Veksling af mønter
I USA har jeg det med at få samlet en hel del mønter i løbet af en roadtrip. Jeg gider ikke gå rundt med mønterne i min lomme og når man står i en butik gider jeg ikke stå og tælle sammen i mønter, men bruge blot sedler eller kreditkort.
Det betyder jeg får samlet en hel del mønter sammen. For et par år siden fandt jeg så en praktisk måde at komme af med mine mønter på: Coinstar.
Der er nogle situationer hvor mønter er gode: Toll Roads og møntvaskeri. Til dem gemmer jeg en håndfuld quaters. Resten samler jeg i en pose eller andet.
Når de vejer/fylder for meget eller for at få brugt de sidste dollars inden hjemrejse så benytter jeg Coinstar.
Coinstar er en automat der står i de fleste supermarkeder. Den svare til den mønt-tælle-maskine du kender fra banken. Den har blot lidt flere udbetalingsmuligheder.
Hæld dine mønter i og vælg udbetalingmetode. Vælg en udbetalingsbon som kan indløses i supermarkedet (som vi kender det fra en flaskebon).
Bon’en skal benyttes inden 24 timer i det samme supermarked.
Hvis du ved du skal afsted til USA igen, så kan det være en god idé at tage en håndfuld quaters med hjem.
Når du veksler valuta hjemmefra inden turen får du typisk ikke 1 dollar sedler, så hvis du kører ud fra udlejningsstedet og skal igennem en tunnel, over en bro eller kører på en Toll Road, så er mønterne praktiske.
Hvis du synes om indlægget, så vil jeg sætte pris på en vurdering nedenfor. Du skal blot klikke på det antal stjerne du synes det fortjener. Du er også velkommen til at give en like på Facebook eller Google Plus. På forhånd tak.
Man skal dog holde sig for øje, at Coinstar opkræver 8% i service charge ved veksling (Miami, februar 2011), så det kan være en bekostelig fornøjelse i forhold til, at man betaler med de samme mønter i kassen et par meter væk.
@ Kamil
Det er korrekt der er et gebyr.
Som jeg skriver, så gider jeg ikke slæbe rundt på mønter og hver gang jeg får nogen, så ryger de i en lomme på min kuffert.
Jeg bruger kun quaters til vask, vending machines eller andre automater (toll roads), så jeg har en masse 1, 5 og 10 cents og nogle quaters efter en 3 ugers tur.
De sidste par gange har jeg haft omkring 20 dollars i småmønter. Dem betaler jeg gerne 1.6 dollars for at få vekslet fremfor at stå og tælle mønter op ved kassen.
Så hvis man bruger bare en brøkdel flere mønter end mig på en roadtrip i det daglige, så er det ikke alverden man kan risikere at skulle af med i gebyr (men man kan jo være på et tight budget 😉
Har endnu ikke set et supermarked hvor man kan betale med mønter som man eks. kan på Pit Stop herhjemme, hvor man hælder dem ned i en tragt.
ok det er jo ikke alverden så. Jeg har checket det med kørekort med team-benns og også set det et sted på fdm, begge steder siger min. 1 år men mener jeg så at hertz at man ikke behøvede at have haft køre kort i et år, men med Avis så skulle man vidst. Anyway så var jeg i Washington-Philadelphia og New York i september (i øvrigt mellem byer med Amtrak som er en superfed og ok billig måde at rejse på, som jeg varmt kan anbefale) så jeg kan nok godt vente, selvom det er svært : )
Hvor meget betaler man egentlig i vejpenge ? Kan du komme evt. med nogle eksempler ? Har i øvrigt lige fået kørekort så om et præcist et år så ska der roadtrippes, så masser af ros til din fremrangende side for masser af gode og brugbare tips : )
@ Kristian
Tak for ros.
Det svinger med vejpengene. Nogle stede 25 cents, andre steder 50 cents. Mange steder kommer det også an på hvor langt man har kørt på vejen. Man får en billet ved påkørsel og betaler når man kører fra. Toll roads er mest udbredt på østkysten og kun inde ved de store byer som Chicago, New York og så ned af kysten. Florida har det også langs østkysten og på tværs nede syd på (alligator alley).
Men man kan blive opkrævet penge i hele landet, typisk ved overkørsel af broer mm. Igen er det småbeløb det drejer sig om så ikke noget man skal regne med i budgettet.
Mht. kørekort, så har jeg ikke kunne finde noget om, at man skal have haft et gyldigt kørekort i et år for at leje bil.