Medium grillet i immigration i USA

Det tog lang tid at komme igennem immigration, men det var ventetiden værd: +25 grader og en topløs Ford Mustang ventede på mig.

Afgang fra København

Flyet til Paris afgik kl 06:55 så jeg havde bestilt en taxi til 05:20 for at være i god tid. Sidst, turen til nytårsaften i Austin, var der lidt ventetid i bagage-drop, men denne morgen gik det super snapt og hatten af for sikkerhedstjekket i Københavns lufthavn (nu mangler de bare at få styr på bagagen når man ankommer til CPH).

Glæden blev dog kort, for selvom alle var klar i flyet til tiden så sløsede ground personalet så vi missede vores slot. Så vi ventede. Og ventede. Taxiede så ud i en afkrog af lufthavnen og ventede.

Jeg havde 1 time og 40 minutter mellem mine fly i Paris, så jeg tog den med ro – indtil jeg fandt ud af, hvor jeg landede i CDG og at jeg skulle gå langt, ud i ankomsthallen og derefter ind gennem sikkerhedstjekket igen. Det er så et gedemarked uden lige i Paris og fransk arrogance hjælper ikke på det.

Air France Long Haul oplevelse

Det gik dog fint og jeg kom med flyet. Vi blev atter en smule forsinket, men vigtigst af alt var, at vi kom afsted.

Da jeg ikke kunne tjekke ind hjemmefra, eller i automaten i lufthavnen, fik jeg et tilfældigt sæde: 26A (vinduessæde i en 3-4-3 konfiguration). Man sidder ringe i fly nu om dage og 10 timer er lige på grænsen af hvad jeg orker. Men hvis det så bare var den dårlige benplads. Air France har den ringeste service jeg har oplevet ombord på et fly til USA. Bevares, man fik noget at drikke og sin mad kort efter start, men der sluttede det. Man kunne selv rejse sig og gå ned og hente et glas vand, men når man skal krydse henover fremmede i tide og utide, bliver det en plage (specielt hvis de sover). På andre fly har personalet med mellemrum kommet gennem flyet med vand/juice mm. netop for at undgå dette.
Kan være Air France øjner muligheden for at spare lidt på drikke-kontoen.

Immigration til USA tog lang tid

På nær en oplevelse i 2007, hvor jeg blev krydsforhørt i de tilstødende lokaler, har jeg ikke ventet så længe på at komme igennem immigration. Der var ikke så mange i køen da jeg ankom, men det tog evigheder at få folk igennem. Jeg stod stille i mere end 20 minutter i min kø da en familie blev ekstra grillet, den næste var en udvekslingsstudent eller lign. med alskens papirer der ikke var helt udfyldt – og så deklarerede hun en eller anden blomst som immigration valgte at bruge tid på, selvom det er tolden der skal ordne det.
Heldigvis blev en mor med to børn sendt ud af køen for at udfylde told-dokumenter (kan virke kynisk, men man får tudet ørene fulde ombord på flyet, så man må bøde hvis ikke man på 10 timer kan afsætte 2 minutter til at udfylde papiret).

Juhuu, min tur.
Glæden blev dog kort for i dag skulle alle åbenbart grilles ekstra meget. Min opfattelse var, at det virkede suspekt at jeg havde været i USA så mange gange. Han spurgte bl.a. ind til arbejde, ferie (han skulle lige have den i detaljer hvordan jeg kunne have et arbejde men samtidig have tid til at tage til USA så tit. Tror ikke helt han fangede den med 6 uger og så at vi har en god slat helligdage i påsken) – og så var han skeptisk overfor at jeg rejste alene og spurgte to gange om jeg ikke kendte nogen i USA.
Selvom jeg gør, så sagde jeg nej. jeg kender ikke nogen i denne del af USA, så jeg ville ikke gøre situationen værre.

Efter en god, lang samtale lod han mig dog gå. Inde i det tilstødende lokale kune jeg se en pige som jeg havde spottet i køen tidligere og allerede der tænkt, at hun nok ikke gled rent igennem. Hun snød for det første foran og så havde hun ikke styr på sit papir arbejde samt var klædt så hun stak rimelig meget ud. Lidt som at se når afrikanske glædespiger bliver nuppet i TV2 dokumentaren om Københavns lufthavn.

Hvis man er i transit og skal videre i USA med et andet fly, så har de i Houston en speciel kø til dette som er kortere og dermed går hurtigere, så jeg vil stadig ikke bekymre mig for meget hvis ens tur er strikket sammen påmden måde (som der har været spørgsmål til her på siden).

Udlevering af lejebil

Det var tredie gang jeg skullehente bil i Houston, så jeg kendte vejen og proceduren.
Fra jeg stod i skranken (5 minutters shuttle-bus kørsel fra lufthavnen) til jeg havde min bil gik der under 10 minutter.
Der holdte kun en Mustang da jeg kom derop og der hang en seddel med et andet navn på den. De sagde dog indbyrdes de skulle ringe efter en mere (så jeg vidste jeg ville få en allerede før jeg havde min bil).
Den ene traf dog en hurtig beslutning og gav mig den der holdte der. Kunne forstå den var til et Executive medlem, men han var for sent på den. Det betød så jeg fik den complimentary flaske vand som stod i forruden. Tak for det.

Efter et hurtigt tjek af bilen og at der ingen ridser/buler var, så var der afgang. 10 minutter senere kørte jeg nordpå mod Huntsville med radioen kørende og foretog småjusteringer af spejle, sæder og blev bekendt med radio og fart pilot i rattet.

Nu var påskens roadtrip rigtig i gang.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Gustaf says:

  Hold da op, ikke rart sådan at blive trukket til side med en masse spørgsmål. Tænk at de blive skeptiske bare fordi man har været i landet et par gange. Da vi var i San Diego i maj tog det omkring 2 timer at komme igennem checket, blandt andet fordi betjentene kunne finde på at spørge lidt ind til formål med besøg, om man kender nogen, eller om man har tænkt sig at arbejde. Osv.

  Folk i køen fortalte mig, at i Los Angeles er det værre (dvs det tager længere tid at komme igennem rutinechecket). Derfor går jeg lidt med en ide i tankerne. Hvad hvis man for eksempel flyver til Fargo i North Dakota? Her kan der næppe være mange turister, der ankommer, så vil checket da foregå rimeligt hurtigt. Herefter kan man jo bare kaste sig ned i lejebilen og begynde road trip’en derfra.

  Eller vil det virke suspekt, hvis man nu bliver spurgt hvorfor man nu ikke fløj til New York, Chicago, Los Angeles … hvis man fortæller dem, at det er for at komme igennem tolden hurtigere ?

  • Jeg tror ikke at det betyder så meget. Jeg er blevet grillet i ca 5 minutter i newark og er sluppet lynhurtigt igennem de fleste andre steder i både øst og vest. Det er formentlig ret tilfældigt. Måske lignede du i betjentens øjne en der skulle til mexico efter stoffer.

  • @ Gustaf

   Problemet med at flyve til mindre lufthavne er, at de ikke er ‘internationale’ – selvom de er, så er der typisk ingen direkte fly fra Europa dertil, så du vil skulle mellemlande i New York, Washington, Chicago mm. for at komme dertil, og så er det ligemeget, da du vil skulle igennem immigration i den første amerikanske lufthavn du lander i (eller hvis du flyver via Toronto, så foregår immigration der: .

   Den mindste by jeg har fløjet direkte til er Minneapolis, men det var her jeg brugte længst tid, da jeg skulle vente i et tilstødende lokale og snakke med en ny immigration officer, da ham ude i skranken blev mistænksom på mig.

   Det var i 2007. Generelt er min oplevelse af immigration blevet mere positiv de seneste år. De er godt klar over vigtigheden af at give et godt indtryk og i langt de fleste tilfælde lykkedes det, og når det først bliver ens tur, så går det kvikt. Bedste råd er, at kun svare på hvad du bliver spurgt om. Begynd ikke på forklaringer eller stil spørgsmål selv – så er det, at de begynder med uddybende spørgsmål og så kan det tage tid.

  • Tabita Højer says:

   Vi landede i LA i april og det tog ca. 20 min fra vi landede til vi stod og ventede på lejebilen. Ingen lang kø og ingen problemer med at blive sluppet igennem, så det er altså ikke altid slemt i LA.

   Mvh. Tabita

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top