San Antonio og BBQ i Lockhart

En rolig River Walk og Alamo om formiddagen i San Antonio og masser af kød i Lockhart på Black’s Barbeque til frokost.

29. marts, 2013

San Antonio er et besøg værd

Dette var mit tredje besøg i San Antonio. De to første gange fik jeg krydset alle de store turist ting af listen.
Alligevel brugte jeg lidt af formiddagen på at kigge lidt rundt i byen, som jeg helt klart synes fortjener et besøg hvis du er på de kanter.

san_antonio_roadtrip_2013-11

Let tilgængelig bymidte

Downtown er nemt tilgængelig på gåben og alle de store ting så som Alamo, River Walk, La Vilita, Tower of the Americas, Hemisfair Park, San Fernando Cathedral, Arneson River Theatre etc. ligger tæt.

san_antonio_roadtrip_2013-10

Lej en bycykel i San Antonio

For at nå ud i krogene af downtown kan du med fordel leje en bycykel eller tag på en guidet segway tur (gjorde jeg selv i 2010 og er en fed måde at opleve byen på).

san_antonio_roadtrip_2013-1

The Alamo

Den strøste attraktion i San Antonio er The Alamo. Et område karakteriseret af en bygning fra dengang amerikanerne sloges med Mexico om retten til området.

san_antonio_roadtrip_2013-8

En tur langs River Walk

Den anden største (uden dog at have tal på det) er River Walk. Det er et sti-system indrettet langs San Antonio River, som flyder gennem byen. Riwer Walk er stier på begge sider af floden og som går under veje og bygninger. Det er et stort trækplaster for turister og du kan komme rundt i tour både og se dele af byen.

san_antonio_roadtrip_2013-4

san_antonio_roadtrip_2013-5
Om aftenen er der gang i den og der er et hav af barer og restauranter langs River Walk (se den om aftenen ved mit besøg i San Antonio 2010).

Hvis du vil have tid til at studere den lidt nærmere og få nogle gode shots, så tag en tur om formiddagen.

Tower of the Americas

Over jorden i San Antonio er der en ting der stikker op: Tower of the Americas (190 meter)
Et tårn, du kan komme op i og nyde udsigten eller tage en bid i den roterende restaurant på toppen.

san_antonio_roadtrip_2013-7

Som du kunne se på mit tidligere indlæg, så boede jeg lige over for det.

Fra San Antonio mod Lockhart

Fra San Antonio skulle jeg kun to timer mod nord til Austin men jeg kørte en lille lækker omvej.

Jeg har været i området tre gange før, så kender det godt og der var specielt en destination der trak i mig: Lockhart, TX. Det er BBQ capital of Texas.

BBQ til frokost

Jeg fik det til at passe med frokost tid og ville denne gang besøge Black BBQ. Ved mine tidligere besøg har jeg besøgt Kreuz Market og Smitty’s Market.
Black’s BBQ ligger lidt anonymt i en sidegade væk fra byens torv og gør ikke meget væsen af sig reklamemæssigt, men de lokale ved hvor det er.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-19

Black’s Barbeque

Det er svært at sige hvad der er mest kendt, for alle har en præference for hvordan bbq skal være (og så er der dem som er vokset op med en bestemt, og ikke vil komme de andre steder).

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-1

Som sagt ramte jeg det lige til frokost, så der var kø.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-2

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-3

Du betaler efter vægt

Blacks BBQ er samme grundprincip som Smitty’s o Kreuz. Det er dog ldt mere civiliceret med tallerken og bestik og så er tilbehør før kød.. Kødet betales dog stadig erfter vægt.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-4

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-5

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-6

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-7

Jeg gik all in (ville prøve det hele) og fandt en bås i restauranten. Her nød jeg min brisket, mine pølser og svinekoteletter.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-8

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-9

Tilbehør og sweet tea

Brød, løg og pickles var inkluderet, men skulle man selv hente oppe ved sodavandsmaskinen. Jeg var kørende, så nøjedes med noget sweet tea. En klassisk sydstats ting (ikke at forveksle med ice tea).

Udsmykning på Black’s BBQ

Lokalet så ud som det har gjort i rigtig mange år og der var en karakteristisk duft af bbq røg.
På væggene hang primært billeder fra byens High School Football hold gennem årene mixet med klassiske klenodier så som Texas Longhorns, gamle reklameskilte og neon.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-10

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-20

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-21

Var det god BBQ?

Black’s er autentisk pit barbeque og fortjener sin plads i Texas Capital of BBQ. Personligt synes jeg at Kreuz Market har den bedste mad og oplevelse stærkt forfulgt af Smitty’s Market.

Rundt i Lockhart

Efter alt for megen kød slog jeg mave ved at gå en tur i byen. Må erkende at den ikke har så meget at byde på udover de fortrinlige BBQ steder.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-11

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-15

I en anden sidegade bragede det ud med musik fra en enlig bygning. Der hang et neonskilt i vinduet og jeg troede først det var en lokal bæverding, men tog fejl.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-12

Neon-fabrik

Det var en neonskilte fabrik. Eller fabrik er måske så meget sagt. Det er Kirk Tunningley som driver Big Dog Neon hvor han laver skilte, men også neon kunst for sig selv og andre.

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-13

blacks_bbq_lockhart_roadtrip_2013-14

Neon og roadtrips er for mig noget der er tæt forbundet og specielt på Route 66 er der rig mulighed for at opleve neon gennem tiden.

85 mph på interstate

Fra Lockhart tog jeg den Frontage Road der fulgte Toll Road 130 op til Austin. På 130 må du, som det eneste sted i USA (indtil videre), køre 85 mph (136 km/t).

85_mph_austin_texas

Hvis du skal opdateres på bl.a. hastighedsgrænser i USA, så kan du her se mere om trafikregler i USA.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Hike til Lone Pine Lake

Hiken til Lone Pine Lake er alle anstrengelserne værd. Turen byder på utrolige udsigter og søen er noget af det mest billedeskønne i området.

2 Comments

 1. Hej Rene

  Jeg ser engang imellem Man v. Food på TV3 og kom til at tænke på om det ikke kunne være en god ide med nogle specielle spisesteder som er værd at besøge på sin vej gennem USA.
  Det virker ihvertfald til at der er rigtig mange gode steder, men man skal bare vide hvor de er 🙂 Vi tager selv til Californien i august og jeg kunne godt bruge nogle gode spisesteder fremfor de normale junkfood steder, da det jo også kan være en fed oplevelse 🙂

  1. @ Klaus

   Jeg skriver ofte om de mere specielle madsteder rundt om i USA som jeg besøger. Jeg har dog ikke så mange madoplevelser at dele fra Californien, så der skal du selv lidt i gang.
   Man v. Food, som du selv nævner, er et godt sted at finde inspiration. Der er også serierne Eat Street og Diners, Dives and Drive-ins.

   Eat Street har en app, hvor du nemt kan finde frem til nogle utraditionelle madoplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada