New Orleans er en festlig by

New Orleans er meget mere end Bourbon Street. Brug tid i nogle af de mindre kendte områder for at få en mere ægte NOLA oplevelse med hjem.

23. marts, 2018

New Orleans er mere løssluppen end resten af USA

New Orleans er en stor fest by, men det bør ikke afskrække dig fra et besøg i byen. Den har nemlig meget andet end Sunny Beach stemning at byde på.

Hvis det er festen du kommer for behøver du ikke planlægge dit besøg omkring en weekend for at kunne feste. Det er muligt alle ugens 7 dage.

New Orleans er også en af de byer i USA, hvor du må drikke på gaden. Mange kender måske dette fra Las Vegas, men det er faktisk lovligt i udvalgte byer og områder rundt om i USA i mere end 10 stater. I New Orleans må du drikke alkoholiske drikke på gaden, hvis du har det i et plastikkrus.

Jeg var i New Orleans første gang i 2012. Det er ingen hemmelighed, at byen (specielt Bourbon Street) ikke gjorde det store indtryk på mig.

Planen med dette besøg var, at ændre mit førstehåndsindtryk til det bedre. Det lykkedes.

French Quarters indramning

French Quarter er primært hvor festlighederne foregår og specielt Bourbon Street. Afhængig af hvad du er til, så er Bourbon Street dog ikke den eneste festlige mulighed i French Quarter. Du finder masser af god musik, mad og drikke rundt om i French Quarter uden for Bourbon Street og i de nærliggende nabolag Marigny og Bywater.

Den sydlige del af French Quarter afgrænses af den brede Canal Street. Det er den brede boulevard med palmer og sporvogne.

Mod øst afgrænses French Quarter af Mississippi floden.

French Quarter er ca. 14 x 6 city blocks. Selvom festlighederne er koncentreret i en håndfuld områder, så må du ikke snyde dig selv for at gå på opdagelse i hele området – og gerne i de tilstødende områder (Marigny og Bywater) mod nord.

Bourbon Street i New Orleans

Bourbon Street er ubetinget den største festgade i byen. Udbudet af underholdningsmuligheder er meget varieret på Bourbon Street. Ikke noget der bør skræmme de fleste, men ud på aftenen er det ikke alt der er lige børnevenligt.

Du finder noget for enhver smag i Bourbon Street, inklusiv stripbarer hvor det enten er mænd eller kvinder der smider tøjet.

Der er hundredevis af barer, restauranter og butikker på Bourbon Street. Mange med live musik, men forvent ikke at finde det bedste jazz og blues på Bourbon Street, med undtagelse af Café Beignet.

Café Beignet er et af de steder der skiller sig ud på Bourbon Street. Det er ikke en bygning men en lille courtyard, lidt tilbagetrukket fra den pulserende (og larmende) Bourbon Street.
Her får du en mere intim live optræden af jazz og blues bands.

Perlekæder fra Mardi Gras kastes året rundt

Perlekæder er en stor del af kulturen i New Orleans, og selvom det ikke er Mardi Gras, er der stadig muligt at få kæderne kastet til sig af de der står på balkonerne. Når der er ekstra gang i den, er der stor risiko for at blive ramt af en kæde, så kig op.

Bourbon Street føles til tider som Gaden i Aalborg eller Sunny Beach. Mange, ofte meget fulde, mennesker der tumler rundt fra bar til bar.

Mere fest i Decatur Street

Trækker du ud i nogle af de andre gader/områder i French Quarter ændre det karakter. Der kommer lidt mere ro på, men der er stadig masser af musik, spise og underholdningsmuligheder.

Det er i gaderne fra Bourbon Street og ned mod Mississippifloden, du finder de fleste muligheder. Bl.a her du finder klassiske spisesteder som Acme Oyster House, The Court of two Sisters, SoBou, Tableau m.fl.

Et godt alternativ til Bourbon Street party-uartig, er Decatur Street fra Jackson Square og nord på.
Her finder du en stor koncentration af barer, mad og musiksteder. Bl.a BB King’s Blues Club (musik) og Cane & Table (craft cocktails og mad), Molly’s at the Market (Frozen Irish coffee) og Coop’s Place m.fl.

Frenchmen Street og Marigny

Fortsætter du ad Decatur Street op mod Esplanade Ave. og ind på Frenchmen Street kommer du til området Marigny. Det var i det område jeg boede på denne tur.

Jeg hørte en guide beskrive det som hipster, men det bør ikke afskrække dig.
Der er mere fokus på musik i området og ikke så meget gøgl med piger i bikini der pusher 2$ shots og beer.

Du kan bruge en her aften på at lytte til musik på Balcony Music Club, Vaso, The Maison, Bamboula’s, Blue Nile, Cafe Negril, Snug Harbor Jazz Bistro, The Spotted Cat Music Club m.fl.

Det er en bred vifte af musik du kan høre disse steder og flere af dem har skiftende bands hver dag – og nye typer af musik. Jeg hørte blues, soul, jazz, Rockabilly og Zydeco de dage jeg var der.

Gratis adgang (næsten) og cover charge

Langt de fleste steder i New Orleans er det gratis at komme ind. Der er altså ikke noget cover charge (betale entré). Dog er det skiltet flere steder (og dørmanden nævner det i indgangen) at der er One Drink Minimum. Det betyder du skal købe en drink derinde.
Det håndhæves ikke strengt, men går du ind for at lytte til musik 20 minutters tid, køber du alligevel en øl eller andet.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top