Veksling af mønter

Jeg ejer ikke en pung til penge. Jeg har kun et etui til Dankort (hvor man også kan klemme nogle sedler ned i hvis det er nødvendigt). I Danmark, når jeg har brugt en seddel og har fået mønter tilbage, så propper jeg dem i en lille sparegris derhjemme.

I USA har jeg det med at få samlet en hel del mønter i løbet af en roadtrip. Jeg gider ikke gå rundt med mønterne i min lomme og når man står i en butik gider jeg ikke stå og tælle sammen i mønter, men bruge blot sedler eller kreditkort.

Det betyder jeg får samlet en hel del mønter sammen. For et par år siden fandt jeg så en praktisk måde at komme af med mine mønter på: Coinstar.

Der er nogle situationer hvor mønter er gode: Toll Roads og møntvaskeri. Til dem gemmer jeg en håndfuld quaters. Resten samler jeg i en pose eller andet.

Når de vejer/fylder for meget eller for at få brugt de sidste dollars inden hjemrejse så benytter jeg Coinstar.

Coinstar er en automat der står i de fleste supermarkeder. Den svare til den mønt-tælle-maskine du kender fra banken. Den har blot lidt flere udbetalingsmuligheder.

Hæld dine mønter i og vælg udbetalingmetode. Vælg en udbetalingsbon som kan indløses i supermarkedet (som vi kender det fra en flaskebon).

Bon’en skal benyttes inden 24 timer i det samme supermarked.

Hvis du ved du skal afsted til USA igen, så kan det være en god idé at tage en håndfuld quaters med hjem.
Når du veksler valuta hjemmefra inden turen får du typisk ikke 1 dollar sedler, så hvis du kører ud fra udlejningsstedet og skal igennem en tunnel, over en bro eller kører på en Toll Road, så er mønterne praktiske.

Vurder indlægget!
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

5 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Kamil Stoor says:

  Man skal dog holde sig for øje, at Coinstar opkræver 8% i service charge ved veksling (Miami, februar 2011), så det kan være en bekostelig fornøjelse i forhold til, at man betaler med de samme mønter i kassen et par meter væk.

  • @ Kamil

   Det er korrekt der er et gebyr.
   Som jeg skriver, så gider jeg ikke slæbe rundt på mønter og hver gang jeg får nogen, så ryger de i en lomme på min kuffert.
   Jeg bruger kun quaters til vask, vending machines eller andre automater (toll roads), så jeg har en masse 1, 5 og 10 cents og nogle quaters efter en 3 ugers tur.
   De sidste par gange har jeg haft omkring 20 dollars i småmønter. Dem betaler jeg gerne 1.6 dollars for at få vekslet fremfor at stå og tælle mønter op ved kassen.
   Så hvis man bruger bare en brøkdel flere mønter end mig på en roadtrip i det daglige, så er det ikke alverden man kan risikere at skulle af med i gebyr (men man kan jo være på et tight budget 😉
   Har endnu ikke set et supermarked hvor man kan betale med mønter som man eks. kan på Pit Stop herhjemme, hvor man hælder dem ned i en tragt.

 2. Kristian Hansen says:

  ok det er jo ikke alverden så. Jeg har checket det med kørekort med team-benns og også set det et sted på fdm, begge steder siger min. 1 år men mener jeg så at hertz at man ikke behøvede at have haft køre kort i et år, men med Avis så skulle man vidst. Anyway så var jeg i Washington-Philadelphia og New York i september (i øvrigt mellem byer med Amtrak som er en superfed og ok billig måde at rejse på, som jeg varmt kan anbefale) så jeg kan nok godt vente, selvom det er svært : )

 3. Kristian Hansen says:

  Hvor meget betaler man egentlig i vejpenge ? Kan du komme evt. med nogle eksempler ? Har i øvrigt lige fået kørekort så om et præcist et år så ska der roadtrippes, så masser af ros til din fremrangende side for masser af gode og brugbare tips : )

  • @ Kristian

   Tak for ros.

   Det svinger med vejpengene. Nogle stede 25 cents, andre steder 50 cents. Mange steder kommer det også an på hvor langt man har kørt på vejen. Man får en billet ved påkørsel og betaler når man kører fra. Toll roads er mest udbredt på østkysten og kun inde ved de store byer som Chicago, New York og så ned af kysten. Florida har det også langs østkysten og på tværs nede syd på (alligator alley).
   Men man kan blive opkrævet penge i hele landet, typisk ved overkørsel af broer mm. Igen er det småbeløb det drejer sig om så ikke noget man skal regne med i budgettet.

   Mht. kørekort, så har jeg ikke kunne finde noget om, at man skal have haft et gyldigt kørekort i et år for at leje bil.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top