Route 66 – Californien

Route 66 tur gennem Californien er fyldt med historie, fascinerende landskaber og unikke seværdigheder, bl.a. Amboy Crater og den første McD.

Route 66 gennem Californien

Fra Needles ved grænsen til Arizona, strækker Route 66 sig vestpå gennem det sydlige Californien og tilbyder et væld af forskellige landskaber.

Startende i Needles, befinder du dig i Mojave-ørkenen, et af de tørreste steder i Nordamerika. Dette ørkenlandskab er kendt for sin barske skønhed med udtørrede flodbredder, sanddyner, og stenede flader. Du vil se en bred vifte af ørkenplanteliv, herunder yucca, joshua træer og cholla kaktus.

Mens du kører gennem Mojave, vil du passere gennem små ørkenbyer som Amboy og Ludlow, før du når den større by Barstow. Fra Barstow fortsætter Route 66 sydvest mod San Bernardino Mountains, et dramatisk skifte fra ørkenlandskabet du lige har rejst igennem.

Ved at krydse San Bernardino Mountains, vil du finde dig selv omgivet af tætte fyrreskove og bjerglandskaber. Dette område er betydeligt mere tempereret og fugtigt end Mojave-ørkenen, hvilket skaber et rige af dyreliv og plantevækst.

Efter at have krydset bjergene, kører Route 66 gennem det tætbefolkede område kendt som Inland Empire, som indeholder byerne San Bernardino og Riverside. Herfra krydser Route 66 igennem forstæder og byområder, mens den fortsætter vestpå mod Los Angeles.

Ved slutningen af Route 66 i Santa Monica, vil du finde dig selv ved Stillehavskysten, med sine smukke sandstrande og bølgende bølger. Dette er en dramatisk og passende afslutning på din tur gennem Californiens varierede landskaber.

Kort over Route 66 i Californien

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Californien.

Needles

Din tur på Route 66 i Californien starter i Needles, en by ved grænsen til Arizona. Det er kendt for sit varme klima og som en indgang til Mojave-ørkenen, når du kommer fra øst.

Amboy Crater på Route 66

Route 66 går gennem byen Amboy, som er kendt for sit velbevarede Roy’s Motel og Café. Ikke langt fra Amboy finder du Amboy Crater, en uddød vulkan, som er et populært vandremål.

Se mere om Amboy Crater på Route 66.

Bagdad Café på Route 66

Videre mod vest vil du passere gennem det, der engang var Bagdad, en spøgelsesby i det centrale Mojave-ørkenen, berømt for sin café i filmen Bagdad Cafe. Desværre er der ikke meget tilbage af den oprindelige by, men området er stadig et stop værd for sin historie.

Peggy Sue’s 50’s Diner

Før du når Barstow, bør du stoppe ved Peggy Sue’s 50’s Diner i Yermo for en autentisk 50’er oplevelse og et måltid. Peggy Sue’s diner ligger ikke på Route 66, men tæt ved, og er blevet et must-see stop for roadtrippere i Californien.

Se mere om Peggy Sue Diner nær Route 66.

Barstow

Din næste store stop er Barstow, en by med en rig jernbanearv og hjemsted for Route 66 “Mother Road” Museum. Barstow har også en af de få fungerende Drive-In biografer i Californien. En perfekt oplevelse, hvis du overnatter nær Barstow.

Se mere om Drive-In biografen i Barstow.

Se mere om Route 66 museet i Barstow.

Elmer’s Bottle Tree Ranch

På vej ud af Barstow, glem ikke at stoppe ved Elmer’s Bottle Tree Ranch. Det er et udendørs kunstværk fyldt med hundredvis af flaske træer, en unik Route 66 attraktion.

Victorville

I Victorville kan du besøge California Route 66 Museum, et andet stop for at lære om ruten’s historie.

Se mere om Route 66 museet i Victorville.

San Bernardino

San Bernardino er det historiske sted for den allerførste McDonald’s. Du kan besøge det oprindelige sted, nu hjemsted for et McDonald’s Museum.

Se mere om McDonalds museet på Route 66.

Wigwam Motel

I Rialto, lige uden for San Bernardino, finder du Wigwam Motel, et andet historisk motel, kendt for sine ikoniske tipi-formede hytter.

Se mere om WigWam motellet i San Bernardino på Route 66.

Route 66 gennem Los Angeles

Den originale Route 66 gennem Los Angeles er tidkrævende at følge. Det betyder din Route 66 tur på tværs af LA godt kan tage mange timer, hvorfor mange vælger at hoppe på Interstates her og der. På store dele af Route 66 i LA, er der ikke noget specielt at se. For at spare tid kan du fint tage Interstate fra San Bernardino til Pasadena. Derfra kan du så følge den mere seværdige rute af den oprindelige Route 66 gennem Hollywood ud til Santa Monica Pier.

Se mere om Route 66 gennem Los Angeles.

Afslutningen på Route 66 i Santa Monica

Din tur slutter i Santa Monica ved Santa Monica Pier. Det er her, den historiske Route 66 officielt ender. Du kan fejre din rejse ved at tage et billede med det ikoniske Route 66 End of the Trail-skilt.

Se mere om afslutningen på Route 66.

Din tur gennem Californien på Route 66 vil være en uforglemmelig oplevelse. Fra ørkenspøgelsesbyer til det travle liv i byerne til den berømte Santa Monica Pier, vil denne del af din rejse give dig et bredt udsnit af, hvad Californien har at byde på.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Santa Barbara, Malibu og Long Beach

Morgen i Santa Barbara, frokost i Malibu på Highway 1og aften i Long beach. Tre oplagte stop på din roadtrip på vestkysten og Highway 1 i særdeleshed.

9 Comments

  1. Hej Rene Frederiksen
    Skønne beskrivelser og super gode informationer.
    Min mand og jeg er ikke vant til sådan at rejse på egen hånd. Men nu har vi bestilt fly til LO’s Angeles i september fra den 15 – 30 september.
    Vi vil gerne opleve Santa Barbara, Carmel, Las Vegas, Hoover dæmningen, grand Canyon og evt, en nationalpark. Vi vil gerne have god tid de forskellige steder og ikke køre hver dag.
    Kan du fortælle hvor vis takter og slutter. Er det en god ide med to overnatninger i Los Angeles når man ankommer, så vi kan opleve Hollywood mm inden vi kører videre?
    Tak for hjælpen
    Mvh Jens og Mette

    1. Hej Jens og Mette,

      Først og fremmest: I har truffet et rigtig godt valg for en solo-tur. Californien og omegn er fyldt med oplevelser og hjælpsomme mennesker, så det er et let sted at være turist.

      Jeg har rejst i området fire gange med forskellige rejsepartnere, så jeg synes, at jeg har noget at dele ud af nu.

      Hvad angår Los Angeles: I skal hvile ud efter flyveturen og prøve at komme af med jet-lagget. Tving jer selv til at blive længe oppe første aften. I hvert fald til kl. 22.00. Det lyder ikke af meget, men det er voldsomt i praksis. Men det vil hjælpe jer gevaldigt.

      Og så ville jeg se at komme væk fra Los Angeles med det samme næste morgen. Byen er ikke særlig spændende. Hollywood er mest store villaer bag høje hække, hvor der bor folk, der helst vil være i fred. I kommer tilbage hertil, når I skal flyve hjem, og der kan I sikkert nå at se det, der kunne være interessant – men hvis nu der dukker noget op et andet sted på ruten, der er mere spændende, så er det ærgerligt at mangle de dage.

      SKAL man oplev film-hovedstaden, så vil jeg anbefale en hel dag i Universal Studios. Det er en fremragende forlystelsespark, men det er også et arbejdende filmstudie, hvor man kan få en fornemmelse af, hvordan de store studier virker. Jeg har været der tre gange, og er ikke bange for at vende tilbage 🙂

      Jeg vil foreslå, at I allerede d. 16. kører op til Santa Barbara. Derfra ville det jo være fristende at anbefale turen ad Highway 1 op til Carmel, men Highway 1 er lukket grundes flere jordskred, og jeg er ikke overbevist om, at den når at åbne inden I skal afsted. Men check det løbende. Det er en smuk tur.

      Er Highway 1 lukket, så tager I bare 101 op til Carmel. Det er også en dejlig tur.

      Når I nu alligevel er på de kanter, vil jeg anbefale et kig på Monterey også. Især deres akvarium er fantastisk, og der ligger de dejligste, romantiske fiskerestauranter. Anbefales varmt.

      Fra Los Angeles til Monterey er i alt omkring 500 km. Hvis I har taget den med ro og evt. haft en ekstra dag i Carmel, er det vel d. 19. september nu.

      Havde I mere tid, ville jeg også foreslå et besøg i San Francisco, men det må blive en anden god gang. I stedet vil jeg anbefale at sætte kursen mod Yosemite National Park. Det er en tur på lidt over 300 km med nogle ret snørklede veje på den sidste del, men klart en tur, man kan tage på en dag.

      Hvis I vil overnatte nede i dalen, skal I reservere nu, for at være sikre. September er ikke højsæson, men der er tit pres på nationalparkerne, og man kan lige så godt være sikker.

      For at have god tid til at opleve Yosemite, vil jeg anbefale to overnatninger. Yosemite er træer, bjerge og vandfald. Hvis I er glade for at vandre, er der gode muligheder.

      Så er det d. 21. september. I skrivende stund er den østlige vej ud ad Yosemite, Tioga Pass, stadig lukket pga. sne. Jeg har aldrig før set den stå lukket så sent, men den bør være åben i september. Den lukker typisk igen i november. Igen: Check det kort før afrejse, så der er tid til at planlægge alternativer.

      Under alle omstændigheder: Forlad Yosemite via Tioga Pass Rd. og kør til Lone Pine. Det er en god ide at have reserveret værelse, for som jeg husker det, er der ikke mange moteller i byen. Lone Pine er ikke i sig selv nogen større oplevelse. Jeg tænker den som sidste stop før Death Valley, som er min yndlingsnationalpark. Yosemite er fin, men minder meget om Alperne, synes jeg. Death Valley er unik. Verdens varmeste punkt ligger her og det er en kolossal kontrast til at man dagen før formentlig stadig kunne se lidt sne oppe omkring Tioga Pass.

      I Death Valley kan det give mening at tage en overnatning for at opleve alt, hvad der er at opleve. I er dog en anelse presset for tid, så jeg ville nok i stedet vælge at bruge dagen i Death Valley (kør derind tidligt før middagssolen får fat) og så køre til Pahrump og overnatte der. Jeg vil anbefale K7 Bed & Breakfast lidt udenfor Pahrump – det er en superhyggelig lille BnB med en meget “autentisk” værtinde, der laver morgenmad på bestilling i baren, når I vågner der d. 23. september.

      Nu KUNNE I køre direkte til Las Vegas. Så ville I ankomme på en lørdag, og om lørdagen er Las Vegas meget fyldt med mennesker og hotellerne koster op til tre gange det, de koster på hverdage. Jeg ville i stedet sætte kursen mod Grand Canyon.

      For nu at få noget ud af turen ville jeg bide den over i to. d. 23. ville jeg køre til Seligman. Der er et stykke rimeligt autentisk Route 66 fra Kingman til Seligman – det vil jeg anbefale i stedet for at køre ad I-40. Besøg Hackberry General Store og Grand Canyon Caverns på den tur. Det er sjove steder at opleve.

      I Seligman ligger der et skønt motel, der hedder. Stage Coach 66. Anbefalet. Husk at hænge ud i baren og se om der er andre rejsende, der kan fortælle røverhistorier – folk, der overnatter her i stedet for på et lettilgængeligt highway motel har typisk en historie eller to at fortælle.

      Stå tidligt op d. 24. og kør til Grand Canyon Village, hvor I har booket overnatning på forhånd. Brug resten af dagen på at opleve Grand Canyon. Nyd solnedgangen og solopgangen, hvor det hele skifter farve. (kl. ca. 18.15 og 06.40).

      Og SÅ er det tid til det lange træk mod Vegas. Kom tidligt afsted og gør holdt ved Hoover Dam på vejen. Efter al den ørkenkørsel har I fortjent at blive forkælt lidt i Vegas, hvor I tager to overnatninger (d. 25 til d. 27) og bruger natten i casinoet eller dagen i pool’en, alt efter temperament 🙂 (Pool’en ved Mandalay Bay eller MGM anbefales hermed). En aftengåtur på The Strip bare for at nyde lysene er også fantastisk.

      D. 28. kan I så køre til Los Angeles, som I kan bruge d. 29. på at opleve, før I flyver hjem d. 30.

      Sådan ville jeg gøre det 🙂

      mvh. Peter

  2. Hallo René,
    hvis jeg må tiltale dig sådan.
    Jeg er ,lige som de andre ,helt fortryllet af dine fortællinger og råde,som du giver fra dig.
    Du er rent faktisk “skyld” i, at min mand og jeg har ændret vores idé fra 2002 til noget andet.
    2002 rejser vi med vores søn ( konfirmationsgave ) østkysten i USA fra Boston i Mobilhome ned til Orlando/Florida,flyver derfra til Seattle og køre med Mobilhome ned af westkysten til L.A., Las Vegas,Grand Canyon,L.A. , hjem til Danmark.
    Denne rejse,som var helt vild fremmede for min mand, får ham til at sige 1 uge efter i 2002: den westkyst skal jeg opleve igen med bil når jeg bliver 60.
    Nu er vi nået der til og fordi vi har læst dine sidder,har vi ændret mening.Vi skal ikke ned af route nr. 1 men route 66. Men så kom vores “rejsekonsulent” – booker flyvebiletter og bilen – og sagde,at vi kunne jo køre nord over fra Chicago over Yellowstonepark til Las Vegas eller Hooverdam isted for ned under. Måske ikke den originale tur,men meget smuk og lige så interessant. Hvad siger du ? Vi har lejet en lille SUV i 19 dage, frit kørsel. Vi kan lide at finde noget spontant og lære lokale at kende. Jeg har set Yellowstonepark og kunne godt tænke mig at se den igen,men så er der så meget andet !!!
    Kort og godt : 19 dage, bil fra Chicago-L.A., ingen forpligtelser : nord om eller syd om ?
    Hvis du har lyst,kom med et forslag ! Vi tager imod ae god ideer men danner vores egen i sidste øjeblikket alligevel,fordi alt er bare så spændende og sjov !Men dine råde lyder bare til at være rigtig gode,som vi kan læse.
    venlig hilsen
    Cathrin

    1. @ Cathrin

      Tak for ros.

      Route 66 eller nord om via Yellowstone er to forskellige oplevelser.

      På Route 66 ligger perlerne på en snor, og du kommer til at opleve et superimødekommende small town america, hvor alle de gamle tankstationer, diners og hoteller elsker de rejsende på ruten og alle er klar til at snakke.

      Den gæstfrihed og imødekommenhed finder du også på den nordlige rute, men der er længere mellem snapsene, da der ikke ligger lige så mange af disse bevarede perler på ruten.
      Der er lidt vel tomt (og ensformigt) fra Chicago (Illinois) til South Dakota. Jeg kørte den modsatte vej i sommers. De oplevelser kan du se her.

      Fra Black Hills, South Dakota til Yellowstone er der bl.a. Devils Tower og Cody som oplevelser. I Cody ligger det historiske Irma Hotel, hvor der er cowboy gunfight hver eftermiddag i løbet af sommeren. Der er også Rodeo i Cody hver aften sommeren igennem.
      Yellowstone skal i minimum bruge to dage til at opleve.

      Fra Yellowstone vil jeg anbefale at køre via Jackson, Salt Lake City ned til Bryce og så følge den klassiske rute derfra videre til LA.

  3. Hej Rene.

    Tak for en fantastisk hjemmeside. Den har sparet mig for mange timers søgning på nettet.

    Jeg er ved at planlægge vores første tur til Vestkysten. Vi er 3 voksne hvoraf den ene er min søn på 18 år. Vi starter med en uge i Seattle hvor vi skal bo privat. Herefter er planen at flyve til San Francisco og leje en bil der. Jeg er foreløbigt kommet frem til følgende rejseplan men vil blive meget glad hvis du havde tid til at løbe den igennem og komme med kommentarer og evt. alternativer :

    Fre. d. 10/7-15 ca. 16:00 : Ankomst S.F.

    Lør. d. 11/7-15 : S.F. – Crissy Field (evt. cykle over Golden Gate), Lombard Street, Fisherman’s
    Warf, Chinatown.

    Søn. d. 12/7-15 : Køre til San Simeon.

    Man. d. 13/7-15 : Køre til Solvang og videre til L.A.

    Tirs. d. 14/7-15 : Køre til Barstow. Evt. Drive Inn Bio. og overnatte i Barstow.

    Ons. d. 15/7-15 : Køre til Calico og derefter til Las Vegas.

    Tors. d. 16/7-15 : Las Vegas. Evt. ATV-tur (har du erfaring med det?).

    Fre. d. 17/7-15 : Køre til Lake Havasu.

    Lør. d. 18/7-15 : Køre til L.A. og overnatte de sidste 6 nætter.

    – fre.d. 24/7-15 : L.A. – Se Santa Monica, Hollywood, leje af Harley Davidson 1 døgn, evt.
    Universal Studios. Andre forslag ?

    Har du nogen idé om hvad jeg skal budgettere med til benzin?
    Er det bedst at leje en SUV eller kan en mindre gøre det ?
    Vil du anbefale at jeg reserverer bil og samtlige hotelværelser nu, eller bliver det billigere hvis jeg venter. Evt. først fra dag til dag når vi er der ovre?

    God Week-end

    Venlig hilsen Maria

    1. Hej Maria,

      Jeg har været afsted på vestkysten fire gange, og den seneste gang droppede jeg simpelthen LA. Det er aldrig lykkedes mig at finde interessante aktiviteter til mere end 2-3 dage der. Jeg kan ikke se nogen rimelig grund til at bruge næsten en uge der.

      Der er Disneyland og Uiversal Studios. Der ud over kan man bruge en halv dag på at køre ind til Rodeo Drive og se dyre butikker – men det kan man ærlig talt alle steder i dag, og jeg ville hellere kigge på butikkerne i Forum Shops eller The Venetian i Vegas.

      Jeg ville tage nogle flere nætter i Vegas i stedet. Og jeg ville prøve at få plads til Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. Det er tre meget forskellige, men storslåede naturoplevelser.

      Calico havde jeg set meget frem til, og fik endelig besøgt den i sommer… Den har absolut intet at byde på. Der er intet autentisk tilbage – alt er souvenir-butikker, der sælger tilfældige souvenirs. Trist nok.

      San Francisco er en dejlig by. Bemærk at i højsæsonen er det voldsomt dyrt at bo der, så se jer godt for. Jeg valgte at bo i Berkeley og køre til SF i stedet på den seneste tur.

      Hvad angår noget at bo i vil jeg sige dag for dag, når I er derovre. Så er der plads til at blive fascineret af noget uventet og tage en ekstra dag et sted. Det kan også være, at I bare er trætte af at køre på et tidspunkt og trænger til en overligger-dag.

      mvh. Peter

      1. Hov, nu glemte jeg lige noget:

        Grunden til at LA i mine øjne skuffer fælt er, at man forventer stjernestøv. Men der er ingen stjerner at se. De gemmer sig bag høje hække og bredskuldrede vagtværn. De vil ikke ses af os dødelige, når de ikke er på film. Det kan jeg egentlig godt forstå, men det gør LA langt mindre spændende, end jeg ville have forventet før jeg var afsted første gang.

        mvh peter

    2. @ Maria

      Tak for ros.

      Jeg er enig med Peter mht. LA. Skær ned på dagene der og brug dem andre steder.

      I har ex. ikke afsat tid til Las Vegas. I ankommer midt/sidst på dagen og skal videre den næste.

      Jeg har ikke kørt ATV i Las Vegas, men i har ikke tid som programmet er. For at køre skal i uda af byen, så det går der hurtigt en halv dag med, og så er jeres tid i Vegas brugt.

      Til ruten du har skitseret kommer benzin til at koste 800-1000 kr.

      Mindre end SUV kan gøre det bagagemæssigt, men ulempen med en almindelig bil er, at udsynet på bagsædet ikke er så godt. Forskellen på alm. (Ford Fusion) og SUV (Ford Escape) er minimal.

      Når det blot er en almindelig eller SUV du skal have, så vil jeg anbefale at vente med bil til kort før afgang (14 dage/en måned). Så er de typisk billigst (se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/ ) – men bestil bil hjemmefra, ellers kan det blive dyrt.

      Storbyer og nationalparker anbefaler jeg man bestiller overnatning i på forhånd.

      1. Hej Peter og René.

        Tusind tak for hurtig og meget brugbar feed-back. Dejligt med så hjælpsomme mennesker.

        Venlig hilsen Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada