Farverig ørken og forsteninger på Route 66

Åbne landskaber, klassiske byer, farver i ørkenen og forstenet træstammer var nogle af de ting vi oplevede på dagens Route 66 strækning.

Ørken og naturskønne strækninger på Route 66

Efter Albuquerque meldte ørkenen på Route 66 sig for alvor. Ikke langt fra Albuquerque kunne man dreje fra og få nogle mere naturskønne strækninger end blot interstates og Frontage roads.Klik på billedet for at se i fuld størrelse

Varme Arizona på Route 66

Jo tættere vi kom på Arizona, jo mere åbnede landskabet sig og det blev gradvis varmere.

Gallup, New Mexico – ligesom i sangen om Route 66

Lige inden grænsen til Arizona gjorde vi stop i Gallup, New Mexico. Byen er nærmest udødeliggjort i den klassiske Route 66 sang, men byen har også en lang historie og tilknytning til de lokale indianere.


Route 66 på Arizona interstates

Vi valgte at holde os til Interstate da vi kom ind i Arizona. Frem til Flagstaff er Interstate stort set lagt lige oven på Route 66, så der er ikke så mange afstikkere eller noget at køre efter. Vi skulle dog ikke helt til Flagstaff, kun Holbrook. Inden vi nåede dertil havde vi afsat tid til at besøge Painted Desert og Petrified Forrest National Park.

Painted Desert på Route 66

Når man kommer fra øst og kører ind i nationalparken fra Interstate, så starter man i Painted Desert delen. Den har fået navnet (malet ørken) efter de forskellige farver man oplever i landskabet og i de forskellige lag i klipperne.Klik på billedet for fuld størrelse

Klik på billedet for fuld størrelse

Landskabet er lidt fladt og ensformigt, men enkelte steder kan man få nogle gode views og billeder.

Forsteninger i Petrified Forest på Route 66

Et stykke inde i Painted Desert begynder man at se flere og flere forstenede træstammer og parken ændre sig en smule. Der er nogle hikes ud i området hvor man kan komme tæt på. Vi sprang dog disse over da der var blevet temmeligt varmt og senere kom der flere forsteninger mere up close and personal.


Petrified Forrest er ikke en af de parker hvor der lige er en enkelt eller to forsteninger. Der er hundredevis, hvis ikke tusindvis rundt om i landskabet. Nogle af de helt store kam man komme tæt på oppe ved den ene indgang.Man bliver grundigt fortalt på sin tur gennem parken at man ikke må samle forsteninger eller andet op og tage med sig.

Forsteninger med hjem som souvenir fra Route 66

Det skulle dog vise sig at der var rigelig mulighed for at få forsteninger med sig hjem. Lige uden for parken og op til Holbrook lå der flere små butikker som solgte forsteninger og oppe ved Holbrook lå der en kæmpestor en.

Faktisk så stor at at jeg tror vi så lige så mange forsteninger liggende på deres lager, som vi havde set fra vejen og stier inde i parken.

I butikken kunne man købe forarbejdet forsteninger i alle afskygninger, men havde ikke lige brug for (eller bagagevægt til) havstole eller bordplader i forstenet træ.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top