2 kg steak på The Big Texan på Route 66

Imponerende at se hvordan en enkelt mand kan fortære 2 kilo steak plus det løse. Kan man det på under en time på The Big Texan, så får man måltidet gratis. En must see ting på Route 66.

The Big Texan – mere end blot et steakhouse

The Big Texan i Amarillo, Texas er ikke til at komme uden om som et stop på Route 66. Stedet er nok mest kendt for sit steakhouse hvor man kan få serveret en bøf på 2 kg (72 oz), men de har faktisk også et glimrende motel. Det er bygget op som en lille western by og har nogle gode værelser med cowboy charme.


Det havde været en lang dag på Route 66, så vi tjekkede ind lidt sent og gik derfor direkte over i det store steakhouse. Der var godt fyldt og vi måtte vente i baren et kvarters tid på et bord.

To kilo steak gratis

Den bøf på to kilo som man kan få serveret får man gratis hvis man spiser den, en bagt kartoffel, en salat og nogle stegte rejer på under en time. Jeg ville gerne have været på The Big Texan tidligere såfremt nogen havde mod på at tage udfordringen op, så da vi først ankom kl 20.30 var jeg bange for muligheden havde forpasset sig.
Da vi satte os til bords stod scenen tom og de seks ure stod alle på 60:00 klar til at tælle ned, men der var ingen udfordrere at se.

Jeg kender mine begrænsninger og havde derfor ikke lyst til at punge ud for en bøf på to kilo så jeg nøjedes med en rib eye på 340 gram. Mens vi sad og ventede på vores mad kiggede vi rundt på det travle sted, hvor bl.a et lille orkester gik rundt og tog i mod ønsker og sang et par fødselsdagssange.

En udfordre til to kilo steak

Maden var god og jeg måtte have været godt sulten, for de 340 gram røg ned uden problemer. Ville egentlig have sprunget deserten over men lige inden tjeneren kom hen får at høre om ville have desert, hørte jeg der blev råbt 72 nede fra det åbne køkken.
Da tjeneren kom hen spurgte jeg om der var en udfordrer til de to kilo kød plus det løse. Det ville han lige undesøge for os, så da han kom tilbage og bekræftede at det var der, bestilte jeg en dessert for at få den oplevelse med.

Det rygtedes hurtigt at der var en udfordre til bøffen og folk tog opstilling oppe ved scenen da de kunne se der skulle til at ske noget.
Der blev dækket op til en og kort efter blev en bøf på to kilo stillet foran manden der havde sat sig i stolen.
Man får lov at tage en bid og godkende bøffen inden tiden startes. Han sagde ok og så gik det løs.

Han lagde hårdt ud og flere sagde han skulle tage den med ro ellers ville han ikke klare den. Rekorden er sat af Joey Chestnut. Han gjorde det på 8:52, så man kan skynde sig og samtidig gøre det godt.

Et kvarter inde gik det godt og mere end halvdelen af bøffen var væk. Ben, som udfordreren hed, så ud til at have det fint og var ved godt mod.
10 minutter senere var bøffen nu så godt som spist og meget tyede på at han kunne gennemføre. Der var dog lige kartoffel, salat og rejer tilbage.

Mand spiser to kilo steak på ROute 66

Da tiden passerede 28 minutter nævnte flere Adam Richman og man v. food, som gjorde det på netop denne tid. Denne kunne Ben ikke slå, men han var godt på vej mod målet og efter 36 minutter spiste han den sidste reje. I videoen nedenfor kan du se hvordan det så ud.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

7 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morten says:

  Hej Rene

  Læser din blok med stor interesse.
  Jeg tror godt jeg kunne klare denne store bøf på en time… men nemt nok at sige her. Men ved du hvad denne “fornøjelse” koster hvis man ikke spiser det hele ?
  Har kigget på deres hjemmeside og kan se de skriver en masse om netop denne konkurrence…. men kan ikke se prisen !!!!
  Kan du hjælpe ?

 2. Hans Norre says:

  Den fangede jeg ikke da vi var der – med at de havde hjemmebrygget øl – enig i at det er meget bedre.

 3. Hans Norre says:

  Pudsigt – da vi var der sidste år – var der også en der skulle prøve. Og selv om han gik til opgaven med krum hals måtte han efter en små 35 min. kapitulere og ofre til plasticspanden.

  For øvrigt et spørgsmål – de sodavand vi fik smagte meget af klor – man renser måske vandet dertil i området – oplevede i det?
  Den øl vi smagte der var i smag ikke meget anderledes end en lys øl i Danmark – lagde i mærke til det?

  Spændende at følge med i jeres færd.

  • @ Hans

   Der er klor i alt vandhane vand i USA. Det er for at rense det. Det smager mere af klor nogle steder end andre. Grunden til din sodavand smager af klor er isterningerne. Jeg bestiller altid sodavand uden isterninger.

   Det med øl er en smagssag. Bud, Miller, Coors, PBR m.fl smager af ligeså lidt som Carlsberg og Tuborg. Jeg bestiller altid lokal øl når de har det og på Big Texan valgte jeg en af deres hjemmebryggede – en Palo Duro Pale Ale.

 4. Roy says:

  HaHa…det er så kult! Han var norsk, ikke sant? 🙂
  Jeg tror ikke jeg hadde klart 2 kg. kjøtt pluss tilbehør altså!

  God tur videre…det er kult å følge med på turen!

  //Roy Skjellaug

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top