Roadtrip i USA

Jeg hedder René Frederiksen og er ekspert i rejser til USA og Canada.

I 2015 var det 13. år i træk jeg holdt ferie i USA (25. gang jeg var der).

Jeg har lejet bil i USA og Canada mere end 25 gange og har kørt titusindvis af kilometer i de to lande.

I 2015 overnattede jeg i min 86. stat og i 2014 i min 5. provins i Canada.

Her på siden gennemgår jeg en række praktiske ting som for størstedelen tager udgangspunkt i mine egne erfaringer. Derudover er der hundredevis af rejseberetninger fra mine mange rejser til USA og Canada (du finder dem i menuen Rejsebeskrivelser ovenfor).

Kør-selv-ferie i USA & Canada

Da jeg har den største erfaring med roadtrips (kør-selv ferier), så vil det være det, mine råd mest går på. Jeg har ikke erfaring med pakkeløsninger, men med køb af flybillet, billig billeje, overnatning, planlægning af rute mm. og det er ikke så svært som det måske lyder – plus det giver en lang større frihed i ens rejse.

Da jeg lejede min første bil i USA i 2003, var min opfattelse af ferien ikke en roadtrip. Formålet var at komme fra A til B til C osv. I det aktuelle tilfælde fra Chicago til Grand Rapids til Detroit.

Siden da, har jeg ændret og forfinet konceptet, så jeg i dag afvikler en roadtrip og ikke blot en rejse med billeje inkluderet.

Hvad gør det til en roadtrip?

Hvad er det så der gør mine ture til en roadtrip og ikke blot en ferie med bil?

Kort fortalt, så handler det lige så meget om køreturen som om destinationen.
Den frihed du har bag rattet og de muligheder du har for oplevelser alle steder i USA er grundstenen i en roadtrip i USA & Canada.

Graden af budget og luksus er du helt selv herre over, men vil du ud og opleve det rigtige USA, så må du nogle gange give afkald på luksus. Det bliver til gengæld rigeligt opvejet af oplevelser, charme og en utrolig imødekommenhed fra amerikanernes side.

Find informationerne her

På de forskellige sider kan du læse mere om de forskellige aspekter ved at tage på en roadtrip. Jeg har prøvet at dække det meste, så du som nybegynder kan komme godt i gang med planlægningen af din egen roadtrip.
Har du allerede lidt erfaring, kan du lade dig inspirere af mine oplevelser og idéer.

Hver gang jeg er afsted på en roadtrip, samler jeg ind til endnu flere rejsebeskrivelser som finder vej her til siden. Mens jeg er af sted, benytter jeg Facebook til at dele oplevelserne mens jeg er afsted. På Facebook deler jeg en masse råd og erfaringer for at hjælpe alle de som selv skal afsted.

I menuen har jeg inddelt de forskellig elementer af en roadtrip så det er nemt at gå til, afhængig af hvad du søger. Her kan du finde et link til nogle af de mest benyttede informationer.

Billeje i USA

Planlægning

Flybillette til USA

Budgettet for en roadtrip

Køreturen

Overnatning

Roadtrip mad

Penge og kreditkort

Huskeliste

 • Hvad skal man huske inden afrejse
 • Bliv ikke snydt med din ESTA
 • Hvad skal man pakke i kufferten
 • Skal kufferten låses
 • Hvad pakker man i håndbagagen

Roadtrip musik

 • Hvad enten man er på en roadtrip med musik som fokus, eller blot kører rundt i landet, så spiller musik ofte en stor rolle i ens oplevelse af USA.

Oplevelser i USA

Rejsegarantifonden

Opdateret 27. maj, 2015

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så mener jeg selv jeg har fundet nogle af de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

155 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jane Steen Ludvig says:

  Hej René
  1000 tak for brugbar info vedr. USA Roadtrip. Vi har et par gange brugt dine brugbare info til planlægning af USA tur, sidst 2017 med USA Roadtrip vest med 6000 km tilbagelagte km.
  Vi planlægger Roadtrip Midtvest til USA sommer 2019. Vi starter i Denver, nord på mod Nebraska, Wyoming, Moab i Utah og videre mod New Mexico. Vi vil herefter gerne omkring Dallas..(der er en Ranch i Graham vi gerne vil bo på) … men kan godt se at det er en lang tur. Fra Dallas skal vi retur til Denver for at flyve hjem til Dk, men er i tvivl om hvorvidt vi skal køre nord på mod Oklahoma/Kansas eller samme vej tilbage via New Mexico?
  Vi har 4 uger til turen, og er i tvivl om hvorvidt det er for stor en mundfuld, at inddrage den sydlige del af midtvest. Desuden leder vi efter forslag til hvilke seværdigheder/områder der er værd at køre efter i Oklahoma og Kansas
  På forhånd tak for hjælpen

 2. Jan Pedersen says:

  Hej René
  Min kones ESTA er blevet afvist, da hun ved en fejl fik krydset ja til at hun havde en smitsom sygdom. hjælper det at søge igen?, Er der andet vi kan gøre? Vi skal afsted på en 3 ugers tur om 11 dage.

 3. Steen Christensen says:

  Om en lille uge, på fredag, flyver vi til Los Angeles på tre ugers ferie. Turen er delvis den klassiske roadtrip forbi Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley og Zion+Bryce nationalparkerne inden vi kører mod nord til de store skove nord for San Francisco.
  Det er selvfølgelig meget varmt i Las Vegas, men tilsyneladende også ekstremt varmt i Grand Canyon, Monument Valley og Zion+Bryce nationalparkerne. Har du erfaring, i de områder, med temperaturer mellem 35 og op til 42 grader, som Accuweather stiller i udsigt? Er det næsten umuligt at lave noget fornuftigt, for så er det jo spild af tid og skal man hellere droppe det og søge nordpå til lidt lavere temperaturer?
  Jeg ved selvfølgelig godt, at det med temperaturer er individuelt, men måske du eller andre har erfaring med så høje temperaturer i det område?

  • @ Steen

   Varme er en individuel ting, så om du får en dårlig oplevelse er ikke til at sige. Men de fleste har en god oplevelse.

   Det er en tør varme, og det hjælper rigtig meget på det.

   Varmen er en del af oplevelsen i de områder. På denne tid af året skal du meget langt mod nord i Canada eller højt op i bjergene i Colorado for at undgå varmen i USA. Selv byen Great Falls i Montana, 1600 km nord for Las Vegas, har udsigt til 36 grader i den kommende uge. Sommeren derover er generelt meget bedre end i Danmark.

   På nær Zion, så kræver de steder du nævner ikke alverden for at få oplevelserne med. Det er kun hvis du påtænker store hikes at varmen vil blive et issue for de fleste. I Zion kommer du ikke uden om at skulle ud og gå, men det klarer de fleste uden problemer. Når i når til Zion vil i have vænnet jer lidt til de høje temperaturer. Og med god forberedelse og sørgen for masser af vand, så tror jeg ikke i får en dårlig oplevelse eller problemer.

   Her kan du se hvordan en tur gennem Death Valley i 42 grader forgik for mig: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/14/death-valley/

  • Morten Larsen says:

   @Steen
   Hvis du har mulighed for i din planlægning at bo tæt på Nationalparkerne så tag så tidligt ud som du kan og gå de ture du synes. Vi var eksempelvis kl 7.30 i Zion og sluttede lidt over middag efter 3 gå ture og kunne sætte os i bilen og køre videre med aircondition.

   Har også prøvet det modsatte at gå i omkring 40 grader i middagssolen i både Zion og Grand Canyon. Man kan godt det bare hårdt og kræver at du slæber rigtig meget vand med

   Men nej varmen synes jeg personligt ikke skal afskrække jer fra at besøge Grand Canyon, Bryce og Zion eller for den sags skyld andre steder

  • Gina Ravn says:

   @steen

   Vi har været afsted i snart 28 dage og har været på gåture i 40 gr.
   Hvis I skal være ude i mange timer vil jeg anbefale: masser af vand og gerne isthe eller andet. En solhat, 50 solcreme, vådservietter, frisk frugt og lav en lille pose med blandede nødder og fx små saltkringler. Søg skygge ind i mellem og hold lidt oftere pauser.
   Tag kun de hikes i kan klare (længde/drøjde) kan I få oplyst i visitorcenter 🙂 jeg taler ud fra erfaring 🙂 ikke så sjovt hvis man kommer på en hike som er for hård for ens fysik/formåen

   • Heidi says:

    Vi har været i de områder i sommerperioden (september) og synes ikke det har været vanvittig slemt mht varmen. Synes fx Thailand er langt værre mht varmen. Men selvfølgelig skal det være noget man skal være opmærksom på og altid have vand med.
    Fx Las Vegas opleves bedst aften, så der kan man bruge dagstimerne ved poolen og et indendørs shoppingcenter, så når først solen går ned er temperaturen mere behageligt.

  • Louise says:

   Vi var afsted på næsten samme tur sidste år, fra d.5/9 og 3 uger frem, der var også steder det var varmt bla. Las Vegas. I år rejste vi så d.20/6 og er her frem til d.11/7 og det er rigtig varmt, Palm Springs har vi haft 44 – 46 grader og Lake Havasu var vi i 3 dage, med hhv 46, 45 og 47 grader, det var helt vildt og solen gjorde ondt, så de dage brugt vi i poolen og i vores camper, og var først ude i byen fra kl 18. Vi har 3 børn med på hhv 9,9 og 11 år som klare det rigtig fint, men lange gåture i den var har ik være muligt for os. Las Vegas var også varmt men ikke ligeså slemt som de andre 2 steder. Hoover Dam var også meget slem (46 grader)
   Grand Canyon var der 38 grader så det var fint

   • Steen Christensen says:

    Tak for Rene og alle jer andre, for jeres gode og hjælpsomme kommentarer. Det er et super site Rene har lavet, og dejligt når alle I andre byder ind med jeres erfaringer:-)
    Det lyder som om, at varmen er til at håndtere, og det er jo ikke så mange dage det drejer sig om, inden turen fortsætter mod Lake Tahoe og videre mod de stores skove nord for San Fransisco.

 4. Jannick Martinussen Høltzermann says:

  Tusind tak for en fantastisk nyttig og informationsrig side! Min kone og jeg er pt på roadtrip og er lige nu i Lake Havasu efter at havde startet i Los Angeles og dernæst San Diego. I morgen går turen til Grand Canyon og så til Page, Las Vegas, Yosemite og SF for så at ende i Santa Barbera. Vi har brug din side meget, både til billeje og til inspiration. Vi har to en halv uge endnu og har allerede oplevet meget. Endnu en gang tak.

 5. Heidi Olsen says:

  Hejsa
  Vi planlægger vores første tur til østkysten til sommer (vores 5 tur til staterne), men østkysten er nok ikke stedet vi har undersøgt mest for gode oplevelser. Vi overvejer at tage turen der hedder Miami – Philadelphia – Miami.. Er det go eller no-go i forhold til at få noget USA stemning ind under huden??? Vi er lidt til det hele, storbyer, “små havnebyer”, havet, dyreliv, historie osv.

  Mvh Heidi

  • @ Heidi

   Så snart man bevæger sig væk fra den klassiske roadtrip på vestkysten, skal man lave lidt mere hjemmearbejde for at få en oplevelsesfyldt tur.
   Endnu mere jo længere øst på man kommer, da de store ikoniske oplevelser ikke ligger som perler på en snor.

   Der er masser af oplevelser på østkysten, men spørgsmålet er, om man er til det.
   Det er meget mere historie, kultur, mad og musik man kører efter – og naturen er ikke kontrastfyldt med ikoniske steder som Grand Canyon.

   Frem og tilbage til Philly er muligt. Normalt vil jeg anbefale tre uger til den ene vej.

   Jeg vil ikke gøre et forsøg på en rute her, da der er så mange ting og det i sidste ende handler om jeres interesser.
   Her på siden kan du i navigationen øverst, klikke på de stater der ligger mellem Miami og Philly og se om der er nogle ting der frister.

   Florida alene stjæler hurtigt et par uger.

   Miami, Key West, Everglades, Fort Myers, Tampa, Orlando, Kennedy Space Center, Daytona, St. Augustine.

   Videre op nord for Florida er der Driftwood Beach, Savannah, Charleston.
   Ind i landet til Asheville, Smoky mountains National Park, Gatlinburg/Pigeon Forge, Blue Ridge Parkway, Shenandoah, DC, Annapolis, Amish Country (Hershey), Philly.

   • Heidi Olsen says:

    Tusind tak for dine input – det gav lidt at tænke over. Vi har ca. 3 uger i alt, så jeg kan godt se, at vi måske gaber over for meget ved at køre hele den strækning til Pilley når vi også skal retur igen.

    Er Blue Ridge P og Smoky M. værd at sætte tid af til, når man har besøgt de store parker på “vestkysten” (Yosemite og Yellowstone) samt Jasper og Banff i Canada?

    /Heidi

    • Peter Fischer Wissendorf says:

     Hej Heidi,

     Jeg kørte fra Key West til Niagra Falls i Sommers… Blue Ridge Parkway er et virkelig fantastisk alternativ til at køre langs vandet nordpå!

    • @ Heidi

     Blue Ridge og Smoky Mountain National Park er værd at bruge tid på.

     Den klassiske rute på vestkysten er en god starter roadtrip rute, da den har alt og ikke kræver så meget forberedelse.

     Ruter andre steder i USA kræver lidt mere. Ex. vil jeg aldrig anbefale nogle at tage Route 66 som deres første oplevelse i USA, da det er en helt anden type oplevelser man kører efter.

     Det samme gælder sydstaterne.
     Det er ikke storslået og varieret natur som på vestkysten og i Canada. Det er mere ensformigt og mindre storslået (direkte sammenlignet med vestkysten og Canada) men det er er en super oplevelse på sin egen måde.
     En tur i sydstaterne er mere historie, kultur, mad, musik mm. som man kører efter.

     Her kan du se det hjemmearbejde der lå forud for min tur rundt i sydstaterne i 2013: https://www.renefrederiksen.dk/sydstaterne-sommer-2013/

 6. Jonas Poulin says:

  Hej René.

  Da turen ikke helt er fastlagt endnu, men vi ved at destinationen er USA henvender jeg mig til dig 🙂

  Vi har været i USA et par gange (Floridag i 2 uger og det klassiske roadtrip på vestkysten inkl. San Diego i 3 uger) Turen på vestkysten var en sindssyg god kombination i forhold til vores interesse, da der var shopping, storby, strand i LA og san diego, naturoplevelser i Grand Canyoun og Yosemite samt rigtig amerikansk landlig idyl i Barstow og lidt i Fesno.

  Det er lidt den samme kombination vi er på udkig efter igen.
  Vi er ikke bange for lange køreture 🙂

  Vores tanker på disse ture:

  1. Orlando til Chicago til Boston (inde om Niagara Falls)
  2. Orlando til Boston (Østkysten)
  3. Orlando til San Diego
  4. Chicago til Los angeles

  Du behøves naturligvis ikke komme med en detaljeret rutevejledning på alle turene (du må godt ;)) Men ud fra vores ønsker, hvor vil du så anbefale os, at tage hen og hvordan kunne sådan en tur se ud?

  På forhånd tak!

  Mvh.
  Jonas

  • @ Jonas

   Kyst-til-kyst anbefaler jeg ikke, medmindre i har et par måneder til turen. Du kan godt køre på tværs på tre uger, men vil være en lang kompromis-tur mht. oplevelser for at komme på tværs.

   Alle dine ruter er envejs. Det bliver ekstra dyrt i billeje, da der tilkommer envejsgebyr.
   De er også svære at planlægge, da en rundtur i et område betyder færre kompromisser.

   Naturen på østkysten er meget anderledes end vestkysten. Der er ikke så megen variation, da det er mere skov og ikke så høje bjerge.
   Så østkysten er en anden type oplevelser man planlægger efter – kultur, historie, musik, mad. Det kræver lidt mere planlægning og er knap så megen a-til-b hvor køreturen er spektakulær.

   Orlando til Boston kan i godt lave en god rute til på 3 uger, men kommer an på hvor mange dage i vil bruge i byerne.

   New York er ikke nævnt. Hvis det er første gang i skal forbi, så afsæt 4-5 dage for at nå det meste af de store ting.

   Chicago til Los Angeles kan i køre via Route 66, men kræver en del hjemmearbejde for at finde ruten, de gamle tankstationer, historiske diners mm.
   Hvis man ikke er til det, er Chicago-LA ikke en oplagt rute, da der skal en del zig-zag til for at få de store oplevelser.

   Hvis storslået natur, small town america og en enkelt storby kan lokke, vil jeg anbefale Rocky Mountains istedet – Colorado, Utah, Wyoming, Montana, South Dakota.

   • Jonas Poulin says:

    Tak for hurtigt svar!
    Kunne godt lyde som om Orlando til Boston med stop i Atlanta, Nashville, Indianapolis, Chicago, Cleveland, niagara falls, New York og Boston.

    Er det alt for optimistisk på tre uger?
    Tænker et par dage i hver by og måske 4 dage i new York.
    Har du nogle must-sees på den rute?

 7. Michael Nielsen says:

  Hej René

  Først stor ros for alle de fantatsiske oplysninger og gode råd og vejledninger du udgiver her.

  Vi er ved at planlægge en tur til Sydstaterne- Sydens rytmer – det vil sige Atlanta, Memphis, Nashville, Savannah mv. En tur på ca. 3 uger. Turen er planlagt til at finde sted til september 2018. Men nu er vi blevet i tvivl om tidspunktet er det rigtige. Vi er blevet gjort opmærksom på at det er orkan og tornadotid på det tidspunkt. Har du nogen erfaringer eller kendskab til det ???

  • @ Michael

   Jeg vil ikke bekymre mig om tornadoer og orkaner.

   September er ikke tornadosæson og de opstår ikke særlig ofte i det område.

   Skulle en orkan dukke op, så er det kun de kystnære byer der bliver berørt. En orkan mister styrke når den rammer land.

   Jeg oplevede selv en orkan i 2017, hvor Houston blev ramt. Jeg skulle være fløjet hjem fra Houston, men fløj ud af Dallas i stedet. Fire timers kørsel fra Houston, og var derfor ikke berørt.

   Fordelen med orkaner er, at de kan forudsiges med en uge, så man kan justerer sin rute hvis det bliver aktuelt.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top