Billeje i USA

Billeje i USA og Canada er billigt. Du kan finde 3 ugers billeje i en bil med god plads og fri kilometer2 til under kr. 5000. Nedenfor kan du læse en masse nyttig information om billeje i USA og Canada.

Spring til emnerne…

Billige udlejningssider
Udlevering af lejebil
Envejsgebyr på billeje
Kørekort – Dansk eller Internationalt?
Autostol
GPS på din roadtrip
Leje af cabriolet

De billeje sider jeg benytter i USA og Canada

Jeg har lejet mere end 45 biler i USA via disse sider: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.

Find lejebil hos Rentalcars

Find lejebil hos Auto Europe

Find lejebil hos CarTrawler

Nedenfor kan du læse alle mine råd og erfaringer med billeje i USA og Canada.

De 5000 kr nævnt som priseksempel, afhænger meget af tid og sted. Juli og august er højsæson de fleste steder. Prisen kan varierer meget, om du justere din leje en eller flere dage ind i den tidligere måned eller efterfølgende. Så meget, at det måske kan være en idé at tage afsted på et andet tidspunkt, eller undersøge alternative lufthavne, hvis bilen er billigere der.
Her kan du læse mere om hvordan fly og bil kan hænge sammen.

Billeje i resten af verden

Råd og vejledning her på siden er baseret på min erfaring med billeje i USA og Canada. De sider jeg anbefaler at leje igennem – Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* – har også gode priser i resten af verden og har selv benyttet dem i Danmark og Sverige.
Her gælder dog andre regler for forsikring, kilometer antal mm, så det er vigtig du læser dine lejebetingelser igennem.
Serviceniveauet er også meget anderledes rundt om i verden, og hvor du som regel oplever god kundeservice i USA, så gør det sig ikke altid gældende andre steder og oplevelsen med billeje i ex. Spanien, kan være anderledes end det jeg beskriver her på siden.

Valg af udlejningsselskab

Da en bil er et must i USA, så er udlejningsmulighederne mange. Hertz og Avis er de to største, men langtfra de billigste, så prøv at undgå dem som det direkte biludlejningsfirma. Benyt i stedet nogle af de sider der fungerer som uafhængige “indirekte” udlejningsselskaber.

De “direkte” kan dog bruges i specielle situationer. Noget jeg vender tilbage til nederst på siden.

De billigste biludlejningssider i USA og Canada

De biludlejningssider som jeg generelt finder de billigste priser på og har benyttet mest er: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.
De har nogle af de billigste priser jeg har kunne finde, hvor stort set alle forsikringer og afgifter er inkluderet i prisen (her kan du se priseksempler). En pris som ligger tusindvis af kroner under hvad det koster at gå direkte til udlejningsselskaberne.

De fungerer alle som agent sider og samler en masse tilbud fra forskellige udlejningsselskaber. Du gennemfører din ordre hos dem og modtager så en bekræftelse med information om, hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos.
Som du kan se nedenfor så har jeg lejet bil mange gange i USA og endt ved flere forskellige udlejningsselskaber og har aldrig oplevet problemer i en sådan grad at jeg ikke vil anbefale andre at benytte dem.

Hvilket biludlejningsselskab skal du vælge?

Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.

Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.
2 Udlejningsselskabet SIXT har ikke altid fri kilometer inkluderet. De kan have en begrænsning på antallet af kilometer (miles) der er inkluderet i din billeje. Derudover, har SIXT også en begrænsning på hvilke stater du kan køre til i din lejebil. Ikke et problem for de fleste, da det ofte er det område du skal på roadtripi. Men skal du på tværs af USA, så er SIXT ikke et optimalt valg.

Kundeservice og kontakt

Hvis du skal ændre eller afbestille din billeje, eller du på anden vis har grund til at snakke med nogen om din billeje, så skal du kontakte den side du har bestilt bilen igennem. Du kan ikke kontakte mig, da jeg ikke har adgang til deres systemer eller på anden vis kan hjælpe med din bestilling.

Rentalcars.com og Auto Europe har begge danske telefonnumre du kan ringe til, hvis du har spørgsmål. CarTrawler har ikke et dansk telefonnummer eller dansk support. Hvis du ikke vil ringe til et udenlandsk nummer, så kan du kontakte dem via deres online support system (anbefaler du skriver på engelsk), som du får oplyst når du laver en bestilling hos dem.

Kvalitet og budget på billeje i USA

Selvom det er billigt, så er det ikke lig og skrammelkasser man kører rundt i. Bilerne er ofte max 1 år gamle. I 2007 var min udlejningsbil sidst nye model (Chrysler Sebring Cabriolet) og den havde kørt 27 miles da jeg fik den. Den var så ny, at den end ikke havde fået rigtige nummerplader på endnu.

Er du på budget, så kan en lille, billig bil friste, men mit råd er at bruge lidt flere penge på en større bil. Ofte betaler du ikke mere end kr 500 ekstra for 3 ugers leje ved at vælge en Chevrolet Malibu frem for en Chevrolet Spark.
Selvom amerikanerne kører pænt (meget pænere end herhjemme, synes jeg) så føler man sig lidt mere tryg i en størrer bil. Airbags er ved at være standrd i alle biler, men ABS er ikke altid standard, men oftest i de større modeller.

Mine lejebiler i USA & Canada

Gennem årene har jeg haft mere end 30 forskellige udlejningsbiler i USA og Canada. Jeg har haft mange forskellige biltyper og lejet igennem mange forskellige udlejningsselskaber. Jeg har indtil videre altid fået den samme (type/størrelse) bil som jeg har bestilt.
Når man bestiller en cabriolet er det en fordel, da man helst ikke vil have en almindelig bil, når nu man har set frem til en tur under åben himmel.
Her kan du læse mere om mine udlejningsbiler.

Find lejebil hos Rentalcars

Find lejebil hos Auto Europe

Find lejebil hos CarTrawler

Her kan du se mere om hvor sikker du kan være på at få den bil du har bestilt.

Udlevering af lejebil til din roadtrip

Når du er ankommet til USA eller Canada, mangler du blot at hente din lejebil. Udlevering af lejebil foregår nogenlunde ens rundt om i USA og Canada og er en nem process.

Som oftest skal du fra lufthavnen ud til udlejningsselskabet for at hente din lejebil. Dernæst skal du ordne lidt papirarbejde inden du er klar til din roadtrip.

Efter mere end 45 lejebiler i USA og Canada, har jeg lidt erfaring med afhentning og udlevering af lejebiler. Alt denne erfaring har jeg samlet i en artikel der gennemgår hele processen i detaljer.

Læs mere om udlevering af din lejebil

Envejsgebyr på billeje i USA

De fleste henter og aflevere bilen det samme sted. Hvis du aflevere bilen et andet sted i samme stat kan der forekomme et gebyr som ikke oplyses på udlejningssiden når du bestiller bilen.

Aflevere du bilen i en anden stat så tilkommer der et en-vejs gebyr. Størrelsen på det varierer afhængig af udlejningsselskab og distance.

Her kan du læse mere om envejsgebyr på billeje i USA og se eksempler på hvordan det oplyses i bookingen af bil, hos hvem det kan være inkluderet i prisen og i hvilke stater der er gratis envejsgebyr.

Læs mere envejsgebyr ved billeje

Kørekort i USA

Dansk eller internationalt kørekort?

Jeg har aldrig haft problemer med at benytte mit danske kørekort i USA til at leje bil. Jeg har rejst med det gamle pap-kort i mange år og siden 2014 har jeg haft det plastikkort, der er standard i dag. Jeg har ikke oplevet problemer med hverken papkortet eller det nye.

Hvad jeg har kan læse mig frem til hos diverse udlejningsselskaber, så er det vigtigt at kørekortet benytter samme alfabet som i USA, hvis ikke, så skal man have lavet et internationalt kørekort.
Med samme alfabet menes den type bogstaver vi benytter. Det er kun hvis dit kørekort benytter kyrillisk eller græsk alfabet m.fl. at du skal have et internationalt kørekort for at afhente din lejebil.

Jeg er også blevet stoppet af politiet i USA hvor jeg kun havde mit danske kørekort og det gav heller ingen problemer.
Det er dog ikke sikkert du er lige så heldig. Har hørt flere beretninger om, at hvis du er involveret i uheld eller bliver stoppet, så kan der komme en lille bøde oveni, da du ikke har et internationalt kørekort som den lokale sheriff kan tyde.

Vil du være på den helt sikre side, så kan du få et internationalt kørekort udstedt hos Borgerservice. Man kan få det udleveret med det samme og det er gyldigt i et år fra udstedelsesdato og koster 25 kr. (3. maj 2013)

Bemærk! Det internationale kørekort er ikke en erstatning for dit danske. Du skal fremvise dit originale danske kørekort for at kunne leje bilen.

Det digitale kørekort på din roadtrip

I november 2020 blev det muligt at få en digital udgave af dit kørekort. Et virtuelt kørekort du har i en app på din telefon.

Ved lanceringen er det digitale kørekort kun lovligt i Danmark. Du vil altså ikke kunne benytte det ved afhentning af lejebil eller som ID i udlandet.
I Danmark vil det digitale kørekort kunne erstatte dit daglige brug af kørekortet. Enten når du kører bil eller vil bruge det som billede ID, eks. ved afhentning af pakkepost mm.

Danmark vil være et af de første lande i verden med en virtuel version af dit kørekort. Det vil kræve stor udbredelse i EU og resten af verden, før du vil kunne hente en lejebil i USA eller Canada med et digitalt kørekort. Hvis det nogensinde bliver muligt.

Skal du have haft kørtkort i 1 år for at leje bil i USA?

Jeg har over tid fået forskellige svar fra samme udlejningsselskaber omkring dette så kan derfor ikke sige ja eller nej til dette.
Det er heller ikke til at finde informationen på alle udlejningssiderne, så jeg vil ikke kunne sige at ‘sådan er det eller sådan er det ikke’ mm.

Besøgende her på siden har selv haft held til at finde frem til information og bestilt bil på baggrund af det. Nogle har måtte gå helt til det endelige udlejningsselskab og har lejet direkte hos dem. Det er dyrere, men de har derved været sikker på at kunne leje.

Derfor anbefaler, jeg du selv forhører dig hos udlejeren, det være sig prissammenligningssiderne som jeg anbefaler, eller direkte hos udlejningsselskabet hvis du er i den situation at have et kørekort som er under 1 år gammelt.

Hos CarTrawler står der følgende i deres bekræftelse man modtager når man har lejet bil:
Drivers must hold a full license for minimum 1 year with no major endorsements.
An International Driver’s License (IDL) is required if the renter’s national driver’s license is not in Roman alphabet (i.e. Arabic, Greek, Russian or Chinese). International driver’s license must be accompanied by the original domestic license of the driver. UK license holders must present both the photocard and its paper counterpart at the time of rental.

Et dansk kørekort indeholder ikke info om, hvornår du tog dit kørekort. Det er kun dato for udstedelse der er oplyst på et dansk kørekort.
Da jeg fik nyt kørekort i 2014, stod der altså ikke hvornår jeg havde taget mit kørekort, men hvornår det nye var fra. Jeg kunne altså ikke bevise at jeg havde haft mit kørekort i mere end et år.
Det hat dog aldrig været et problem og jeg har aldrig skulle udpege dato for erhvervelse eller bevise at jeg har haft kørekort i mere end et år.

Kørekort til store minibusser og autocampere

Reglerne for størrelse på bil og krav til kørekort er anderledes i USA og Canada. Det betyder du med et dansk B-klasse kørekort, kan leje de store RV’s/Autocampere (størrelse C30) og du kan leje biler og minibusser med plads til 15 passagerer.

Ekstra chauffør

Er man flere end én der skal køre, så koster det ekstra. Dette er af hensyn til forsikringen.
Som oftest koster det $10 pr. dag for en ekstra chauffør og lidt mere (typisk 25 dollars) hvis den ekstra chauffør er mellem 21 og 24 år.

Ofte er der mange penge sparet ved at vælge en tilbudspakke hvor der indgår ekstra chauffør. Starter din roadtrip i Californien så kan du oftest få ekstra chauffører gratis tilføjet.

Jeg har samlet information om ekstra chauffører og priseksempler på hvor meget man kan spare ved at vælge rigtigt. Du finder også information om, hvordan du uden ekstra omkostninger opnår ekstra chauffører i Californien.

Læs mere om ekstra chauffør ved billeje

Barnesæde

Reglerne for barnesæder (booster seats, selepuder, safety seats m.fl.) varierer en smule fra stat til stat, men alle har regler for dem.
Selvom reglerne nogle steder måske er mere lempelige end i Danmark, vil jeg anbefaler du minimum benytter det udstyr til dine børn du ville på en køretur i Danmark.
Du kan google dig frem til oplysningerne for hver stat. Det vil ofte være DMV (Department of Motor Vehicle) der har de opdaterede oplysninger.

Her kan du se reglerne for Child Safety Seats i Californien.

GPS

Det kan man leje som ekstra udstyr med de fleste biler.
En GPS er ikke et must, men den er praktisk at have. Har man allerede en, så kan man tage den med, men kontroller at den har kort over USA.
Langt de fleste GPSer solgt i Europa og Danmark har ikke USA kort fra fødsel, men det kan ofte tilkøbes.

Bemærk der kan være specielle regler for montering af GPS i de forskellige stater. Jeg har aldrig selv oplevet nogle problemer med monteringen af min GPS, men nu har jeg også for vane at montere den nede i hjørnet til venstre for chaufføren.
Læs mere om GPS montering i USA her.

Læs mere om GPS på din roadtrip

Benzin og benzinøkonomi

Flere og flere udlejningsselskaber kræver at man køber en tankfuld benzin når man lejer. Det betyder at man kan levere bilen med tom tank.
Den anden mulighed er, at man skal fylde bilen inden man aflevere den og så fremvise en kvittering fra en tank som ligger inden for 5-10 miles fra udlejningsstedet. Hvis man ikke har fyldt den, så fylder udlejningsselskabet bilen op, men det er til nogle meget høje priser (7-9 dollar pr. gallon).

Hvis du alligevel lejer en pakkeløsning (se nedenfor) med en eller flere ekstra chauffører, så er der en tankfuld benzin inkluderet (og du kan aflevere bilen tom), så i de felste tilfælde er det ikke noget du skal bekymre dig om.

Amerikanske biler er ikke kendt for at have en god benzinøkonomi. Det er ved at blive bedre, men mange af de biler man kan leje har stadig store motorer med mange hestekræfter og ikke en særlig god økonomi. Forvent ikke mere end 9-12 km/l.
På min roadtrip i påsken 2011 i Texas havde jeg en Ford Mustang Cabriolet. Den har en 3.7 L V6 motor med 305 hestekræfter. Overraskende nok kunne jeg få den op på 12-13 km/l, så det ser lysere ud. Jeg har skrevet lidt mere om benzinøkonomien i en Ford Mustang og andre biler.

Du kan se en aktuel oversigt over benzinpriserne i USA på Gas Price Watch.

Pakkeløsning

De tre ting ovenfor fåes i den ene eller anden pakkeløsning. Eks. kan du få en ekstra chauffør + en tankfuld benzin for kr 500 ekstra. Dette er et godt tilbud, da en ekstra chauffør typisk koster $10-15 om dagen og en tankfuld benzin $40. Så for 3 uger bliver det uden tilbud nemt kr. 1000 ekstra.

Du kan også finde tilbud med GPS og her gælder samme regel at de typisk koster $10-15 ekstra om dagen som leje.

Forsikring

Lejer du gennem et af ovennævnte sider/bureauer så er den lovpligtige forsikring en del af den samlede pris.
Du kan blive tilbudt ekstra forsikring ved udlevering, men læser du din kontrakt igennem (er tilgængelig online inden bestilling og kommer på mail efter bestilling) så kan du hurtig se om en ekstra forsikring er nødvendig. Ekstra forsikringer er en individuel vurdering.
Her kan du læse mere om forsikring og fees på lejebiler i USA og Canada.

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om Skader og uheld med lejebiler i USA & Canada og læse andres beskrivelser af, hvad de har været ude for og har gjort mht. dækning og forsikring mm.

Aldersgrænse på billeje

Der er en aldersgrænse for biludlejning i USA. Man skal som udgangspunkt være fyldt 21 for at leje. I aldersgruppen 21-24 vil man som oftest blive opkrævet et ekstra gebyr. Nogle steder helt op til $25 om dagen.
Her kan en pakkeløsning igen være en god ting (se ovenfor).
Som 25 årig og op lejer du billigst, men det er muligt at leje bil selvom man kun er 18 år.

Læs mere om aldersgrænse ved billeje

Krydse grænsen til Canada eller Mexico i din lejebil

Du må gerne krydse grænsen til Canada i din udlejningsbil. For en sikkerhedsskyld, så undersøg med dit udlejningselskab. Tror kun det er i tilfælde af, at du har lejet en speciel bil at du ikke må.
Du må til gengæld ikke krydse grænsen til Mexico i din lejebil. Det gælder for alle udlejningsselskaber og bilmodeller. Det kan være fristende at gøre det, men din forsikring på bilen gælder ikke i Mexico.
Oftest er det besøgende i Californien (San Diego) der er fristet til at tage turen over grænsen. Hvis du er på de kanter, så tag en bustur i stedet.

Leje bil i et land og aflevere i et andet

Du kan godt leje en bil i USA og aflevere den i Canada.
Mulighederne er begrænsede (udvalget af bil) og det er ikke fra alle byer/afhentningssteder i USA du kan. Gå ind på udlejningssiderne og søg efter den løsning du har kig på.

Udstyr i lejebiler

Biler i USA har et højere udstyrsniveau end du er vant til fra Danmark.

Dette gælder også lejebiler, så du vil ofte opleve et udstyrsniveau i din lejebil, som du ikke ser på almindelige biler i Danmark.

Automatgear, AC eller Klima, fartpilot, satellit radio, touch skærm, baksensor mm. er næsten standard i alle lejebiler.
Radio med lydindgang via USB (til smartphones) og flere strømudtag til ladere er også standard.

Læg dertil endnu mere udstyr hvis du lejer en stor SUV eller luksusbil.

Læs mere udstyret I din lejebil

Lej en Cabriolet

Skal man cruise Highway 1 langs stillehavet eller andre naturskønne områder, så anbefaler jeg helt klart en cabriolet.
To voksne med bagage kan godt være i en Ford Mustang Cabriolet. Selvom det er en cabriolet, så har bagagerummet stadig en størrelse hvor der er plads til bagage til to personer, såfremt man pakker fornuftigt. Jeg har selv haft en Ford Mustang cabriolet et par gange og her kan du læse mere om bagagepladsen i en Ford Mustang.

Læs mere om leje af cabriolet i USA

RV/Motorhome eller lejebil?

Her kan du finde information om for/imod i forbindelse med leje af en RV til en roadtrip. En roadtrip i en RV er en anderledes oplevelse end i bil og ikke nødvendigvis billigere. Der er også nogle hensyn at tage i trafikken – specielt i byerne.
Se mere om leje af en RV er noget for dig.

En lejebil for bilens skyld

Mange udlejningsselskaber har en Fun Collection eller Prestige Collection. Dem finder man ved at gå direkte til udlejeren (Hertz, Avis, Dollar).
Når man nu er i et land der bygger så meget på billisme og bilerne er så billige, hvorfor så ikke leje en bil man ikke kan komme i nærheden af herhjemme?
I 2006 lejede vi en Mustang Shelby GT-H i 2 dage. En speciallavet Mustang produceret i et begrænset antal i forbindelse med 40året for Mustang Shelby 1966 model.
Vi nød den specielle oplevelse fra Miami til Key West og retur og vil uden tvivl gøre nogen ligende hvis det passer ind i fremtidige roadtrip-planer.

Af andre specielle- og luxusbiler kan nævnes: Hummer, Jeep, Corvette, Audi Q7, Infinity, Escalade og diverse BMW og Mercedes.

Her kan du læse mere om mulighederne for at leje special- og superbiler samt pick-ups i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Har du yderligere spørgsmål?

Håber informationerne ovenfor har besvaret nogle af de spørgsmål du måtte have omkring billeje i USA. Hvis du ikke fandt hvad du søgte, kan det være jeg stadig kan hjælpe. Skriv spørgsmålet nedenfor eller kontakt mig direkte og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Opdateret 23. marts, 2019

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

67 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Michael Michelsen says:

  Hej Rene

  Fed informativ side:-)
  Hvad ville du anbefale af køretøj, Vi skal køre fra San F. – highway 1- los angeles og las vegas?
  Vi tænker selv en SUV, eller skal man virkelig op i en minibus,, Syntes at det måske er lidt overkill med plads til 7-12 passagerer(har alm B/C kørekort)
  Mvh. Michael Michelsen

 2. Janne Bodilsen says:

  Mi

  Hej

  Min mand og jeg skal om 14 dage for første gang til USA som turister. Vi har været til samtale på den amerikanske ambassade for at få turistvisum, da vi har rejst i lande, som USA ikke billiger. Det var en form sag. Ved modtagelse af visum er der på det ene visum under Annotation tilføjet: ESTA RECORD REVIEWED, på den anden ingen tilføjelser. Vi kan ikke greje, hvad det betyder for os ved ankomst i lufthavn!!
  NB min mailadresse hopper lidt i feltet . Det er j_

  • @ Janne

   Jeg har ikke erfaring med visum.

   Eftersom i har været igennem processen og i er godkendt, så vil jeg gå ud fra at alt er i orden.
   I lufthavnen skal i følge de skilte der svarer til jeres indrejsepapirer. Ofte er ESTA adskilt fra US Citizen/Visa. Hvis i er i tvivl, vil der være personale i kan spørge.

 3. Annette says:

  Hej René. Tak for fin hjemmeside! Vi har lejet bil i Miami og vil helst selv købe SunPass. Men ved du om det er muligt at komme frem til et supermarked hvor vi kan købe det uden først at køre på en toll road ?

  • @ Annette

   Det er det.

   Her er en rute hen til den nærmeste Walgreens som undgår toll roads:
   https://goo.gl/maps/SRyqJ3uLo7R2

   Det er dog ikke sikkert at de har det der, så kan være i skal videre til den næste eller et Publix supermarked.

   Så for at det er nemmeste for jer, så skal i have en GPS eller Google Maps på telefonen, som i sætter til at undgå betalingsveje (toll roads).

 4. Stig Nødgaard says:

  Hej Rene, når du lejer bil gennem en af ovenstående udbydere, tilvælger du så den ekstra dækning de tilbyder? Vejhjælp plejer vi at tegner hos udlejer når vi ankommer, men tænker om ekstradækningen overståede tilbyder er nødvendigt. Tak for svar

 5. Peter says:

  Hej Rene.
  Som alle de andre, så tak for en meget god hjemmeside.
  Vi har planlagt tur til USA i sommeren 2019. Jeg søger en del via dine links på diverse biler. Vi har tidligere brugt Alamo, og været glade for den behandling de har givet os. Desværre kan jeg se at deres premium biler har fået et stort ryk opad i pris. Dermed blev de andre selskaber mere interessant, men er der forskel på kvaliteten af biler, så man får mere “slidte” biler ved de billigere selskaber etc. og er servicen ringere? Vi rejser i sommeren 2019, bør vi vente med at bestille bilen eller skal vi bare se at få bestilt :)? Flybilletterne bestilte vi næsten med det samme de var tilgængelige, og fandt en rigtig god pris, men det krævede en del benarbejde.
  Som sagt, stor ros til din hjemmeside. Den bruger jeg flittigt til at planlægge turen.
  De bedste hilsner

  Peter

  • @ Peter

   Tak for ros.

   Bilerne er af samme kvalitet på tværs af de forskellige selskaber. Generelt er bilerne kun 1-2 år gamle.

   Jeg har hentet bil hos alle selskaberne flere gange og synes ikke der er nogen nævneværdig forskel i service. Jeg har oplevet små ting på tværs af dem alle, men ikke noget der vil afholde mig fra at benytte dem en anden gang.

   Mht. tid i forvejen, så er det lidt forskelligt fra område til område. I højsæsonen vil prisen altid være højere, og der kan være penge sparet på at bestille på det rigtige tidspunkt.
   Jeg har nogle priseksempler der viser udviklingen i løbet af et år: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/

 6. Knud says:

  Hej Rene

  Nok engang – tak for en fantastisk side!

  Kort spørgsmål – flyver inden længe til Californien. Har lejet en Ford Fusion ved Auto-Europe / Thrifty.
  På Voucheren står der RENEFRED, Valby og mit egen navn stod “kun” under førerinformation. Er det noget jeg skal have ændret, eller er det blot fordi jeg er kommet ind på Auto-europe via link på din side at det står sådan?

  Tillægsspørgsmål – der stod følgende på Auto-europe:
  “Et beløb på ca. USD 400.00 vil blive blokeret på kundens kreditkort ved afhentning.” – Tænker ikke umiddelbart at der er noget fordækt i det – men vil gerne høre din mening

  Og sidste – Google mig frem til at Ford Fusion laves i 3 modeller – blandt andet Alm Benzin og Hybrid. Man kan vel godt regne med at det man lejer er en almindelig benzin med mindre andet fremgår?

  Pft.

 7. Lars Olesen says:

  Hej.

  Vi skal til LA her til sommer, det er 25 år siden jeg var der sidst, hvor jeg var der med Lars Larsen (Jysk) hvor der var billeje med i prisen , men forsikringen skulle man selv betale og den var dyr 🙂
  og nu sider jeg er ved at ville leje bil til 16 dag, og når jeg søger på billeje og kigger på forskellige afhentnings steder er der en prisforskel på 4300,- Jeg kan ikke forstå hvorfor der er så stor forskel på hvor man henter bilen .
  Har fundet en SUV gennem AutoEuropa til 4760,- hvis jeg afhenter den på Hertz kontor 4334 West Pico Boulevard, men hvis jeg ønsker den udleveret i lufthavnen eller alle andre Hertz kontoer i LA koster den ca 4300,- mere 9000,- vi kan til de 4760,- godt aflevere den hos ‘hertz i lufthavnen.

  Man bliver lidt mistroisk når der er så stor prisforkel. har du nogen ide om hvorfor ?
  skal man holde sig væk eller bare bestille og bruge pengene på bedre hoteller 🙂

  Mvh Lars

  • @ Lars

   Kan ikke se hvad der er at være mistroisk over.

   Min erfaring med leje af mere end 40 biler og søgning på tusindevis af biler, viser at priser svinger meget fra sted til sted.
   Jeg har selv fløjet til Washington DC i stedet for New York, da der var 3000 kr. sparet på billeje.

   Jeg skal ikke kunne sige hvorfor der er så stor prisforskel, men noget af det ligger i bl.a. lufthavnsgebyrer mm.

   Jeg vil leje bilen hvor det giver mest mening for jer, og hvis det er hvor den er billigst, så er det jo kun fint.

   Vær opmærksom på, at udvalget på bykontorer ofte er begrænset, da de ikke ha så megen plads.
   Der kan også tilkomme et envejsgebyr på bil afhentet et sted og afleveret et andet sted. Fra by til lufthavn i San Francisco bør det ikke blive alverden: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

 8. Ida says:

  Hej Rene.

  Jeg har ikke lige umiddelbart kunne finde svar på mit spørgsmål, så prøver lige her 🙂
  Min kæreste og jeg skal 3 uger til Californien, Arizona, Utah og Nevada til september. Jeg er meget i tvivl omkring kreditkort i forhold til biludlejning. Vi har lejet ved Dollar gennem RentalCars. Vi har Visa/Dankort og et mastercard debit, men nu er jeg kommet i tvivl om det er tilstrækkeligt. Her tænker jeg mest på det sikkerhedsdepositum de reserverer i forbindelse med udlevering af lejebilen.

  • @ Ida

   I kan fint hente lejebil med et VISA/Dankort, såfremt det er et kreditkort.

   I skal bruge kreditkort ved udlevering af lejebil og når i tjekker ind på hoteller til diverse depositum.

   Hvis du ikke ved om dit kort er et kreditkort, skal du kontakte din bank.

 9. Hej Rene

  Rene hvor meget erfaring har du med thrifty.com. Vi tænker nemlig på at leje en Dodge Grand Caravan  ved dem igennem rentalcars (linket herinde fra) . Vi er 4 voksene og vi vil gerne sætte ordnelig på turen vi Vil lande i Chicago og så kører optil Yellowstone og se de nationalparker deroppe og så rejse hjem ved at stille bilen i salt lake city og flyve til Chicago og hjem derfra igen . Vi havde nemlig problem med sixt sidste gang vi var i usa (Californien (udgangspunkt dengang) med at vi ikke måtte køre mere end til deres nabostat og ikke 2 stater ud, ved du om thrifty har samme regel. Vi har ikke kunne finde noget på deres hjemmeside angående dette

  Mvh.

  Jesper

  • @ Jesper

   Thrifty har ingen miles/stat begrænsninger i deres leje.

   Har nærlæst Sixt for nylig og sammenlignet med de andre og kun Sixt har den begrænsning.

   Kun en af de tre sider jeg anbefaler har Sixt på programmet (og sjældent de billigste) og arbejder på at få Sixt helt fjernet fra søgeresultaterne.

 10. Per says:

  Hej Rene

  Har du nogen erfaringer med at leje en 4wd enten i SF eller LA, jeg kan ikke finde nogen der er 4 hjulstrukket og det anbefales når der skal køres i Yosemite i vinter mdr. Og lige ledes kende du til brug af sne kæder på leje biler/ hvem der tillader dette?

  • @ Per

   Du kan ikke leje specifikt så du får en 4wd. Du kan være heldig at blandt de SUV’s der står og venter, at der er en.

   Snekæder skal du selv sørge for. Du skal købe et sæt hos en forhandler når du har din bil og ved hvilken størrelse du skal bruge.

   SUV’s har helårs dæk på, så der er ikke et specifikt tilkøb.

   Hvad angår vejenes farbarhed og hvor der er kæde-krav mm. skal du holde dig orienteret på Californiens vejvæsens hjemmeside – http://www.dot.ca.gov

   Jeg kørte selv til Yellowstone i slut december et år, hvor jeg også skrev om vinterkørsel: https://www.renefrederiksen.dk/2015/07/28/salt-lake-city-til-jackson-wyoming/

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top