Blue Ridge Parkway – Asheville til Cherokee

Blue Ridge Parkway viste mange af sine vejrluner denne dag, men det kunne ikke ødelægge oplevelsen på vores første møde med ruten.

12. sep, 2013

Første møde med Blue Ridge Parkway

Efter en dag ved Biltmore Estate overnattede vi i Asheville, tæt ved indkørslen til Blue Ridge Parkway. Vi skulle nemlig køre første stykke af Blue Ridge Parkway dagen derpå og ville så komme tilbage og (næsten) køre resten senere på turen.

På vores første møde med Blue Ridge Parkway skulle vi køre fra Asheville til den sydlige slutning ved Cherokee og Smoky Mountain National Park.

En strækning på 130 km, men som tog det meste af dagen.

Vi havde haft godt vejr frem til nu på vores roadtrip, men Great Smoky Mountains skulle hurtig minde os om, at man skal være forberedt på lidt af hvert – og ofte – når man bevæger sig rundt her.

Dagen startede tørt men kedelig. Der gik dog ikke længe inden solen brød igennem og vi blev mødt med solstråler da vi kørte ind på Blue Ridge Parkway for første gang af mange på denne tur.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-1

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-2

Blue Ridge Parkway – for lang til én dag

Blue Ridge Parkway går fra nord ved Charlottesville i Virginia til Cherokee i syd i North Carolina. En strækning på 755 km fra Appalachian Mountains til Great Smoky Mountains.

Er du alligevel i gang med Blue Ridge Parkway, så skal du ikke snyde dig selv for Skyline Drive som ligger nord for og går gennem Shenandoah National Park. Den kørte vi også det meste af på denne tur.

Med 30 mph kan du køre Blue Ridge Parkway uden stop på 15 timer, så det er ikke en endagstur hvis du vil hele ruten igennem. Du skal faktisk afsætte nogle dage til den, hvis du også skal have nogle af de mange oplevelser med undervejs.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-3

Vi brugte i alt 6 dage på Skyline Drive og Blue Ridge Parkway, men altså kun en enkelt dag i første omgang på denne roadtrip.

Udsigten på Blue Ridge Parkway

Der er masser af steder på Blue Ridge Parkway hvor du kan holde ind og få nogle views ud over det store landskab du kører i. Ofte er der ikke megen plads i vejkanten, så hold dig til de afmærkede på de smalle veje. De er som regel lagt hvor de gode views er.
Den blå farve du kan se (og hvor Blue Ridge kommer fra) er en udledning fra vegetationen der skaber en dis der ses som blå.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-5

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-4

Bjørne på Blue Ridge Parkway

Overalt på Blue Ridge Parkway er der bjørnesikrede skraldespande. De er her i store tal, men vi så ingen. Billedet er fra besøgscenteret.
Er du på udkig efter bjørne på disse kanter, så husk at kigge op. Der tilbringer megen tid oppe i træerne.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-6

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-7

Frokost på Blue Ridge Parkway

Lige så hurtigt solen kom, lige så hurtigt forsvandt den igen. Der er ikke de store udsving i højden, men nok til at vejret skifter uden varsel og tilbage igen.

Omkring frokost var der lav sigtbarhed og tågen fortættede til regn. Vi havde dog en stor bagklap som frokosten kunne nydes under.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-8

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-9

Ikke mange sving efter vores frokost kunne vi atter se opklaring i skyerne.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-10

Væk fra vejen på Blue Ridge Parkway

Et er at holde ind og skyde lidt billeder, men skal du opleve lidt mere på Blue Ridge Parkway (og mange andre steder) skal du afsætte lidt tid til at komme væk fra vejen til fods.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-11

Det giver nogle afbræk i hvad der godt kan være lidt ensformigt kørsel på Blue Ridge Parkway, men vær forberedt på at der skal arbejdes lidt for det.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-12

Cherokee og enden på Blue Ridge Parkway

Da vi nåede ned til Cherokee midt på eftermiddagen var vejret atter ved at klare op efter noget mere regn.

blue_ridge_parkway_roadtrip_2013-14

I øvrigt de første skilte og andet kommercielt vi havde set siden vi kørte ind på Blue Ridge Parkway. Der må ikke køre lastbiler på den og skiltning og andet er begrænset, for at give en så uspoleret oplevelse som muligt.
Noget du bl.a. også oplever på Natchez Trace Parkway.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Benny Petersen says:

  Hej Rene.

  Din hjemmeside har været til stor hjælp i planlægningen af de, forløbige 2 roadtrips som vi har kørt.
  Første gang den obligatoriske Californien/Nevada tur, og sidst rundtur med udgangspunkt fra Denver.
  Begge ture har været helt fantastiske.
  Vi, (undertegnede og 2 store teenage drenge) planlægger nu til sommer (juli) at køre 3 uger i Sydstaterne med start og slut i Orlando.
  I store træk som følger: Orlando-New Orleans-Memphis-Nashville-Savannah-Key West-Orlando.
  Nu til mine spørgsmål:
  – Er det for varmt og fugtigt i juli til at holde ud, og vrimler det med myg ?
  – Er ruten passende for 3 uger ?
  – Har du nogle indspark til steder/aktiviteter undervejs ?
  – Ellers nogen ting vi skal være opmærksom på ?

  Mvh og tak for en god hjemmeside.

  Benny Petersen

  • Peter Paaske Juul says:

   Jeg har kørt i de områder i juli, og det var OK med temperatur og fugtighed. New Orleans KAN være barsk i juli. Jeg har været der tre-fire gang og oplevet én aften, hvor jeg slet ikke kunne holde vejret ud.

   Men generelt: Go for it!

   Hvis I vil opleve et “Redneck paradise”, så slå et smut forbi Pigeon Forge, TN på vejen. Det er der Dolly Parton er fra, og hovedgaden kan jeg bedst beskrive som “The Las Vegas Strip for rednecks” 🙂

  • @ Benny

   Tak for ros.

   Det er ikke varmen der friller mest på den årstid, men luftfugtigheden. Som Peter skriver, kan den tage modet fra flere – men området bør ikke frasorteres pga. det.
   Der er generelt ikke flere myg end ellers de steder i kommer forbi. I vil opleve nogle helt andre typer bugs, men myg vil kun være udbredt i vådområder.

   Ruten er fin, da der er nogle stræk der ikke har så meget at byde på, så det er primært byerne der køres efter. Så i kan godt køre den på 3 uger.

   På Orlando – New Orleans strækningen vil jeg anbefale at overnatte i Pensacola.

   Fra Memphis vil jeg køre ned til Tupelo og se Elvis fødested. Fra Tupelo kan i køre via Natchez Trace Parkway op til Nashville. Jeg kørte den selv forleden (https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153351153391996) og har været der før: https://www.renefrederiksen.dk/2012/04/05/bbq-frokost-og-natchez-trace-parkway/

   Peters forslag om Pigeon Forge er god og specielt hvis i hat tid til en tur i Dollywood.

   I må ikke springe Charleston over. Her kan du se lidt om Charleston og specielt Boone Hall Plantation.

   • Benny Petersen says:

    Tak for svar, info og tips Rene, vil bestemt bruge nogle af dine tips, og tak til Peter for forslag om Pigeon forge, som vi vil dreje ind over.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top