Hvem er René Frederiksen?

reneJeg hedder René Frederiksen, står bag denne blog og er passioneret roadtripper og ekspert i rejser til USA & Canada.

Min erfaring med rejser i USA & Canada

Efter godt 15 års erfaring med rejser i USA, og flere end 40 ture på tværs af Atlanten, har jeg mere erfaring end de fleste når det drejer sig om planlægning og køb af rejser til USA og Canada.

Ekspert i roadtrips til USA & Canada

Al den viden er gennem de sidste mange år skrevet ned i en lang række artikler og rejsebeskrivelser for at hjælpe dig til de bedste oplevelser på din roadtrip i USA & Canada. Min omfattende erfaring med at planlægge, rejse, berette om turene og ikke mindst hjælpe tusindvis af andre til gode oplevelser, har gjort mig ekspert i rejser til USA & Canada og specielt roadtrips.

Aktiv rejseblogger

Jeg har været aktiv blogger siden 2005 (om alt muligt), men i 2008 skiftede jeg fokus til USA – nærmere bestemt roadtrips i USA (og blev rejseblogger).
Siden da har jeg lejet bil mere end 40 gange i USA og oplevet (overnattet i) 48 stater (pr. september, 2015) og mange af dem er besøgt mere end én gang på flere forskellige rejser.

Her kan du læse mere om, hvorfor jeg synes roadtrips giver frihed og fleksibilitet.

Passioneret omkring USA

Jeg har været heldig at min passion for rejser i USA og ønsket om at dele dette med andre, har skabt et roadtrip univers her på min blog og Facebook side. Et lille community om du vil, som støt vokser og hvor mange andre end mig byder ind med med gode råd og oplevelser.

Hjulpet titusindvis af rejsende

Jeg bliver dagligt kontaktet af personer som ønsker hjælp til planlægning af roadtrip ruter, info om praktiske ting som ESTA og billeje mm. og generelt hjælp til at rejse til USA på egen hånd. Spørgsmål som hjælper den enkelte, men også de mange andre i samme situation som kommer forbi bloggen senere. Gennem årene har flere tusinde været forbi min blog og stille spørgsmål og kommenterer og endnu flere blot på visit.

Professionelt fritidsprojekt

Min blog om roadtrips i USA & Canada er et fritidsprojekt, men hænger meget godt sammen med mit professionelle liv. Til dagligt arbejder jeg (og har siden 2000) med online kommunikation, markedsføring og ehandel. Fra 2009-2016 har jeg været beskæftiget i en virksomhed med relation til rejsebranchen. Et arbejde hvor blogging udgør en stigende andel. Fra 2017 er jeg i en anden type virksomhed, men måden at kommunikerer online har nogle stærke fællestræk, så begge dele gavner stadig hinanden.

International indsigt

Jeg er i kraft af min personlige blog og mit professionelle virke, en hyppig gæst på internationale konferencer om blogging, online markedsføring og sociale medier mm. Bl.a. har jeg været med til TBEX i USA og i Europa (verdens største rejseblogkonference), NMX i USA (verdens største blog og podcast konference).

Jeg har også en kontaktflade til den internationale og danske rejsebranche og er også deltager og speaker på flere internationale konferencer i rejsebranchen.
Fordi jeg har den indsigt, kan jeg give bedre råd og vejledning end blot hvor du gør tingene billigst. Jeg kan trække på erfaring og input fra kilder der er eksperter indenfor deres felt, og dermed hjælpe dig bedre.

Mine professionelle folder

Denne blog er om min passion for roadtrips i USA & Canada. Hvis du vil vide hvor jeg tilbringer min professionelle hverdag, så tag et kig på min LinkedIn profil.

Kontakt mig

Jeg har lukket for kommentarer på denne side. Hvis du har spørgsmål til mig, så brug kontaktformularen nedenfor. Hvis du har spørgsmål til at rejse i USA, så klik rundt på siden og find det emne du vil spørge om, og skriv den der.

Hvis du ønsker at kontakte mig i forbindelse med det du ser på min blog, så kan du benytte denne kontaktformular.

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.

Hvis du vil hjælpe til, så benyt de links til billeje (RentalCars.com, Auto Europe og CarTrawler) og hotels.com der er her på siden.

_

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

9 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Johnny Svendsen says:

  Hej Rene
  Håber du lige kan svare på et par sp. inden jeg går igang med fin-planlægningen af fam Svendsens tur til USA i sommeren 2014.

  Vi er en familie på 5 med 2 voksne og 3 børn på 20 – 17 og 12 år. Vores rejse skal nok ikke strække sig over mere end 4 uger.

  Vil blot høre om du mener at følgende tur vil kunne gøres indenfor ca. 4 uger:
  Flyver til New York – ophold i en lille uge
  Flyver fra N.Y. til San Francisco og kører i Bil til LA/San Diego og videre til Las Vegas. Vi ønsker at se Grand Canyon m.m.
  Fruen har et stort ønske om at vi skal have 5-7 dage på Hawaii til ren solskin- og daseferie. Hvornår skal vi gøre det, altså flyve hvorfra ?
  Umiddelbart er vi villige til at vælge N.Y. fra og flyve direkte til San Francisco (N.Y kan man jo altid nå !) hvis du mener at det vil være en for stor mundfuld for os.

  hilsen johnny

  • Peter Paaske Juul says:

   Mit bud er, at I skal fokusere på Californien/Vest-USA. Det er et helt utroligt oplevelsesrigt område, som jeg selv har været på et to-ugers, to et-ugers og et fire-ugers roadtrip i. Og jeg er i gang med planlægningen af det næste fire-ugers, som bliver ca. 50% nyt materiale (og en del gyldne klassikere, som jeg vil dele med min kæreste.)

   Hawaii ville jeg droppe helt. Jeg vil mægtig gerne opleve Hawaii engang, men at passe det ind i en ferie med en masse andre oplevelser tror jeg er synd for begge dele.

   JEg prøvede lige at søge lidt på Momondo, og den siger at I skal regne med følgende flyvetider:

   CPH -> New York – ca. 9 timer
   New York -> San Francisco – ca. 6 ½ time
   Las Vegas -> Honolulu – ca 9 timer
   HOnolulu -> CPH – ca 18 timer.

   Læg dertil check-in tid og lokal transport, og I bruger fire dage af jeres ferie på at flyve.

   Hvis I VIL tage den tur, så vil jeg klart anbefale at de ca. to uger på Vestkysten fordeles ca sådan her:

   San Francisco 3 dage

   transport sydover 2 dage
   Los Angeles 2 dage (se en forlystelsespark – jeg anbefaler Universal – og brug en dag på at køre rundt og se ting. Så er der ikke rigtig mere.)
   Transport til Grand Canyon via Death Valley 3 dage
   En overnatning ved Grand Canyon
   Transport til Las Vegas 1 dag
   Las Vegas 2 dage

   Er der tid til overs så se noget ovre omkring Page (øst for Grand Canyon) eller kør til Yosemite National Park før I fortsætter sydpå til Los Angeles – den er en god kontrast til alt det ørken I kommer til at se på resten af turen.

   Men hvad med at tage noget sol-dase-ferie i San Diego i stedet for Hawaii? Behageligt vand, flotte bølger, hyggelig stemning og mulighed for endagsture til Tijuana. Og så ligger det kun et par timer syd for Los Angeles. Er konen gammel Tom Cruise-beundrer kan du lokke med at dele af Top Gun blev optaget det 🙂

   Der skulle også være gode muligheder for at snorkle, hvis man har de lyster.

   Det er bestemt også muligt at dase i solen i Vegas. Mandalay Bay har en fin “strand” og en stor bølgepool.

   • Peter Paaske Juul says:

    nåja – der er også det, at man bliver mæt af oplevelser. Jeg har flere gange oplevet at være helt træt de sidste dage af en ferie, fordi der var SÅ mange indtryk. Og det ER der i Vest-USA. Så kan det være ærgerligt ikke at have overskud til at nyde f.eks. Hawaii.

  • Nanna says:

   Jeg synes, du skal tage fruen med til Hawaii. Det er nemt at flyve fra LA (eller faktisk naermest hvor som helst) til Honolulu og saa hoppe videre via fly til de andre oeer. Der er vist ogsaa direkte fly fra LA til Maui. Der er fantastisk meget at opleve paa Hawaii oerne, saa det kommer an paa om fruen bare vil dase eller dase og opleve. Maui og Kauai er mine foretrukne oeer til daseferier, fordi strandene er fantastiske (tjek Kaanapali paa Maui via web) og der er masser af muligheder for oplevelser saasom dykning, hiking, foreskellige farver sandstrande, skildpadder etc. Hvis fruen er mere til raa natur og kontrast, saa er The Big Island et fantastisk valg (flyv til Hilo eller Kona), her kan I besoege Mauna Kea vulkanen og se stjerner fra baade den sydlige og den nordlige halvkugle, det er fantastisk. Der er ogsaa masser af hiking, der er lava, der er aktive vulkaner og en fantastisk vulkanpark. The Big Island har en vaad side (Hilo) og en toer side (Kona) kontrasten er stor! Jeg er ikke specielt begejstret for Honolulu paa Oahu (Waikiki beach), der er alt for mange turister og selvom stranden er smuk og ganske som man forestiller sig for Hawaii, saa er der meget mere at opleve end blot Waikiki. Oahu byder ogsaa paa mange oplevelser, men jeg ville koere vaek fra Honolulu for at finde smukke strande og igen masser af palmer og masser af aktiviteter. Husk at alt er dyrt paa Hawaii, det bliver ganske sikkert dit dyreste sted paa ferien. Hawaii kan besoeges hele aaret rundt, de har stort set samme temperatur derude fra jan til dec, der er ingen orkanseaeson etc. God ferie!

 2. Martin says:

  Hej René,

  Min kæreste og jeg har planlagt en tur til vestkysten til efteråret. Vi har overvejet at tage af sted 3 uger fra midt-oktober til start november. Grunden til tidspunktet er for at kunne komme til NFL og NBA kampe som først starter der. Mit spørgsmål er så om det er for sent i forhold til Yosemite og andre ting man skal se på den klassiske rute?

  Vi starter i LA men er i tvivl om vi skal tage syd til San Diego eller droppe det for at komme længere nord for Grand Canyon, hvis der er noget af interesse der. Har du nogen gode inputs der?

  Tak på forhånd og tak for et rigtig godt site.

  Mvh. Martin

 3. Henrik Schjødt says:

  Halløj Rene.

  Har ingen spørgsmål til dig, men ville lige ønske dig tillykke med den flotte titel.

  Det er en fantastisk hjemmeside du har, der er altid mulighed for at finde svar på spørgsmål. Ellers er den bare perfekt at gå til og fra for at læse om dine ture.

  Godt gået!

  Vh
  Henrik

 4. Arlette Walsøe says:

  Kære Rene,
  Tænker jeg vil kaste mig ud i det og nyde godt af al din erfaring.
  Vi er et par 40 + som skal besøge min mands gamle udvekslings familie i Detroit her til sommer i et par dage. Vi regner med at holde 4 – 5 ugers ferie og vil gerne på roadtrip,, omkring dette besøg .. Altså kan ruten til Detroit være i start midt eller slut … Vi har 4 børn i alderen 12-18 som skal med i max to uger.
  Kunne godt tænke os at se noget andet en NY og besøge det “rigtige” USA .. Vi kan li natur, musik og lokal befolkning og lmarkeder i alle afskygninger. Har du nogle gode ideer til en rute? Synes 4 juli i Chicago lyder skønt, men Louisiana, Missippi og Tennesee trækker også? Hvor meget skal man gabe over og hvor stort et budget skal jeg estimerer pr. person pr. dag.?
  tak Arlette

  • @ Arlette

   Fordi i skal have børn med noget af turen (og sikkert ikke har ubegrænset budget) så vil jeg holde mig til et område og ikke forsøge for meget. Typisk er det billigst at flyve ud/hjem fra til samme lufthavn, så her er Chicago eller New York / Washington nok billigst for jer på denne tid af året (selvom det er højsæson, så nok ikke er billigt). Hvis i tager to uger med børn og besøg i Detroit på østkysten, så kunne i flyve ud på vestkysten og tage så meget af den klassiske rute som tiden tillader. Jeg vil nemlig ikke anbefale i prøver at krydse USA i bil , da i ikke vil have tid til så meget og det blot bliver et kapløb om at nå fra a til b, hvor i skal flyve hjem fra.

   Jeg tør ikke byde på et budget. Kig på mine regnskaber for 2009 og 2010 og se om du kan få en fornemmelse: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/budgettet-roadtrip/

   I har nogle udfordringer fordi i er 6 personer. Der er ikke mange biler som har plads til jer all + bagage. De biler der er i listen som har siddepladser til 7 og 8 personer har ikke plads til bagage til 6 personer. I er nødt til at jeje en 12 personers bil (fås ikke alle steder) eller ringe til udlejningsselakbet og høre om de kan hjælpe. Husk at biler som Dodge Grand Caravan og Toyota Sienna nok har siddepladser, men der er ikke plads til bagage.

   En anden ulempe er jeres overnatning. I er nødt til at have to motelværelser da i er 6 personer, så det forøger udgiften.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top