Funk Grove Maple Sirup og Springfield på Route 66

Efter Pontiac havde vi kun et stop mere på programmet. Klokken var ved at være mange, så vi besluttede os for at gøre stop i Funk Grove, inden vi fandt I-55 og kørte mod Springfield.

Funk Grove Maple Sirup på Route 66

I Funk Grove laver de maple sirup. Det er en lille familiedrevet virksomhed som er blevet et populært stop på Route 66. Vi havde forventet at der var lukket da vi kom omkring kl 18, da det meste lukker kl 16.
Vi valgte dog at køre op ad grusvejen og ind på gårdspladsen. Vi konstaterede at der desværre var lukket, men inden vi havde fået vendt bilen var en ældre dame kommet ud fra stuehuset og kommet ud til os. Hun spurgte om vi ville ind. Gerne, hvis ikke det var til for megen besvær. Det var det ikke, nu havde hun jo allerede taget nøglen med derud 😉
Igen var det oprindelse og vejr der blev lagt ud med. Hun ville dog også gerne vide hvad folk arbejdede med, så det blev også vendt. Mens vi snakkede kom endnu en bil og flere gæster kom ind i butikken. Snakken faldt på produktion mm. og de laver ca. 1800 gallon færdig maple sirup om året. De indsætter 7000 tappehaner i tapningssæsonen og produktionen er meget afhængig af at vejret er rigtigt. Saften fra ahorntræerne har kun 2% sukkerindhold og der går derfor ca 50 gallons saft til 1 gallon færdig sirup. Vi fik en smagsprøve, købte lidt og kørte videre.


Cozy Dogs i Springfield – en Route 66 klassiker

Klokken var ved at være mange og vi ankom først til vores hotel i Springfield omkring kl 20. Det betød desværre, at en af mine kulinariske oplevelser gik i vasken. Vi skulle have været på Cozy Dog Diner og spise, men de lukkede lige som vi ankom og de havde lukket søndag, så vi kunne ikke få prøvet de originale corn dogs.
Vi tog tilbage til hotellet og fik et par øl i stedet og måtte atter se os slået af jetlag omrking kl 22.

Hjemme hos Præsident Abraham Lincoln

Vi fik mere søvn end dagen før, men kom stadigt tidligt op. Der var en ganske udemærket morgenmadsbuffet på hotellet, så vi forsynede os og lagde planer for dagen. Først skulle vi ud og se lidt på Springfield, Abraham Lincolns hjemby.
Eftersom det var søndag var byen helt død. Ganske få kaffe/cafe steder havde åbent.

Der var dog en ting der var liv i og det var toget, som kørte lige gennem downtwon.

Kl 9:00 åbnede nogle af de få attraktioner byen har at byde på (de er alle centreret om Abraham Lincoln og State Capitol Building).
Vi gik forbi byens gamle capitol bygning og videre til Abraham Lincolns hus. Det er et national historic landmark og varetages af National Park Services.
Her kunne man komme på rundtur, så vi nuppede 9:20 turen og fik et indblik i tiden, manden og hans familie. Turen tog en lille halv time og var gratis, så det vil jeg anbefale til andre.

Vi gik forbi capitol bygningen på vej tilbage til hotellet, men tiden var knap, så vi gik ikke ind. Vi kommer forbi flere state capitals på turen, så vi skal nok få dækket vores behov, plus vi har været i en del før.


Vi tjekkede ud og satte GPSen til at finde Shea’s Gasstation Museum.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top