Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

Midpoint Cafe halvvejs på Route 66

Byen Adrian i Texas er som så mange andre små, nærmest ikke eksisterende, byer på Route 66. Der er dog en enkelt alt overskyggende forskel på Adrian og de andre byer på Route 66 og det er at Adrian er halvvejs på Route 66. Her er der lige langt til Chicago og Los Angeles.


Den eneste rigtige måde at fejre det på, når man rejser ad Route 66, er ved at holde ind på Midpoint Cafe og bruge lidt tid i den hyggelige diner.

Sen morgenmad og United Nations på Route 66

Vi spiste lidt sen morgenmad, efterfulgt af en Cherry Cobler og hilste på stedets ejer, Fran. Hun betegner selv stedet som United Nations og som vi sad der var båsene fyldt med folk fra England, Italien og så os fra Danmark. Så demografien på resten af stoppene på Route 66 passer også godt ind her, hvor langt de fleste kommer fra et land udenfor USA.


Det er stadig muligt at holde ind forbi Midpoint Cafe, men det er ikke godt at vide om det bliver ved med at være sådan. Stedet er nemlig sat til salg. Kunne dog forstå interesserede har meldt sig, men der bliver ikke solgt til hvem som helst. Stedet skal jo gerne drives videre i samme ånd som de sidste mange år.


Bilmuseum på Route 66

Efter Midpoint Cafe lå der en lang rute foran os. Dagens rute sluttede i Albuquerque og vi havde valgt den gamle Route 66 nordvest på til Santa Fe.
På vejen til Santa Fe kom vi forbi et Route 66 auto museum. Er man ikke interesseret i biler kan man spare de 10$ og nøjes med dem man ser på Route 66 muséerne og dem man møder på sin vej.

Museet havde omkring 20 biler i varierende stand. Nogle enkelte var lidt specielle og der stod præmier og pokaler ved nogle af bilerne vundet for flot restaurering mm.


Hvad vi ikke vidste på dette tidspunkt var, at et par dage senere i Williams, AZ ville vi komme forbi et Route 66 bil træf hvor der var så mange biler at vi end ikke så dem alle. Det var en fed oplevelse og der kommer et indlæg og en masse billeder derfra senere.

Adobe huse i Santa Fe på Route 66

Santa Fe er ikke som amerikanske byer er flest. Arkitekturen er udpræget adobe stil og byen ligger ikke i et typisk grid layout men har en masse små, snoede veje som gjorde vi blev lidt lost i forhold til Route 66 og endte med at køre den forkerte retning ud af byen (vi fulgte blot Route 66 skiltene, men ensrettede veje og manglende fornemmelse for nord/syd-øst/vest fangede os på det forkerte ben).
Vi havde ikke lagtmplaner for Santa Fe, så vi strakte blot ben en times tid og fik noget koldt at drikke. Byen har et hyggeligt område omkring byens Old Plaza. Det er dog meget af det samme mht shopping: gallerier, indianer smykker og håndværk.


Overnatning i Albuquerque på ROute 66

Vi havde ikke bestilt overnatning i Albuquerque, så med hjælp fra en brochure om byen og et kort, fandt vi frem til et hotel på Route 66 som havde et $ tegn (som betyder billigt) og som havde wi-fi og gratis parkering.
Vi var forberedt på, at det var et hotel magen til de mange andre vi havde set langs Route 66 og at området var hovedvej med diverse forladte/slidte forretninger og fast food joints.

Neonskilte og god stemning i Albuquerque på Route 66

Vi blev positivt overrasket. Hotellet lå lige for enden af den mest pulserende Route 66 strækning vi har set. Fra hotellet og en lille kilometer ind mod downtown lå en række restauranter, barer, natklubber og en enkelt gentlemans club. Men ud over at have liv så havde gaden også en masse neonskilte som tilførte det sidste til en rigtig Route 66 oplevelse.


Udover Route 66 så har Albuquerque fået en renæssance i de senere år med tv-serien Breaking Bad.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Tenna christensen says:

    Vi har idag vært forbi midtponit café og den er åben, vi fik pie og kaffe
    og er åben for 2017. Jeg har fundet et ling til café .

    http://route66midpointcafe.com/home.aspx

  2. Henrik Bottos says:

    Har lige været ved Midpoint Cafe i dag i Adrian….den er lukket og sat til salg, pga. medical issues hos ejeren

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top