Med Amtrak tog på USAs østkyst – DC via Philly til NYC

– – Gæsteindlæg skrevet af Kristian Hansen – –

At tage toget (Amtrak), mellem storbyerne på østkysten kunne ikke være lettere, og et glimrende alternativ til lejebil eller flyet.

Tiden i toget er godt givet ud

Hvor det givetvis tager længere tid i bil (faktisk en hel time længere ifølge google maps), hvor der er måske skal betales parkeringsafgift, samt ikke at snakke om det helvede det er at køre i bil i visse byer (New York fx.) og hvor flyet på trods af en flyvetid på ½ time vil tage en hel dag alligevel da man skal være i lufthavnen 2 timer før, samt at lufthavnene ligger generelt langt væk fra byerne. For slet ikke at snakke om os der ikke har kørekort, så er toget den klart bedste løsning.

Sikkerhedstjek og så alligevel ikke

Union Station ligger centralt i Washington DC, med gode metro forbindelser til stationen og så tager turen til Philadelphia 1 time og 45 minutter, og det fungere upårklageligt.
Man skal være på stationen ca. 30 min. før. Ved dog ikke helt hvorfor, da man først bliver lukket ind 5 min. før og man ikke skal vise billet eller noget får at komme ind til “gaten”. Og der er tale om en “gate” som vi kender det fra lufthavnen, dog uden sikkerhedscheck først og alt det der. Først 5 min (eller ca. deromkring) bliver man via elevator eller rulletrappe lukket ned til toget, og derved ombord.

Togbilletter

Billeterne køber man ved luger på stationen eller får dem printet ud i maskiner når man oplyser en e-kode. Vi fik vores i forbindelse med købet af rejsen gennem Team-Benns.
Alt sammen simpelt og lige til. Biletterne viser man så til kontroløren i toget og så er det afsted.

God plads i toget

Ikke nok med at det går stærkt, det er også bekvemt. ‘Coach’ pladserne som er de billigste giver en et glimrende sæde med masser af plads både i bredden og i benlængden (jeg er 185 og havde ingen problemer med at strække benene). Og så kan man jo nemt følge med i USA som flyver forbi gennem vinduet, og her er helt sikkert mere at se end i flyet og hvis man holder sig til de 6-8 sporede highways i bil. Bla. fandt jeg ud af at Baltimore virker som en by med store sociale problemer, større end jeg egentlig troede.

Stationerne ligger bekvemt

I Philadelphia ligger stationen også centralt. En kort køretur i taxa (ca. 10$ % drikkepenge) så er man i historic district hvor vi boede, skal man til downtown som ligger tættere er det formentlig endnu billigere.
Og toget videre fra Philadelphia til New York tager blot 1 time og 15 minutter.
I New York stopper man på Penn Station centralt på Manhatten og med det glimrende Subway system, eller en kort taxa tur så er man på sit hotel næsten lige meget hvor på Manhatten man bor. Vi valgte at gå. Det tog ca. 15 min, så det kunne ikke være lettere.

Mad på toget

Amtrak har også mad-service om bord (på udvalgte strækninger) samt hurtig tog, som selvfølgelig gør turen endnu hurtigere men også dyrere. Vi betalte 35$ pr. person fra DC til Philly og samme beløb fra Philly til NYC. Til sammenligning koster en taxa fra Newark Airport (New York) til det centrale New York (Manhatten) ca. det samme pr. person hvis man er 2 personer, så det er heller ikke noget der slår budgettet helt i stykker.

Så skal man fra Washington og mod nord til fx. New York eller sågar Boston så vil jeg give Amtrak de største anbefalinger, og selvom jeg nu har fået kørekort vil jeg ikke afvise at vælge Amtrak igen på et tidspunkt.

Kristian Hansen

Har du lyst til at dele dine roadtrip oplevelser?

Se mere her om gæstebloggere og benyt mail på siden til at bidrage med din roadtrip oplevelse.

Tags:

About the Author

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top