Washington DC, 9. – 12. sep 2010 – Legendarisk Chili og 9/11

– = Gæsteindlæg skrevet af Kristian Hansen = –

Washington var første stop på en mini-øst kyst tur på 10-dage som vi (mig og kæresten) havde set frem til lige siden rejsen blev bestilt i maj måned.

Standsmæssig ankomst

Vi ankom til den amerikanske hovedstad ved 15-tiden lokal tid, efter en non-stop flyvning med SAS som gik problemfrit. På trods af lang kø gik tingene i tolden også som det skulle og vores baggage stod tilmed klar da vi kom ud i velkomst hallen.
Her blev vi mødt af en velklædt herre der spurgte om vi evt. skulle ind til centrum og det skulle vi jo. Vi var lidt eftertænksomme da vi fulgte efter ham ud på p-pladsen og hen til hans bil, som var en sort lincoln town car, utrolig lækker bil men der var hverken taxa skilt på eller noget, og da han kaprede os i velkomsthallen havde vi det mistænkt for at være en pirat-taxa eller noget der var der hen af. Men vi lod intuitionen tale og vi havde heller ikke noget at frygte. Det er åbenbart meget normalt at der ved siden af normale taxa-selskaber kører såkaldte “car & limo services” som er uden taxa-meter, såkaldte “flat-rate” præncipper (en fast prissættelse), til og fra lufthavne, og hvor standarden er bedre en normale “yellow cabs”. Masser af benplads og minus ruden mellem chauffør og os.
Vores chauffør var også både snaksaglig (på den gode måde) meget informativ og flink og rar, så vores frygt blev gjort til skamme.
Prisen på den ca. 45 minutters tur til vores hotel i nærheden af Capitol lidt uden for downtown DC kostede 60$ det er naturligvis uden drikkepenge, så pga. den gode behandling smed jeg 20$ oveni. (Normalt siger man 15-20% i drikkepenge). Det blev han meget glad for, og gav mig hans kort så vi kunne bare ringe til ham hvis vi nogensinde var i området igen.

Holiday Inn Capitol

Vores hotel var Holiday Inn Capitol i kontor-distriktet i Washington. Dvs. om aftenen samt i weekenderne er der forholdsvis dødt dér, hvilket både kan være godt og dårligt alt afhængig af hvad man er til. Holiday Inn er et glimrende hotel, havde læst mig til at det var sådan lidt gennemsnitligt, men må sige jeg blev positivt overasket over standarden som jeg ville kalde over middel. Flot værelse, flot bad, ok service og en Starbucks i lobbyen. Så kan man ikke gå helt galt vel.

En Quiznos middag inden sengetid

Vi gik en tur ud i byen for at udforske lidt, efter at have smidt kufferten osv. men jet-lag kan hurtig sætte en stopper for de vilde planer. For selvom kl. var “kun” var 8, så svarede det til kl. 2 om natten dansk tid og vi havde været oppe kl. 7.
Så vi smuttede ned på en lokal Quiznos en sandwich kæde a la Subway og en glimrende en af slagsen, den lå også 50 meter fra hotellet og det var det vigtigste. Derefter gik vi i seng.

Tidligt op og se på monumenter

Næste dag og jeg vågnede kl. 5 ?? Altså 5 AM.. om morgenen, og følte mig helt udhvilet, en mærkelig følelse men sådan er jet-lag jo. Morgenmaden blev indtaget på en lokal café, ikke verdens bedste, men lidt æg og bacon at starte dagen på er altid godt. Derefter gik vi på lidt sightseeing. Alle monumenterne blev dækket. Washington Monument, Lincoln Memorial, WW II Memorial, Vietnam Memorial og Det Hvide Hus. Men vi lagde ud på Air & Space Museum, som er en del af Smithsonian Museums. En række museer og parker som alle har det til fælles at der er gratis entré.
Air & Space Museum er som navnet siger et museum som dækker for det meste Usa’s historie indefor luft og rum, med masser af udstilte kopier af rumraketter og fly af alle mulige slags. Det var lærerigt og interesant men nok noget jeg heller ville gemme til en regnfuld dag, for vejret var for godt (ca. 25 grader, selvom det var skyet) til at gå indefor.
Så derfor drog vi hurtig ud igen og fik masser af oplevelser. Helt klart det der gør Washington spændende, er de mange flotte bygninger og varetegn, især for en første gangs besøgende, så hvis man er afsted i max. et par dage ville jeg råde til at springe museerne over.

Legendarisk chili til frokost

Efter en god del sigthseeing, sku vi jo have noget at spise, og jeg vidste lige hvor vi skulle hen. Jeg må tilstå også at være stor fan af madprogrammet Man v. Food som er et blandt mange fremragende mad-relaterede programmer fra tv-stationen Travel Channel (hvorfor kan vi ikke se den i danmark??!!).
Der er værten inde og spise på den legendariske “diner” af en slags. Bens Chili Bowl. Et sted med hot dogs, burgere, shakes og fries og masser af chili.
Det ligger i det nordlige Washington i det historiske sorte kvarter Shaw, centreret om U-Street. Bens Chili Bowl har også spillet en rolle i race-uroligheder osv. og efter at man brændte næsten hele den bydel ned efter Martin Luther Kings død så lod man Bens stå og der er den endnu.
Jeg fik en Chili Half Smoke. En hot dog bestående af en speciel pølse med chili (naturligvis), rå løg og sennep. En udemærket pølse, synes dog chili manglede lidt smag og den meget stærke sennep tog for meget af oplevelsen. Så fik vi selvfølgelig en milkshake og en omgang cheese-fries til deling. Stedet i sig selv er en oplevelse, de ansatte er friske, og der er masser af knald på jukeboxen. Og så er det også et sted hvor kendisser kommer, Præsident Obama kort efter han blev valgt ind og Bill Cosby er også blandt stamgæsterne. Men husk kontanter! De tager ikke kort.
Vi sluttede eftermiddagen af med at gå lidt rundt i dowtown og kigge lidt på butikker, samt spise lidt frozen yogurt, det er altid godt.
Om aftenen var vi igen trætte og spiste en pizza fra et lokalt pizzaria som vi tog med op på værelset.

Lumber Jack Slam til morgenmad

Næste morgen tog vi på Denny’s for at spise morgenmad. Jeg havde spottet en Denny’s ved hjælp af google maps oppe på hotelværelset (takket være den gratis Wi-Fi) og vi tog metroen derud. Hvad jeg ikke lige havde undersøgt var at den Denny’s lå i et nærmest 100% sort kvarter i en mindre pæn del af byen, så vi overvejede at droppe det da vi kom op fra metroen, og tage tilbage. Men vi gjorde det nu alligevel, og igen havde vi intet at frygte. Det var dog en anderledes oplevelse i det vi var de eneste hvide mennesker på hele restauranten og sikkert også de eneste turister. Men det var vidst mere os der bed mærke i det end de andre gæster og personalet var heller ikke andet end enormt flinke. Jeg fik serveret det som Denny’s er kendt for morgenmad i mega størrelse, en såkaldt LumberJack Slam, en morgenmad man kan køre længe på. Kæresten nøjes med en Bagel m/cream cheese som hun så inderligt har forelsket sig i efter et par ture til New York.

Mindehøjtidelighed ved Pentagon

Efterfølgende gik turen via den flotte Capitol bygning der i øvrigt er Washington D.C’s højeste bygning, da love forbyder andre bygninger at være højere end Capitol til Pentagon, som tog ca. 15 min. med metroen fra centrum. Da det jo var 9/11 (altså 11. September) var flagene alle steder på halvt og der blev holdt mindeshøjtidligheder flere steder bl.a. ved Pentagon hvor et af flyene jo også styrtede ned. Pentagon kan man godt være foruden, ud over mindeshøjtidlighederne er det bare en stor bygning udefra og fra vej-perspektiv, kan man jo ikke se den er femkantet så det kan man sagtens springe over. Man kunne evt. tage op i det 148 m høje Washington Monument hvor jeg har læst mig til at man kan se den oppe fra.
Bagefter tog vi til Arlington National Cemetery (blot 1 metro stop fra Pentagon). Arlington er blandt de største militær kirkegårde i verden og formentlig også den mest kendte. Her er faldne soldater i alle de krige Usa har deltaget i begravet (samt ofte også koner/og mænd til de faldne i grave ved siden af) men også præsident Kennedy og andre personer af vigtig historisk betydning er begravet på Arlington. Det mest fasinerende er dog de nærmest endeløse rækker af hvide gravsten, der dækker det kæmpemæssige grasglædte bakkeareal kirkegården ligger på.
En lettere lang gåtur tog os forbi Iwo Jima Memorial, samt igennem byen Rosslyn (som faktisk ligesom både Pentagon og Arlington Kirkegården ligger i en hel anden stat, nemlig Virginia) og derfra videre tilbage til Washington og forstaden Georgetown som ud over at være hjem til universitetet af samme navn, og er det bedste sted at shoppe i Washington. Vi kiggede lidt butikker spiste lidt frokost og drog tilbage til hotellet.
Aftenen blev brugt i centrum af Washington, men de mange kilometer tilbagelagt satte sine spor og vi smuttede igen tidligt i seng.

Dagen efter skulle vi videre til Philadelphia og tog metroen til den store station Union Station (Washington’s svar på Hovedbanegården) hvor vi indløste vores Amtrak billetter og drog derefter videre nordpå.

SmarTrip Tip

Et godt tip er at investere i et SmarTrip Card. Et metro kort som koster 5 $ og som du så derfor sætter penge ind på. Vi satte 25 $ (pr. kort) ind og det dækkede de par dage vi var der og vi korte flittigt med metroen. Det smarte er at man skanner kortet for at komme ind i metroen også kan man køre lige så langt man vil (det bliver selvfølgelig dyrere jo længere du rejser.) og når man så forlader metroen så skanner man kortet igen og et lille display fortæller hvor meget turen kostede og hvor meget der er tilbage på kortet. Det længste vi kørte var vidst 3.65 $ og der sad vi i toget i over en halv time. Det kan ikke betale sig at køre små korte ture for det koster min. 1.45 $ hvergang du forlader og går ind i metroen igen.
Jeg tror personligt ikke at det kan betale sig at opleve Washington’s attraktioner i en lejebil. Trafikken er ikke så slem (som fx. New York) og vejene er også dejlig store, men jeg tror det er svært at finde et sted at parkere, og de fleste af de alle mest kendte bygninger er indefor gå afstand (med et par gode gå sko) i eller i nærheden af parken National Mall.

Kort over besøgte steder i Washington

Her kan du se et kort over de steder vi besøgte i Washington.

Har du lyst til at dele dine roadtrip oplevelser?

Se mere her om gæstebloggere og benyt mail på siden til at bidrage med din roadtrip oplevelse.

About the Author

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top