Meramec Caverns på Route 66

Vi besluttede os for at forlade St. Louis tidligt så vi kunne komme væk inden myldertidstrafikken og ud til Meramec Caverns så vi der så tidligt som muligt.

Meramec Caverns – Jesse James gemmsted

Jeg har besøgt flere caverns rundt om i USA. Senest Carlsbad Caverns i New Mexico. Jeg besøger gerne en grotte eller to på min roadtrip når muligheden byder sig. Mange af dem er privat ejet og det er Meramec også. Udover at være en grotte som helt klart er et besøg værd for grottens værdi alene, så har grotten og et historisk islæt, da den har været gemmested for Jesse James bande.


Dette hus har faktisk ikke noget med Jesse James at gøre. Det er der blot som blikfang så rangeren kan få alle ind og igang med turen.

Guidet ture i Meramec Caverns

Der er kun guidede ture i Meramec Caverns, så ikke noget med at gå rundt selv. Det fungere rigtig godt og man får god info med fra turen. Den varer en time og tyve og man starter i det største kammer – Ball room – hvor der for længe siden blev afholdt square dance på et stort trægulv. I dag bliver rummet brugt to gange om året til gospelkoncert. Der er plads til 3000 siddende gæster og alle stolene står stablet.

Læren om geologi på Route 66

Turen starter i den tørre del af grotten, dolomite, og bugter sig ned til den nedre delvaf grotten hvor en flod flyder igennem og geologien har ændret sig så det nu er kalksten man går i og der dannes drypstens formationer.
det er til tider et helt utroligt scenarie at gå i. Enkelte steder er der en optisk illusion der gør, at det lave vand (halv meter) med den rigtige belysning og betragtningsvinkel, ser ud til at være 20-30 meter dybt.

Der er også en øvre del af grotten. Det er kun den der er åben i foråret når vandstanden i floden er så høj at dele af grotten oversvømmes.
Den øvre del gemmer på en drypstens formation der menes at være op mod 130 millioner år gammel. Der er også en formation formet som et teater tæppe og der vises et lille show på. Som en sidste ting er der også et rum med formationer som kun dannes under vand og som ligner popcorn.Grotten ligger stort set i indgangshøjde og man skal kun gå en lille smule op og ned, så den kan klares af alle.
Fordi det er privatejet har det affødt en række ekstra aktiviteter i området så som kanoudlejning, båd-ture og zip-Line ture mm.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top