Flybilletten til USA

Priserne på flybilletter er meget varierende og jeg kan derfor ikke sige noget om, hvorvidt en pris er god eller ej. Det handler alt sammen om udbud og efterspørgsel og priserne ændre sig meget over tid og næsten dagligt.
Det er billigt at komme til USA, men prisen er meget afhængig af hvornår på året du skal afsted, hvor lang tid i forvejen du bestiller og ikke mindst hvor i USA du vil hen.

Direkte flyforbindelser til USA

Flyforbindelse til de store byer med direkte forbindelse fra DK (New York, Chicago, Washington, m.fl.) ligger omkring 3500-4700 for en retur.
Ruter med mellemlandinger ses ofte til under 3000 kr. og en retur til Boston med Norwegian kan findes til under 2000 kr.

Dyrest er det i sommerperioden Maj-August. Der kan være 1000 kr. eller mere at spare ved at tage afsted i september i stedet for August.

Norwegian har med flere direkte ruter fra Danmark og Skandinavien til USA været med til at gøre det billigere at rejse til USA.

SAS har også åbnet flere direkte ruter til USA og mellem dem og Norwegian, kan du som regel finde rigtig gode tilbud på billetter til USA.

For Norwegian gælder det om at være tidligt ude. Norwegian har priser og billetter klar op til et år forud for afgang. Jo før du bestiller, jo billigere er det.

Det gør sig ikke gældende med alle flyselskaber. Går turen til en destination som ikke dækkes af Norwegian, så er 4-6 måneder før afgang, stadig den periode det anbefales at booke i.

Hos SAS finder du også gode tilbud på en USA rejse, men de ligger ofte lidt uden for sæsonen, men da USA er et kontinent med mange muligheder (og årstider) så kan det være en god idé at tage afsted uden for de almindelige rejsemåneder.

Undersøg alternative lufthavne

Når du skal på roadtrip i et område, skal du passe på med at stirre dig blind på en bestemt lufthavn.

Skal du på den klassiske roadtrip på vestkysten kan du med fordel flyve til Los Angeles, San Francisco, Oakland (ved SF) eller Las Vegas).

Skal du rundt i Florida og/eller syden, er der både Miami, Ft. Lauderdale, Orlando og Atlanta at vælge imellem.

Skal du rundt omkring New York og østkysten, er der både JFK og Newark ved New York, Dulles i Washington DC, Philadelphia eller Boston i området. Måske endda Chicago hvis du også skal den vej ud.

Der kan være stor forskel på priserne til de forskellige lufthavne, så tjek priserne. Læg dertil, at der også kan være stor forskel på prisen på billeje, så det skal du også undersøge nærmere. Se her et eksempel på hvordan DC er billigere end New York, når der også skulle lejes bil.

Da Norwegian begyndte at flyve til USA var det med den nye Boeing 787 Dreamliner. Det er et lækkert fly, med en god rejseoplevelse.
Norwegian har udvidet deres ruter til USA med flere mindre destinationer. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er Dreamlineren der flyver på disse men istedet Boeing 737. Det betyder en mindre kabine, lidt mindre plads ved sæderne og ikke noget underholdning i sæderne.

Find billetten

Jeg synes et af de bedste steder at finde en billig billet er via Momondo søgemaskinen.

Den har også en feature der gør det muligt at se hvornår på året det er billigst at flyve til den destination man har valgt.

Når du har et resultat du synes om, så skal du prøve en søgning direkte hos flyselskabet. Her kan der være penge at spare, da du springer rejseselskabet over.

En anden mulighed er kayak.dk

Både på Momondo og Kayak har du mulighed for at sammensætte en rundrejse med fly. Dette er praktisk hvis du vil flyve ud til en lufthavn og hjem fra en anden.

Find en billig billet til USA

På siden SkyScanner kan du se en oversigt over priserne på flere forskellige destinationer i USA fra eks. København. På den måde behøver du ikke slå flere destinationer op for at se hvor du kan komme billigst hen. Du taster blot din afgangs lufthavn og så USA og du får listen.

Mellemlandinger på vej til USA

Når du ser søgeresultatet på Momondo er de billigste rejser typisk dem med mange mellemlandinger og megen ventetid i forskellige lufthavne.

Mit råd er, at du hellere skal bruge lidt flere penge på billetten og undgå for mange stop. Om ens første stop er i USA og så videre med indenrigs, eller man har en mellemlanding i Europa og så flyver direkte til destinationen er også afhængig af pris og destination.

Rejsegarantifonden

Jeg har samlet alt info om rejsegarantifonden og hvilke sikkerhedsnet der et til rådighed hvis du booker din USA rejse på egen hånd.

Se hvordan du kan få rejsegarantifondens dækning når du booker selv – og du behøver ikke booke en overnatning for at få det.

Når du køber din flybillet

De informationer du skal oplyse ved køb af flybillet er mere omfattende end ellers.
De fleste store flyselskaber og sider som sælger billetter har alle implementeret disse og du skal derfor oplyse ting som køn og i nogle tilfælde pasnummer ved køb.
Den første overnatning vil du ikke blive afkrævet ved køb, men kan være du bliver mindet om, at tilføje den senere via e-mail.

Navnet på din flybillet

Du behøver ikke oplyse dit mellemnavn på din flybillet.
Hedder du ex. Hans Peter Jensen, så er det fint at oplyse Hans (som fornavn) og Jensen (som efternavn). Også selvom både Hans og Peter står under Fornavn i dit pas.

Jeg har fløjet til USA mere end 30 gange og har aldrig benyttet mit mellemnavn på en flybillet.

Æ, Ø eller Å i dit navn

Indeholder dit navn æ, ø, å eller andre specielle tegn, ex. é, ö, ä, så skal du kigge i bunden af dit pas (i området under billedet hvor der står en masse <<<<<< >>>>>>). Her er dit navn skrevet på den måde du skal benytte når du køber din flybillet eller udfylder din ESTA.

APIS – Advanced Passenger Information System

Når du køber flybillet til USA, så skal du oplyse lidt flere informationer end ellers. Det kaldes også APIS. De informationer du skal oplyse er ting som køn, alder, nationalitet, pasnummer og adresse i USA mm.
Det varierer mellem flyselskaberne og de sider du kan købe din flybillet på, hvor meget info de skal have ved selve købet. Spørger de ikke om alt, eller har du ikke alle info ved dig ved købet, så kan disse info oplyses efterfølgende via flyselskabernes hjemmesider inden afrejse. Skal de bruge flere informationer fra dig inden afrejse, så vil du modtage emails der minder dig om det.

Inden afrejse til USA

For at få ro i sindet inden sin afrejse til USA er der en række ting der er gode at huske på.

Jeg har lavet en huskeliste som kommer omkring nogle af de grundlæggende ting som Pas, ESTA, penge og kreditkort, billetter, håndbagage, indtjekket bagage mm.

Listen har detaljer om de enkelte ting og bl.a link til hvor man skal udfylde sin ESTA inden afrejse.

Check-in

USA flyvninger er specielle og der er et helt andet fokus på kontrol af passagererne end ved andre flyvninger.

Kom i god tid (2 timer før). Det er på nogle ruter (afhængig af flyselskab) muligt at checke ind ved selvbetjening (terminaler i check-in området). Det er faktisk et krav ved de fleste i dag at man gør det inden man stiller sig i kø til at afleverer bagagen. I skranken spørger jeg altid til, om alt er i orden og at alt er tjekket ind til slutdestinationen.

Stiller man sig i kø, så er der ofte et pre-check-in sikkerheds check der bekræfter hvem du er, dit pas og din bagage.

Efter check-in følger det sædvanlige sikkerhedscheck. Ude ved gaten er der så igen et sikkerhedscheck, så det anbefales at komme i god tid ud til gaten.

Bagage til USA

Nåe du tjekker ind til din rejse i Danmark, tjekker du din bagage ind til hele turen.

Hvis du mellemlander i Europa, skal du ikke bekymre dig om din bagage. Den finder selv vej til USA.

Hvis du mellemlander i USA, altså har en eller flere flyvninger i USA inden du ankommer til din slutdestination, skal du håndterer din bagage efter immigration.

I den første lufthavn du ankommer til i USA, eller hvis du mellemlander i Canada på vej til USA, skal du igennem immigration.

Lige efter immigration, skal du finde din bagage og gå gennem tolden med den.

Lige efter tolden, og inden du fortsætter til dit næste fly, skal du afleverer din bagage til videre behandling.

Denne process er tydeligt skiltet og der er personale til at hjælpe. Det tager ikke mere end et par minutter.

Hvis du har flere mellemlandinger i USA efter din immigration, så er din bagage tjekket ind til din slutdestination.

Bagage hjem fra USA

På din tur hjem fra USA, tjekker du din bagage ind i USA og ser den først igen når du er hjemme i Danmark.

Du skal ikke finde din bagage undervejs ved evt. mellemlandinger og der er ikke nogen former for immigration på vej ud af USA.

Bagagemængde til USA

Stort set alle flyselskaber i dag inkluderer kun ét stk. indtjekket bagage på 21/23 kg og ét stk. håndbagage.

OBS! Ved rejser til og fra USA skal du IKKE låse din bagage. Kun hvis du har en særlig lås på din kuffert som er godkendt af de amerikanske luftfartsmyndigheder: TSA.
Hvis du alligevel låser den, så forbeholder sikkerhedskontrollen i USA sig retten til at åbne din kuffert og hvis den tager skade, så dækker forsikringen ikke. Hverken TSA eller dit flyselskab vil dække skaden.

Bemærk, at det gælder både til og fra USA.

Dine rettigheder ved flyrejser

Hvis du kommer ud for forsinkelser, aflysninger mm. ved din flyrejse, er der en række regler der gælder.
Der er mange regler afhængig af hvor du flyver fra/til og hvilket selskab du flyver med.
Forbrugerrådet har samlet dem alle i en overskuelig liste her.

Jeg kan ikke hjælpe med spørgsmål vedr. dette, da jeg aldrig har benyttet mig af klagemulighederne.

Jeg har dog prøvet ikke at komme med et overbooket fly fra Toronto. Det løste sig, og jeg fik kompensation, så benyttede mig ikke af klagemulighederne.

Der er flere sider der kan hjælpe dig hvis du kommer i en situation hvor flyet bliver forsinket, aflyst eller overbooket, bl.a. Flyhjælp og Flypenge

Det kræver ingen forsikring og kompensationen kan være på mere end 4000 kr.

Forældelsesfrist på flyforsinkelser

Du kan klage og kræve kompensation på dine flyrejser op til tre år efter du oplevede en forsinkelse.
Har du stadig alle detaljer fra din forsinkelse, kan du benytte ovenstående sider til at klage din ret og måske modtage en kompensation.

Indrejse i USA

Når man ankommer til USA, så skal man igennem immigration. Det er en udvidet paskontrol (husk dit pas skal være gyldigt i den periode du opholder dig i USA. Læs mere her.) hvor du bliver spurgt om diverse og skal have taget dit billede og fingeraftryk.

Det kan tage alt imellem 1 minut til flere minutter afhængig af situationen. Som oftest kontrollere de at du har en returbillet og spørger til om man har en hotel reservation. Mit råd er, at svare på det man bliver spurgt om og undgå at lave sjov på nogen måder. Alle jokes i immigration (og i amerikanske lufthavne generelt) er en dum ting.

Immigration har rettighed til at nægte dig indrejse (har intet med ESTA at gøre, som kun giver dig lov til at flyve til USA) og sende dig retur til Danmark uden de store forklaringer.

Priserne på flybilletter er meget varierende og jeg kan derfor ikke sige noget om, hvorvidt en pris er god eller ej. Det handler alt sammen om udbud og efterspørgsel og priserne ændre sig meget over tid og næsten dagligt.

Opdateret 11. mar, 2017

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så mener jeg selv jeg har fundet nogle af de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

81 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Christel Nowak says:

  Hej Rene,
  Jeg skal til Chicago, og har fundet billetter via Toronto via United Airlines. Men trods din beskrivelse her på siden, er jeg stadig lidt i tvivl om proceduren ved mellemlanding i Canada. Så kan du bekræfte, at jeg kun skal igennem immigration i Canada for at vise pas for herefter at flyve videre til USA, og at bagagen sendes direkte til slut destinationen uden at jeg behøver at tænke på den ved mellemlandingen i Canada?

  Jeg formoder ikke, at man ved mellemlanding i Canasda skal ansøge om ESTA formular, kun til USA?

  Jeg skal på familiebesøg i både IN og MI, så jeg påtænker at købe en enkel fly billet fra Grand Rapid, MI til Chigago, hvor jeg flyver hjem fra. Tænker jeg skal bruge ca 3 timer til at indtjekning af bagage og immigration i O’Hara. Er der ellers noget jeg skal være opmærksom på?

  Det var hele tre ting! På forhånd mange tak – også for en inspirerende hjemmeside.
  Hilsen
  Christel

  • @ Christel

   Denne forklaring gennemgår hvordan min sidste tur gennem Toronto forløb: https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10155228578536996
   På den tur, skulle jeg ikke slev gøre noget med bagagen i Toronto. Immigration til USA foregår også i Toronto og du skal derfor ikke igennem noget i Chicago når du lander der.

   Du skal have både en eTA (for at flyve til Canada) og en ESTA (for at flyve til USA). Det er underordnet at du kun mellemlander i Canada. En eTA (og ESTA) har intet med ophold i landet at gøre, kun tilladelse til at måtte flyve til landet.

   På hjemturen fra Chicago er 3 timer meget god tid at møde op. Selv møder jeg op to timer før.
   Ved udrejse af USA er der ikke noget immigration. Der foregår det blot som når du stiger på et fly i Danmark – du tjekker ind, går gennem sikkerhedskontrollen, går til din gate og flyver.

 2. Jesper Frehr says:

  Hej Rene
  Vi tager til Las Vegas over Island, SF og Las vegas.
  Ved bestilling af fly stod der:
  “Et visum eller lufthavnstransutvisum er påkrævet. De her nævnte krav er kun vejledende. Kontakt din ambassade eller udenrigsministeriet for yderligere information
  Hvad kræves der?

 3. Anja resen says:

  Hej Rene. Din side er blevet vores bibel ift kommende usa rejse – tak for det 🙂 Vi er i gang med at planlægge vores 3 ugers tur fra Washington DC til Miami over blue ridge mountain.
  Vi er dog i tvivl om flybiletterne – ikke hvem og hvornår vi skal flyve, men mere hvilke plads vi skal vælge – sønnen (12 år) og begge os voksne er alle over 183 cm høje og vi overvejer om vi mon skal ofre det ekstra og ta 1.klasse (eller hvad det nu hedder på fly) synes bare at prisen er godt pebret – men er nervøse for den lange flyrejse på smalle korte sæder 🙂 er du nogen sinde blevet opgraderet til bedre pladser – så man skal satse på det ??? Vi flyver i midt september.

  MVH Anja Resen

  • Anja resen says:

   Turen er planlagt til midt september 2018 ikke i år 🙂

  • Peter Paaske Juul says:

   Jeg er 1.87 og min kone er 1.83. Vi har fløjet meget på economy. Det er ikke særlig sjovt, men jeg er personligt for nærig til at opgradere.

   Vil man have lidt bedre plads, så er der typisk en mellemklasse, der hedder “Economy plus” e.lign. Det er ikke voldsomt meget dyrere end economy og giver en del.

   mvh. Peter

  • @ Anja

   Som Peter skriver, så kan man godt overleve på economy. Er selv 182 cm og fløj godt ti timer fra Frankfurt til Houston for et par uger siden.

   På vejen hjem havde jeg opgraderet til Economy Plus. Det giver ekstra plads til benene og er min foretrukne opgradering, da det er bedst value for money.
   Det varierer meget hvordan og hvorledes det foregår fra selskab til selskab.
   Jeg fløj United og det kostede 1100 kr. pr. billet og jeg gjorde det på deres side efter jeg havde købt billetten. Billigere end at købe en economy plus fra start og meget billiger end business.
   Ikke alle selskaber det er så billigt og processen er forskellig (SAS har i en periode kørt med, at man byder en pris/eller bonus point og så er man måske heldig at blive opgraderet for det man byder).

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top