Tips til billeje i USA og Canada

Det er nemt og billigt at leje bil i USA. De bedste priser finder du via sider som Rentalcars.com*, Auto Europe* og CarTrawler*. Sider som jeg selv har benyttet masser af gange og har god erfaring med.

Nedenfor finder du små tips til at få den bedste billeje oplevelse. Følg alle links til emner som du har behov for at vide mere om, i forbindelse med din roadtrip.

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Lej først bil når du har købt flybillet

De fleste køber flybillet 4-6 måneder før afrejse. Det er ikke nødvendigt at leje bil så lang tid i forvejen.
Ved at kende dine rejsedage, kan du bedre leje din bil på de rigtige datoer og behøver ikke ændre efterfølgende.

Hent lejebil når du lander

Medmindre du skal bruge nogle dage i New York City som start på din roadtrip, kan det ikke betale sig at vente med at hente bilen. Det er praktisk at hente den når i lander. Kan være omfattende at skulle overskue offentlig transport (som kun er rigtig god i NYC) med jetlag, og besparelsen på at spare en dag eller to er ikke værd at snakke om.

Lej en bil med plads til bagage

Mange glemmer, at der på en tur til USA skal bruges mere plads til bagage end på småture hjemme.
De biler du møder på din vej i USA er typisk større end hjemme. Der er ikke så mange minibiler, da biler ikke koster så meget som i Danmark. Så folk har råd til at køre større biler. Du vil derfor føle dig lille i trafikken, hvis du blot lejer en minibil.
Udgiften for at leje en større bil, er typisk ikke mere end nogle hundrede kroner for en tre ugers periode.
Her kan du se mere om bagageplads i lejebiler i USA.

Aflever først bilen når du rejser hjem

Vent med at aflever bil til du rejser hjem*. Der er ikke noget sparet på at afleverer den dagen før. Og tidsmæssigt tager det typisk kun 5-10 minutter at afleverer en lejebil.
* Her gælder det igen, at i New York kan du godt undvære bil. Skal du bo på Manhattan, kan det også være en udfordring med parkering. Hvis i flyver hjem fra JFK, kan det dog være upraktisk at skulle derud for at afleverer bilen før tid, for så at tage tilbage til Manhattan med offentlig transport (og ud i lufthavnen igen når du skal hjem).

Betaling for billeje er pr. døgn

Du betaler pr. døgn og ikke pr. time når du lejer bil. Så hvis du lander kl 20 og skal flyve hjem kl 16, er der ingen grund til at sætte afleveringen til kl 14. Det sparer du ikke noget på. Sæt hellere aflevering til samme tidspunkt du flyver hjem på.

Hvis du derimod lander kl 15 og skal flyve hjem kl 17, så lej bilen kl 16 (tager tid at komme ud gennem lufthavn) og aflever kl 16.

En rundtur er billigst

Planlæg din roadtrip så du henter og afleverer din bil det samme sted. Det gør din tur væsentlig billigere, da der tilkommer et envejsgebyr hvis du henter og afleverer forskellige steder. Et envejsgebyr kan snildt løbe op i flere hundrede dollars, så overvej nøje om det er pengene værd. Typisk koster en flybillet også mere, hvis du flyver til/fra forskellige steder.
Her kan du se mere om envejsgebyr ved billeje.

Dyrt at leje bil i New York

Hvis du kan, så prøv at undgå at leje bil i New York (Manhattan, JFK lufthavn). Østkysten, og specielt New York, er dyrere at leje bil i, end resten af USA. Undersøg priserne på billeje i New Jersey (ex. Newark lufthavn) eller overvej at tage toget til Washington og lej der.

Billigere billeje tæt på afrejse

Rule of thumb er, at det bliver billigere at leje bil jo tættere på din afrejse du kommer. Der er undtagelser i højsæson, som du kan se eksempler på i disse prissammenligninger på billeje i Californien og billeje i Florida.

Skal du leje en specialbil (cabriolet, sportsvogn, pickup) er der specielt nogle destinationer, hvor det er en god idé at leje tidligt.
Her kan du se mere om leje af specialbiler og pickups i USA.

Internationalt kørekort

Du behøver ikke internationalt kørekort for at leje og afhente bil i USA og Canada.

Billeje når du er under 25 år

Skal du leje bil når du er under 25 år gammel, er det en fordel at vælge de tilbudspakker med Ung Chauffør du finder på de sider med billeje jeg anbefaler. Det er billigere end at betale ung chauffør gebyr når du henter bilen.

Her kan du se mere om Ung Chauffør ved billeje i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

6 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Søren Vad says:

  Hej Rene
  Tak for din informative side.
  Jeg sidder lige og kigger på billeje til en tur til Florida til vinter. Tidligere har jeg altid lejet gennem Rentalcars.com, men har lige kigget et par af udlejningsselskabernes egne sider igennem, bl.a. Alamo og Avis. Det ser ud som om at det er blevet billigere at leje direkte hos et selskab.. Kan det passe? Og er udlejningsselskaberne i videre udstrækning begyndt at skrive priserne inklusive alle lovpligtige forsikringer? Jeg søger på en SUV fra d. 8. til d. 22. februar med pick up og aflevering i Tpa.
  Håber du kan gøre mig klogere.
  Med venlig hilsen

  Søren

  • @ Søren

   Jeg skal ikke udelukke det er billigere at leje direkte. Dog kender jeg ikke til hvilke forsikringer der er inkluderet mm.

   En sammenligning mellem Rentalcars og en direkte, var den direkte leje billigere i Tampa med nogle hundrede. Den direkte var dyrere i Miami med nogle hundrede.

 2. Christina Lau Lorenzen says:

  Hej René
  Tak for alle de godt tips vi kan finde her på din side – helt klart meget passioneret :))

  Vi er i gang med planlægning af vores USA roadtrip til sommer (San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas ad Highway 1 og fly til New York, Niagara Falls, Toronto og hjem) og havde forestillet os at køre i lejebil fra New York til Niagara Falls, over grænsen og til Toronto, hvor vi skal flyve hjem fra. Ved du om nogle biludlejningsfirmaer tillader denne kombination New York – Toronto.

  Vi har prøvet AutoEurope, men får at vide at det ikke kan lade sig gøre. Har du et forslag. Vi kan ikke ændre på ruten, vi er 6 personer og vil helst køre i egen bil.

  Ser frem til dit svar.

  Bedste hilsner
  Christina Lorenzen

  • @ Christina

   Det er muligt, men kræver et skifte af bil og kommer til at koste et ekstra envejsgebyr.

   I kan kun køre over grænsen og aflevere bil fra de selskaber der liger tæt på grænsen. New York er for langt væk.

   Måden i kan løse dette på er, at I lejer en bil i New York og aflevere den i Buffalo lufthavn.
   Herfra kan i leje en anden bil som i afleverer i Toronto.

   Der vil komme et envejsgebyr på jeres bil fra NYC til Buffalo og endnu et på bilen fra Buffalo til Toronto.

   Jeg har tjekket hos Rentalcars, og kan fint leje en bil i Buffalo lufthavn og afleverer i Toronto lufthavn.

   I kan fint leje begge biler på forhånd. Så skal i blot time afleveringen i Buffalo med tidspunkt i har lejet den anden bil på.

 3. Lisbeth jensen says:

  Hej rene. Vi flyver til Orlando 29 april og planlægger at leje bil og køre til Alabama, Mississippi, Louisiana og flyver retur fra Orlando. Nu er vi ved at booke lejebil og kan bla påCartrawler’s hjemmeside læse, at lejebilen lejet i Florida kun må køres til Alabama og Georgia . Jeg kan ikke se, at du nævner noget om rejsebegrænsninger hos biludlejningsfirmaerne på din hjemmeside- og ved du om det gælder alle biludlejningsfirmaer?

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top