Standing on the corner, Meteor Crater og Flagstaff på Route 66

Selvom Route 66 stort set er erstattet af interstate i Arizona, så er der masser af oplevelser langs ruten. Funurligheder i vejkanten, Standing on the Corner i Winslow go Meteor Crater er blot nogle af dem.

Standing on the corner

Efter vores overnatning på Wig Wam Motel i Holbrook, var vores første stop i Winslow. En lille by som altid har været et yndet Route 66 stop, men i de senere år endnu mere, da byen blev udødeligjort i en sang.
Winslow er ikke nævnt i den klassiske Route 66 sang “Get your kicks on Route 66” det er den derimod i sangen “Take it Easy” af The Eagles. For nogle år tilbage donerede nnogle af byens forretningsgolk en lillempark til byen som kom til at hedde “Standing on the corner park” så har kan man i dag, ganske som i sangen, stå på hjørnet og se “the girl in the flatbed truck”.


Mit mest mindeværdige møde med sangen Take it easy, var dog under nogle helt andre forhold i 2008, hvor vi blev underholdt til morgenmaden efter en tur i varmluftsballon.

Meteor Crater

Næste stop var det store impact site øst for Flagstaff. Det ligger et kort stykke fra interstate, men er køreturen værd. Dvs nogle var ikke helt enige. Da de kom frem til billetlugen og så det kostede 15$ sagde konen “fifteen bucks to get in and see a hole in the ground. No way!” og så gik de igen. Manden så dog ud til at han godt ville have været inde, men fulgte troligt madammen ud.
Meteor Crater ligger ikke lige nede om hjørnet for nogen som helst, så at de ikke havde undersøgt indgangsprisen inden ankmst står hen i det uvisse. Man kan kun håbe de har kørt efter andet end Meteor Crater, for ellers har de brugt “fifteen bucks in gas for nothing. Yes way!” 😉

For 50.000 år siden ramte en meteor her og skabte et krater som er 170 meter dyb og 1200 meter i diameter.
Det var dog først i 60’erne at man blev endelig enig om, at der var tale om et meteorkrater. I 1891 konstaterede en af de klogeste på området, Grove Karl Gilbert, at eftersom der ikke var nog metalliske rester fra en meteorit, så måtte der være tale om et vulkansk udbrud.
I 1903 modbeviste en anden klog mand, Daniel Barringer, dette, ved at konstatere en total mangel på noget som helst vulkansk materiale (underligt den først ikke ledte efter det 😉 så han mente det var en meteorit. Endelig i 1960 undersøgte Eugene M. Shoemaker stedet og fandte det endegyldige bevis på et impact crater. Siden da bliver der gjort nye opdagelser. Senest for tre måneder siden hvor man udvidede den radius som nedslaget havde haft indvirken på.

Klik på billedet for fuld størrelse

Klik på billedet for fuld størrelse

Flagstaff og kandiserede æbler

Når man kommer ind til Flagstaff er det igen muligt at køre på den originale Route 66 ned gennem byen. Flagstaff er en pæn, turistet, mountain by som har glæde af Grand Canyon turister hele året, plus skiturister om viteren.

Det betyder byen og området har en masse aktiviteter at byde på. Vi gjorde dog kun kort stop i midtbyen hvor vi strakte ben og fik et kandiseret æble. Har set dem i alle de år jeg har været i USA, men dettenvar første gang jeg spiste et. Valgte et Orio & Cream.Velbekomme!

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top