Benzinøkonomi og teknik i Ford Mustang Cabriolet

Bagagepladsen i en Ford Mustang cabriolet var det som flest efterlyste at få noget at vide om efter jeg havde haft lejet en i 10 dage i påsken, men jeg vil godt knytte et par ord til bilens benzinøkonomi og teknik.

Benzinøkonomi i en Ford Mustang Cabriolet

Den Ford Mustang jeg havde var en standard indgangsmodel model med en 3.7 Liters V6 motor med 305 heste. Den er opgivet til følgende km/l: 8 km/l ved bykørsel, 13 km/l ved lande- og motorvejskørsel.

Jeg har en app som jeg benytter på mine roadtrips som holder styr på kilometer antal og benzin. Man taster triptæller tal ind og hvor meget benzin man tanker og til hvilken pris, og så viser den ens kørselsregnskab med udgifter og hvor langt man har kørt på en liter.

Efter et par dages brug får man et rimeligt billede af, hvad man kan forvente at klemme ud af sin udlejningsbil. I tilfældet med Ford Mustang Cabriolet, så startede jeg ud på godt 10 km/l og havde på de bedste stræk omkring 13 km/l. Gennemsnittet lå omkring 12 km/l. Gnaske fint for en bil med 305 heste (som fik lov at arbejde fra tid til anden).

I det samlede regnskab betyder det måske ikke så meget, men med de stigende benzinpriser (og specielt de ekstra dyre priser langt ude på landet) så går der alligevel lidt sport i at få et så fornuftigt benzinforbrug ud af bilen som muligt.

Når man er ude på de lange stræk med langt mellem benzinstationerne så er det også godt at vide hvor langt bilen egentligt kan køre på en tank, så man nogenlunde ved hvornår man skal tanke for ikke at løbe tør. Flere steder kan der være op mod 200 km mellem tankstationerne.

Til sammenligning med Mustangen så er her data fra samma app da vi sidste år havde en Kia Borrego. Der kunne vi på den bedste strækning klemme knap 12 km/l ud af den mens gennemsnittet lå omkring 9,5 km/l. I Kia’en eksperimenterede vi også med hvilken benzin vi fyldte på (regular, midgrade, premium), men vi kunne ikke umiddelbart se nogen fordel i det samlede regnestykke når man gjorde pris op mod kørte kilometer.

De stigende benzinpriser er helt klart med i tankerne når jeg vælger bil til roadtrippen. Priserne ligger omkring 4$ for en gallon (ca. 5,5 kr/l) og sidste års sommertur var på godt 7600 km.
I 2009 kostede turen 0,32 kr. pr. kilometer i benzin, i 2010 kostede den 0,46 kr. pr. kørt kilometer.
Da turen til august bliver på nogenlunde det samme længde som i 2010, så vil jeg vælge lidt mere fornuftigt.
Her kan du læse det samlede budget for roadtrip i 2009 og 2010.

Brug fartpilot

Fartpilot har været standard i alle de biler jeg har haft lejet i USA. Man lærer lynhurtigt hvordan den betjenes (sidder enten i rattet eller på en stilk bag rattet) og jeg vil stærkt anbefale at bruge den. For det første er den guld værd på de lange stræk hvor der ikke er så megen trafik. Sæt den til hastighedsgrænsen og kør timevis uden hele tiden at skulle holde øje med fart og highway patrols. Dernæst så er den med til at hjælpe til en bedre benzinøkonomi.

Fartpiloten i Ford Mustangen havde en feature som jeg ikke har set før. Den var begrænset til 80 mph. Den højeste hastighed tilladt i Texas er 80 mph på nogle af interstate strækningerne. Man kunne godt køre hurtigere end 80 hvis fartpiloten ikke var slået til og brug af speederen de-aktivere den også, så der var ikke noget uhensigtsmæssigt ved funktionen, ex. hvis man skulle overhale.
Fartpiloten kunne man nemt styre fra rattet og når man kom ind i rytmen, så kunne man uden problemer bruge den til at overhale med uden brug af pedalerne.

Radio, CD og satellit

Lige siden min første udlejningsbil i 2003 har der været CD afspiller i i bilen. I enkelte modeller har jeg haft glæde af en CD-changer, men i dag har jeg blot en iPod med som fint sluttes til bilens stereo. Jeg har oplevet at aux stikket har siddet i selve radioen, i midterkonsollen mellem sæderne og nede i armlænet mellem sæderne, så kig lige de steder først før du går i panik.
De fleste biler accepterer også CDer med MP3 musik på og en enkelt gang har jeg haft en bil hvor der var USB indgang i midterkonsollen så man kunne afspille musik på den måde.

Enkelte gange har jeg været heldig at have en bil med Sirius satellit radio i. Det er en lækker luksus med adgang til 120+ radistationer som går igennem uden problemer hvor end man er i USA. Jeg benytter også FM radioen meget, men der er steder hvor den bare ikke slår til længere.

Man vil se SAT eller Sirius stå på en knap på mange radioer i udlejningsbilerne, men det er ikke sikkert den er aktiveret. Det er en service man tilkøber hos Sirius. Nogle modeller leveres med det første år inkluderet og da udlejningsselskaberne som oftest har nye biler, så kan man være heldig det er der. Jeg havde en Sirius knap på min radio, men den var desværre ikke aktiveret.

Hvis man, som jeg, både har GPS og ex. iPod med, så skal man bruge noget strøm og heldigvis er der typisk 2 eller flere strømudtag i bilerne. Et i instrumentbrættet og et i midterkonsollen eller nede i armlænet. Har også set dem på bagsædet og i bagagerummet.

Hvor lejer man en Ford Mustang Cabriolet?
Jeg havde lejet min Ford Mustang cabriolet via CarTrawler. Udlejningsselskaberne kan ikke give en garanti for at det står en bestemt model når man søger efter biler hos CarTrawler får man ofte både vist en Ford Mustang og en Chrysler Sebring man kan vælge imellem. Det er stadig ingen garanti, men et skridt i den rigtige retning.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jens Arne Sørensen says:

  Hej Rene’

  Jeg har med stor interesse læst dine beretninger og erfaringer, tak for den information, må jeg
  spørge om hvilken overnatningsform du har gjort brug af, er det alm. hoteller eller moteller, kan
  du fortælle hvad man betaler for overnatning i gennemsnit, da jeg er ved at forberede mig til min
  første tur til USA, jeg vil gerne leje bil og køre rundt for at opleve noget nyt og spændende.

  På forhånd tak, med venlig hilsen Jens Arne Sørensen

  • @ Jens

   Tak for ros.

   Jeg har benyttet en lang række forskellige overnatningsformer på mine USA ture. Moteller, hoteller, bed & breakfasts mm.

   Priserne er meget forskellige afhængig af ens valg og afhængig af placering (eks. tæt på eller langt fra en Nationalpark).

   I påsken 2010 benyttede jeg på 10 dage på en række forskellige overnatninger. På min side om prisen på en overnatning i USA kan du læse mere om hver enkelt sted og se video og billeder fra stederne.

   På mine sommer roadtrips i 2009 og 2010 har jeg holdt et detaljeret regnskab hvor du kan se hvor meget jeg har benyttet på overnatning mm.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top