Charleston, South Carolina

Rundtur i de små gader og stræder Charleston, SC. En totalfredet by hvis historie går tilbage til 1700-tallet, unikt for en amerikansk by.

9. sep, 2013

Se oplevelser fra 2016 i bunden af beskrivelsen.

Guided tur i Charleston

Mandag fortsatte vi op til Charleston, SC. Her tog vi igen en guided tur rundt i byen. Denne gang i en lille minibus med AC (der var varmt, selvom de lokale blev ved med at sige det modsatte).

charleston_roadtrip_usa_2013-1

Ligesom Savannah, GA, så undgik Charleston også at blive brændt af ved slutningen af borgerkrigen i 1864.
Det betyder Charleston er en af de mest historisk intakte byer i USA med bygninger fra 1700 tallet og frem. Størstedelen af downtown er bevaringsværdigt og der bliver ikke nedlagt bygninger til fordel for bredere veje mm. så det er til tider en rigtig indelukkets og intim by. Meget ulig størstedelen af de amerikanske byer de fleste har oplevet på deres roadtrip.

Snakkesaglig guide

Vores guide var pensioneret historielærer så han snakkede i et væk. Fangede ikke alt (grundet hans accent) men nok til at blive en hel del klogere på Charleston.

charleston_roadtrip_usa_2013-2

Vi startede ud med en hurtig gennemgang af byens musikhistorie (bl.a bor Darius Rucker i byen) og tog så ellers tilbage til 1700 tallet og snoede os vej gennem byens boroughs og op gennem tiden.

charleston_roadtrip_usa_2013-3

Charleston er totalfredet

Byen er total fredet, så ydersiden på de fleste huse er som de var ved opførsel. Indersiden er bragt op til nutidig standard og 85 procent af de historiske områder er privat beboelse.

Fordi Charleston ligger ved kysten (Savannah ligger ved en flod, men lidt inde i landet) så er temperaturen ofte lidt mere behagelig i Charleston. Det betød at plantageejerne valgte at bygge deres sommerhuse i Charleston, og det er mange af dem du kan se den dag i dag.

charleston_roadtrip_usa_2013-6

Ude fra vejen synes de ikke af meget, men mange af dem er kæmpe og strækker sig bagud en hel city block.

charleston_houses

Charleston har en masse halve husnumre, 54 1/2. Det er nummereringen for de slavehytter eller stanlde mm. som plantageejerne byggede på deres grund til tyendet.
I dag er mange af dem selvstændige boliger, som fint måler sig med flere af de lidt mere moderat størrelse boliger.

Charleston bombet fra vandet

Charleston gik fri af de store nedbrændinger ved borgerkrigens slutning, men der har været rigeligt af andre destruktive kræfter på spil.
I uafhængighedskrigen blev byen bombarderet fra vandsiden der blev sidenhen bygget nogle fort ved indsejlingen, bl.a Fort Sumter som ligger på en ø i stil med Trekroner fortet ved København.

charleston_roadtrip_usa_2013-8

Jordskælv i Charleston

Byen havde også et kraftigt jordskælv (+7 på Richter) i 1886, så man jordskælvsikrede alle de gamle bygninger. De kan ses i form af nogle runde metalskiver hvor jernstænger er indsat på tværs i husene. Det vides dog ikke om de virker, da byen ikke har haft et jordskælv siden.

charleston_roadtrip_usa_2013-9

Orkaner i Charleston

De store Atlanterhavs storme og orkaner hærger også området, og i 1989 var store dele af downtown oversvømmet. De fleste huse klarede det dog maget godt, da de er bygget på kampestenssokler eller murværk.

charleston_roadtrip_usa_2013-7

Museumshuse i Charleston

Der er flere museumshuse i byen med rundture i de historiske hjem. Det nåede vi ikke, men de er som regel tiden værd.

charleston_roadtrip_usa_2013-4

Charleston i 2016
Jeg besøgte byen igen i 2016.

Der boede jeg i nogle dage i byen og havde god tid til at udforske den endnu mere.

Her finder du info om de oplevelser jeg havde i og omkring Charleston.

Charleston, Airbnb hus og middag

Walking Tour i Charleston

Angel Oak og Magnolia Plantation

Boone Hall Plantation
En anden plantage ved Charleston fra min første tur, er Boone Hall.

Rooftop bar

Sullivan Island Beach og Obstinate Daughter frokost

Havnerundfart i Charleston ved Fort Sumter

Lækker middag på Zero George

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

7 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Julie Kristensen says:

  Hej Rene
  Kan det passe at rejsebeskrivelsen fra denne roadtrip ikke viser længere end til Charleston?
  Jeg kan ikke se kort over ruten, eller hvor lang tid du var afsted på denne rute samt andet end beskrivelse fra Atlanta-Charleston…
  På forhånd tak.
  Hilsen Julie

  • @ Julie

   Det er korrekt. Har ikke haft tid til at skrive længere end til Boone Hall Plantation.

   Her kan du se alle i rækkefølge: https://www.renefrederiksen.dk/category/roadtrip-13-sydstater/

   Pt. kan jeg ikke sige noget om hvornår resten kommer på. Desværre 🙁

   Her er et kort over ruten – dog ikke den endelige rute: https://www.renefrederiksen.dk/sydstaterne-sommer-2013/

  • Julie Kristensen says:

   Hej Rene
   Tak for hurtigt svar – og link til ruten.
   Vi kigger pt på en rute der er lidt anderledes, Atlanta – Nashville – Memphis – Baton Rouge – New Orleans – Savannah – Charleston – Atlanta. Måske Great Smoky Mountains hvis vi kan nå det (for at få en naturoplevelse ind også) – kan du anfale det? Tror du denne tur er realistisk at nå på 2,5 uge? Ellers må vi korte turen ned og droppe Savannah og Charleston…
   Pft.
   Hilsen Julie

   • Henrik Bottos says:

    Hej Julie

    Jeg har været flere af de steder du omtaler, og vil sige at det kan godt nås på 2,5 uge også med Great Smoky Mountains, men der er heller ikke meget tid at flytte på. Mig og min kone lavede den fejl at vi for hurtigt var igennem Savannah og Charleston, for det er nogle hyggelige byer som fortjener mere tid end en halv dag vi brugte på hver især, det tror jeg også Rene har skrevet flere steder.

   • Julie Kristensen says:

    Hej Henrik
    Tak for svar:) Og ja, har læst Renes beskrivelser af Charleston og Savannah og det lyder jo til at man skal bruge lidt tid der.
    Vi er ikke så meget for at skulle køre hver dag, og slet ikke for langt, så måske det er for ambitiøst.
    Vi kiggede først på en rute Houston – Baton Rouge – New Orleans – Memphis – Fort Worth – Austin – San Antionio – Houston. Men den rute er næsten lige så lang fornemmer jeg – og der er ikke umiddelbart naturoplevelserne med.
    Det er ikke nemt at få det hele til at gå op, der er så mange steder i sydstaterne vi gerne vil opleve:) Har du været i Texas også og kan du anbefale det ene frem for det andet?
    Pft!

    • Henrik Bottos says:

     Hej

     Ja jeg har været i Texas, men ikke så meget at jeg kan anbefale det ene eller det andet, var der i 2002(Houston, Dallas) det jeg husker som den største oplevelse der var klart JFK området med bygningen og vejen osv. men ja det bliver en lang tur hvis i skal have det med.

     Men man må ikke være træt af at køre bil når man skal køre rundt i USA, men kommer jo altid til at køre en del…spøg til side, forstår godt at du ikke vil opleve det meste af turen i en bil.

     Hvad vil i i Memphis, var der 1½ dag og det var rigeligt, synes byen er meget forfalden og der var lidt mennesketomt i centrum(meget anderledes end i andre byer) men ja Graceland er da en oplevelse og Beale Street var da også hyggelig en aften og se lidt live blues musik.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top