To veninder på tværs af USA – Marie

[button link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/roadtrip-ruter-usa/” style=”info” color=”silver”]Tilbage til Hjælp til ruter i USA[/button]

Marie 29/03/2010 at 04:02

Hej Rene,

Jeg må også starte denne besked med ros, din hp er virkelig god og fuld af nyttig info!
Jeg har nu læst næsten alt, hvad der står herinde, og jeg er ikke umiddelbart faldet over en tur, der lyder som den, jeg tænker på, så jeg tillader mig at spørge dig om den.

Jeg skriver altså, fordi mine to veninder og jeg påtænker en roadtrip tværs gennem USA i oktober i år (2010), nok d. 5.-30. Vi vil gerne bruge ca. 3-4 uger (eller 26 dage) på det, men vi kan ikke beslutte os for ruten. Vi vil helt sikkert køre fra San Francisco til LA (ad highway 1), og så fra LA til Las Vegas. Dernæst står valget mellem følgende ruter:

– Flagstaff/Grand Canyon (Arizona), Santa Fe (New Mex), Oklahamo City (Oklahoma), Memphis (Arkansas), Nashville (Tennessee), Charleston (West Virginia), Washington (DC), New York (New York).

– Denver (Colorado), Topeka (Kansas), St. Louis (Missouri), Indianapolis (Indiana), Detroit (Ohio), (gennem Canada til Niagara Falls), New York (New York).

Ruterne er blot vejledende, men valget står altså mellem seværdighederne/interessante byer Grand Canyon, Route 66, Memphis, Nashville, Washington på den ene side og Rocky Mountains, St. Luis, Detroit, Niagara Falls på den anden side. Jeg er klar over, at der er flere fede ting at se på ruterne, men hvilken rute ville du mon vælge?

Tror du ca. 26 dage er nok til turen, hvis vi allerede har befundet os i Canada et par dage, når turen starter (vi er altså på det tidspunkt vant til tidszonen), og hvis gerne vil bruge min. 3 dage i San Francisco, Las Vegas og New York, men ellers er meget fleksible mht. seværdigheder..?

Ved du for resten noget om, hvordan det er for piger at rejse sammen uden mænd? Visse steder i USA er jo desværre trods alt også kendt for sin kriminalitet.. og efter at have set for mange gyserfilm, er vi faktisk også lidt tøvende over for at skulle køre igennem Texas (selvom det sikkert er ret irrationelt).

Håber du har en fantastisk tur til Texas, og håber på at høre fra dig.

Venligst Marie

René Frederiksen 31/03/2010 at 22:14

Hej Marie,

Tak for ros.

Begge ruter har en mase at byde på. Man kommer ikke udenom at gå på kompromis når man vil det hele, men ikke har tiden til det.

Jeg kan ikke anbefale den ene frem for den anden.

Rute 1 har det stroslåede landskab omkring Grand Canyon og når i kommer til Memphis og Nashville så er i det dybe syd og ikke mindst country musikkens mekka. Washington er politik og historie og New York er den ultimative destination for en storby ferie (og en god slutning på en lang køretur).

Rute 2 rammer Rocky Mountains på vej mod Denver og det er en utrolig oplevelse. Ind til Indiana polis er det lidt ensformigt og fladt. Fra Indianapolis rammer man østkystens by-miljø og man er aldrig langt fra en by- Detroit er ikke noget at skrive hjem om. Niagara Falls er et must for første gangs besøgende på de kanter.

Mn kunne godt kombinere lidt fra begge ruter og zig-zagge sig gennem landet. Jeg ville køre a la Grand Canyon, Denver, Tulsa, Memphis, Nashville og så Washingtion-New York eller Niagara new york. Her skal der køres ca. 350 km om dagen for at tidsplanen holder.

26 dage er både nok og så alligevel ikke. Distancen er ikke noget problem, i skal blot finde en rytme så i ikke kører træt. 300-500 kilometer om dagen bør være max, ellers har man ikke tid til impulsive stops undervejs. Hvis vi trækker 9 dage fra (hvor i vil være i byerne) så hedder regnestykket 17 dage, men det er stadig under 300 km om dagen for at komme fra kyst til kyst.

Jeg ville ikke være nervøs for at rejse 3 piger alene. Man skal selvfølgelig tage sine forholdsregler, men det skal man også som mænd. Hvis i i storbyerne vælger overnatning på hotel frem for motel, så vil det oftest ligge i en sikker del af byen og man kan roligt færdes til fods også om aftenen (gælder ikke de helt store byer som Chicago, New York mm. hvor det godt kan ligge hoteller i mindre attraktive områder). Af de byer i nævner er det kun Detroit som jeg vil være varsom med, men det ville jeg også som mand. Her anbefales det om aftenen at holde sig indenfor et bestemt område i midtbyen. Har selv oplevet yderområderne om dagen (området kendt fra 8 Mile filmen) og det er ikke alle byens bedste børn der bor der.

I kan roligt køre igennem alle stater. Hvis man føler sig utryg ved de mindre veje kan man holde sig til Interstates. Er selv på vej til Texas og skal ud hvor kragerne vender, men er på ingen måde nervøs. Hvis der var et seriøst problem i nogle af staterne så havde man hørt mere om det.

Spørg endelig hvis der er mere jeg kan hjælpe med.

[button style=”tick” color=”silver” size=”medium” link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/billeje-i-usa/billig-billeje-usa/”]Spar tusindvis af kroner på billeje i USA – Klik her >>[/button] [button link=”https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/roadtrip-ruter-usa/” style=”info” color=”silver”]Tilbage til Hjælp til ruter i USA[/button]

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada