Pontiacs i Pontiac på Route 66

På Route 66 museet i Pontiac så vi bilen som var inspiration til Fillmore i filmen Cars og så imponerende vægmalerier og unikke Pontiac biler, som ejeren selv viser frem.

Route 66 museum i Pontic, Illinois

Vi nåede Route 66 museet i Pontiac (gratis at komme ind). Det gemmer på en masse historie om Route 66 og man kan godt få en halv times tid til at gå med at kigge det meste igennem.
Midt i lokalet holder et gammelt folkevognsrugbrød indrettet som halv bolig og halv turistkontor. Bilen tilhørte Bob Waldmire og det var ham og bilen som var inspiration til Fillmore i filmen Cars. Det var den bil som George Carlin lagde stemme til.

Vægmalerier på Route 66

Ude bag museet holder en gammel ombygget skolebus og på bagvæggen åbenbarede sig et kæmpe vægmaleri. Det er dog langt fra det eneste vægmaleri byen har at byde på. Byen Pontiac er nemlig også kendt for at have en række imponerende vægmalerier rundt om i byen. Det tilføjer lidt ekstra stemning til den i forvejen hyggelige by. Det billede jeg fik at det ved Route 66 museet blev ekstra godt, da der holdt tre frække Pontiac Solstice foran det.
Pontiac museum i Pontiac på Route 66

Men det var ikke det sidste vi skulle se til Pontiac biler. Byen var faktisk fyldt med Pontiac Solstice biler (og nogle enkelte Saturn Sky). Det var en Pontiac klub som var på road tour og det er ikke tilfældigt de lige havde valgt byen Pontiac. Dels har byen Route 66 at byde på, men den har også et lille Pontiac museum.
Her var vi også inde og blev budt velkommen af en flink kvinde bag skranken. Igen blev vi mødt med den samme imødekommenhed og service vi havde oplevet hele dagen og efter vi havde udvekslet de sædvanlige hvor man er fra, snakken om vejret mm. Så begyndte hun og fortælle om en ældre Pontiac Oakland som holdt ved indgangen. Kort efter kom en mand til og hun introducerede ham som ejeren af alle bilerne og museet og hendes mand og så bad hun ham om at give os en guidet tur. Han gik så igang med at fortælle om nogle af bilerne mens han viste os rundt. Der var primært unikke biler som kun var lavet i få eksemplarer, bla en race udgave der kun var lavet 12 af. Den han havde stående kunne indbringe omkring en halv million dollars.


Vi snakkede også om de mange Pontiac Solstice som havde taget opstilling uden for museet. Konen ville gerne have en, men manden havde allerede købt hende en rød Trans Am cabriolet, men da den var et samle eksemplar holdt den i samlingen på museet og hun kunne ikke køre den. Hun havde istedet en pick-up og køre rundt i 🙂


Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Rasmus Nielsen says:

  Hej René

  Super flotte billeder.
  Hvilket udstyr bruger du?

  Mange hilsner
  En trofast læser, Rasmus

  • @ Rasmus

   Tak.

   Jeg har et ældre DSLR, et Canon 450D, som jer er super glad for.
   Jeg har for nyligt købt et Tamron 18-270. Jeg er praktisk anlagt og gider ikke slæbe rundt på flere forskellige objektiver, men som du kan se, så klare et 18-270 sig meget godt 😉
   Jeg skyder i RAW og nogle af billederne får en tur i Aperture inden de kommer ud på siden.

   Jeg har også et Casio Exilim HS EX ZR-100 som jeg primært benytter til video men det er et ganske udemærket point-and-shoot kamera. Til billeder med stor kontrast, modlys og indendørs motiver benytter jeg den HDR funktion det har (noget nogle DSLR kamera også har, men ikke mit). Jeg bruger det også til panorama billeder.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top