09/bandera-cowboy-capital-world/feed/ 0
Marathon, TX – en idyllisk oase i ørkenen http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/02/marathon-tx-en-idyllisk-oase-orkenen/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/02/marathon-tx-en-idyllisk-oase-orkenen/#respond Thu, 02 Feb 2017 13:59:35 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21041 Marathon var et skønt gensyn med en up and coming lille by i Big Bend Country, Texas. Blev atter inviteret på middag fordi jeg var dansk.

Marathon, TX – en idyllisk oase i ørkenen

]]>
Marathon var et skønt gensyn med en up and coming lille by i Big Bend Country, Texas. Blev atter inviteret på middag fordi jeg var dansk.

17. april, 2014

Marathon – en by i udvikling

Efter min tur til Mexico inde i Big Bend National Park, stod resten af dagen på en (2 timers) køretur nord på til den lille by Marathon.

Marathon var den første by i Big Bend området som jeg faldt for i 2010, da jeg var i området første gang.

Jeg har siden været på gennemfart og nydt en Root Beer Float på den lokale café.

Der er sket en del i Marathon siden mit første besøg i 2010. Flere bygninger er blevet renoveret og der er kommet mere liv end blot i hotellet.
I 2007 boede der 470 personer i byen. Ikke meget mere nu.

Historisk hotel

Gage Hotel ligger i en historisk bygning fra 1927. Oprindeligt bygget til hotel, men var også privatbolig Alfred Gage, administration for ranchen og bankforretning.

Hovedbygningen er kun en del af hotellet. Der er bygget til og der er nu både pool område og rækker af adobe bygninger med værelser. Stadig diskret bygget og knap synligt ude fra vejen, så byens rustikke profil er bevaret.

Klik for stort billede.

Marathon har sin egen sjæl. Ikke helt så skæv som den du finder i Marfa (http://www.renefrederiksen.dk/tag/marfa/), men stadig små finurligheder som du ser når du går rundt i byen.

Udover hotellet bar, som jeg vender tilbage til, er der et par vandhuller i byen. Jeg kiggede ind på Famous Burro Café & Bar og slukkede tørsten.

Motion og jernbane

I en gammel renoveret bygning (Ritchey Brothers) på den anden side af jernbanen, ligger Gage Hotel Fitness Center.

Der er også spa faciliteter og langs en 1.5 km loop trail med motionsredskaber i Gage Gardens.

Inviteret på middag

Om aftenen nød jeg en før-middags øl i White Buffalo Bar på Gage Hotel.

Her faldt jeg hurtig i snak med de andre gæster og vi gættede fra hvor i USA folk kom fra ud fra deres accent.

Det ene førte til det andet, og inden længe var jeg inviteret til middag af et ældre par fra Texas.

De ville udfritte mig om alt muligt om Danmark og Europa. De var ikke helt uvidende, da de bl.a. havde rejst i Europa og deres søn havde boet og studeret i Europa.

De var dog republikanske texanere through-and-through. Manden havde et bæltespænde fra NRA – Life Member.

Det mindede meget om min første tur til Texas, hvor jeg i 2010 oplevede samme situation på Lajitas Golf Resort.
Her var det et par pensionerede investment bankers fra Chicago (også republikanere) som ville snakke Obama Care og hvordan vi så på alt det i Danmark/Europa.

Stjernekigger

På disse kanter er der ikke megen lysforurening, så efter maden tog jeg et ekstra kig på byen og nattehimlen.

Gage Hotel

Her kan du se mere om Gage Hotel (http://gagehotel.com)

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

Marathon, TX – en idyllisk oase i ørkenen

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/02/02/marathon-tx-en-idyllisk-oase-orkenen/feed/ 0
Boquillas del Carmen, Mexico – grænseovergang i Big Bend http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/31/boquillas-del-carmen-mexico-graenseovergang-big-bend/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/31/boquillas-del-carmen-mexico-graenseovergang-big-bend/#respond Tue, 31 Jan 2017 22:12:24 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=21018 En sikker tur til Mexico, med krydsning af grænsen i robåd og lokal guide. Boquillas er en rustik oplevelse med langt til nærmeste by og kun få turister. 17. april, 2014 Grænsen til Mexico i Texas Big Bend National Park grænser op til Mexico og grænsen følger floden Rio Grande langs hele Texas’ sydlige del. […]

Boquillas del Carmen, Mexico – grænseovergang i Big Bend

]]>
En sikker tur til Mexico, med krydsning af grænsen i robåd og lokal guide. Boquillas er en rustik oplevelse med langt til nærmeste by og kun få turister.

17. april, 2014

Grænsen til Mexico i Texas

Big Bend National Park grænser op til Mexico og grænsen følger floden Rio Grande langs hele Texas’ sydlige del.

Der er flere grænseovergange med El Paso i vest til Brownsville i øst, ude ved den Mexicanske golf.

Jeg rejste første gang i Big Bend området i 2010 og en tur til Mexico har været på listen siden da.

Desværre er mange af grænseovergangene på disse kanter ikke sikre at benytte som turist til fods (du må ikke tage din lejebil med til Mexico).
Når jeg forhørte mig hos de lokale, frarådede mange at man gik til Mexico, og mange var selv stoppet med at tage derover efter stigningen i kriminaliteten.

Frem til 2002 havde der i mange år været mulighed for at krydse grænsen til Mexico inde i Big Bend National Park.

Den blev lukket i efterveerne fra angrebet på USA i 2001 og mængden af CBP (Custom and Border Patrol) blev kraftigt øget i området.

Den lille General Store, som ligger i Big Bend National Park ved campingpladsen, oplevede en kraftig nedgang i omsætning da grænsen lukkede. Det var nemlig den nærmeste butik for folk i Boquillas, den lille (og eneste) mexicanske by i miles omkreds.

Genåbning af grænsen til Mexico i Big Bend

I 2013 åbnede grænseovergangen igen, så da jeg skulle til området i 2014 var et besøg i Mexico højt på listen over to-do’s.

Jeg tjekkede ud fra LTM Ranch (ikke nogen at tjekke ud til, men gjorde hvad der stod i lejepapirerne mht. oprydning og affald, og forlod stedet.

Jeg havde en tur på knap to timer ned til big Bend national Park og videre ind til den del af Big Bend hvor grænseovergangen til Boquillas ligger.

Grænseovergangen ved Boquillas kan du kun krydse til fods, så du parkerer ved det lille Ranger kontor / Immigration kontor.

Krydse floden til Mexico

Herfra er det en kort gåtur ned til floden hvor du kan krydse over til Mexico.

Du kan gøre det på egen hånd og krydse floden ved egen hjælp, men det frarådes pga. sikkerheden i en flod der kan være kraftig og dyb.

Det anbefales at tage den officielle ”færge” på tværs som er en af de lokale i en robåd.
Det kostede fem dollars for en returbillet.

Så snart du kommer i land i Mexico, kommer tilbuddene på stribe.

Du kan gå op til byen selv. Du kan få et lift på ladet af en pickup eller du kan ride på æsel/hest op til byen.

Ind og udrejse i Mexico

Jeg valgte at gå selv og uden egentlig at bede om det, fik jeg en guide også.

Det første han viste mig, var hvor jeg skulle registreres af myndighederne. Du skal igennem immigration når du besøger Mexico og i Boquillas foregik det i en trailer i en lille indhegning.

Du skal ikke bruge specielle dokumenter for at besøge Mexico, blot dit pas.
Du får så et dokument i dit pas, som du skal afleverer igen når du forlader byen.

Rustik, isoleret lille mexicansk landsby

Boquillas er en lille by med ca. 200 mennesker (60 familier).

Min guide viste mig rundt til byens skole, kirke mm.

Byen lever af turisme og årene fra 2002 til 2013 var hårde. Specielt i starten, da CBP var strenge i håndhævelsen. Indbyggernes bedste indkøbsmulighed er i General Store i Big Bend National Park. Nærmeste by i Mexico ligger knap 5 timers kørsel syd for Boquillas.

I de senere år har CBP ikke været så strenge. Det er ikke en officiel holdning, men jeg hørte fra guides på tidligere ture, hvordan forholde i området er. Der har i mange år været et grænseløst forhold i området hvor man ikke gik så meget op i hvem der boede hvor og hvor grænsen gik.

I Lajitas kunne man blive trukket over på den Mexicanske side hvis man ville prøve et autentisk mexicansk køkken, mens man boede på Lajitas Resort.

Børn fra Mexico kom over til USA om morgenen for at gå i skole på amerikansk side.
Hernede var man ligeglad med om børnene var amerikanske. Alle der dukkede op i skolen blev undervist.

På en kanotur på Rio Grande på en tidligere tur, så jeg også hvordan grænsen (floden) blev krydset til hest, for at komme til USA for at shoppe.

Officielt var alt dette forbudt, men i mange tilfælde så man den anden vej. Det skyldes at området er meget øde. Det er ikke optimalt for hverken flygtninge eller smugling af narkotika, så den grænseaktivitet der er hernede er lokale der får hverdagen til at hænge sammen bedst muligt.

Ægte mexicansk mad

Min guide introducerede mig også til hans familie som, ganske som alle andre familier i byen, lavede souvenirs som var deres primære indtægtskilde.

Der er strikse regler for hvad du må tage med tilbage til USA, bla. ingen mad, drikke, spiritus, tobak, planter eller ting fra dyr.

Det betyder udvalget af souvenirs er begrænset til brugskunst og andet krims-krams så du ikke bryder nogle regler.

Efter min guide havde vist mig rundt i byen, aftalte vi lidt alene tid til mig, hvor jeg satte mig på Jose Falcon’s Restaurant og tog chancen med noget lokalt mad.

Jeg bestilte tacos som smagte fint og ikke havde nogen bi-virkninger. Colaen var mexicnask, forstået således, at den er fremstillet med rørsukker frem for HFC (High Fructose Syrup lavet af majs). Faktisk er mexicanske colaer så populære, at du kan finde dem i flere amerikanske supermarkeder.

Min guide kom tilbage lidt senere, men blev enig med ham om, at jeg ikke behøvede ham mere og betalte ham for hans tid. Der er ikke nogen prisliste eller timepris, så det er mere hvad du føler det er værd.

Jeg gav ham 20 dollars.

Turen tilbage til USA

Inden jeg forlod Boquillas, var jeg forbi immigrationkontoret igen og afleverer mit dokument.

Jeg gik turen tilbage til floden og tog båden tilbage til USA.

Når du ankommer til USA, skal du igennem immigration.

Denne grænseoveergang i Big Bend National Park er lidt speciel, da der ikke er permanent CBP bemanding.

Der er en Park Ranger i åbningstiden (du kan kun krydse grænsen fra 8 morgen til 18 aften) men en Park Ranger kan ikke gennemføre immigration.

Så immigration foregår remote.

Du sætter dig ved en kisok med web-cam og ringer op til immigration ved en af de større grænse overgange. Her tjekker de så dine papirer og stiller måske et par spørgsmål og du får så tilladelse til at fortsætte ind i USA.

Boquillas er en sjov lille mexicansk oplevelse. Hele processen med at krydse grænsen og den afsides lokation gør det til en anderledes oplevelse at krydse grænsen og opleve Mexico.

Som med alle byer langs den amerikansk/mexicansk grænse, så vil oplevelsen være turistet og ikke en repræsentation af, hvad Mexico har at byde på.
Men modsat mange af de andre grænseovergange, er Boquillas et sikkert sted at krydse over som turist, så værd at tage med hvis din roadtrip bringer dig til området.

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

Boquillas del Carmen, Mexico – grænseovergang i Big Bend

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/31/boquillas-del-carmen-mexico-graenseovergang-big-bend/feed/ 0
Skydning på Combat Course i Texas http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/30/skydning-pa-combat-course-texas/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/30/skydning-pa-combat-course-texas/#respond Mon, 30 Jan 2017 18:16:34 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=20991 Skydning er ikke for alle, men en af de oplevelser mange gerne vil have med hjem fra en roadtrip i USA. Området nede ved Lajitas i Texas gør oplevelsen det mere speciel. 15. april, 2014 Skydning i Lajitas, Texas Mine tre nætter ude midt i ingenting på LTM Ranc blev kun afbrudt af en aftale […]

Skydning på Combat Course i Texas

]]>
Skydning er ikke for alle, men en af de oplevelser mange gerne vil have med hjem fra en roadtrip i USA. Området nede ved Lajitas i Texas gør oplevelsen det mere speciel.

15. april, 2014

Skydning i Lajitas, Texas

Mine tre nætter ude midt i ingenting på LTM Ranc blev kun afbrudt af en aftale jeg havde lavet i Lajitas, om at komme ud og skyde.

Jeg har været ude og skyde flere gange i Texas.

Første gang var Cowboy Action Shooting, dernæst en skydebane i San Antonio og endelig lerdue skydning i Lajitas.

Dette var min tredje skydning i Lajitas og havde valgt deres Combat Course da det foregår med forskellige våben.

Skydeinstruktør på Badlands Hotel

Fra LTM Ranch havde jeg en times kørsel til Lajitas, hvor jeg skulle møde op på Badlands Hotel for at møde min guide/skydeinstruktør.

Jeg har tidligere boet på Badlands Hotel, og selvom det er nybygget, til at se ”oiginalt” ud, så er det et lækkert sted. Der er kælet for detaljerne og stedet formår at være luksus og autentisk på samme tid.

Der var to andre der skulle med ud og skyde denne formiddag. En mor og hendes 16 årige søn, som var fra Tyskland.

Sikkerhed og våben

Vores guide kørte os ud i ørkenen et stykke fra Lajitas.

Her blev våbnene lagt frem, guiden tjekkede dem igennem og gennemgik så hvad der skulle ske.

Først gennemgik han våbnene et for et.

Vi skulle skyde med tre forskellige våben.

Først et automatgevær, AR-15, som er en moderne udgave af M-16 geværet.

Dernæst en 9mm pistol.

Og til sidst en Pump Action Shotgun.

Skydningen skulle foregå ude i terrænet efter forskellige mål, deraf navnet Combat Course.

Først gik vi samlet rundt i terrænet, hvor guiden forklarede banen og udpegede målene. Han fortalte om skyde stillingen med de forskellige våben og hvordan vi skulle gebærde i forbindelse med skift mellem de forskellige våben.

Så var det tid til at prøve at skyde.

To runder skydning

Guiden tog en person af gangen med banen rundt hvor man fik lov til at skyde. Det var en-til-en instruktion af våben, skydestilling og sigte.

Først automatgeværet, så 9 mm pistol og sidst pump action shotgun.

Mens en skød sad resten tilbage og ventede. Derfor har jeg ikke nogen billeder ude fra terrænet.

Da alle havde været gennem banen en gang og skudt alle våbnene, satte guiden stopuret til, og vi kæmpede nu på tid + straf for missede mål.
Det var dog stadig med guiden lige bag til at minde om at alt blev gjort korrekt og man huskede ladegreb og sikkerhed.

Den første var moderen til den 16 årige dreng.

Hun lagde rigtig godt ud, og jeg kunne se hendes søn var nervøs for, hans egen mor skulle slå ham i noget han havde trænet tusindvis af timer på sin playstation.

Sønnen slog sin mor, men jeg klarede banen hurtigere og med færre fejl end dem begge.

Min erfaring med tidligere skydninger var nok til det banede vejen for en sejr til mig.

Mange muligheder for skydning i USA

Cowboy Action Shooting er stadig det mest alsidige form for skydning jeg har prøvet i USA.
Jeg har ikke været ude og skyde i Las Vegas, hvor der også er mange våben at vælge imellem, men det er enten på indendørs skydebaner eller udendørs ranges.

Mulighederne her ved Lajitas gør det til en anderledes oplevelse end blot at skyde efter papirsmål.

Jeg gav 150 + tax for de to runder på Combat Course ved Lajitas.

Her kan du se mere om aktiviteterne ved Lajitas Golf Resort.

Vi blev kørt retur til Lajitas Resort og Badlands Hotel efter skydningen.

Her slappede jeg lidt af i de lækre omgivelser på resortet, inden jeg kørte retur (en times kørsel) til mit hus ude mit i ingenting.

Ekstra udstyrs lir i Ford F-150 Pickup

På vej tilbage til huset legede jeg lidt med en af de features der følger med en Ford F-150 Pickup truck. Nemlig det at kunne se hvor meget bilen hælder når der køre i ujævnt terræn.

Udstyr i lejebiler i USA & Canada

Det er ikke standard med hældningsmåler i lejebiler i USA, men der er generelt mere udstyr end du måske er vant til fra danske biler.
Automatgear, fartpilot, AC, USB stik, håndbetjent info og lyd mm. er blot noget af det du finder i din leje bil i USA og Canada. Her kan du læse mere om udstyr i din lejebil.

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

Skydning på Combat Course i Texas

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/30/skydning-pa-combat-course-texas/feed/ 0
LTM Ranch – et hus midt i ingenting http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/23/ltm-ranch-et-hus-midt-ingenting/ http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/23/ltm-ranch-et-hus-midt-ingenting/#respond Mon, 23 Jan 2017 21:30:48 +0000 http://www.renefrederiksen.dk/?p=20967 De åbne vidder i Big Bend Country er hvorfor jeg er vild med Texas. Muligheden for at bo isoleret fra omverdenen på LTM Ranch, er kun et plus.

LTM Ranch – et hus midt i ingenting

]]>
De åbne vidder i Big Bend Country er hvorfor jeg er vild med Texas. Muligheden for at bo isoleret fra omverdenen på LTM Ranch, er kun et plus.

14. april, 2014

Huse til leje i øde Texas

På en tidligere tur til Texas, havde jeg fået smag for en anderledes type overnatning: Leje et hus ude midt i ingenting.

Det gjorde jeg i 2013, hvor jeg også havde lejet en lidt speciel bil til lejligheden.

Huset fra sidst, Terlingua Ranch Retreat, var ikke ledigt denne gang, så jeg havde lejet et andet i det samme øde område.

Husene på disse kanter kommer i alle afskygninger, fra små trailers med udhus og uden vand og el, til mere bekvemmelige som det jeg havde sidst (tør kloset, strøm fra batteri og køleskab der kører på gas).

Denne gang var det ren luksus.

LTM Ranch med luksus og plads

Huset hedder LTM Ranch og er stort. Der er 6 sovepladser og to toiletter.

Min lejebil på denne tur, en Ford F-150 Pickup Truck, gjorde sig perfekt foran huset.

Indvendigt manglede huset ingen fornødenheder.

Der var plads til den helt store familie og på en regnvejrsdag, var der også underholdning inde i huset.

Der var ikke internet forbindelse i dette hus (er der kommet siden jeg lejede det), så det eneste signal der kunne fanges, var Sirius / XM satellit radio.
Men ikke noget TV.

Denne sparsomme forbindelse til omverdenen er et plus i min bog, og jeg brugte tiden til at få indhentet noget arbejde med billeder og indlæg.

Der er 125 km til den nærmeste rigtige by, Alpine, TX, så lejer du et hus på disse kanter, skal du provianterer på forhånd og selv lave mad på stedet.

Jeg skulle kun være her tre nætter, så havde ikke det vilde med, men køkkenet var stort og kunne fint håndtere en kæmpe familie og masser af proviant.

Åbne vidder lige uden for døren

LTM Ranch ligger på en bakketop, med godt udsyn over det store øde område.

Du kan godt se huse rundt om i landskabet, men der er ikke nogen umiddelbare naboer.

Vejen ind til huset er også ”låst af” med en kode, som du får oplyst i dine lejepapirer.

LTM Ranch har gode udendørsarealer.

Til den varme ørkensol, er der overdækkede terrasser og masser af siddepladser.

Der er ikke græsplæne på disse kanter, men enkelte områder rundt om huset er enten ryddet for de værste sten eller der er lagt fliser, så det er nemmere at se om der gemmer sig en slange eller andet på grunden.

Der er bl.a. klapperslanger i området. Guides som jeg er stødt på i forbindelse med ting jeg har lavet i området, advarer mod dem og hvordan man skal forholde sig. Specielt om aftenen.
Jeg har endnu ikke set slanger i dette område, eller på alle mine andre ture rundt i USA.

Jeg boede på LTM Ranch tre nætter.

Efter den første nat havde jeg en aftale om skydning i Lajitas, som jeg brugte en halv dag på, men ellers opholdt jeg mig i og ved huset de godt tre dage.

En hel dag fra solopgang til solnedgang uden naboer og andre tydelige tegn på andre mennesker, er meditation for mig.

Der er kun de lyde du selv og naturen laver (både nat og dag) og en stjerneklar himmel (og flere stjerner end du kan se i Danmark). Lige hvad lægen ordinerede.

Hvor kan du leje og hvor meget koster det?

Jeg havde lejet LTM Ranch via VRBO.com (Vacation Rental By Owner). Det er en del af Home Away, som er lidt a la AirBnb, men større og ældre.
VRBO har ofte flere lejemål i øde områder end AirBnb, da AirBnb mere benyttes i byerne.

Jeg har benyttet VRBO fire gange i USA – to gange i Texas, i North Carolina og i Arizona.

De tre nætter p LTM Ranch kostede 640 dollars, alt inkl. Det er en del mere end jeg prøver at holde mine overnatninger på, men det var alle pengene værd.

For at holde budgettet havde jeg så ekstra billige overnatninger på andre dele af turen.

Jeg har ikke været i Big Bend Country området siden 2014, men kan se der er sket en del i området. Bl.a. er der kommet flere muligheder for overnatning i området. Mange ligger ikke så isoleret som det jeg går efter, men stadig en anderledes oplevelse at bo i et så øde område.

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

LTM Ranch – et hus midt i ingenting

]]>
http://www.renefrederiksen.dk/2017/01/23/ltm-ranch-et-hus-midt-ingenting/feed/ 0