Second Line parade i New Orleans

En Second Line parade er en historisk tradition og meget autentisk oplevelse at få med hjem fra New Orleans. Second Line kan minde om en begravelsesparade.

24. marts, 2018

Parader i New Orleans

Hvis du vil have en vaskeægte New Orleans oplevelse med hjem, så planlæg dit besøg så du kan deltage i en Second Line parade.

Second Line henviser til den bageste del af en bestemt type parade. En type parade der har foregået (organiseret) i New Orleans siden 1884.

En Second Line kan minde om det du måske forbinder med en begravelsesparade i New Orleans. Der er dog ikke noget sørgeligt over en Second Line. Det er en fest der kun bliver bedre og større jo længere tid den er i gang.

En Second Line er en parade afholdt af en eller flere klubber i byen. Ofte en Social eller Pleasure Club, som du finder i forstæderne rundt om New Orleans.
Forrest i disse parader er klubbens medlemmerne. Ofte stadset ud og klædt på til lejligheden, evt. siddende på en float (en ombygget trailer).

Der er ofte status involveret i en Second Line og man fremviser gerne en form for overskud og blær blandt medlemmerne. Denne dag var det bl.a Hennesey Boys med høj cigar føring og Cross The Channel Steppers.

I anden række, bag klubbens medlemmer, går brass bandet og danserne, heraf navnet Second Line. Det er heromme festen foregår og der spilles musik og danses i timevis.

Traditionen for den måde der danses på og opdelingen, stammer tilbage til Afrika og kom over med slaverne.

Second Line i Lower 9th Ward

Den Second Line jeg deltog i startede på St Claude Ave og gik ud til Lower 9th Ward (se kort). Lower 9th Ward er det fattigste område i New Orleans og det område der blev hårdest ramt af orkanen Katrina.

Selvom Second Lines foregår i forstæderne, er de ikke farlige. De foregår om dagen og ruten er afspærret af politiet, som også følger optoget hele vejen rundt.
Det er et optog for de lokale og slutter som regel af med en fest til slut med madboder mm. Men turister er velkommen, så længe de opfører sig ordentligt.

Følg evt. anvisninger fra de lokale og køb dine drikkevarer fra de lokaler sælgere der trækker vogne med kolde drikkevarer langs hele ruten.

Vi startede kl 12 på hjørnet af St Claude Ave og Franklin Ave.

Her fra gik optoget ud af St Claude med to parade floats forrest. Brass band og dansere (klædt som referees) dannede Second Line bag til.

Optoget føltes ikke så stort på nuværende tidspunkt og der var kun omkring 100 mennesker.
Langs ruten ud mod Lower 9th Ward stod en masse tilskuere og flere og flere sluttede sig til optoget undervejs.

Tøjskifte og op i gear

Et stykke ude gjorde vi stop ved en social club. Her holdt endnu en float klar til at deltage i Second Line paraden.

Efter et kvarters tid var vi klar til at komme videre – og rigtig i gang. Den første del havde kun været opvarmning.
Danserne var gået ind for at klæde om, og ud kom et helt optog af swag og udstyrsstykker. Det handler om at vise sig frem, og helst overgå andre klubber i området.

Nu gik der for alvor fest i den og flere og flere joinede.
Danserne, i deres nye outfits, gav den max gas og specielt børnene tog kegler og fik publikum til at heppe.

Stor, større Second Line

Da vi nåede ud til broen der krydser ind i Lower 9th Ward var der mere end 400 i optoget og vejbanerne i begge retninger var nu spærret af.
Der kom hele tiden flere til og ved Caffin Ave var der stillet en masse biler, boder, BBQ mm op, klar til når optoget sluttede der lidt senere.

Second Line som oplevelse I New Orleans

Jeg havde en fed oplevelse ved at gå Second Line og havde gåsehud flere gange pga musik og stemning.
Second Line er en super måde at opleve andet end French Quarter i New Orleans, så undersøg om der er Second Line når du er der, så du kan få den oplevelse med hjem fra The Big Easy.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top