Aldersgrænse på billeje i USA

Aldersgrænsen for at leje bil i USA er langt de fleste steder på 20 eller 21 år. For at opnå den billigste billeje skal man være fyldt 25 år.
Enkelte steder er det muligt at leje bil selvom man ikke er fyldt 20 år. Bl.a. i New York kan du leje bil som 18 årig. Læs mere om det nedenfor.

Aldersgrænse på 25 år

Man opnår det bedste pris og har adgang til det største udvalg af lejebiler i USA hvis man lejer når man er fyldt 25 år.
Det hænger sammen med hvordan forsikringsreglerne er skruet sammen i USA .

Lever man op til aldersgrænsen på 25 år, så er der ikke så meget man skal tage stilling til når man lejer en bil og prisen på udlejningsbilen er den billigst mulige. Her kan du læse mere om billig billeje i USA.

Stol ikke på alderen i søgningen

Hvis du er under 25 år og søger efter bil, så er der hos udlejningssiderne mulighed for at vælge alder ved afkryds eller at opgive det i et felt:

rental_under_25

auto_under_25

Brug dem, men de søgeresultater du ser betyder ikke hele prisen er vist. Det skyldes du er under 25 år, og ekstra gebyr kan stadig tilkomme. Du skal derfor tjekke lejebetingelserne inden du fortsætter, for at se om aldersgrænsen er 20/21 år, eller der står du skal betale gebyr for leje hvis du er 21-24 år. Dette varierer fra model til model og fra selskab til selskab, så prøv dig frem.

Derudover skal du stadig kigge efter pakker med ung chauffør, hvis i er mere end én chauffør. Det er typisk den billigste måde at være mere end en chauffør (også når du er over 25 år).

Aldersgrænse på 20 år

20 år er minimum for at leje bil hos enkelte udlejere i USA. De fleste steder er aldersgrænsen 21 år. Når du benytter de sider jeg anbefaler, kan du ved nogle af dem se hvilket selskab du skal hente bilen hos. Her er min erfaring, at hvis du vælger at hente bilen hos Hertz, så er aldersgrænsen 20 år. Du kan tjekke dette inden du bestiller, ved at åbne lejebetingelserne. Her kan du se hvad minimumsalderen for leje er.

Hertz:
20_year_driver_hertz

Dollar:
21_year_driver_dollar

Når man lejer bil og har en alder mellem 20 og op til man fylder 25, så skal man betale mere for bilen end hvis man er over 25. Det hænger sammen med forsikringen. Heldigvis har de fleste af de udlejningssider jeg anbefaler en pakke løsning som inkludere Ung Chauffør. Det er dyrere end hvis man er 25, men stadig betydelig billigere end hvis man går direkte til udlejningsselskaberne.
Rentalcars.com og CarTrawler har pakkeløsninger til ‘Ung Chauffør’ så man inden bestilling kan se hvor meget det koster.

ung_01

Leje cabriolet under 25 år

Det er ikke alle biler du kan leje når du er under 25 år, men det er muligt at leje en cabriolet. Hos Auto Europe er det muligt at se om den viste cabriolet kan lejes af personer under 25 år og hvor meget ekstra det koster.
Når du har søgt og fundet frem til din biltype, så tjek lejebetingelserne. Her kan du se alderskrav og omkostninger for ekstra chauffør mm. Det koster typisk 25-30 dollars pr. dag ekstra hvis du er under 25 år.

Hos Auto Europe kan du se hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos og de har alle forekllige regler, så klik dig ned i listen indtil du finder en der passer til din alder mm.

Klik for stor

Klik for stor

Klik for stor

Klik for stor

HUSK! Du er ikke garanteret den model du ser på billedet. Du skal leje direkte hos ex. Hertz eller AVIS for at kunne få en garanti for en bestemt model – og det får du lov at betale for.

Aldersgrænse på 18 år

Det kan virke underligt i et land som USA, hvor man kan få kørekort som 16 årig, at man ikke kan leje bil før man er 21. Det bunder sikkert i noget ansvarlighed og statestikker på, at unge mennesker laver flere ulykker, og det udnyttes så lige en ekstra tand til noget ekstra forsikring hvis man er mellem 21 og 25.

Men det er muligt at leje bil i USA selvom man kun er 18 år. Det er dog ikke noget jeg har erfaring med og kan derfor ikke svare på spørgsmål omkring det.

Billeje i New York som 18 årig

Biludlejningsselskabet Alamo, som du finder via de sider jeg anbefaler, tilbyder billeje til personer på 18 år.

Du finder nok ikke en pakkeløsning hvor der indgår en ung chauffør ned til 18 år, men tjekker du lejebetingelserne, så kan du læse dig til, hvilket gebyr du skal betale når du er 18-20 år gammel.

Det kan koste 80 dollars ekstra pr. dag at leje som 18-20 årig. Det vil ikke være alle biltyper du kan leje som 18 årig.

Bemærk! Newark Lufthavn er IKKE New York. Newark ligger i staten New Jersey, så flyver du til den lufthavn skal du ind til Manhattan for at leje bil som 18 årig. Lander du i JFK, så er du i New York og kan leje bil der som 18 årig.

Billeje i resten af USA som 18 eller 19 årig

Jeg kender ikke til andre steder i USA hvor du kan leje bil som 18 årig.

Der er selskaber der tilbyder billede til 19 årige forskellige steder. På denne side kan man læse mere om billeje i USA når man er under 21 og finde frem til biludlejningsselskaber som lejer bil ud til personer ned til 19 år.

Købe bil i USA

Hvis du er under 21 og du ikke kan lejebil gennem den siden ovenfor, så er der altid den sidste mulighed: Købe bil i USA.
Igen er det ikke noget jeg har erfaring med men jeg har læst op på hvad der kræves og samlet det på siden om bilkøb i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

50 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Ida says:

  Hej René,

  Super brugbar hjemmeside, som jeg har surfet rundt på i mange timer efterhånden 🙂

  Mit spørgsmål er – hvordan får du Rentalcars.com til at vise Ung Chauffør-pakker? Jeg synes ikke, at jeg kan vælge det nogle steder.
  Jeg kan indtaste min alder (24), og under prisen står så “ung fører gebyr + $800”. Dette er vel pr. person, og da vi er 3 chauffører hvoraf 2 af os er 24 år, vil det vel være smartest med en pakke, hvor det hele er inkluderet.

  Jeg kan heller ikke finde “ung chauffør-filtreringen” på autoeurope.

  Håber, du kan hjælpe.

  vh Ida

 2. Abby Elangeswaran says:

  Hej!
  Mange tak for alt den nyttige information!

  Jeg bor i *Virginia i øjeblikket, og har tænkt mig at leje en bil for at køre tværs gennem sydstaterne og over til Vest kysten.
  Min tidsramme er: 9 marts – 11 April.

  Jeg er 22 og er klar over at jeg skal betale en ung-afgift + envejs afgift.
  Sagen er, at jeg køre selv fra d. 9 – 20 marts. Henholdsvis fra (DCA- airport) til (MSY-airport).
  Min kæreste ankommer d. 20 marts i MSY lufthavnen, og her overtager han al kørsel. (han er 25 – så ingen ung afgift)

  Mit ønske er, at leje én bil gennem hele måneden fra (DCA til LAS Lufthavn), men kun betale ung-afgift fra den 9 marts til d. 20 marts, da det kun er denne periode jeg kører i. (Jeg tænkte om jeg måske kunne betale en daglig-afgift i de antal dage)
  Jeg kan ikke få lov til at søge ud fra disse krav på rentalcars.com og andre hjemmesider. Dét hedder enten at leje 2 biler og betale 2x en-vejs-afgift, eller 1 bil i mit navn hele måneden – men så bliver det kanon dyrt!

  Har du erfaring med dette spørgsmål? eller evt. en smart idé?
  Mange tak, Abby.

  • @ Abby

   Tak for ros.

   Din situation er for finurlig til, at selskaberne gør meget ud at informere om det og er ikke noget jeg har erfaring med.

   Jeg tror det nemmeste bliver, at du lejer en bil fra a-til-b og afleverer den hvor du samler kæresten op.
   Derfra lejer i så en anden bil og kører fra b-til-c.

   Det betyder to envejsgebyrer, men kun et ung tillæg.

   Du oplyser du bor i Virginia. Hvis du har amerikansk kørekort, så ændre det på situationen. Med amerikansk kørekort er der andre regler for at leje bil som jeg ikke kender.

 3. Thomas says:

  Hej René

  Ved mange allerede har skrevet det, men fantastisk hjemmeside med info på alt hvad man skal bruge 🙂

  Min kæreste og jeg skal til LA, hvor vi gerne vil leje bil, jeg er 22 og hun er 21 år, så vi kommer begge under kategorien “young driver”. Jeg har googlet en hel del, og fundet frem til hjemmesiden: tripwheels . com

  Den tilbyder pakkeløsninger til billeje i USA, blandt andet med løsninger til førere under 25 år. Det nogle helt fantastisk priser, så vil høre om du har noget kendskab til den? Jeg kan umiddelbart ikke finde noget negativt på tripadvisor eller lignende.

  Venlig hilsen
  Thomas

 4. Benjamin Philipsen says:

  Har ikke selv prøvet det, men har læst på et par andre sider, at man evt. skulle kunne undgå at betale ‘Under 25 fees’, hvis man melder sig ind her USA.dk ! (Det skulle eftersigende være ganske gratis)

  Hvis nogen har prøvet det, eller nogen prøvet det, så skriv endelig gerne til mig!

 5. Cecilie says:

  Hej René,
  Jeg har kigget efter flere “ung chauffør” pakker og rentalcars.com virker som den mest simple (og til dels billigste).
  Jeg har fundet en convertible med et fint tilbud fra Alamo, men når jeg læser deres lejebetingelser stå der hvilke kort der er tilladt, herunder American Express, Mastercard og Visa. Der står dog med fed at visa dankort ikke accepteres.
  Kan du forklare det?

  • @ Cecillie

   Du kan fint benytte Visa/Dankort til at bestille og hente bil.

   Det gjorde jeg selv med 4 biler i 2015.

   Årsagen til det står i teksten er, at de genbruger noget af teksten på billeje rundt om i verden.

   Specielt i sydeuropa og asien er der en række små selskaber, som ikke vil modtage kortet. Derfor har de sat den tekst ind. Men i USA er et VISA/Dankort et kreditkort, og det har aldrig givet mig problemer.

 6. Kasper says:

  Hej Rene,
  Mig og min kæreste smutter her i september måned på roadtrip i USA. Jeg er 21 og hun er 20. Vores plan er umiddelbart bare at jeg kører hele strækningen, og så er mit spørgsmål hvad ”ung chauffør” i dettte tilfælde vil betyde?
  Hvad ville være den smarteste løsning være, er ”ung chauffør” kun relevant i tilfælde hvor en medpassagerer som klassificeres som ung også skal køre?
  Mvh.
  Kasper

  • @ Kasper

   Når du er under 25 år, skal du som fører af bilen, betale Ung Chauffør tillæg.

   Det er oftest billigst ved at vælge en bil med en Ung Chauffør pakke. De findes bl.a. på Rentalcars (kan være du skal scrolle ned i bunden af listen og vælge Se ALle Biler før den dukker op).

 7. Anna Strobel says:

  Hej Rene! 🙂
  Tak for mange gode råd her på siden!
  Vi er 4 piger, som tager på roadtrip på vestkysten her i hele juli måned. Vi har via kilroy fået et tilbud på ca. 10500 for 28 dage inkl. 3 førere på 24 år, alle forsikringer, ingen selvrisiko og en tank benzin – lyder det som en fornuftig pris eller er det dyrt? Det er svært at gennemskue på rentalcars.com, hvad det koster med førere under 25 år.
  Vi er i tvivl om vi skal have bil de sidste 4 dage i LA, er det en god ide at have bil i LA eller er det dyrt (mht. parkering)?

  På forhånd tak!
  Vh. Anna..

  • Anna Strobel says:

   Det er en ford escape SUV, som vi har fået et bud på 🙂

   • Morten says:

    Hej Anna
    Prisen er 3000 – 4000 kr. mere end normalt for per. over 25 år. Men det er temmelig dyrt at være under de 25, så prisen kan ikke været meget anderledes. Så jeg vil anbefale jer at slå til. 🙂

    Vedr. Bil i LA, så er dettet must!!! LA er kæmpe stor og dårlige offentlige transport. Så med mindre i skal bo lige ved stranden og ikke tænker at bevæge jer meget rundt ud over en taxa hjem fra byen så skal i beholde bilen.
    De fleste steder kan i parkere gratis, men nogen steder ved strandene og andre spændende stder kan det koste lidt.. men det er ikke voldsomt dyrt…

    God tur.

  • @ Anna

   Tak for ros.

   Hvis i kigger efter de pakker med Ung Chauffør der er på Rentalcars, så er alt inklusiv. Uden at kende jeres detaljer præcis, så er det ca. samme pris jeg kan finde, hvor i vil have det samme inkluderet som hos Kilroy. Lidt billigere hvis jeg tjekker hos Auto Europe (her hedder det ung lejer), hvor vinduer og dæk også vil være dækkede.

   Medmindre i skal ligge stille på stranden i fire dage i LA og er sikret transport til lufthavnen, så har i brug for bilen. Offentlig transportmuligheder i LA er begrænsede, så i vil ikke rigtig kunne komme rundt uden bil.

   • Anna Strobel says:

    Tak for hurtigt svar Morten og Rene! Har i erfaring med supercheapcar.com? Det er vist noget med at de har en ung fører 21-24 år inkluderet? Men det er forholdsvis små biler de kun har f.eks. Toyota corolla, er den stor nok til 4 plus bagage?

    • @ Anna

     Jeg kender ikke supercheapcar men kan se der er nogle begrænsninger i hvor nogle af bilerne må køres (ikke uden for byen/staten) og ved nogle af bilerne skal du selv sørge for anden forsikring. Det skal i kigge efter inden i sammenligner priser.
     En hurtig søgning på samme datoer jeg gjorde tidligere, viser jeg kan få en Toyota Corolla til ca. samme pris jeg kan få en SUV hos Auto Europe. Dog med den forskel, at ved Auto Europe må i køre i alle stater – med den anden må i kun køre i Californien og Nevada, yderligere stater koster ekstra.

     Med lidt god vilje og bløde rejsetasker, kan i nok godt klemme bagage fra fire personer ned i en Toyota Corolla, resten må i tage mellem bagsædepassagererne.

 8. Morten Andersen says:

  Hej med jer.

  Lige et hurtigt spørgsmål.

  Skal man have buskørekort til en 15 personers bus i USA, eller er det nok med personbil- og/eller lastbilkørekort??

 9. Henning Langberg says:

  Hej Rene,

  Vi er en familie på 5 som skal afsted til californien til sommer. Vi lander og flyver tilbage fra LA. Min ældste søn er 18 og har lige fået kørekort her i dk.
  Hvilken bil skal vi leje og hvor og kan vi betale for at han også kan køre dele af turen?

  super side,
  Henning

 10. Søren says:

  Tip til folk under 25år som ønsker leje af cabriolet.

  Min kæreste og jeg er ved at planlægge roadtrip i californien “den klassiske rute”.
  vi tager afsted D. 30/5-14 og rejser hjem D. 22/6-2014.
  vi har valgt at leje en: “Ford Mustang cabriolet eller lign.” ved avis.

  prisen for lejen af bilen her igennem er 5800kr. (kampagnetilbud bestilt januar 14 – Normalt 6900kr)
  (billigste mulige bilkategori ved avis; Chevrolet spark for 3600 incl. kampagnetilbud)

  Derudover kommer der (uanset bilkategori) som beskrevet ovenfor et gebyr på 25 dollar pr. dag + tax.
  vi har valgt at regne med 30$ pr dag oveni.

  prisen for Chevrolet spark i 23 dage:
  30×23 = 690$ ≈ 3800kr
  + 3600kr
  = 7400 / 320kr. pr dag.

  prisen for Mustang Cabriolet i 23 dage:
  30×23 = 690$ ≈ 3800kr
  + 5800kr
  = 9600kr / 420kr pr. dag

  alt i alt er forskellen egentlig ikke særlig stor. 🙂

  Det skal lige siges at jeg i sommers måtte betale 400kr. pr dag for en suzuki alto i grækenland (santorini)

  så alt taget i betragtning, er det nu okay..

 11. Erik says:

  Hej Rene

  Vi står 3 drenge som rejser mod SF d. 25 dec 2013 og vil være i Las Vegas fra D.29 jan samt LA fra 1-4 jan.

  Vi skal leje en bil og vi er hhv 21,21 og 22.

  Kan du hjælpe med det billigste men med god komfort, en GPS samt hvad vi skal regne med at lægge fra til brændstof?

  Håber på svar hurtigst muligt da vi meget gerne vil få booket en bil.

  Stor hilsen
  Erik Sviatchenko

  Go’ søndag!

  • @ Erik

   Kig evt. efter bil hos rentalcars.com Her kan du se når der er Ung Chauffør inkluderet. Me d3 personer i bilen er en mellem SUV fin til jer, ex. Ford Escape, Jeep Liberty.
   I kan godt finde en pakke med Ung Chauffør og GPS, men har i en smartphone, så hent FreeNav og benyt det istedet. Det er gratis at hente og skal ikke bruge telel/data adgang for at bruges. Så er der sparet lidt på bilen, som ikke er billig når i er under 25 år.

   Svært at svare på hvor meget i benzin. Den første tankfuld er inkluderet i prisen. Bilen kører nok 10 km/l. Den mest direkte vej fra San Francisco til Las Vegas og til Los Angeles er 1400 km.
   Det er 140 liter benzin, hvor i har betalt for de første 60 ved bestilling. 1340 km, divideret med 10 km/l. 135 liter benzin til ca. 5 kr. literen. Godt 600 kr. i benzin.

 12. Kasper says:

  Hej René (og andre læsere).

  En kammerat og jeg var på roadtrip i 2,5 mdr. i foråret 2012. I LA lejede vi via http://www.supercheapcar.com/ en bil i 2 uger. Vi var hhv. 19 og 20 år på daværende tidspunkt. Så til andre der gerne vil leje bil, men som ikke er 20 år: Skriv en mail til dem, og find en pris. Det er selvfølgelig ikke billigt når man ikke er ældre, men vi fik en samlet pris på 1178 dollars for 2 uger, det var inkl. en smule rabat. De har rigtig god service, og er vildt flinke og til at snakke med. Da vi afleverede bilen havde vi ødelagt den ene hjulkapsel, men det så de igennem fingre med og kørte os endda gratis til LAX, hvor vi skulle med fly tilbage til New York.

  Selvom det er små-dyrt at leje en bil så vil jeg KLART anbefale at gøre det. Vi nåede på de 2 uger både til San Fransisco, San Diego and San Bernadino (hvor vi var til en 1-dags musikfestival), samt tog nogle af de “små” ture, såsom Mulholland Drive osv.

  Helhedsoplevelsen for sådan en rejse bliver så meget bedre når man også har oplevet det at køre rundt på de store motorveje i USA og have frie hænder til at køre hvorhen man vil, i stedet for at begrænse sig til at flyve rundt.

  Mvh. Kasper.

 13. Jannik hansen says:

  Hej René.
  Tak for en masse gode råd her på siden.
  Kæresten (25) og jeg (23) skal afsted på ferie her midt i oktober. Vi lander i San francisco, og skal derefter køre en tur ad highway 1.
  Vi skal have bilen i 9 dage, og da determig der skal køre, leder jeg jo efter det billigste sted for ung fører. Så vidt jeg kan se, er der ingen steder, hvor det koster under 25 dollars pr dag. Men kan detvirkelig passe, at det bliver ca dobbelt så dyrt, fordi jeg er ung?
  Kan det betale sig at vente med at leje bil til man kommer derover?

  VH
  Jannik Hansen

  • @ Jannik

   Det er dyrere når man er under 25. Det er pga. forsikring. Det bedste tilbud finder du nok i en af de tilbudspakker som bl.a RentalCars.com tilbyder for ung chauffør. Det kan bedst betale sig at booke på forhånd. Som du kan se af siden om billig billeje, så kan der være rigtig gode penge sparet ved at booke på de sider jeg anbefaler fremfor at gå direkte til udlejningsselskabet.

 14. Signe says:

  Hej René.
  Alletiders side – al mulig ros og beundring herfra!
  Jeg har altid haft en fascination af USA, og har også taget den klassiske vestkysttur (Californien, Arizona, Nevada med start i San Francisco) med min familie nogle år tilbage, som er den fedeste ferie jeg i mit liv har været på.
  Nu står jeg med en veloverstået studentereksamen i hånden og små 9 måneders hårdt arbejde bag mig, og et brændende ønske om selv at realisere en drøm om at tage på roadtrip i USA med to veninder.
  Vi er slet ikke gået i gang med at planlægge turen, da den først skulle ligge engang i foråret/sommeren 2013, men jeg er bare kommet enormt meget i tvivl om nogle praktiske ting som, med din rejseerfaring på området, jeg håbede du kunne give dit besyv med på. Mine to rejsekammerater vil på det tidspunkt begge være 21, og har derfor, så vidt som jeg har kunnet læse mig til herinde, mulighed for at leje bil. Desværre er jeg lidt en “efternøler” aldersmæssigt, og vil da kun være fyldt 20. Og så begyndte jeg at tænke lidt videre om min alder generelt vil være en for stor hæmsko på en sådan tur til USA? Selvfølgelig vil det være træls ikke at kunne bestille en øl eller drink på en spændende restaurant, men er der andet jeg bør tænke igennem? Må jeg fx heller ikke køre
  den lejede bil?
  Tusind tak for en meget informativ side – den er blevet nærstuderet grundigt!
  Mvh
  Signe

  • @ Signe

   Tak for ros.

   Pga. din alder så vil der nok også være nogle barer hvor du ikke vil kunne komme ind. Mange steder tjekker de ID allerede i døren (typisk kun om aftenen) for at sikre, at alle er gamle nok til at få serveret alkohol, så de slipper for at rode med det i baren.

   Mht. bilkørsel så må du IKKE begynde og køre. Sker der det mindste med dig bag rattet, så kan evt. forsikrings og erstatnings situationer blive uoverskuelige for dig. I USA er erstatninger i hundredetusinde- eller millionklassen ikke unormal. Dertil kommer risikoen for dine kammeraters medskyldighed når de vidende lader dig føre et køretøj uden du er forsikret.
   Det er træls, men sådan er reglerne nu en gang.

 15. Erik Olesen says:

  Aldersgrænse i den anden ende er vel lige så relevant.
  70 eller 75 eller ??
  Eller afhængigt af udlejer?

 16. Laurids Als says:

  Hej René
  Super hjemmeside! Giver virkelig brænde til min drengedrøm om at tage på roadtrip i USA.
  Overvejer lidt at tage afsted med en kammerat når jeg bliver 21 og har pengene til det, men jeg ville lige høre dig om prisniveauet stadig ligger på omkring 26.000 stadigvæk og om du evt. har nogen anelse om hvordan det muligvis kunne se ud i 2013? Bare et estimeret gæt 😉
  Jeg ville også høre dig om det er muligt at tage på den der 3 ugers tur og leje en Ford Mustang som 21 årig? Har lidt svært ved at finde rundt i Biludlejningssiderne må jeg nok indrømme.

  • @ Laurids

   Tak for ros.

   Prisen er man selv herre over. min erfaring er, at man kommer langt for 25.000 på 3 uger og den prise kan man snildt gøre mindre ved at vælge anderledes (fly/overnatning) hvis man har muligheden for det.

   Det er svært at sige om den ændre sig til 2013. Jeg tror det ikke. Da man ikke kan se flypriser mere end 1 år ud i fremtiden, så kan jeg ikke hjælpe med et priseksempel, men kig allerede nu hvad det vil koste i 2012, så har i en idé om 2013.

   Hvad angår bil så er i under 25 og det koster derfor lidt ekstra. Derudover, så er udvalget af biltyper anderledes. I kan nok godt få fingre i en cabriolet (PT Cruiser eller Chrysler 200), men i bør nok ikke sætte håbet op efter en Ford Mustang. 3 uger i juli 2012 i en PT Cruiser koster 12.000 kr for to chauffører under 25. En standard størrelse bil kan fåes for 9500 kr.
   ebil udlejningssiden er det nemt at finde priser på ung chauffør. Hvis du ikke kan finde et tilbud i listen, kan du blot vælge en bil og så lave Ung Chauffør tilvalget i næste trin (kan man fint gøre uden at risikerer noget).

 17. Andreas Svane says:

  En kammerat og jeg skal til USA til sommer og har i den forbindelse bestilt rejse gennem FDM-travel. Vi havde store problemer med at finde et sted at leje bil, men det lykkedes dog til sidst. Gennem Hertz kan man leje bil selvom man kun er 18. Dog er udvalget begrænset og man skal leje den fra et udlejningssted i staten New York.

  • @ Andreas

   Tak for input. Jeg har ikke selv nogen erfaring med billeje under 21 år, så alle input er velkomne.

  • Peter Thomsen says:

   Hej Anders.

   Har du evt. links til Hertz hjemmeside, hvor du har set man kan leje bil selvom man kun er 18år? 🙂

   Hilsen Peter

   • @ Peter

    Det er blot Hertz almindelige hjemmeside du skal gå ind på og gennemføre en booking.

    I deres lejebetingelser kan du læse dette:

    In the state of New York Hertz will rent to customers 18 to 21 years old with the following per day Age Differential Charge in addition to the normal rental rate.

    Economy Car, Compact Car, Intermediate Car, Standard Car, Standard Wagon, Fullsize Car: USD 41.00 per day. (bemærk at det ikke er alle modeller som kan lejes, såsom premium, sport, luxury, prestige etc.)

    Der er ikke nogen speciel knap hvor man idikerer at man er 18-21 (eller 21-25) så alle priser du ser er uden dette tillæg.

 18. joy says:

  Hej jeg har et spørgsmål mht kørekort da min kæreste og jeg skal til NY og køre ud derfra i Sep, både omkring billig udlejning i NY området el Brooklyn og derudover er min kæreste 33 men har kun haft kørekort i ca 4 måneder, kan se at de mange steder kræver at man minimum har haft det i 1 år?

 19. Johan says:

  Hej Rene.

  Fed hjemmeside, den er virkeligt informativ og brugbar…

  Vi er to drenge der skal på roadtrip i USA (LA-Seattle-Chicago-NYC). Jeg er 22 år, og skal stå som lejer af bilen- derfor køber jeg en “ung lejer” tillægspakke hos ebiludlejning.
  Min ven, som jeg skal på roadtrip med, er dog kun 20 år.

  Mit spørgsmål er derfor.

  Hvis jeg står som lejer, og chauffør af bilen. Kan min ven så godt være ekstra chauffør når han er under 21???

  mvh

  Johan

  • @ Johan

   Tak for ros.

   Det korte svar er desværre nej.
   Man skal være 21 for at leje bil eller være registreret som fører af bilen hos langt de fleste udlejningsselskaber.
   Det drejer sig om forsikring og der er der ingen bøjning af reglerne. Man skal være fyldt 21 for at leje/eller være fører af en lejebil hos langt de fleste udlejere. Mellem 21 og til man fylder 25 skal man betale en ekstra forsikring (Ung Chauffør).

   Det kan være fristende kun at påføre en chauffør og så tage chancen, men da det drejer sig om forsikring, så kan det blive ikke bare dyrt, men million dyrt (det er jo uSA). Det kan være i ikke bliver opdaget hvis i bliver stoppet af politiet (sker oftere end man regner med i USA) men kommer i ud for en eller anden form for uheld/fender bender og føreren af bilen ikke har forsikring, så bliver det en værre redelighed.

   Som jeg skriver så kan man leje bil nogen steder hvis man er under 21, men har ikke selv erfaring med det og ved ikke hvad der kan lade sig gøre.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top