To gange Roadtrip i USA i 2010

Den første af (foreløbelig) to Roadtrips i USA i 2010 er godt undervejs hvad angår planlægning.

Tilbage i September besluttede jeg mig for, at der skulle noget varme og oplevelse ind i det kommende forår. Efter lidt kiggen på kort over USA faldt valget på en tur til Texas i Påsken 2010.

Egentligt blev turen ikke bestemt og besluttet i samme øjeblik, men jeg fandt et resort midt i Big Bend National Park nede ved den Mexicanske grænse hvor jeg bookede et værelse.
Det kunne jo altid afbestilles hvis nu det ikke blev til noget.

Et par uger senere checkede jeg prisen på en flybillet til Texas. En tur til Houston var billigst, men jeg bestilte stadig ikke. Efter endnu et par uger checkede jeg prisen igen og den var gået små 100 kr op og de optimale afgangstider blev færre. Så jeg besluttede mig for turen og bookede.

Big Bend National Park i Texas er vild natur og det anbefales man kører bil med god frihøjde når man bevæger sig rundt. Så jagten gik ind på en bil med god frihøjde og evt. 4-hjuls træk.
Efter et par uger fandt jeg en Jeep Cherokee via Rentalcars og slog til.

Den sidste ting jeg gerne gør i god tid er at sikre mig den første overnatning i ankomstbyen. Jeg lander kl 19, så jeg gider ikke køre nogen steder den første dag.
Hotels.com anviste en masse gode hoteller, men lært af erfaring så chekede jeg også på hotellets egen hjemmeside da de ofte har samme pris OG garantere det værelsesvalg man har gjort. Sidste år bookede jeg Hampton Inn i Boston via Hotels.com. Her kunne de ikke give mig det valgte men i stedet et ryger værelse (man må stadig gerne ryge nogle steder i USA). De gjorde mig opmærksom på, at deres priser er de samme som på hotels.com og så garantere de det værelse man har bestilt.
Men jeg har altså booket et hotel nogenlunde downtown. Houston er USAs 4. største by med 4.8 mio indbyggere (alt inkl.) så downtown er et vidt begreb.

Eftersom meget af tiden på denne tur kommer til at gå i Big Bend National Park (3 overnatninger ud af en 8 dages tur), så er der ikke så megen planlægning tilbage. Nu handler det mere om at få fundet ud af hvilke aktiviteter der er tilgængelige i og omkring Big Bend National Park.

Hvad angår den anden Roadtrip, så er området ikke udvalgt endnu. Det var planen at sydstaterne skulle gøres færdige (var der i 2006), men en afbestilling gør, at vi nok tager et andet sted hen. Måske den nordvestlige del, men intet er besluttet endnu.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top