Skal vi vælge en RV/motorhome eller lejebil?

Om du vælger RV, Autocamper, Motorhome eller lejebil til din roadtrip er en individuel beslutning. Der er fordele og ulemper ved begge typer transport.

Prisen på en RV

Det er dyrere at leje en RV end en lejebil. En RV er også dyrere at køre i, da den ikke kører så langt på literen. Og så er det ikke gratis at overnatte i en RV. Du kan ikke blot holde ind og parkerer hvor du vil for natten, så du har stadig en udgift til overnatning på camping- og RV pladser.

En overnatning i en RV på en campingplads vil dog oftest kunne holdes under 100 dollars pr nat. Et hurtig tjek på nogle priser på koa.com, viste priser fra 60 dollars og op.
Til sammenligning, vil du ofte kunne finde et motelværelse til samme pris i mange af de samme områder.

En roadtrip i RV er anderledes

Du bør vælge en RV fordi du er vild med eller ønsker at opleve campinglivet. En RV er, groft sagt, en stor campingvogn og passer bedst til en type roadtrip hvor naturen og campinglivet prioriteres.

RV er specielt populære blandt børnefamilier.
Med muligheden for at sidde ved et bord, mens de lange stræk overståes, kan børn underholde sig mere på egen hånd end at sidde fastspændt på bagsædet.
Med småbørn på mere faste rutiner (amning, bleskift, mad og toiletstop) er en RV også god, da man kan holde ind på en rasteplads og være så fleksibel man har brug for.

Husk på, at du ikke må overnatte på de fleste rastepladser. Mange rastepladser har skilte om netop dette. Stopper du på en rasteplads uden skilt, kan du ikke blot antage de samme regler fra sidste plads også gælder på denne. Der kan være forskel på de enkelte rastepladser indenfor samme county (kommune) og mellem stater.
I Nationalparker finder du praktisk info om dette samt RV på deres hjemmesider. Se et eksempel her om RV i Yosemite National Park.

Kørsel i en RV

Størstedelen af veje, parker og attraktioner rundt om i USA og Canada, er indrettet fint til RV’s af varierende størrelse. De største der lejes til turister er 30-35 fod lange. 10 meter.
De kan køres rundt på stortest alle veje. Dog vil der være steder hvor du skal tage dig ekstra i agt, og steder hvor du skal tage visse hensyn.

På de stejle bjergveje skal du tage hensyn til bagvedkørende og holde ind, ved tilkørsler skal du være mere opmærksom på reaktionstiden i acceleration. På smalle veje skal du være opmærksom på bredden og ved broer, om du er OK i højden.

En RV gør sig bedst i det åbne landskab, hvorfor mange vælger at supplere en RV med en almindelig lejebil i nogle af de store byer.
På den klassiske roadtrip på vestkysten, kommer du igennem San Francisco, Los Angeles og Las Vegas.
Her er der både mindre plads til en RV, færre parkeringspladser (du kan bl.a. ikke køre ind i p-huse i en RV). Mange vælger at parkerer deres RV (eller vente med at hente den) mens de oplever storbyen.

I Las Vegas har flere af de store hoteller P-pladser bagest på deres grund. Her kan du parkerer, mens du nyder et par dage på et rigtigt hotelværelse mens du oplever The Strip.

Der er også et par bynære campingpladser i Las Vegas, hvis du vil opleve begge dele.

Parkering med en RV

Mange parkeringspladser har plads til RV og motorhomes. Det gælder også de store attraktioner ex. forlystelsesparker.

Et trick jeg benytter – og giver videre til alle jeg hjælper med RV – er at bruge Google Maps i planlægningen af parkering.
Ved at ændre kortet til satellitbilleder, kan du zoome ind på de steder du vil besøge og se nærmere på parkeringsmulighederne.
Her kan du se et eksempel fra Monterey i Californien. Et yndet stop for mange på Highway 1 og turen ned af kysten.

Leje af RV
Jeg har ikke selv lejet en RV i USA, så kan ikke anbefale nogen ud fra egne erfaringer. To af de store udlejere er Cruise America og El Monte.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jonas says:

  Hej Rene

  Tusinde tak for en fantastisk hjemmeside.

  Jeg har søgt lidt rundt på din siden, men synes ikke umiddelbart jeg kunne finde et svar på mine spørgsmål.

  Vi er en familie på tre (snart fire), som overvejer en længere rundrejse i USA til næste sommer/efterår. Vi har overvejet pakkerejse, men hælder mere og mere til at planlægge turen selv, idet vi har fin erfaring med egen booking af fly, hotel m, billeje mv.

  Imidlertid er vores plan dog også, at vi i tre ud af de forventede 7 uger vi er afsted vil bo og køre i et motorhome. Vi har ikke stor erfaring med disse og har derfor et par spørgsmål, som jeg håber du har tid og lyst til at besvare.

  Vi planlægger motorhome brug fra Las Vegas til Denver med stop ved bl.a. følgende (primært nationalparker): Grand Canyon, Monument Valley, Zion National Park, Page, Rocky Mountain National Park.

  Er der en hjemmeside til booking af campingpladser som du kan anbefale?

  Er der en hjemmeside til booking af motorhome, som du kan anbefale?

  Er der ift ovenstående nationalparker nogle særlige campingpladser du kan anbefale? Jeg kan se (har kigget via hjemmesiden KOA), at der er utroligt mange for hver national park, hvilket hurtigt kan gøre det uoverskueligt ift valg af bedste plads)

  Når man skal booke på KOA har jeg lagt mærke til, at man skal vælge om ens motorhome har “slides” eller ej. Ved du hvad dette dækker over?

  Mvh. Jonas

  • @ Jonas

   Jeg har ikke selv lejet motorhome i USA. Kun lejebiler.
   De to selskaber jeg referer til, er derfor ikke nogle jeg har erfaring med. Et par af de store udlejere er America Cruise og El Monte RV

   Mht. campingpladser, så er koa.com et godt sted at starte. Det er en kæmpe “kæde” af campingpladser, med nem oversigt online over alle pladser mm.
   Der er mange andre campingpladser i USA, men der skal i søge mere direkte efter dem i google: camping, stat, by mm.
   Jeg har ikke boet på nogle af dem, så kan ikke anbefale en plads.

   Campingpladser inde i nationalparkerne er ofte ikke en del af koa.com. Her skal du finde campingpladserne via parkernes hjemmesider. Du skal også booke tidligt. SÅ snart de åbner for booking skal i holde jer til. Campingpladserne er det første der fyldes og der er ikke ubegrænsede med plads til motorhomes.

   Når du besøger steder som Grand Canyon, Zion, Yosemite m.fl. så er det en god idé at bo inde i parken og benytte parkens transportmuligheder for at opleve dem. Et motorhome kan være stort at køre rundt med på de små veje og der er måske ikke plads til at holde ind. Undersøg dette på forhånd, hvad der vil være bedst for jer.
   I Zion kommer det helt af sig selv, da i ikke må køre rundt i egen bil.

   Slides er om siderne på dit motorhome kan køres ud. Det gør den bredere når de er kært ud.

   Jeg har ikke selv kært på roadtrip i en motorhome. Der er flere hjemmesider derude der specialiserer sig i netop det. Der vil du kunne finde mange flere info om leje, kørsel og campering.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top