Santa Monica Pier og farvel til Route 66

Den sidste strækning fra Rialto, gennem forstæder og interstates til Sunset boulevard og endelig Santa monica Pier.

De sidste 120 km af Route 66

Fra de ny-restaurerede teepees i Rialto valgte vi at følge Foothill Boulevard et stykke mod enden på Route 66. Det gik meget godt, men lidt vel langsomt. Selvom vi var nået ind til byen og det lugtede lidt af LA så var der stadig 120 km ud til Santa Monica Pier (LA og omegn er bare kæmpe). Det betød vi af hensyn til tiden måtte ty til interstate et stykke vej.

Sunset Boulevard, Holywood, Beverly Hills og Santa Monica

Vi kørte på interstate ude ved Upland og fulgte den in til Sunset Boulevard. Her var der stadig 30 kilometer ud til Santa Monica Pier. Det lyder måske ikke af så meget men det er tæt by og by-trafik vi skulle igennem så det tog en times tid at komme det sidste stykke.
På vejen kører man igennem Hollywood og Beverly Hills og der var rigtig meget at kigge på undervejs.Route 66 afslutning – Santa Monica Pier

Santa Monica Pier er blevet stedet som symboliserer Route 66 afslutningen. Route 66 har, som man siger på engelsk (og meget passende for Californien), terminated flere forskellige steder i området og sågar i Passadena (som ligger et stykke fra Santa Monica Pier).

Det har Santa Monica Pier nydt godt af, selvom det i forvejen er et sted mange mennesker kommer.

Vi ankom sidst på eftermiddagen en mandag og fandt en parkeringsplads lige ved, selvom der var godt pakket.

Santa Monica Pier er et forlystelses-mekka midt blandt nogle rigtig gode strande. På molen ligger en række forskellige forlystelser og et regulært tivoli. Der er også en masse forskellige restauranter og caféer.

Bubba Gump Shrimp Co.

Vi valgte at spise en sen frokost/tidlig aftensmad hos Bubba Gump. En restaurantkæde som er inspireret af Forrest Gump universets firma, Bubba Gump Shrimp.
Tilforladelig mad, men servicen på stedet kunne godt trænge til et nyk opad. Det skal dog nævnes, at vi de sidste ti dage havde været på nogle meget mindre (og hyggeliger) steder med meget personlig betjening, så det her var vores første møde med storbyen i et stykke tid – så det var nok standarden.

Status over Route 66

Ude for enden af Santa Monica Pier er der en sidste reminder om Route 66. En meget lille souvenir biks med Route 66 merchandise og ude foran en montre som hylder Route 66 og Robert Waldmire (Ham som var inspiration til figure Fillmore i filmen Cars).

Her var det tid til at gøre status over vores egen tur på Americas Main Street – The Mother Road.

2498 miles på Route 66

Da vi kørte ind på parkeringspladsen tog vi et snapshot af odometeret (det hedder det med et fint ord) i bilen og den sagde 2498 miles. Overraskende nok kun 50 miles længere end Route 66 er opgjort til (2448 miles).

Route 66 – en anderledes roadtrip i USA

En roadtrip på Route 66 er en anderledes oplevelse end når man kører med det formål at komme fra en stor attraktion/by til den næste. På Route 66 er det køreturen og alle de små, unikke oplevelser man får med når man stopper op og lader sig rive med når lokale beretter.

Unikke oplevelser på Route 66

Vores mest unikke oplevelse var, da vi overnattede nede i Grand Canyon Caverns Suite 65 meter under jorden. Men det at blive vist rundt på et bilmuseum af stedets ejer, få snakket et øre af, af Gary’s datter på Sinclair stationen, se en mand spise 2 kg kød og male grafitti på 10 biler har været unikke på deres egen måde og samlet set været med til at give os en tur på Route 66 som vi aldrig glemmer.

Her er et lille udpluk af nogle af oplevelserne.
Pontiacs i Pontiac på Route 66
Shea´s tankstation og old brick road på Route 66
Tow Mater i Galena på Route 66
2 kg steak på The Big Texan på Route 66
Cadillac Ranch på Route 66
Wigwam motel på Route 66
Biltræf på Route 66 i Willaims

Du kan også læse alle indlæg fra Route 66.

klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_6_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Vurder indlægget

Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus via knapperne øverst til venstre. På forhånd tak.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Martin says:

  Tak for hurtigt svar.

  Har bestilt direkte via hiexpress.com, og jeg kan ikke engang skifte hotel inden for kæden.

  Det skulle tage en 20 min i bil at komme fra hotellet til West Hollywood i følge Maps.

  Har bare læst nogle mindre gode reviews omkring Mac Arthur Park og de personer der går deromkring. Det skulle være 70-80% af befolkningen der er immigreret fra central Amerika. Men det ved om det siger så meget:)… Det skulle heller ikke ligge så langt fra Koreatown, hvis du kender det…

 2. Martin says:

  Hej René,

  Endnu engang tusind tak for en fantastisk side.

  Min kæreste og jeg tager på roadtrip til USA her til sommer. Vi skal på den klassiske roadtrip, hvor LV, LA og SF rundes.

  Jeg har i den forbindelse reserveret hoteller diverse steder. Men jeg kan se at jeg har kommet til at bestille det forkerte hotel i LA. Jeg var ret sikker på at jeg havde bestilt et Holiday Inn i West Hollywood, men har siden fundet ud af at det i stedet var et Holiday Inn i området West Downtown der er blevet bestilt. Jeg kan desværre ikke annullere ordren(har ringet og snakket med dem. Koster mig 3200 kr), så det ender nok med at vi tager på hoteller alligevel.

  Mit spørgsmål går så på, om du ved hvilket område West Downtown er. Vores hotel ligger næsten ved siden af Mac Arthur Park, hvor jeg har læst en del mindre gode anmeldelser af området. Vi skal bo der i 4 dage, og derfor må området godt være nogenlunde syntes jeg:)… Men ved du hvordan området er? Det ligger jo ikke så langt fra West Hollywood.

  Og ender vi på det hotel, må jeg jo bare give kæresten en kvajebajer:)

  Mvh. Martin

  • @ Martin

   Downtown LA er typisk ikke der man tilbringer mest tid som turist. Det er kysten og Hollywood området som er de steder forbinder med LA – og med god grund.
   LA er en kæmpe by, så medmindre man har god tid (mange dage) så er det de færreste der får set meget af den – og endnu færre som oplever downtown. Den har dog noget at byde på, men i vil jo nok gerne se Hollywood, Beverly Hills, strandene mm.
   I skal regne med god tid til at komme frem og tilbage fra hotellet. Man bruger hurtigt en time eller to på at komme på tværs af byen (GPS i denne by er en god ting).

   Jeg tror ikke i behøver være urolige for hvor i bor. En hotelkæde som holiday Inn har sjældent hoteller i stærkt belastede områder, men området er nok ikke for spændende at gå rundt i til fods. Fordi der nok ikke er så mange ting i gider se lige ved, så tager i bilen frem og tilbage og det er sikkert nok.
   Vil i spare tid i bilen, så er der en subway mulighed i LA (Metro). Jeg har dog ikke selv benyttet den, men kan se på kortet at jeres hotel ligger tæt ved rød linie som kører til Hollywood.

   Virker underligt i ikke kan afbestille hotellet. Det er typisk kun tilfældet hvis man har booket direkte på deres egen hjemmeside til en speciel web-pris. Typisk kan man finde den samme pris hos ex. hotels.com, men der have mulighed for at afbestille uden omkostning.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top