Yosemite Natl. Park og Tioga Pass

Turen ud af Yosemite Valley går opad og er de sædvanlige bjergveje og skovveje. Fra Yosemite Valley fulgte vi Oak Flat Road op til Tioga Road. Kort efter vi er drejet ind på Tioga Road kom vi forbi Toulumne Grove, som er endnu en Seaquoia mulighed i Yosemite (der er også en tredje grove).

Tioga Pass vejens tilgængelighed

Tioga Pass er lukket i løbet af vinteren pga. sne. Den åbner hen på foråret/forsommeren. Der er ingen fast dato for hvornår vejen åbner, men du kan se om den er åben her.
Vejen lukker omkring november, og skal du rundt på den klassiske rute i vinterhalvåret, skal du enten syd om via Bakersfield eller nord om via Lake Tahoe. Bemærk, at vejen til Lake Tahoe også kan være plaget af vintervejret

Bløde, skaldede klipper

Den vestlige del af Tioga Road er ikke synderlig speciel. Det er først ca. halvvejs inde at naturen begynder at ændre sig og De karakteristiske bløde, skaldede klipper dukker frem og åbenbarer et helt utroligt landskab.Klik på billedet for fuld størrelse.

Klik på billedet for fuld størrelse.

Half Dome hikers

Ved vores første stop ved der kig til Half Dome fra den modsatte side end dagen før. Det betød vi kunne se den side af Half Dome hvor hikerne kan komme op ved hjælp af et kabel. Der var stillet en kikkert op så man kunne se de hikere der var på vej op og jeg prøvede at fange dem med min 270 mm linse. Det gik, men en kende utydeligt.

Vi rendte også på nogle søskende til vores bil.

Bjergsøer i Yosemite nationalpark

Når man kører vest mod øst, så åbenbarer den største bjergsø i Yosemite nationalpark på lang afstand.
den største der ligger langs Tioga Road er xylen. Der er flere i parken, men dem skal du gå til.
Den store sø tager sig godt us fra alle vinkler så vi gjorde et par stop, nød udsigten og skød nogle billeder.

Skulle nå mere end Yosemite National Park

Yosemite nationalpark var ikke vores eneste stop denne dag, så vi forlod parken gennem udgangen ved Tioga Pass og fortsatte øst på mod Lee Vinning.

Frokost ved søen

Kort efter udgangen holdt vi ind ved endnu en bjergsø. Har var der mulighed for camping og der var små pladser med picnicborde hvor vi bøde vores medbragte frokost.

Akvarel af naturen

Der var en enkelt campist på pladsen som stod i ved bredden og malede udsigten.

Andet end natur

Der er rigelig med natur på vej ud af Yosemite og videre mod Lee Vinning. Vi fik dog en afveksling i form af noget arbejde som man ikke ser så meget af i Danmark. Et crew af rough necks var ved at installerer nye Master til kabelføring. Når man er så langt fra alting som vi var og når man skal lave noget der holder til det ekstreme vejr der er på disse egne, så må man tage lidt større redskaber i brug. For at for de store master på plads, benyttede de en helikopter til at flyve den op på bjerget hvor den så blev fastgjort af arbejdere på jorden.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.
klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_32_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

10 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Louise Erichsen says:

  Hej René.

  Min kæreste og jeg skal besøge bl.a. Yosemite, Bryce og Grand Canyon.
  Vil du anbefale os at overnatte inde i parkerne eller uden for? Vi har ikke rigtig et overblik over, hvad der bedst kan betale sig.

  Håber du kan hjælpe.
  Louise

  • @ Louise

   Det kommer an på hvordan jeres dag ellers er planlagt.

   Hvis i kører den klassiske rute, så vil i ankomme til Grand Canyon midt/sidst på dagen. Jeg anbefaler at overnatte inde i Grand Canyon Natl. Park, da det er nemmere mht. at se solnedgang og solopgang.

   Bryce kan i ikke bo inde i, da det er en lille park. Hvis jeres planlægning kræver en overnatning her, er det fint at bo lige uden for.

   I Yosemite passer ruten gennem Tioga Pass med at man ankommer til Yosemite Valley sidst på dagen. Det er oplagt at overnatte nede i Yosemite Valley inde i parken. Det er den bedste oplevelse.

 2. Inge says:

  Hej
  Spørgsmål til bedste rute fra Yellowstone Nt park til Banff/Canada.
  Så vil vi igen på road trip i USA. Vi var sidst afsted i 2014 (sydstaterne) fantastisk tur og fik den gang mange gode informationer fra din hjemmeside – og brugte dine links.
  Spørgsmål denne gang går på ruten fra West Yellowstone til Cananda/Banff area. Vil lige fortælle, at vi bl.a. også vil rejse rundt i Montana.
  Hvilken rute er bedst – øst eller vest om bjergene/Rocky Mountain – til Canada ?
  – Vi overvejer at køre fra W. Yellowstone og øst om Rocky Mountains på vej op til Canada og bruge ca 4-5 dage derop. På tilbage vejen, fra Canada til Wyoming/Yellowstone Nt. park, vil vi køre vest om Rocky Mountain og bruge ca. 12 – 15 dage i Montana.
  Vi er nu i tvivl om der på turen øst for bjergene er noget særligt at se og overvejer at køre vest om bjergene begge veje, da der tilsyneladende er flere interessante områder (Flathead Lake, Missoula, Deer Lodge, Butte, Belgrade osv.
  – Vil lige tilføje, at vi også gerne vil opleve prærie og store vidder – vi kører dog også rundt i Wyoming, lidt i South Dakota og Nebraska, så der bliver måske nok af store vidder
  På forhånd tak for svar/din tid og måske har andre besøgende her på siden input til mit spørgsmål.
  Hilsen Inge

  • Inge says:

   Jeg har lige stillet spørgsmål om rejse fra Montane til Canada og glemte at skrive, at vi vil rejse i august – september 2016
   Hilsen Inge

  • @ Inge

   Kan ikke helt gennemskue om i vil se Canada ind/ud det samme sted eller bruge Canada som en gennemfarts tur.

   Den rute jeg vil foreslå ud fra hvad du skriver er denne: https://goo.gl/maps/cnwTo94pJiz

   I kan så køre igennem Glacier National Parkpå vej op/ned.

   I kan ikke køre til Banff og ikke bruge tid i Jasper.

   Hvis vi ser bort fra Glacier så skal i minimum bruge 6 dage til turen op til Jasper, inklusiv de store oplevelser. Hvis i så skal tilbage samme vej, er det 2-3 dage mere til kørsel tilbage til USA.

   Her kan du se nogle af oplevelserne i Jasper og Banff: https://www.renefrederiksen.dk/2014/10/05/roadtrip-indlaeg-pa-facebook-uge-2-af-3/

   • Inge says:

    Tak for hurtig svar ang. tur gennem Montana til Canada.
    Jeg kan godt se, at min forklaring måske ikke var helt tydelig.
    – Men Montana øst for bjergene eller vest for bjergene – eller begge dele?
    Vi vil køre fra W. Yellowstone gennem Montana til Canada og bruge ca. 12 dage i Canada (Banff, Calgary og området syd for Calgary mod Cardston ( cowboy trail, byerne syd for Calgary). Vi har fravalgt Jasper, idet vi også vil se Yellowstone, Glacier og Teton Nt. parkerne) og vi har valgt at køre ad den smukke vej (road 11) fra Saskatchewan junction til Red Deer nord for Calgary) – Men måske skal vi genoverveje Jasper Nt.park (dog er icefield glaciers ikke vores 1. prioritet)
    – Turen fra Wyoming gennem Montana til Canada og tilbage gennem Montana til Wyoming vil vi bruge ca. 19 dage til:
    – Min tvivl er nu, om der er meget at se, gennem Montana øst for bjergene eller om vi i stedet skal køre op til Canada og ned fra Canada vest om bjergene i Montana? (ialt 19 dage)
    Håber min forklaring er til at forstå denne gang.
    Jeg har set dine fine links til både Jasper og Banff og vil inden turen gå dem mere grundigt efter.
    vh Inge

 3. nicole says:

  Kender du et sted hvor der står hvilke nationalparker der er inkluderet i årskortet?

  Vi skal besøge:
  Grand canyon
  Bryce canyon
  zion
  death valley
  yosemite
  point lobos natural reserve(ved ikke om det tæller under en national park)?

  • @ Nicole

   Her kan du se alla nationalparker i USA: https://www.nps.gov/findapark/index.htm

   Er der National Park i navnet gælder årskortet.

   Preserves, state parks, reserves mm. er ikke nationalparker. Der kan være lokale state parks som opkræver entre (små beløb) men de er som oftest gratis. Der hvor de tager beløb kan der være et samarbejde med National Parks årskortet om rabat, men det er meget fra sted-til-sted.

   ———-
   Dit bidrag er værdsat og jeg vil sætte stor pris på, at du benytter mine links når du bestiller bil og overnatning på din roadtrip.

  • Marc says:

   Hej Nicole

   Alle dem du skriver (med undtagelse af Point Lobos) besøgte min kæreste og jeg sidste år. Vi købte national park årskort og det dækkede alle dem I skal besøge.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top