Research din USA roadtrip foran TV’et

Der er mange steder du kan finde inspiration til hvad du skal opleve på din roadtrip i USA. Rejsebøger om USA lægger en god bund men en overset kilde til inspiration er nok film og i særdeleshed TV.

Du tænker nok ikke så meget over det, men du kan faktisk finde en masse inspiration til din roadtrip blot ved at sidde foran dit TV.

Inspiration fra Hollywood

Størstedelen af det der vises på dansk TV er film og TV serier fra USA. Det giver som oftest et glansbillede af hvad USA er, men kigger man på omgivelserne, så kan der være nogle steder som man kunne få lyst til at se. Desværre er der sjældent sammenhæng mellem titlen eller filmens/seriens lokation og så hvor den er optaget.
Eksempler på dette er:
Memphis Beat der er optaget i New Orleans.
CSI Miami, som på nær enkelte scener, er filmet i Californien.
Badlands, som skal forestille at forgå i South Dakota, er optaget i Colorado og Californien.
Twilight, hvis historie foregår i Pacific Northwest og i området omkring Forks i staten Washington, er for den første films vedkommende optaget i området, men de efterfølgende er ikke (de er primært optaget i Canada).

Og sådan er der mange eksempler på at en historie eller titel er hensat til et område, men filmet i et andet.

Nogle af dem som er mere tro mod historien er eksempelvis:
Thelma & Louise.
Rain Man.
Into the wild.
Burn Notice.

Men selvom de er filmet på flere autentiske lokationer, så kan det også være der er ‘snydt’ med forholdet (skal se ud som om man arbejder i Oklahoma, men filmet i Californien osv.). Ved at benytte IMDB.com kan man finde mange informationer om hvor filmen/serien er filmet og så lave sin planlægning ud fra det.

Det gør, at man skal igang med lidt research hvis man ser noget i en film/tv som man gerne vil opleve – men det er ikke umuligt og flere steder er det muligt at komme på ture i de områder som er blevet kendt for netop at være en del af en film/tv (hvad enten de er det eller ej).
Så i New York kan man komme rundt og se hvor ejendommen fra ‘Venner’ ligger, hvor Dineren fra ‘Seinfeld’ ligger osv. Og i Forks er der kommet en hel ny turistindustri omkring ‘Twilight’ universet.

Rejseprogrammer om USA på TV

Lonely Planet

Nogle af de første deciderede rejseprogrammer jeg så om USA var dem fra Lonely Planet serien. Jeg husker specielt værten Ian Wright.

Lonely Planet tv-serien (hedder originalt Global Trekker, men blev kaldt forskelligt på de markeder den blev sendt) er meget lig deres bøger og kommer ind på transport, overnatningssteder, restauranter og seværdigheder.

Stephen Fry in America

Med et lidt andet fokus, men stadig interessant er serien ‘Stephen Fry in America’. Her kører Stephen Fry rundt i en London taxi i USA og besøger alle 50 stater fordelt på 6 afsnit.

Only in America

Den seneste serie af programmer om USA som man kan bruge som inspiration til sin roadtrip i USA er ‘Only in America med Larry the Cable Guy’

Nogen af jer kender måske Larry the Cable Guy fra The Blue Collar Comedy Tour (eller et par af de halvdårlige film han har lavet), men i serien her er tonet lidt ned og giver et meget relaxed indblik i noget af USAs historie og mange ‘off the beaten path’ oplevelser.

Route 66 – Billy Connolly

I august 2011 kørte jeg Route 66 fra Chicago til LA.
Jeg overnattede i Grand Canyon Caverns Suite. Her stiftede jeg første gang bekendtskab med Billy Connolly’s tur på Route 66. Han havde (som den første uden for USA) overnattet i grotten på sin egen tur ad Route 66. En tur der blev filmet og endte med at blive til 4 afsnit som blev sendt på ITV i UK. Serien kan købes på DVD og her kommer man med fra Chicago til LA på Billy’s trike. Det var et gensynets glæde for mig, da han gjorde stop ved mange af de samme steder jeg havde været i august, men der var også en masse andre steder som jeg ikke selv havde besøgt.

Serien er god underholding og et must for alle som planlægger en tur på Route 66.
Det er muligt at finde hele serien på YouTube (er det ihvertfald i skrivende stund).

https://www.youtube.com/channel/UCRi6uMXUErtI2fqWWfxdrlg/videos

Jeg ved kke om disse videoer får lov at ligge på YouTube (ikke lagt op af mig), så det er ikke sikkert alle linksne bliver ved med at virke.

Se min oplevelse på Route 66

I sommeren 2011 kørte jeg selv ROute 66 fra Chicago til LA og var forbi mange af de samme steder som Billy Connolly. Bl.a. sov jeg også nede i den samme grotte som BIlly. Har kan du se min roadtrip på Route 66.

Madoplevelser i USA fundet på TV

De af jer der har fulgt med i mine beretninger fra mine roadtrips har nok bemærket at jeg har en forkærlighed for unikke madoplevelser i USA.

Jamie’s American Road Trip

Inspirationen til disse kommer fra forskellige madprogrammer om USA. Det som flest danskere nok kender er Jamie Oliver’s ‘Jamies American Road Trip’.
Her følger man Jamie Oliver rundt om i USA hvor han går tæt på egnsretter og besøger nogle af de befolkningsgrupper og områder som de færreste stifter bekendtskab med på en roadtrip.

Det er bl.a. fra Jamie’s besøg til Rodeo i Cody Wyoming, at jeg fik inspiration til at prøve Pitchfork Steak Fondue.

Man vs. Food

Et andet program, som har været nævnt et par gange her på siden, er Man vs. Food. I programmet tager Adam Richman rundt i USA og besøger lokale og små familiedrevne restauranter og prøver lokale specialiteter.
I slutningen af hvert program tager Adam kampen op mod en madudfordring for at se om Man eller Food vinder.

Man vs. Food programmet har været en stor inspiration til mine seneste roadtrips. Jeg ville ikke have fået en ManCakes i Portland, Oregon, været på The Salt Lick i Texas eller fået en 1 pund burger på Big Juds i Boise, Idaho hvis ikke Man vs. Food havde givet mig inspirationen.

Food Wars

Et sidste madprogram som jeg har haft stor glæde af, er Food Wars. Her besøger man byer rundt om i USA hvor to restauranter kæmper om at være den bedste. Den ene restaurant har måske opfundet en ret, som en opkomling så har kopieret og nu kæmper de om at være den bedste. I programmerne får man historien bag begge restauranter og så afgøres det til sidst i programmet i en blindtest hvem der er bedst.

Fra Food Wars udsendelserne har jeg bl.a. fundet frem til Kreuz Market og Smitty Market i Lockhart, Texas. I august 2011 var jeg selv på Lou Malnati’s i Chicago og prøve deres Deep Pan (var på Uno tilbage i 2003).

Din inspiration til roadtrips

Det var nogle af de steder man også kan finde inspiration til sin roadtrip i USA. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvor du finder din inspiration til roadtrips i USA, så skriv en kommentar nedenfor hvis du har et godt sted du kigger efter inspiration.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Marianne says:

  Hvad med mad programmerne :

  Anne og Anders i USA
  Madentusiast Anne Hjernøe og journalist Anders Agger rejser rundt i USA, hvor de møder de lokale og danskere, der har bosat sig. De besøger South Carolina, Arizona, Montana og Michigan.

  https://www.dr.dk/tv/se/anne-og-anders-i-usa/-/anne-og-anders-i-usa-arizona#!/

 2. Kristian says:

  Du mangler Diners Drive-Ins & Dives, det ultimative program til at finde gode “comfort food” madsteder…

  • @ Kristian

   Ja, Guy Fieri kommer forbi nogle interesante joints rundt om i landet og jeg er også på jagt efter steder der passer ind på mine ruter.

   Et andet program (som ikke har medmad at gøre) som jeg lige er begyndt at se, er ‘Off Limits’. Det er ikke et typisk turist program med gennemgang af oplevelser som menigmand kan få lov at opleve. Det tager en med bag facaden på nogle af de store byer og kommer med historie og fortælling om ting man kan opleve lidt på afstand.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top