Anderledes overnatninger i USA og Canada

På en typisk tre ugers roadtrip, vil du overnatte 12-15 forskellige steder undervejs. Selvom moteller og hoteller er fine, så flyder de hurtigt ind i hinanden og fremstår ikke som noget specielt fra din roadtrip.

Lav dine overnatninger om til oplevelser.

Det kan du gøre noget ved og vælge overnatninger undervejs der er en oplevelse i sig selv.

Siden 2010 har jeg på mine roadtrips prøvet at finde en overnatning som stikker ud fra mængden. Det er der kommet mange uforglemmelige oplevelser ud af.

Det er ikke nødvendigvis et dyrt eller luksuriøst sted, men lige så meget beliggenheden og muligheden for at opleve USA og Canada på en anderledes måde, end blot en overnatning på et motel nær en afkørsel på en Interstate.

Nedenfor er link til nogle af de mest anderledes og alternative overnatninger jeg har haft på mine roadtrips i USA og Canada.

Out’n’about Treehouse Treesort, Oregon

out_about_treesort_oregon_roadtrip_2012-7I en skøn blanding af Lord of The Rings og Endor (der hvor Ewoks i Star Wars bor), kan du trække dig tilbage til et idyllisk lokation i Oregons skove. Der er forskellige muligheder for overnatning, men fælles for dem er, at de er unikke.
Stedet har flere forkskellige træhytter, bygget over jorden. De mest specielle er træhytter er bygget højt oppe i trætoppene og kan kun nåes via gangbroer bygget mellem trætoppene.

Her kan du se mere om min overnatning i trætoppene i Oregon.

Terlingua Ranch Retreat, Texas

terlingua_ranch_retreat__dag1_roadtrip_2013-26Meget få steder i USA kan du komme så langt væk fra alting, som du kan i Texas. Helt nede syd på, ved den mexicanske grænse, ligger Terlingua, tæt ved Big Bend National Park.
Et godt stykke ude af en lang øde landevej har en håndfuld beboere indrettet sig i RV’s og en variation af huse hvor de lever off-the-grid.
Der er langt mellem naboerne og 36 km til den nærmeste civilisation (tankstation) og 125 km til den nærmeste by. Flere af husene i området kan lejes, og jeg nød stilheden i et af dem i påsken 2011.

Her kan du se mere om min overnatning på Terlingua Ranch Retreat.

Hotel Royal i New Orleans, Louisiana

hotel_royal_new_orleans-13Skal du opleve New Orleans på klassisk vis, er du nødt til at overnatte i French Quater. Bourbon Street er den kendte gade i new Orleans, men med alt den festivitas gaden har fra tidligt til sent, er den ikke optimal at bo i. Men du behøver ikke flytte længere væk end ud i parallel- eller sidegaderne for at finde ro, og en masse unikke overnatningsmuligheder. Flere af dem har alle de klassiske elementer du forbinder med New Orleans og the French Quater.

Her kan du se mere om min overnatning på Royal Hotel i French Quater i New Orleans.

Wigwam Motel på Route 66

wigwam_motel_route_66Der er mange unikke og ikoniske overnatninger på Route 66, men få kommer i nærheden af Wigwam Motel i Holbrook, Arizona. Det skulle dog lige være et lignende motel i San Bernadino – også på Route 66.
Men det der har gjort disse wigwams ekstra kendte på ny, er deres fremstilling i filmen Cars. Her er det dog kegler i stedet for wigwams, men idéen er taget fra den virkelig verdens wigwam motels.
Værelserne ser måske ikke ud af meget udefra, men de er fint rummelige og endda med to dobbeltsenge som i et almindelig moreltværelse.

Her kan du se mere om min overnatning i Wigwam Motel på Route 66.

AirBnb lejlighed i Toronto, Canada

lejlighed_toronto_2013-15Med AirBnb og lignende muligheder, får du en unik mulighed for at komme endnu tættere på de lokale. Ved at bo til leje privat kan du få en anden rytme i dit ophold, and når du bor på hotel.
Jeg boede på 38. etage i en ejendom i Toronto, og bare det at dele en elevator med ejendommens beboere i stedet for andre rejsende/turister, sætter en anden kulør på end dagligdag. At have et fuldt udstyret hjem som base åbner også op for en mere fleksibel hverdag hvad angår komme og gå, samt madlavning.

Her kan du se mere om min overnatning i en AirBnb lejlighed i Toronto, Canada.

Lajitas Spa & Golf Resort, Texas

Lajitas_texas 089Du kan ikke andet end blive positivt overrasket når du ankommer til Lajitas Resort. På turen herned, kommer du 125 km væk fra nærmeste rigtige by og når du kommer helt herud, er Lajitas ikke hvad man forventer.
Lajitas er også meget mere end et Resort. Stedet fungerer nærmest som en lille by, og stedet er også lige så stort som en mindre by. Udover at bo i nogle helt specielle omgivelser, har Lajitas også en masse spændende aktiviteter til rådighed. Jeg har kørt ATV, været på ridetur og ud at skyde to tre gange på mine besøg.

Her kan du se mere om min overnatning og ophold på Lajitas Spa & Golf Resort.

Grand Canyon Caverns Suite på Route 66

grand_canyon_caverns_suite_01Det mest specielle overnatningssted jeg har prøvet i USA er 65 meter under jorden i Grand Canyon Caverns Suite. Det er en af de største dry caves i verden og udover at være en turistattraktion, er det også et beskyttelsesrum til 2.000 personer i tilfælde af atomkrig.
Midt i et af de største rum i grotten, er der bygget et komplet motelværelse uden vægge og loft og er hvor du kan overnatte i komplet stilhed og mørke.
Jeg kan berolige dig med, at grotten er så tør at dyr ikke kan overleve dernede, så der er ingen kryb som kommer og overrasker dig om natten.

Her kan du se mere om min overnatning i Grand Canyon Caverns, 65 meter under jorden i Arizona.

Chisos Mountains i Big Bend National Park

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-9Du kan overnatte inde i mange af de amerikanske nationalparker, men få er så idyllisk og speciel som i Big Bend.
Big Bend National Park ligger meget isoleret i Texas, nede ved den mexicanske grænse. Hernede er der langt til alting og du skal også køre en hel del, for at komme ind til Chisos Mountains.
Stedet er omkranset af bjerge hele vejen rundt, med kun en åbning i bjergene mod vest, hvor du kan nyde solnedgangen.
Fordi stedet ligger langt fra alting, er der risiko for at strømmen forsvinder fra tid til anden. Der er ikke TV på værelserne, men et tv med indbygget dvd kan lejes i receptionen, hvis man vil se en film.

Her kan du se mere om min overnatning inde midt i Big Bend National Park og Chisos Mountains.

Gode overnatninger i USA er ikke dyre

Langt de fleste overnatninger på en tre ugers roadtrip, behøver ikke være mere end et motelværelse. Det er et stop for natten, inden turen går videre.
Det betyder ikke det er en dårlig overnatning. Rigtig mange moteller er superfine – grænsende til hotel kvalitet – og koster ikke alverden.
I 2013 noterede jeg alle detaljer ned omkring mine overnatninger. På min tre ugers tur, boede jeg 16 forskellige steder med en samlet gennemsnitspris på 111 dollars.
Her kan du se alle detaljer om mine overnatninger, billeder fra stederne og ikke mindst priser. Som du kan se af listen, så ville det have været muligt at komme under 100 dollars pr. overnatning. Og du kan komme endnu længere ned i pris, hvis du planlægger lidt mere på forhånd. Flere steder kan du nemt finde moteller i prislaget 40-65 dollars.

Hvornår skal du bestille overnatninger til din roadtrip i USA og Canada?

Overnatninger som dem ovenfor, er alle bestilt i god tid hjemmefra. De har været en del af planlægningen og i nogle tilfælde er ruten lagt, så det passede med overnatningen og den dato der var til at få.

Generelt er det nemt at finde overnatning når du er på roadtrip. Så snart du er udenfor storbyerne er der mange muligheder for overnatninger i langt de fleste byer – ofte koncentreret omkring interstate til- og frakørsler.
Jeg har tit holdt ind på et motel sidst på dagen og købt et værelse. Stedet har ikke været vigtigt, det var blot så langt jeg gad køre den dag.

I Storbyerne og i/ved nationalparkerne er det en god idé at bestille overnatning på forhånd (ofte før afrejse). I nogle nationalparker, skal du endda være ude i god tid. Yosemite i højsæsonen er super populær og ex. Labour Day Weekend kan være booket helt op i god tid.

De fleste overnatninger på mine roadtrips bestilles løbende. Den første (eller de første par stykker) har jeg styr på inden afrejse. Når jeg først er på farten, så booker jeg typisk 2-3 dage frem. Når jeg først er i gang med min roadtrip, er det nemmere at bedømme hvor langt man gider køre eller om der er nogle ændringer til ruten.
Det er som regel ikke et problem, når blot der er nogle hjørnesten i rutens udformning, overnatninger der er booket eller oplevelser på bestemte dage, så turen ikke løber af sporet.

Her kan du læse om alt det praktiske i forbindelse med overnatning på din roadtrip og de fire tommelfingerregler jeg altid benytter mig af i min planlægning.

Bidrag til at hjælpe andre

Jeg sætter stor pris på de bidrag jeg får, når nogle vælger at leje bil via de råd og erfaringer jeg giver videre her på siden.
Jeg benytter ofte hotels.com til at bestille overnatning til mine roadtrips. Hvis de tilbud du finder derinde passer ind i din roadtrip, så vil jeg sætte pris på, at du benytter mit link til hotels.com.

Mere info om bidrag via billeje og overnatning mm. kan du se nedenfor.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook. På forhånd tak.

Tags:

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. Connie Lauritsen says:

    Hej
    Skal man være opmærksom på noget specielt, hvis man vælger at bo i Airbnb lejligheder i LA. Tænker på om der kommer ekstra regning for f.eks. rengøring og om man kan risikere at stå uden lejlighed når man ankommer, f.eks. fordi lejeren har udlejet til andre eller andet man skal være opmærksom på.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top