ESTA udelukker ikke Visa Waiver formularen – endnu

OBS! Her finder du en detaljeret gennemgang af ESTA registrering, info om pris og hvordan du undgår at blive snydt.

Opdateret 18. september, 2010: Pr 1. august, 2010 har man ikke længere skulle udfylde den grønne visa waiver formular på vej til USA.

En kollega er netop vendt hjem fra en roadtrip i USA. Han kunne oplyse, at den grønne visa waiver formular stadig skal udfyldes ved indrejse til USA.

I dag skal man have registreret sig i ESTA for at kunne komme med et fly til USA. På sigt er det meningen at den registrering skal eliminere nødvendigheden af den grønne visa waiver formular.

Det har været fremme i nogle danske medier at den grønne formular nu er afskaffet, men det er altså ikke helt tilfældet endnu. Min kollega fløj med SAS fra København til Washington DC den 1. juni og skulle altså udfylde den.

Jeg ser dog hverken den gørnne formular som besværlig eller tidskrævende. Man har 8 timer i en flyver der skal slåes ihjel, så der er masser af tid til at få den udfyldt. Jeg har udfyldt ni af slagsen for mig selv – og hjulpet en masse andre – så jeg har rutinen. Førstegangs besøgende skal måske lige læse den en ekstra gang. Men da man allerede har udfyldt sin ESTA, så er det blot en gentagelse.

Man rådes til at registrere sig i ESTA 72 timer før afrejse. Jeg har dog hørt om flere der har gjort det tættere på afrejese og sågar i lufthavnen.
HUSK!!! Det koster ikke noget at registrere sig i ESTA. Flere sider fupper folk til at betale. Det er stadig gratis, men der er masser af rygter om, at det måske kommer til at koste penge en dag.

Opdateret 18. september, 2010: Det koster pt. 14 dollars at registrere sig i ESTA.

En ESTA registrering gælder i max 2 år – og indtil man får lavet nyt pas. Det tager 5 minutter at udfylde en ESTA og man får besked om man er godkendt i løbet af nogle få sekunder.
Man skal ikke fremvise sin ESTA ved check-in eller indrejse i USA, men jeg har en kopi med mig i tlfælde af der opstår problemer.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

13 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Sarah says:

  Jeg har virkelig brug for hjælp.. På alle sider står der at det kun koster 14 dollar at få det ESTA visa, men jeg har lige betalt 74 dollar? Hvordan kan det være?

  • @ Sarah

   Det ved jeg ikke. Hvis du har benyttet denne side (som er den eneste officielle side til at lave ESTA på) så kommer du ikke af med mere end 14 dollars pr. stk. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

   Kan dog ikke udelukke et kreditkortbetalingsproblem så du er blevet trukket mere, men så kan det ordnes via din bank.

   • Sarah says:

    Tak for svar. Men ååååårh altså troede det her var siden . Ved du om det er muligt, at annullere sin ansøgning og få pengene tilbage? Det er jo næsten for åndsvagt at betale 5 gange så meget..

    • Jeg vil sige, at det er et scam. De prøver at få dig til at betale $60 for en falsk serviceydelse.

     Skriv til dem og sig, at du ikke vil købe deres service og gå så til din bank og bed dem annulere betalingen.

     • Sarah says:

      Ja, troede skam det kostede 14 dollars over det hele 🙁
      Men tror du det vil hjælpe bare at gå ned og få den annulleret, og så ansøge på den rigtige hjemmeside?

     • Sarah says:

      Øv kan desværre ikke annullere betalingen siger banken. Må bare håbe de svarer mig tilbage på mine mails.. Men tak for hjælpen!

     • Morten O. says:

      Jeg tror nu ikke der er noget ulovligt i at tage penge for at udføre en “service” for folk.
      De skriver jo højt og tydeligt at det koster usd 14 for ansøgningen og usd 60 i service ydelse. De skriver ligeledes at det er et privat firma uden tilknytning til det offentlige usa.
      Jeg ved at mange rejse bureauer sørger for Esta til deres rejsende når det drejer sig om pakketure henvendt til lidt mere uerfarne rejsende. Her indgår ansøgningen så i rejsens samlede pris.
      Vi kan dog godt blive enige at det er noget tvivlsomme forretnings metoder de bruger som bevidst går efter at folk ikke sætter sig ind i tingene. Synd for Sarah at hun ikke læste Renes beskrivelse inden hun ansøgte.

    • Marie says:

     Hej Sarah

     Er hoppet i helt samme fælde som dig. Så strengt at tage så meget mere for det!! Ærgerligt man ikke kan annullere betalingen. Hvad svarede de på dine mails?

 2. Oliver says:

  Hej Rene.

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber at du kan svare på, da det lidt ødelægger den lange ventetid, som man gerne skulle kunne nyde.
  Jeg skal til USA den 1. august 2012. Jeg skal på roadtrip, og være i USA i 3 uger.
  Jeg er 22 år til den tid, og da jeg var 18, blev jeg taget med nogle euforiserende stoffer, dog en meget lille mængde. Min straffeattest er ren på det tidspunkt jeg skal rejse, men kan det forårsage at jeg overhovedet ikke kan komme ind i landet?

  Venlig hilsen
  Oliver

  • @ Oliver

   Det er ikke et område jeg har nogen erfaring med.
   Jeg vil anbefale du tager kontakt til det danske udenrigsministerium og forhøre dig.
   Hvis de ikke kan hjælpe, så må du prøve den amerikanske ambassade.

 3. Morten says:

  Hej Thomas

  Det er korrekt. ESTA gælder ubegrænset i 2 år eller til pas fornyelse.
  Hvis i udfyldte i juli 2009 og har samme pas skal i ikke udfylde igen. Som Rene også skriver behøver i heller ikke og tage en kopi med, men jeg er enig i at det er en god idé.
  God tur.

  Morten

  • @ Thomas

   Det er helt korrekt hvad Morten skriver.

   Jeg registrerede mig i ESTA tilbage i maj 2009 og har været afsted i august 2009 og april 2010 på den samme. Turen til august bliver også på den samme.

 4. Thomas says:

  Vil det sige at hvis vi registrerede os i ESTA på hjemmesiden i juli 2009, så behøver vi ikke udfylde den i år?

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top