Zipline tur, Vail Colorado

Højt at svæve, dybt at falde. Zipline tur i Vail med god fart og god udsigt i de skønne omgivelser tæt ved Vail. Og så var der selvfrys til at køle ned med.

15. juni, 2012

En halvtimes tid udenfor Vail ligger en lille bitte by som hedder Wolcott. Yderligere 4 miles oppe ad en landevej ligger 4 Eagles Ranch hvor jeg skulle møde op for at komme på zipline tur.
Det var ikke helt nemt at finde, da hjemmesiden ikke havde de bedste beskrivelser og man allerede ved Wolcott kan se banen, men ikke hvor man skal mødes.


Sikkerhed frem for alt

Sikkerheden er i top på ved afviklingen af en zipline tur, men der skal alligevel udfyldes en waiver (ansvarsfraskrivelse) inden man kan komme afsted. Det er standars og har efterhånden udfyldt en del rundt om i USA ved jetski leje, varmluftballon tur, ATV tur, ride tur mm.
Dernæst blev vi iklædt vores seletøj og fik en kort introduktion til udstyret.

Oplevelsen startede med transporten

Zipline oplevelsen startede allerede med turen ud til kløften, da vores lift derud foregik med et lidt specielt transportmiddel.

Praktisk gennemgang

Inden første tur gennemgik vores to guider endnu en gang sikkerheden og fortalte lidt om havd vi kunne vente os.

Nede ved den første zipline tur blev det praktiske gennemgået i detaljer og den ene guide viste viste at det blot var at kaste sig ud i det.

Zipline-pige på 8 år

Zipline turen foregik i en kløft så der var mange steder mere end 100 meter ned, når man først kom ud over kanten. Den yngste på turen var en 8-årig pige og på enkelte af turene var hun for lille til selv at løbe ud over kanten når hun først blev hooket op på ziplinen. Så måtte guiderne svinge hende afsted. Kun på en enkelt strækning nåede hun ikke over, men kunne nåes med en lang pind.

Hendes storebror på 11 havde en endnu kortere tur så pinden kunne ikke nå, så guiden på modtagersiden måtte hooke sig på og kravle ud efter ham.

Nedbremsning fra 50 km/t

På enkelte af turene kom man op omkring 50 km/t og selv om turene er lavet sådan, at man sagtner farten en smule på vej mod landingen, så var der en lille hjælpende bremseklods, i form af et reb som guiden holdt kontra med når man kom susende.

Udover man kunne forlade rampen både forlæns og baglæns og hænge vandret undervejs, så måtte man også køre to go to på nogle af turene for at opnå mere fart.

Pause med selvfrys

Det var en varm dag og selvom det måske ikke ser hårdt ud, så går man lidt (og det er i bjergene) så der var indlagt pauser. Den ene inkluderede, udover vand, også en selvfrys.

300 meter frit glid

Den sidste tur er omkring 300 meter lang og tager en fra toppen af kløften og et stykke ned i den. Udover en god højde og hastighed, så kommer man tættere på de høje grantræer og bliver bremset ekstra meget ved landingen, hvor man også skal huske at trække benene lidt til sig.

Min anden zipline oplevelse

Det var anden gang jeg prøvede zipline i USA. Første gang var i Idaho tilbage i 2010. Det var en anderledes oplevelse da det mere foregik fra træ til træ, men der har de en dobbelt zipline som var op mod 500 meter.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Ser ud til at 6-hjulede biler er standard udstyr når man skal fragte folk ud til zipline ture. Her er det en zipline tur i Mexico (ikke en jeg har været på): http://bit.ly/QzCS7u

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top