Forsikring og fee på billeje i USA

På de sider jeg anbefaler til billeje, er alle lovpligtige forsikringer inkluderet i de priser du ser. Du kan blive tilbudt yderligere forsikringer, enten i booking processen eller ved afhentning, men de er ikke lovpligtige og vil være en personlig vurdering af dig hvor vidt du ønsker dem.

Selvrisiko på billeje i USA

Der er som regel ingen selvrisiko på de biler du lejer via de sider jeg anbefaler. Selvrisikoen er dækket af de standard forsikringer som er inkluderet i de lovpligtige forsikringer og den pris du ser på siden.

Selvrisikodækningen betyder, at du ikke har et minimumsbeløb som du hænger på, hvis der sker noget med lejebilen (medmindre du beviseligt har oveertrådt betingelserne i lejekontrakten, ex. kørt hvor du ikke må eller ladet en ikke-registreret chauffør køre bilem mm.).

Selvrisikodækning hos RentalCars.com

Hos RentalCars.com kan du to steder selv tjekke om der er selvrisikodækning inkluderet.

Det ene sted er på listen over biler. Her kan du, ved at holde musen over ikon/tekst Skadesforsikring, se hvordan med selvrisikodækning.
ikon_rental_selvrisiko

Den anden måde er inde i lejebetingelserne.

se_betingelser_rental_selvrisiko

Her kan du læser hvorvidt selvrisikodækning er inkluderet.

lejebeting_rental_selvrisiko

Selvrisikodækning hos Auto Europe

Hos Auto Europe kan du se info om selvrisiko inde i lejebetingelser.

klik_betingelser_auto_selvrisiko

betingelser_auto_selvrisiko

Det er kun meget få tilfælde hvor jeg ikke har set, at selvrisiko var inkluderet. I de tilfælde har jeg blot valgt en anden bil/andet selskab hvor den var inkluderet.

Gratis afbestilling af billeje uden selvrisiko

Hvis du modtager en bekræftelser hvorpå der står, at selvrisiko ikke er inkluderet, så tag kontakt til udlejer (rentalcars, Auto Europe m.fl.) og forhør dig. Hvis den bil du har bestilt ikke har en selvrisikodækning, så kan du altid afbestille bilen og vælge en, hvor der er selvrisikodækning. Der er ingen afbestillingsgebyr frem til 48 timer før afhentning.

Selvrisikodækning på billeje via din rejseforsikring

Du kan også have en selvrisikodækning via din personlige rejseforsikring. Jeg benytter Europæiske rejseforsikring og har derigennem en selvrisikodækning på 10.000 kr.

Ekstra Fee på billeje i USA

Jeg fik dette spørgsmål fra en første-gangs-USA-rejsende omkring billeje og ekstra fee’s. Spørgsmålet opstod pga. noget af det der stod i lejebetingelser/bekræftelsen.

For mange af jer som følger med på denne side og skal afsted til USA for første gang (og har lejet bil) så er det et super relevant spørgsmål som jeg har svaret på nedenfor.

Først spørgsmålet:

Hej

Nu har jeg lejet bil gennem de firma du har anbefalet her på denne side.

Men sidder og bliver lidt bange for diverse ekstra fee, har du noget bud på hvad jeg kan forvente mig når jeg henter min bil?

Lejen inkluderer
*Fri kilometer ALLE bilgrupper
*Forsikring ( Kaskoforsikring – Tyveriforsikring – Ansvarsforsikring – Udvidet ansvarsforsikring – Uforsikret motorist beskyttelse )
*Lokale skatter
*Lufthavnsgebyr
*Premium afhentningsgebyr
*Homeland Security Fee

Andre gebyrer som skal betales lokalt
*Gebyr for afhentning uden for åbeningstiden
*Envejsgebyr
* Bemærk venligst at ekstra udstyr som f.eks børnesæder, snekæder og ekstra fører skal betales lokalt, med mindre andet er angivet under lejen inkluderer
*Levering og afhentning
*Bøder, betalingsveje og parkerings afgifter
*Ekstra forsikring til at dække personskade på fører og passagerer

Det er dem her som skal betales lokalt jeg er lidt bekymret for.

Håber du kan sige om de bliver mega dyre eller kun en mindre ekstra udgift.

Svaret:

Hej,

Du skal som udgangspunkt ikke betale noget lokalt når du henter din bil.
De ting der er listet er ting som man kun meget sjældent kommer i berøring med:

*Gebyr for afhentning uden for åbeningstiden

Det er kun aktuelt, hvis du skal hente bilen på et lille kontor eller mindre lufthavn, hvor der ikke er døgnåbent. Lufthavnskontorer på de store destinationer, som LA, San Francisco, Miami m.fl. har åbent 24/7.

*Envejsgebyr

Hvis du henter og afleverer samme sted, så er det ikke aktuelt (og ville ellers være oplyst i din booking hvis det var).

* Bemærk venligst at ekstra udstyr som f.eks børnesæder, snekæder og ekstra fører skal betales lokalt, med mindre andet er angivet under lejen inkluderer

Hvis du har forhåndsbestilt noget af dette, så betaler du først ved afhentning – altså er beløbet ikke en del af din online bestilling.

*Levering og afhentning

Kun aktuelt hvis du har lavet special aftale om levering til ex. hotel eller andet.

*Bøder, betalingsveje og parkerings afgifter

Bøder og parkeringafgifter kan du jo undgå ved at køre ordentligt 😉 (men husk at betale hvis du får dem).
Betalingsveje foregår lidt forskelligt rundt om i USA. Nogle steder er det automatisk og man betaler via det kreditkort man oplyser ved afhentning. Andre steder betaler man ved betalingsanlæggene. For den gennemsnitlige roadtripper er det max et beløb på 15-25 dollars.

*Ekstra forsikring til at dække personskade på fører og passagerer

Her er du dækket af din personlige rejseforsikring så du skal ikke sige ja til den forsikring mod egen personskade som du risikerer at få tilbudt.

Mvh.

René Frederiksen

Her kan du se mere om udlevering af lejebil i USA.

Her kan du læse flere spørgsmål og svar om billeje i USA.

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om Skader og uheld med lejebiler i USA & Canada og læse andres beskrivelser af, hvad de har været ude for og har gjort mht. dækning og forsikring mm.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

52 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Torben Skytte Hvass says:

  Hej Rene.

  Vi er på vej igen, men er nu over 65. Ved billeje står der, at der er et gebyr for førere under 24 år på US 32/dag. Der står også at der er gebyr for førere over 65 – bare ikke noget beløb! Er det noget du kan hjælpe med?
  På forhånd tak
  mvh Torben

  • @ Torben

   Jeg ved ikke hvorfor de kun oplyser gebyr for ung chauffør ej heller om det er det samme for ældre chauffør. Det skal jeg bruge noget tid på at finde ud af.

   Af de tre sider jeg anbefaler, ser det kun ud til det kun den ene der har en begrænsning på 65 år.

 2. Flemming Jeppesen says:

  Hej Rene

  Tak for mange rigtig gode tips

  Vi har lejet en Mustang fra San Francisco til Fresno hvor vi skulle besøge noget familie .

  Vi lejer bil et døgn igennem Rentalscars hjemme side men er nationals bil, hvor der står at bil har kasko forsikring ( cdw )med nul i selv risiko.

  Vi ser desværre ikke at der er en flænge i kofangeren , da vi henter bilen i den mørke p kælder .
  Så da vi aflevere bilen i Fresno dagen efter bliver vi ansvarlig holdt og har fået en regning på 1884 dollar.
  Vi tager fat i car rentalcars de vil ikke dække , da det ikke er karroseriet. Og siger at det må national tager sig af, men det vil de ikke da vi ikke har lejet bilen igennem dem .
  Jeg har også haft fat i min egen rejse forsikring de vil heller ikke dække da der ikke er tale om nogen selvrisko.

  Hvad kan man gøre , og tør man at leje bil igen.

  • @ Flemming

   Jeg har desværre ikke en løsning på din situation. Jeg har ikke selv prøvet tilsvarende, så har ikke erfaring med netop dette.

   Jeg har haft mere end 50 lejebiler i USA men har været forskånet for større ting. Jeg har haft en masse små skader, ridser og buler, men har altid spottet dem ved udlevering og fået dem markeret. Jeg bruger selv nogle minutter til at gennemgå bilen og tager evt. billeder og benytter lyset/lommelygten i mobiltelefonen for at sikre jeg ikke kører derfra med en skjult skade.

 3. Henrik Bottos says:

  hmmm. Var afsted I sommers havde bil fra Avis og havde en e-toll I forruden, der gjaldte I hele USA, kom hjem for 2 måneder siden, fik en regning på en måned siden på ca. 100$, nu har jeg fået en igen på 29$. Hvordan dælen skal man tjekke om det er korrekt, jeg har jo ingen jordisk chance for at tjekke om specielt det I Flordia er rigtigt, det er jo supermange små beløb man betaler, så det aner man jo ikke.

  Hvad gør andre

  • Henrik Bottos says:

   Har fundet ud af det. Skriv på twitter til avis. Og fik svar tilbage at jeg bare skulle sende min e-mail. 10 min efter kom første mail med kvittering på hvor jeg havde kørt osv

 4. Jesper says:

  Hej Rene

  Tak for en yders brugbar hjemmeside!

  Jeg kigger pt. på billeje til sommer og kan spare mellem 40-50% ved at vælge at bestille direkte fra hertz.com sammenlignet med de hjemmesider du anbefaler. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men jeg har umiddelbart svært ved at se, hvorfor den ikke skulle være god nok.

  Inkluderet i billeje:
  – Miscellaneous Location Fee
  – Tyveri- og skadedækning
  – Skat
  – Udvidet ansvarsdækning
  – VEHICLE LICENSE RECOVERY FEE
  – Tourism Surcharge
  – Energitillæg
  – Ubegrænset miles inkluderet

  IKKE inkluderet i billeje:
  – Personal Insurance
  – Premuim Emergency Roadside Service
  – Brændstof
  – Gebyr for ekstra chauffør

  Er der noget vi overser – eller ser det fornuftigt ud? Til orientering er det med afhentning i Stamford (45 minutter udenfor NYC), 14 dages leje, og prisen er på 472 USD for en SCAR-bilklasse som er cirka 300 USD billigere end tilsvarende på rentalcars.com)

  På forhånd tak

  • @ Jesper

   Jeg kan ikke kommenterer på om den leje i har kig på opfylder alle jeres ønsker.

   Hvad angår pris, så ser det ud til, at Stamford, CT i dette tilfælde er billigere hos Hertz.
   Skal ikke kunne sige hvorfor, da sammenligninger på 2 ugers leje mellem de sider jeg anbefaler og Hertz på steder som Chicago, New York m.fl. ikke er billigere direkte hos Hertz når jeg søger på to ugers leje i juli.

   Stamford, CT er ikke hvor flest lejer bil, så kan være der ikke har været fokus på aftalerne i samme grad som i ex. New York.

 5. Vibeke Ringsdal says:

  Hej
  Super god hjemmeside! Håber du kan hjælpe os?
  Vi er netop kommet hjem fra bilferie i USA. Vi er i tvivl om vi er blevet snydt og da vi snart skal afsted igen, vil vi gerne undgå at betale for forsikringer, som ikke er nødvendige.
  Vi har lejet bil uden selvrisiko gennem Rentalcars (Alamo bil). Vi har betalt for TPL, SLI, CDW, TP og UMP.
  Desuden har vi valgt en ekstra forsikring gennem RentalCover (gratis vejhjælp og skader, udgifter og andre gebyrer der ikke er dækket i LDW- policen fra udlejningsfirmaet Alamo. (Bilulykker, undervognsskader, tyveri/brand/hærværk, reperation og udskiftning af forrude Reperation/udskiftning af dæk ved punktering, Tab/udskiftning af nøgle, Buksering af bil, Tab af brug, relokalisering og andre ulykkesrelaterede udgiftet. (Full protection)
  Da vi så henter bilen i Alamo oplyser udlejningsfirmaet os om, at vi ikke har full protection. Vi mangler RAP (roadside plus) og PAI . Vi får forklaret at hvis vi kører galt og forvolder 3. part skade inkl. passagerer for 3. part, så vil vi kunne blive sagsøgt for at dække fx. hospitalsregninger mm. på de forulykkede. Desuden fik vi oplyst, at vi heller ikke var fuldt dækket ved vejhjælp.
  Vi diskutterede en del med udlejningsfirmaet, idet vi fremviser vores dokumentation for forsikringer, som er købt. Vi var overbevist om, at vi var fuldt dækket – MEN de endte med at skabe så stor usikkerhed, at vi af frygt for ikke at være godt nok forsikretendte med at tilkøbe RAP og PAI for 1 uge (ca. 675kr)
  Venlig hilsen
  Vibeke

 6. Henriette Duus says:

  Hej Rene.
  Så bruger jeg din ekspertise igen. Jeg synes jeg har gennemtrevlet alle dine indlæg, men jeg kan ikke finde svaret på dette:
  Vi har lige booked en cabriolet hos Auto Europe – 3 uger, Fort Lauderdale- Fort Lauderdale. De var billigst, og forsikring mm. Så fornuftigt ud. Dog: i vilkår fremgår der at der kan forekomme lufthavns fee, betales på stedet, og kan max. Være på 20 % . Det synes jeg er ret meget, men det fremgår altså ingen steder hvor meget jeg kan forvente mig at skulle af med i dette fee. Hvad er din erfaring med dette? Tak,
  Hilsen Henriette

  • @ Henriette

   Lufthavnsgebyr er inkluderet i prisen. Det er kun hvis du henter bilen udenfor normal åbningstid (hvilket du ikke gør, da der er døgnåbent) eller laver anden speciel aftale med dem, at der kan tilkomme yderligere udgifter.

 7. Stina says:

  Hej Rene
  Først og fremmest tak for en helt fantastisk hjemmeside, som giver bedre og klarere info end alle andre sider jeg har kunne finde. Er meget inspireret efter at have gennemgået din side 🙂

  Har læst om bil forsikringsdelen, men er alligevel nervøs om den bil jeg har udset mig er dækket 100% hvis der sker noget.
  Den lyder som følger:

  Your Rental Includes
  Unlimited mileage
  Rental Rates & VAT
  Airport Taxes
  Collision Damage Waiver
  Theft insurance
  Third party insurance / RLP + SLI
  Premium Location Fee
  Sales Tax
  Wheels, Glass and Underside insurance
  Chosen Package

  Full Insurance
  ZERO Deductible
  Your rental excludes

  Fuel
  Highway tolls
  REQUIRED extras at rental desk:

  No mandatory extras!

  Additional Benefits
  3rd Party 1 million USD
  ZERO Deductible
  Wheels, Glass and Underside cover

  Er den sidste del af beskrivelsen ikke den, som når normalt ikke er med, og som du har i din egen rejse forsikring? Vil det sige at alle forsikringer her er inkluderet? (igennem CarFlexi)

  På forhånd tusind tak for hjælpen.
  HIlsen Sitna

 8. Signe Pedersen says:

  Hej René.

  Jeg har lejet en bil hos Budget via RentalCars her til juli og faldt over følgende beskrivelse i lejebetingelserne:

  Bilen har en skades selvrisiko på US$ 0.00 eksklusive skat.
  Bilen har en tyveriselvrisiko på US$ 0.00 eksklusive moms.
  Der er ikke nogen selvrisiko på den dækning som udlejers skadesforsikrings (CDW) police har.

  Hvad betyder sidste sætning ift. første sætning, er der en forskel?

  Er skadesforsikring det samme som kasko-forsikring?

  Jeg har læst de forskellige berettelser om uheld, der kan opstå med lejebiler på road trips i usa; punkterede dæk, mangel på benzin, stenslag i forruden. Jeg vil blot høre, om det er altid er udlejningsfirmaet, man skal tage kontakt til, hvis uheldet er ude?

  Overvejer kraftigt ikke at tilvælge roadside assistance, selvom der er lidt tryghed i at kunne få skiftet det dæk, vi ikke selv kan skifte 🙂 Men hvis det økonomisk ikke er en fordel, er det jo værd at overveje at undvære.

  På forhånd tak !

  Mvh. Signe

  • @ Signe

   Den sidste sætning er blot en dårlig formulering. Det betyder det samme som de to hvor der er 0$.
   Selvrisiko på US$ 0 og ‘Der er ikke nogen selvrisiko’ er det samme.

   Det vil være en god idé at starte med at kontakte udlejningsselskaber hvis noget går galt. Det koster ikke noget at ringe til dem.

 9. Thomas hansen says:

  Hej Rene
  Skal på roadtrip i sydstaterne og starter i Atlanta og slutter i florida mit spørgsmål lyder nu har jeg kørt i florida før og de der betalingsveje blev bare trukket på kortet via en dims i vinduet men hvad. År man lejer bil i Atlanta og kommer til Florida? Tænker de har vel ikke det system og syntes ikke der ligefrem var spor hvor du kunne betale med kort eller kontat sidste gang folk kørte bare igennem??

 10. Stine Ditlevsen says:

  Hej Rene
  Vi har kikket på Rental cars som du anbefaler,vi er i tvivl om der er selvrisiko da der er en blok hvor der står hvad der er med i prisen og længere nede står der hvad der ikke er med og der ligger forsikringerne.
  http://www.rentalcars.com/SearchResults.do?enabler=&country=USA+-+Florida&doYear=2017&city=Orlando+Internationale+Lufthavn&driverage=on&doFiltering=false&dropCity=Orlando+Internationale+Lufthavn&driversAge=30
  vi har kikket på Ford escape fra firmaet budget
  mvh Stine

  • @ Stine

   Jeres link virker ikke.

   Her er hvad jeg ser på samme bil og firma:

   Inkluderet i lejeprisen
   Forsikring, Beskyttelse og Fritagelser

   Skadesforsikring (CDW)
   Skadesforsikring (CDW) begrænser førens ansvar i tilfælde af at lejebilen bliver skadet, og er underlagt betingelserne i lejekontrakten.
   Istedet for at betale hele beløbet er føreren normaltvis kun ansvarlig for den første del, dette er deres “selvrisiko”.
   Denne beskyttelse gælder for alle autoriserede førere af lejebilen.

   Tredieparts Ansvar (TPL)
   Tredieparts Ansvarsforsikring (TPL) dækker førerens ansvar for skade på ejendom, med undtagelse af den lejede bil. Den dækker også skader påført andre personer, uanset om de er i den lejede bil eller ej, forudsat at betingelserne i lejeaftalen er opfyldt.

   Tyveribeskyttelse (TP)
   Tyveribeskyttelse (TP) begrænser førerens ansvar for omkostninger i forbindelse med tyveri af bilen – eller skade opstået af tyveri eller forsøgt tyveri – op til en ‘selvrisiko’, afhængigt af lejebetingelserne i kontrakten. TP dækker ikke personlige ejendele, som kan være dækket af førerens egen rejse- eller privatforsikring.

   Supplerende Ansvarsforsikring (SLI)
   Supplerende Ansvarsforsikring (SLI) beskytter føreren mod tredjeparts krav for legemlige skader eller skader på ejendele som resultat af en ulykke, afhængigt af lejebetingelserne i kontrakten. Denne beskyttelse gælder alle autoriserede førere af lejebilen.

   Når i går videre i bookingen kommer info om selvrisiko.

   selvrisiko

 11. Ditte says:

  Hej Rene

  Min kæreste og jeg er lige ankommet til LA, og vi har hentet en SUV hos budget (lejet gennem rental cars). Vi havde lidt læst os frem til at vi bare skulle sige nej til alt ekstra der ville blive tilbudt af tilkøb, så det havde vi indstillet os på. Manden i skranken spørger os så om vi vil tilkøbe Road assistance til 48 dollars pr uge – hvis ikke vi vil det, vil det være for egen regning hvis vores udlejningsbil af en eller anden grund skal fragtes tilbage til budget (hvilket kan blive rigtig dyrt i følge ham).

  Vi bliver ret forvirrede og usikre over dette, men ender med at takke nej, hvilket manden virker meget overrasket og uforstående overfor.

  Har vi lavet en fejl ved at takke nej til Road assistance? Skal vi bare håbe på der ikke sker noget under vejs eller skal vi i morgen køre ned og tilkøbe det? Hvad vil du anbefale?

  • @ Ditte

   Jeg synes ikke i har lavet en fejl. Husk på, at de ekstra forsikringer er en individuel ting. De er ikke lovpligtige, så derfor kan man sige nej, men hvis man ikke kan overskue en punktering eller har foe vane at løbe tør for benzin, så er det måske noget der passer godt til en.

   Sandsynligheden for at i går så meget i stykker at i har brug for at blive bugseret er meget lille. Lejebiler er nye og eftersete, så der sker yderst sjældent tekniske skader på bilen der gør den ikke kan køre mere.

   Selvom det skulle ske uden i har den udvidede forsikring, så vil autohjælp i USA ikke ruinerer jer.
   Hvis i er afsted i tre uger x 48 dollars pr. uge + tax, så er det knap 200 dollars som i kan bruge på forsikring eller bruge dem på at betale for bugsering, hvis uheldet er ude. I kan blive bugseret ret langt for 200 dollars.
   Hvis det ikke sker i skal bugseres, har i sparet 200 dollars.

   Hvis i har nærlæst jeres personlige rejseforsikring kan i også være dækket i forbindelse med billeje. Jeg har selv en dækning på 10.000 kr. hvis der sker noget med min lejebil som ikke er dækket af de lovpligtige som følger med i lejen.

  • Peter Paaske Juul says:

   Jeg har rejst sammenlagt omkring 6 måneder på roadtrips i USA siden 2002. Jeg har aldrig tilkøbt roadside assistance.

   Jeg har haft brug for hjælp to gange. I 2001 i Chicago (det var ikke et roadtrip 🙂 ) låste jeg mig ude af bilen. Der kom en kranvogn og hjalp mig. Jeg kan ikke huske, at det kostede mig noget, så roadside har nok været inkluderet dengang.

   I 2014 løb jeg tør for benzin. Jeg ringede til Budget for at få hjælp, og efter flere timer måtte de melde, at de ikke kunne finde nogen roadside assistance provider, der ville køre ud hvor jeg holdt, og anbefalede mig i stedet at ringe 911.

   Det gjorde jeg, de stillede mig om til Highway Patrol, der lovede at sende en mand med noget benzin. Inden han nåede frem, havde jeg dog i bilens manual fundet ud af, at man havde to(?) års gratis roadside assistance fra Chrysler inkluderet i bilen. Jeg ringede til Chrysler og de fandt nogen, der kom ud med en dunk benzin. (Og jeg gav 911 besked på at der var styr på det nu.) Det kostede mig ikke noget.

   Så altså: Havde jeg betalt $48/uge til Budget havde jeg ikke fået en skid ud af det. Og der var andre muligheder for at få problemet løst.

   (Jeg tog i øvrigt også en runde på rastepladsen og spurgte folk om de havde en reservetank, jeg kunne købe indholdet af, men det var der ingen, der havde. Der var dog en, der tilbød mig, at jeg kunne bruge hans AAA-abonnement og bare lade som om, jeg var ham. Jeg sagde mange tak, men pænt nej tak. Jeg skulle ikke rodes ud i smarte numre så langt hjemmefra 🙂 )

 12. Maria Helletofte says:

  Hej René

  For det første tak for en super fed web side, fedt at du har beskrevet så mange ting.

  Vi er to par som skal på roadtrip den 7 sep. til d. 25 fra LA – LV – SF, og vi sidder og kigger på den bil vi skal have derovre, men jeg syntes det svært lige at finde ud af om vi er dækket godt nok i den pakke de tilbyder. Jeg har nærstuderet dine fine erfaringer ang. billeje, men syntes ikke jeg kunne fremskaffe den samme information som du har beskrevet.
  Har vedhæftet et link til en mini van gennem rentalcars og har prøvet den samme søgning bil hos auto europe og der ville vi spare 350 kr men er også i tvivl om denne er dækket godt nok.

  Kan du hjælpe??

  (linket virkede ikke, så det har jeg fjernet).

  Mvh Maria

  • @ Maria

   AutoEurope, RentalCars og CarTrawler har de samme grundforsikringer, som er de lovpligtige og dem du kan komme galt afsted med, hvis du ikke har.

   AutoEurope og RentalCars har altid Nul Kroner i Selvrisiko (har aldrig set det ikke er der).
   Her er CarTrawler lidt anderledes, og den er ikke altid med, så der skal du tilkøbe.

   Som udgangspunkt er du ikke dækket for skader på vinduer, dæk, tag og undervogn. Heller ikke gennem din Nul Kroner i Selvrisiko.
   Her har AutoEurope biler hvor det er inkluderet og skilter bedst med det pt.

   Hos AutoEurope er dette standard + varianter:

   – Always Zero Excess CDW/THP
   – Always Liability insurance min. 1MIO (SLI)
   – Always UMP (underinsured motorist protection)
   – Always Unlimited mileage
   – Offers with Dollar, Thrifty and Hertz: include Glass, tires, roof and underside coverage
   – Offers with: Alamo and National: include Glass and tires

   Derudover er der en række tillægsforsikringer du kan tilkøbe ved afhentning. Det er vejside, mistede nøgler mm. som beskrevet i artiklen. De er ikke lovpligtige og har ikke noget med udlejningssiden at gøre. Det er “ro i maven” forsikringer som du kan købe hvis du tit løber tør eller ikke kan klare en punktering selv.
   Ofte overskrider de forsikringer, i samlet beløb, det i evt. ville skulle betale hvis i får hjælp til en punktering mm.

 13. Christina Volgmann says:

  Hej Rene,

  jeg står og skal på roadtrip i USA til efteråret og er lidt i tvivl hvorvidt vi skal købe eller leje en bil. Da vi ikke har lommen fuld af guld, vil vi selvfølgelig gerne vælge det billigste alternativ. Vi har bildt os selv lidt ind at det er billigst at købe en bil (den skal jo bare kunne køre og ikke være vild og voldsom). Eller hvad er din vurdering? Hvis det er billigst at købe en bil, så har vi lidt problemer med hensyn til forsikring. Det ser ud til at det er lidt besværligt at få den forsikret, medmindre vi har en fast adresse. Hvad siger dine erfaringer og din mening?

 14. Sebastian Lassen says:

  Hej Rene!
  Først tusind tak for din MEGET hjælpsomme side, der har givet mig og min kæreste ikke kun inspiration men også mange informationer der har hjulpet os meget med vores planlægning af roadtrip.

  Vi rejser til vestkysten d. 8 juni og har lejet en bil via AutoEurope (et af dine anbefalede udlejningsfirmaer) og har betalt og modtaget Vocuher.

  Mit spørgsmål omhandler forsikringen på bilen. Der står “Billejen inkluderer:
  *LDW loss damage waiver” – som jeg har lidt svært ved at oversætte, men betyder det ikke at alt er skade der sker på bilen bliver dækket?
  Også det der forvirrer mig, efterfølgende står der “*kun reparationsomkostninger op til 800 EUR vil blive refunderet”

  800 EUR lyder ikke særligt meget, hvis nu uheldet skulle være ude, ydermere synes jeg det går imod det der står ovenover (LDW)

  • @ Sebastian

   Tak for ros.

   Det er korrekt at LDW betyder du ikke skal betale noget ved skade på bilen – dog undtaget, hvis du ikke har valgt en bil hvor vinduer og dæk også er dækket.

   Jeg har kigget mine tidligere vouchers igennem og kigget på lejebetingelser på AutoEurope, og kan ikke finde tilsvarende med 800 EUR. I burde være holdt skadesfri, hvis i har en en selvrisiko på nul kr.

   • Michael says:

    Hej
    Har også en lejeaftale med AutoEurope. Har lige fået svar fra dem vedrørende de Euro 800.

    Det er en selvrisiko hos den udlejer man har selvom der er en LDW. Så det er således bare at AutoEurope refunderer din selvrisiko som er på Euro 800. Derudover dækker LDW alt.

 15. Inge Bak says:

  Hej Rene
  Flot og meget nyttig hjemmeside som jeg har studeret flittigt, da min familie (mand og børn på 12 , 14 og 17år er i fuld gang med at planlægge og booke overnatninger til vores tur til USA s vestkyst og Canada. Jeg er meget i tvivl om vi har for store planer? om planen er realistisk?
  Vi skal flyve til seattle hvor vi skal fejre 4juli, efter 2 dage kører vi til Kelona hvor vi skal besøge familie og derefter til Vancouver og Vancouver Island – 8dage.
  Dernæst kører vi mod San Francisco med en overnatning undervejs og stop i Redwood NP en nat.
  Pt har vi planlagt 2dage i SF men vil også gerne omkring Napa Vally.
  Videre nedad highhat 1 overnatter vi i Monterey en nat og en nat i San Simeon samt Santa Barbera også en nat.(måske er det for korte strækninger at tá så mange overnatninger, men alle steder står der at man skal tage sig tid netop her?)
  LO’s Angeles har vi booket 4 overnatninger da både Disney og universal studies og Hollywood står højt hos vores teenagere.
  Dernæst har vi pt 2 dage i San Diego og lige nu har vi flere sommerhuse på bud i området Palm Desert for at holde lidt ferie og nyde solen i 5 dage før vi flyver hjem fra LA.
  Min store tvivl er at vi kan se at det absolut ikke er højsæson i det område pga de høje temperaturer, om det kun er varmehungrende danskere som kan finde på at leje et hus der på den tid af året?
  Ud over dette er vi meget i tvivl om vi skal finde tid til at lave en afstikker ud til Yosemite oppe ved SF? Og i sidste ende evt ud til Grand Canyon mens vi er nede omkring Palm Desert.
  Et andet spørgsmål er ang NP som vi planlægger at overnatte i når vi ikke er i de store byer. Vi rejser i juli og læser os frem til at alle overnatninger i NP skal reseveres på forhånd pga højsæson? Gælder det også når vi kun har et telt?
  Med venlig hilsen
  I. B.

  • @ Inge

   Tak for ros.

   Det er en lang tur med mange dage og oplevelser.

   Jeg vil tage en overnatning mere mellem Seattle og San Francisco. Køreturen uden stop er 12 timer. Det kræver to overnatninger.

   Highway 1 kan i godt klare med en overnatning.

   Huse i disse områder lejees ud hele året, også i de varme perioder – blot sørg for der er AC. Ved ikke hvem du kigger hos. Jeg lejer selv hus via airbnb på min tur til LA lige om lidt, og senere på samme tur via VRBO.com nær Phoenix.

   Der skal en overnatning til, hvis i vil ind til Yosemite. Det bliver hurtigt en meget lang dag som endagstur.

   I kan ikke køre til Grand Canyon og tilbage igen på en dag fra Palm Springs. Det vil også kræve en overnatning.

   Overnatninger i NP vil jeg helt klart anbefale at booke på forhånd. Træls at stå der og så er der ikke plads og i skal x kilometer væk for at finde noget.

   Hvis det er jeres eget telt og i skal bo på camping, så skal i være meget tidligt ude. Campingpladserne i NP fyldes hurtigt op.

 16. Morten Larsen says:

  Hej Rene

  Jeg har lejet en bil gennem din side (og cartrawler) og købte derudover også en forsikring (Car Trawler Excess (CDW) Insurance) til min roadtrip på vestkysten.
  Er vi så ikke enige om, at jeg ikke behøver at købe nogen ekstra forsikring i lufthavnen når jeg skal hente bilen – uanset hvad de siger? 🙂

  Mvh Morten

 17. Morten says:

  Hej Rene
  Tak for en super hjemmeside.

  Jeg har lejet bil gennem Ebiludlejning i 5 uger her til sommer… Los angeles.
  Jeg ved du har skrevet mange gange at du aldrig tilkøber nogle tillægs forsikringer, men hvad vil der ske hvis bilen går i stykker på turen ?? hvad gør man ??
  Jeg kan ikke umildbart læse noget om denne forsikring på ebiludlejning…. så håber du kan hjælpe.
  Morten

  • @ Morten

   Hvis bilen går i stykker, så ringer du til udlejningsselskabet. Det er dækket af din lejepris. Jeg har selv fået skiftet bil fordi et lys om service eftersyn tændte i instrumentbrættet.
   Det er kun hvis du løber tør for benzin, smider nøglerne væk eller skal have hjælp til en punktering, at du har brug for de ekstra forsikringer de gerne vil sælge dig.

 18. Peter says:

  Hej

  Jeg har bestilt en bil gennem Car Trawler som jeg skal afhente ved Dollar. I følge min voucher er følgende inkluderet i lejen:
  – Airport fee
  – Breakdown assistance
  – Unlimited mileage
  – Collision damage waiver (CDW) No excess
  – Theft waiver (TW)
  – Third party liability protection (TP)

  Jeg har ligeledes svært ved at overskue hvilke forsikringer, som en nødvendige. Mon der er en kløgtig sjæl, som kan fortælle hvorvidt vi er dækket og hvilke forsikringer vi evt. skal regne med at Dollar vil forsøge at sælge os? Efter at have læst ovenstående indlæg er jeg blevet i tvivl om hvad “breakdown assistance” dækker. Svarer det til “road service”?

  Hilsen Peter

  • @ Peter

   Det er alle de lovpligtige forsikringer og lidt til, så du behøver ikke købe flere ved udlevering.
   Breakdown assistance er hvis bilen går i stykker (ikke hvis i punkterer eller løber tør for benzin). Kan være den dækker mere, men mange steder sælger de ekstra forsikringer for nogle specifikke ting.
   De ekstra forsikringer de oftest prøver at sælge en, er hvis man smider nøglerne væk eller får en punktering. Det er hvad de typisk kalder en udvidet road side assistance.
   Hvorvidt i vil blive tilbudt disse afhænger meget af, hvor ‘god’ en sælger i får bilen udleveret af. Jeg bliver ikke spurgt hver gang, men jeg siger altid nej da de ikke er lovpligtige og jeg godt kan overskue en punktering og passe på mine nøgler.

 19. Marianne F says:

  Hej René (og andre læsere),

  Jeg skriver, for at dele min egen erfaring fra min første rejse til USA, her i vinter. Jeg havde inden rejsen fulgt med her på bloggen, og følte mig derfor godt rustet til at møde biludlejeren i LAX, som også var booket gennem e-biludlejning. Sælgeren vi mødte hos Dollar biludlejning gav os desværre en ubehøvlet behandling, da vi afviste at købe ekstra forsikringer af ham, i den tro, at vi var fuldt dækket ind. Vi blev ret overraskede, og endte faktisk med at købe en ekstra forsikring, som IKKE er inkluderet i lejen på forhånd. Nemlig road service, som kan være rart at have, hvis man fx skal køre ud i ørkenen, uden for CA. Det kostede os 5$ ekstra pr. dag (ialt 31 dage), hvilket var ærgerlige penge, som vi gerne havde brugt på noget sjovere. Men de påstod, at vi kunne risikere at skulle betale over 1.000$ for at blive hentet, hvis vi gik i stå, langt væk fra byen. Så vi turde ikke tage nogen chancer.

  Bottom line: Der KAN komme ekstra “fees”, udover dem, man bliver gjort opmærksom på, hjemmefra. De prøvede endda også at lokke med en forsikring mod at smide bilnøglen væk, men den takkede vi dog nej til. 🙂

  E-biludlejning gav os uden tvivl en god pris, men det havde været rart at kunne læse mere om den her road service forsikring, hjemmefra. Selvom den sikkert ikke er relevant for alle.

  Endnu en gang tak René, for at have givet os god inspiration til en fantastisk tur til USA! Bestemt ikke sidste gang vi skal på roadtrip over there! 🙂

  /Marianne

  • Tabita Højer says:

   Hej
   Vi er lige kommet hjem fra 3 ugers roadtrip i Californien, og vi havde nøjagtig samme oplevelse hos Dollar i LAX.
   Vi havde lejet bilen igennem AutoEscape til en rigtig god pris og havde for ganske få penge ekstra ca. 250 kr. købt en forsikring igennem AutoEscape, som dækker vores selvrisiko på dæk, ruder mv. Samtidig har vi en rigtig god rejseforsikring, som dækker personskade samt alt det som udlejningsselskabets forsikring ikke dækker som fx roadservice.
   Vi var derfor helt fast besluttet på, at vi absolut ikke skulle tegne nogle former for ekstra forsikringer, når vi hentede bilen.
   Vi blev ligesom jer mødt af en meget ubehøvlet sælger, som blev ved med at insistere på, at vores forsikring ikke dækkede roadservice. Han truede også med at det ville koste os 1000 dollars hvis der skete noget og spurgte hvem vi ville ringe til hvis der skete noget. Vi sagde vi ville ringe til vores forsikring. Han rystede bare på hovedet og sagde at de ikke ville kunne hjælpe os. Da vi skulle betale fik vi endnu engang at vide, at vi skulle skrive under på at vi var helt bevidste om at vi ingen hjælp fik hvis vi ikke tegnede den forsikring.
   Vi tegnede ikke forsikringen. Men følte os latterliggjort og meget dårligt behandlet.

   Dog må jeg sige, at vi godt er klar over at denne behandling ingenting har med AutoEscape at gøre, men vil nok forsøge at undgå Dollar fremover.

   /Tabita

   • Desværre er den slags ikke unikt for specifikke selskaber. Jeg har stået hos Avis eller Hertz i San Francisco og modtaget urimeligt pres for at opgradere, fordi den bil vi havde lejet var for lille og ubekvem. Min søster spillede trumfkortet til sidst: ‘så lad os se den vi har lejet, så kan vi selv vurdere det.’

    Den fejlede naturligvis intet.

    Til gengæld har jeg aldrig oplevet bøvl med Dollar, så det der virker som en ny ting.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top