Billeje i USA

Billeje i USA og Canada er billigt.

Du kan finde 3 ugers billeje i en bil med god plads og fri kilometer2 til ca. 6000 kr. Nedenfor kan du finde links til gode biludlejningssider og læse en masse nyttig information om billeje i USA og Canada.

Spring til emnerne

De sider jeg benytter til billig billeje i USA og Canada

Jeg har lejet mere end 45 biler i USA og Canada via disse sider:

De 6000 kr. er et priseksempel på 3 ugers leje i juni på en række populære destinationer. Prisen afhænger meget af tid og sted for lejen. Juli og august er højsæson de fleste steder, hvilket også afspejles i prisen. 
Er prisen på billeje udenfor budgettet, kan du undersøge alternative muligheder i forhold til destination. Her kan du læse mere om hvordan fly og bil kan hænge sammen.

Billeje i resten af verden

Råd og vejledning her på siden er baseret på min erfaring med billeje i USA og Canada. De sider jeg anbefaler at leje igennem – Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* – har også gode priser i resten af verden og har selv benyttet dem i Danmark, Italien, Tyskland og Sverige.
Her gælder dog andre regler for forsikring, inkluderede kilometer mm., så det er vigtig du læser dine lejebetingelser igennem.

Serviceniveauet er også meget anderledes rundt om i verden, og hvor du som regel oplever god kundeservice i USA, så gør det sig ikke altid gældende andre steder og oplevelsen med billeje i ex. Italien, kan være anderledes end det jeg beskriver her på siden.

Valg af udlejningsselskab

Da en bil er et must i USA, så er udlejningsmulighederne mange. Hertz og Avis er de to største, men langtfra de billigste, så sørg altid for at søge efter bil hos flere. Det gør du nemt ved at benytte de sider jeg anbefaler. De sider viser et resultater fra alle udlejningsselskaberne, hvilket gør det nemt at finde en god pris på billeje.

De billigste biludlejningssider i USA og Canada

De biludlejningssider som jeg generelt finder de billigste priser på og har benyttet mest er: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.
De har nogle af de billigste priser jeg har kunne finde, hvor stort set alle forsikringer og afgifter er inkluderet i prisen (her kan du se priseksempler). En pris som ligger tusindvis af kroner under hvad det koster at gå direkte til udlejningsselskaberne.

De fungerer alle som agent sider og samler en masse tilbud fra forskellige udlejningsselskaber. Du gennemfører din ordre hos dem og modtager så en bekræftelse med information om, hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos.
Som du kan se nedenfor så har jeg lejet bil mange gange i USA og endt ved flere forskellige udlejningsselskaber og har aldrig oplevet problemer i en sådan grad at jeg ikke vil anbefale andre at benytte dem.

Kundeservice og kontakt

Hvis du skal ændre eller afbestille din billeje, eller du på anden vis har grund til at snakke med nogen om din billeje, så skal du kontakte den side du har bestilt bilen igennem. Du kan ikke kontakte mig, da jeg ikke har adgang til deres systemer eller på anden vis kan hjælpe med din bestilling.

Rentalcars.com og Auto Europe har begge danske telefonnumre du kan ringe til, hvis du har spørgsmål. CarTrawler har ikke et dansk telefonnummer eller dansk support. Hvis du ikke vil ringe til et udenlandsk nummer, så kan du kontakte dem via deres online support system (anbefaler du skriver på engelsk), som du får oplyst når du laver en bestilling hos dem.

Kvalitet og budget på billeje i USA

Selvom det er billigt, så er det ikke lig og skrammelkasser man kører rundt i. Bilerne er ofte max 1 år gamle. I 2007 var min udlejningsbil sidst nye model (Chrysler Sebring Cabriolet) og den havde kørt 27 miles da jeg fik den. Den var så ny, at den end ikke havde fået rigtige nummerplader på endnu.

Er du på budget, så kan en lille, billig bil friste, men mit råd er at bruge lidt flere penge på en større bil. Ofte betaler du ikke mere end kr 500 ekstra for 3 ugers leje ved at vælge en Chevrolet Malibu frem for en Chevrolet Spark.
Selvom amerikanerne kører pænt (meget pænere end herhjemme, synes jeg) så føler man sig lidt mere tryg i en størrer bil. Airbags er ved at være standard i alle biler, men ABS er ikke altid standard, men oftest i de større modeller.

Hvilket biludlejningsselskab skal du vælge?

Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.

Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.

TURO

Vær opmærksom på, at TURO ikke er et almindeligt udlejningsselskab som ex. Hertz eller Avis. Hos TURO lejer du bil af privatpersoner. Lidt på samme måde som med GoMore i Danmark.

Det har stor indflydelse på dine muligheder i løbet af en roadtrip. Går der noget galt med din TURO lejebil, så er du begrænset. Med Avis eller Hertz kan du blot holde ind hos et af selskabets lokationer og få det ordnet – eller få en anden bil. Har du lejet en TURO bil i San Francisco til en roadtrip, og får problemer i Flagstaff, så kan du ikke få en anden bil.

* Jeg har ingen direkte forbindelse til de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, afbestilling eller andre situationer.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på emails/papirer når du bestiller. Jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til det firma du har lejet hos.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.
2 Udlejningsselskabet SIXT har ikke altid fri kilometer inkluderet. De kan have en begrænsning på antallet af kilometer (miles) der er inkluderet i din billeje. Derudover har SIXT også en begrænsning på hvilke stater du kan køre til i din lejebil. Ikke et problem for de fleste, da det ofte er det område du skal på roadtripi. Men skal du på tværs af USA, så er SIXT ikke et optimalt valg.

Størrelsen på din lejebil

En roadtrip på 2-3 uger stiller andre krav til din lejebil, end den bil du måske kører til daglig. Hvor du måske har OK plads til hele familien og bagage når i skal en tur i sommerhuset, så har du brug for mere plads i bilen på en roadtrip. Du tilbringer lang tid i bilen, så du kan ikke sidde dårligt og klemt inde blandt bagagen. Du skal derfor vælge en større bil end måske regner med. Her kan du finde mere info om de forskellige størrelser og hvor mange personer du kan forvente at få plads til.

Mine lejebiler i USA & Canada

Gennem årene har jeg haft mere end 30 forskellige udlejningsbiler i USA og Canada. Jeg har haft mange forskellige biltyper og lejet igennem mange forskellige udlejningsselskaber. Jeg har indtil videre altid fået den samme (type/størrelse) bil som jeg har bestilt.
Når man bestiller en cabriolet er det en fordel, da man helst ikke vil have en almindelig bil, når nu man har set frem til en tur under åben himmel.
Her kan du læse mere om mine udlejningsbiler.

Udlevering af lejebil til din roadtrip

Når du er ankommet til USA eller Canada, mangler du blot at hente din lejebil. Udlevering af lejebil foregår nogenlunde ens rundt om i USA og Canada og er en nem process.

Som oftest skal du fra lufthavnen ud til udlejningsselskabet for at hente din lejebil. Dernæst skal du ordne lidt papirarbejde inden du er klar til din roadtrip.

Efter mere end 45 lejebiler i USA og Canada, har jeg lidt erfaring med afhentning og udlevering af lejebiler.
Alt denne erfaring har jeg samlet i en artikel der gennemgår hele processen i detaljer.

Envejsgebyr på billeje i USA

De fleste henter og aflevere bilen det samme sted. Hvis du aflevere bilen et andet sted i samme stat kan der forekomme et gebyr som ikke oplyses på udlejningssiden når du bestiller bilen.

Aflevere du bilen i en anden stat så tilkommer der et en-vejs gebyr. Størrelsen på det varierer afhængig af udlejningsselskab og distance.

Her kan du læse mere om envejsgebyr på billeje i USA og se eksempler på hvordan det oplyses i bookingen af bil, hos hvem det kan være inkluderet i prisen og i hvilke stater der er gratis envejsgebyr.

Skal du have haft kørtkort i 1 år for at leje bil i USA?

Jeg har over tid fået forskellige svar fra samme udlejningsselskaber omkring dette så kan derfor ikke sige ja eller nej til dette.
Det er heller ikke til at finde informationen på alle udlejningssiderne, så jeg vil ikke kunne sige at ‘sådan er det eller sådan er det ikke’ mm.

Besøgende her på siden har selv haft held til at finde frem til information og bestilt bil på baggrund af det. Nogle har måtte gå helt til det endelige udlejningsselskab og har lejet direkte hos dem. Det er dyrere, men de har derved været sikker på at kunne leje.

Derfor anbefaler, jeg du selv forhører dig hos udlejeren, det være sig prissammenligningssiderne som jeg anbefaler, eller direkte hos udlejningsselskabet hvis du er i den situation at have et kørekort som er under 1 år gammelt.

Hos CarTrawler står der følgende i deres bekræftelse man modtager når man har lejet bil:
Drivers must hold a full license for minimum 1 year with no major endorsements.
An International Driver’s License (IDL) is required if the renter’s national driver’s license is not in Roman alphabet (i.e. Arabic, Greek, Russian or Chinese). International driver’s license must be accompanied by the original domestic license of the driver. UK license holders must present both the photocard and its paper counterpart at the time of rental.

Et dansk kørekort indeholder ikke info om, hvornår du tog dit kørekort. Det er kun dato for udstedelse der er oplyst på et dansk kørekort.
Da jeg fik nyt kørekort i 2014, stod der altså ikke hvornår jeg havde taget mit kørekort, men hvornår det nye var fra. Jeg kunne altså ikke bevise at jeg havde haft mit kørekort i mere end et år.
Det hat dog aldrig været et problem og jeg har aldrig skulle udpege dato for erhvervelse eller bevise at jeg har haft kørekort i mere end et år.

Kørekort til store minibusser og autocampere

Reglerne for størrelse på bil og krav til kørekort er anderledes i USA og Canada. Det betyder du med et dansk B-klasse kørekort, kan leje de store RV’s/Autocampere (størrelse C30) og du kan leje biler og minibusser med plads til 15 passagerer.

Kørekort i USA

Dansk eller internationalt kørekort?

Jeg har aldrig haft problemer med at benytte mit danske kørekort i USA til at leje bil. Jeg har rejst med det gamle pap-kort i mange år og siden 2014 har jeg haft det plastikkort, der er standard i dag. Jeg har ikke oplevet problemer med hverken papkortet eller det nye.

Hvad jeg har kan læse mig frem til hos diverse udlejningsselskaber, så er det vigtigt at kørekortet benytter samme alfabet som i USA, hvis ikke, så skal man have lavet et internationalt kørekort.
Med samme alfabet menes den type bogstaver vi benytter. Det er kun hvis dit kørekort benytter kyrillisk eller græsk alfabet m.fl. at du skal have et internationalt kørekort for at afhente din lejebil.

Jeg er også blevet stoppet af politiet i USA hvor jeg kun havde mit danske kørekort og det gav heller ingen problemer.
Det er dog ikke sikkert du er lige så heldig. Har hørt flere beretninger om, at hvis du er involveret i uheld eller bliver stoppet, så kan der komme en lille bøde oveni, da du ikke har et internationalt kørekort som den lokale sheriff kan tyde.

Vil du være på den helt sikre side, så kan du få et internationalt kørekort udstedt hos Borgerservice. Man kan få det udleveret med det samme og det er gyldigt i et år fra udstedelsesdato og koster 25 kr. (3. maj 2013)

Bemærk! Det internationale kørekort er ikke en erstatning for dit danske. Du skal fremvise dit originale danske kørekort for at kunne leje bilen.

Det digitale kørekort på din roadtrip

I november 2020 blev det muligt at få en digital udgave af dit kørekort. Et virtuelt kørekort du har i en app på din telefon.

Ved lanceringen er det digitale kørekort kun lovligt i Danmark. Du vil altså ikke kunne benytte det ved afhentning af lejebil eller som ID i udlandet.
I Danmark vil det digitale kørekort kunne erstatte dit daglige brug af kørekortet. Enten når du kører bil eller vil bruge det som billede ID, eks. ved afhentning af pakkepost mm.

Danmark vil være et af de første lande i verden med en virtuel version af dit kørekort. Det vil kræve stor udbredelse i EU og resten af verden, før du vil kunne hente en lejebil i USA eller Canada med et digitalt kørekort. Hvis det nogensinde bliver muligt.

Ekstra chauffør

Er man flere end én der skal køre, så koster det ekstra. Dette er af hensyn til forsikringen.
Som oftest koster det $10 pr. dag for en ekstra chauffør og lidt mere (typisk 25 dollars) hvis den ekstra chauffør er mellem 21 og 24 år.

Ofte er der mange penge sparet ved at vælge en tilbudspakke hvor der indgår ekstra chauffør. Starter din roadtrip i Californien så kan du oftest få ekstra chauffører gratis tilføjet.

Jeg har samlet information om ekstra chauffører og priseksempler på hvor meget man kan spare ved at vælge rigtigt. Du finder også information om, hvordan du uden ekstra omkostninger opnår ekstra chauffører i Californien.

Barnesæde

Reglerne for barnesæder (booster seats, selepuder, safety seats m.fl.) varierer en smule fra stat til stat, men alle har regler for dem.
Selvom reglerne nogle steder måske er mere lempelige end i Danmark, vil jeg anbefaler du minimum benytter det udstyr til dine børn du ville på en køretur i Danmark.
Du kan google dig frem til oplysningerne for hver stat. Det vil ofte være DMV (Department of Motor Vehicle) der har de opdaterede oplysninger.

Her kan du se reglerne for Child Safety Seats i Californien.

GPS

Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.

Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.

Benzin og benzinøkonomi

Lejer du en bil med en tankfuld benzin inkluderet, kan du aflevere bilen uden at fylde den op først.
Du kan også vælge at fylde bilen inden du aflevere den og så fremvise en kvittering fra en tank som ligger inden for 5-10 miles fra udlejningsstedet. Hvis du ikke har fyldt den, så fylder udlejningsselskabet bilen op, men det er ofte til højere priser end ved en tankstation.

Hvis du lejer en pakkeløsning (se nedenfor) med en eller flere ekstra chauffører, så er der ofte en tankfuld benzin inkluderet (og du kan aflevere bilen tom), så i mange tilfælde er det ikke noget du skal bekymre dig om.

Amerikanske biler er mindre økonomiske end i Danmark. Det skyldes motorstørrelsen ofte er meget større end den gennemsnitlige størrelse i Danmark. Det er dog blevet bedre med tiden og du kan, med fornuftig kørsel, godt få 12-16 km/l ud af en lejebil. 
På min roadtrip i påsken 2011 i Texas havde jeg en Ford Mustang Cabriolet. Den har en 3.7 L V6 motor med 305 hestekræfter. Overraskende nok kunne jeg få den op på 12-13 km/l. Jeg har skrevet lidt mere om benzinøkonomien i en Ford Mustang og andre biler.

Pakkeløsning

En pakkeløsning er en mulig for en billigere samlet leje, end hvis du tilkøber efterfølgende. Er i mere end én chauffør, er det billigere at vælge en bil der har ekstra chauffører inkluderet. Er en af chaufførerne under 25 år (men fyldt 21 år), så er en pakke med Ung Chauffør en billigere løsning. I begge de pakkeløsninger, er en tankfuld benzin ofte inkluderet. Den sidste pakkeøsning indeholder en GPS. Det vil sjældent være en fordel at leje en GPS, da en moderne telefon vil kunne udføre opgaven uden problemer.

Aldersgrænse på billeje

Der er en aldersgrænse for biludlejning i USA. Man skal som udgangspunkt være fyldt 21 for at leje. I aldersgruppen 21-24 vil man som oftest blive opkrævet et ekstra gebyr. Nogle steder helt op til $25 om dagen.
Her kan en pakkeløsning igen være en god ting (se ovenfor).
Som 25 årig og op lejer du billigst, men det er muligt at leje bil selvom man kun er 18 år.

Forsikring

Lejer du gennem et af ovennævnte sider/bureauer så er den lovpligtige forsikring en del af den samlede pris.
Du kan blive tilbudt ekstra forsikring ved udlevering, men læser du din kontrakt igennem (er tilgængelig online inden bestilling og kommer på mail efter bestilling) så kan du hurtig se om en ekstra forsikring er nødvendig. Ekstra forsikringer er en individuel vurdering.
Her kan du læse mere om forsikring og fees på lejebiler i USA og Canada.

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om skader og uheld med lejebiler i USA & Canada. Du finder info om, hvad der helt praktisk sker ved et uheld og kan læse beskrivelser fra andre der har været uheldige på deres roadtrip.

Trafikregler i USA og Canada

Der er ikke de store forskelle på at køre bil i USA og i Danmark. Der er dog en række små forskelle, som det er en god idé at kende til, inden du tager på roadtrip. Nogle af tingene vil blot genere andre i trafikken, hvis du ikke gør det, ex. ikke drejer til højre for rødt. Andre ting kan resultere i en bøde, ex. hvis du kører udenom en skolebus der samler børn op eller sætter dem af.

Billig billeje i USA

Hvor billigt kan det blive? Billeje i USA er billigere end i mange andre lande. Der er også stor forskel på prisen afhængig af, hvor du lejer din bil. Jeg har samlet en masse information om hvor du finder den billigste lejebil og hvad det er for nogle beløb du kan spare, hvis du bestiller de rigtige steder.

Krydse grænsen til Canada eller Mexico i din lejebil

Du må gerne krydse grænsen til Canada i din udlejningsbil. For en sikkerhedsskyld, så undersøg med dit udlejningselskab. Tror kun det er i tilfælde af, at du har lejet en speciel bil at du ikke må.
Du må til gengæld ikke krydse grænsen til Mexico i din lejebil. Det gælder for alle udlejningsselskaber og bilmodeller. Det kan være fristende at gøre det, men din forsikring på bilen gælder ikke i Mexico.
Oftest er det besøgende i Californien (San Diego) der er fristet til at tage turen over grænsen. Hvis du er på de kanter, så tag en bustur i stedet.

Udstyr i lejebiler

Biler i USA har et højere udstyrsniveau end du er vant til fra Danmark.

Dette gælder også lejebiler, så du vil ofte opleve et udstyrsniveau i din lejebil, som du ikke ser på almindelige biler i Danmark.

Automatgear, AC eller Klima, fartpilot, satellit radio, touch skærm, baksensor mm. er næsten standard i alle lejebiler.
Radio med lydindgang via USB (til smartphones) og flere strømudtag til ladere er også standard.

Læg dertil endnu mere udstyr hvis du lejer en stor SUV eller luksusbil.

Leje bil i et land og aflevere i et andet

Du kan godt leje en bil i USA og aflevere den i Canada.
Mulighederne er begrænsede (udvalget af bil) og det er ikke fra alle byer/afhentningssteder i USA du kan. Gå ind på udlejningssiderne og søg efter den løsning du har kig på.

En lejebil for bilens skyld

Mange udlejningsselskaber har en Fun Collection eller Prestige Collection. Dem finder du ved at gå direkte til udlejeren (Hertz, Avis, Dollar).
Når du nu er i et land der bygger så meget på billisme og bilerne er så billige, hvorfor så ikke leje en bil du ikke kan komme i nærheden af herhjemme?

Her kan du læse mere om mulighederne for at leje special- og superbiler samt pick-ups i USA.

Lej en Cabriolet

Skal du cruise Highway 1 langs stillehavet eller andre naturskønne områder, så anbefaler jeg helt klart en cabriolet.
To voksne med bagage kan godt være i en Ford Mustang Cabriolet. Selvom det er en cabriolet, så har bagagerummet stadig en størrelse hvor der er plads til bagage til to personer, såfremt man pakker fornuftigt. Jeg har selv haft en Ford Mustang cabriolet et par gange og her kan du læse mere om bagagepladsen i en Ford Mustang.

RV/Motorhome eller lejebil?

Her kan du finde information om for/imod i forbindelse med leje af en RV til en roadtrip. En roadtrip i en RV er en anderledes oplevelse end i bil og ikke nødvendigvis billigere. Der er også nogle hensyn at tage i trafikken – specielt i byerne.
Se mere om leje af en RV er noget for dig.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og andre mærker af elbiler er ved at være almindelige som lejebiler på flere destinationer i USA. Du kan leje Tesla Model 3 og Tesla Model Y på mange af de store destinationer i USA. Her kan du læse detaljerne om leje af Tesla og se eksempler på priser.

Hybrid, plug-in hybrid eller elbil?

El- og hybrid biler bliver mere udbredt – også hos biludlejningsselskaberne. Du kan allerede nu få udleveret en hybrid eller plug-in hybrid bil. Muligheden for rene elbiler bliver også mere udgredt. Se mere om leje af hybrid, plug-in og elbiler.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renefJeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

71 Comments

 1. Hej Rene, vi følger din nuværende tur med stor interesse. Sidste år kørte vi på “the loneliest highway in the USA” i Nevada. Har du prøvet denne tur? Det er en meget øde men rigtig flot tur.
  Hvad er din erfaring med at leje biler med vinterdæk? Er der nogle selskaber, hvor man kan vælge dette?
  Tak

  1. @ Poul

   Jeg har kun kørt en lille bid af The Loneliest for nogle år tilbage: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/19/the-loneliest-highway/

   Du kan vist ikke tilvælge vinterdæk. De gange jeg har været afsted om vinteren og i snefyldte områder, har muligheden ikke været der. Jeg har lejet SUVs i stedet. De har all-weather tires. Ikke det samme, men bedre end ingenting. Derudover har jeg holdt ekstra øje med vejdirektoratet. Kommer an på hvor i skal hen, men er der chance for sne, kan der opstå begrænsninger for jeres tur.
   Du kan heller ikke leje kæder til bilen, selvom det er krav mange steder, i bjergfyldte områder om vinteren. Udlejningsselskaberne vil ikke have du bruger kæder. Der har sikkert været for mange skader grundet forkert påsætning. Hvis du selv anskaffer dig kæder og laver en skade, er det ikke sikkert forsikringen dækker.

   Her er beskrivelser fra tidligere ture i sneen:
   https://www.renefrederiksen.dk/2015/07/28/salt-lake-city-til-jackson-wyoming/
   https://www.renefrederiksen.dk/2022/07/10/denver-til-steamboat-springs/
   https://www.renefrederiksen.dk/2023/02/11/telluride-i-colorado/

 2. Hej Rene,

  Først og fremmest tak for din hjemmeside og fantastiske oplysninger. De har hjulpet en del 😊
  Jeg fik en quote fra booking.autoeurope med supercover. Så langt så godt.
  Jeg kan bare se at på denne quote står tydeligt ”your rental excludes Sales Tax and surcharges on any local charges”.
  Skal jeg så regne med alt imellem 5-10% ovenikøbet når jeg henter bilen over den pris jeg betaler?
  Tak på forhånd 😊

  1. @ Dragos

   “…on any local charges” er de vigtige ord her. Bilens grundpris har du betalt for. Hvis du har tilvalgt ekstra ting som GPS eller barnesæde, skal det betales lokalt (local charge). Hvis du lejer bilen et sted og aflevere den et andet, er det en Local Charge. Hvis du siger ja til ekstra forsikring når du henter bilen, er det en Local Charge.

 3. Hej Rene,
  Tak for informativ hjemmeside.
  Vi er en flok på 10-13 stykker der skal på en 14 dages blues-musik rundtur startende på Jazz fest i New Orleans og så op gennem Louisiana, Mississippi og op til Memphis.
  At leje en bus med chauffør ser ud til at være rimelig omkosteligt, så jeg tænker på at køre selv i en stor van (jeg har stort kørekort), men forstår at jeg kan køre på et alm kørekort.
  Jeg kan se her på siden at du skriver at en 15 personers van, kan lejes hvor man så tager de bagerste række sæder ud til bagagen.
  Måske kan du hjælpe med flg spørgsmål:
  Kan jeg gøre noget for at opgradere mit kørekort herfra?
  Kan jeg leje 15 personers van, hvor man kan have trailer efter?
  Hvis jeg lejer den 15 personer van (og trailer) i New Orleans området, vil du så vurdere at jeg kan aflevere den i Memphis, eller vil det blive væsentligt billigere at aflevere den i New Orleans
  Hvad skal jeg sikre mig mht til forsikringer?

  1. @ Peter

   Mener ikke jeg skriver sæderne kan tages ud, men under alle omstændigheder, så er det ikke sådan det foregår.
   Du kan leje en minibus (passagner van) som i teksten kan nævne der er plads til 12-15 passagerer. Bilen er den samme størrelse, uanset siddepladser. I nogle tilfælde kan der være en forskel i sædekonfigurationen, så der måske kun kan være 14 passagerer og ikke 15. Ofter vil der nok være max antal sæder, så de ikke skal rode med for mange varianter. Når jeg skriver man kan være 12 plus bagage, så er det begrænset mængde bagage. Der er ikke et bagageområde med plads til 15 personer.
   Mit bedste bud vil være, at i lejer to biler til jeres tur.
   Din tanker med en trailer er god, men ikke praktisk. Du kan ikke leje en trailer hos udlejningsselskaberne, hvor du lejer bilen. Der er dog mange muligheder for dette hos ex. Uhaul (hvor du fint kan leje et sted og aflevere et andet). Der er dog to problemer med dette. Det ene, at udlejningsselskaber ikke tillader brug af trailer Det andet er at der ikke er anhængertræk på lejebiler. Jeg har ikke set et på de 45 biler jeg har lejet.

 4. Hej Rene

  Vi (en familie på fire) har planer om en tur til det vestlige og nordlige USA til juni 2022. Hvis alt selvfølgelig er næsten normalt igen.
  Hvad har du af forventninger til priserne for udlejningsbiler, om det mon ikke bliver billigere, end de er nu?
  For priserne er da godt nok sindssygt høje lige nu?
  Vil gerne prøve en premium bil denne gang, men de er jo næsten ikke til at betale nu.

  Venlig hilsen
  Ole Smedegaard Jensen

  1. @ Ole

   De forhøjede priser skyldes flere ting.
   Dels at der ingen turister har været i USA i 1.5 år. Det har presset udlejningsselskaberne. De har skåret ned på antallet af biler og medarbejdere. Det betyder udbud og efterspørgelse presser priserne.
   Læg dertil, at bilproducenterne har været pressede pga. manglende dele til nye biler. Flere bilmærker er delvist stoppet med produktionen af nye biler. Det betyder biludlejningsselskaberne ikke har kunne forny deres flåder af biler.

   Jeg vil ikke hænge mig i hvad priserne er nu, men vente til ting normaliserer sig når USA åbner igen. Jeg håber priserne finder et fornuftigt niveau igen, men om der går 6 mrd., et år eller to inden ting er som før er svært at svare på, da mange ting spiller ind.

 5. Hej Rene

  Fed informativ side:-)
  Hvad ville du anbefale af køretøj, Vi skal køre fra San F. – highway 1- los angeles og las vegas?
  Vi tænker selv en SUV, eller skal man virkelig op i en minibus,, Syntes at det måske er lidt overkill med plads til 7-12 passagerer(har alm B/C kørekort)
  Mvh. Michael Michelsen

 6. Mi

  Hej

  Min mand og jeg skal om 14 dage for første gang til USA som turister. Vi har været til samtale på den amerikanske ambassade for at få turistvisum, da vi har rejst i lande, som USA ikke billiger. Det var en form sag. Ved modtagelse af visum er der på det ene visum under Annotation tilføjet: ESTA RECORD REVIEWED, på den anden ingen tilføjelser. Vi kan ikke greje, hvad det betyder for os ved ankomst i lufthavn!!
  NB min mailadresse hopper lidt i feltet . Det er j_

  1. @ Janne

   Jeg har ikke erfaring med visum.

   Eftersom i har været igennem processen og i er godkendt, så vil jeg gå ud fra at alt er i orden.
   I lufthavnen skal i følge de skilte der svarer til jeres indrejsepapirer. Ofte er ESTA adskilt fra US Citizen/Visa. Hvis i er i tvivl, vil der være personale i kan spørge.

 7. Hej René. Tak for fin hjemmeside! Vi har lejet bil i Miami og vil helst selv købe SunPass. Men ved du om det er muligt at komme frem til et supermarked hvor vi kan købe det uden først at køre på en toll road ?

  1. @ Annette

   Det er det.

   Her er en rute hen til den nærmeste Walgreens som undgår toll roads:
   https://goo.gl/maps/SRyqJ3uLo7R2

   Det er dog ikke sikkert at de har det der, så kan være i skal videre til den næste eller et Publix supermarked.

   Så for at det er nemmeste for jer, så skal i have en GPS eller Google Maps på telefonen, som i sætter til at undgå betalingsveje (toll roads).

 8. Hej Rene, når du lejer bil gennem en af ovenstående udbydere, tilvælger du så den ekstra dækning de tilbyder? Vejhjælp plejer vi at tegner hos udlejer når vi ankommer, men tænker om ekstradækningen overståede tilbyder er nødvendigt. Tak for svar

 9. Hej Rene.
  Som alle de andre, så tak for en meget god hjemmeside.
  Vi har planlagt tur til USA i sommeren 2019. Jeg søger en del via dine links på diverse biler. Vi har tidligere brugt Alamo, og været glade for den behandling de har givet os. Desværre kan jeg se at deres premium biler har fået et stort ryk opad i pris. Dermed blev de andre selskaber mere interessant, men er der forskel på kvaliteten af biler, så man får mere “slidte” biler ved de billigere selskaber etc. og er servicen ringere? Vi rejser i sommeren 2019, bør vi vente med at bestille bilen eller skal vi bare se at få bestilt :)? Flybilletterne bestilte vi næsten med det samme de var tilgængelige, og fandt en rigtig god pris, men det krævede en del benarbejde.
  Som sagt, stor ros til din hjemmeside. Den bruger jeg flittigt til at planlægge turen.
  De bedste hilsner

  Peter

  1. @ Peter

   Tak for ros.

   Bilerne er af samme kvalitet på tværs af de forskellige selskaber. Generelt er bilerne kun 1-2 år gamle.

   Jeg har hentet bil hos alle selskaberne flere gange og synes ikke der er nogen nævneværdig forskel i service. Jeg har oplevet små ting på tværs af dem alle, men ikke noget der vil afholde mig fra at benytte dem en anden gang.

   Mht. tid i forvejen, så er det lidt forskelligt fra område til område. I højsæsonen vil prisen altid være højere, og der kan være penge sparet på at bestille på det rigtige tidspunkt.
   Jeg har nogle priseksempler der viser udviklingen i løbet af et år: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billeje-i-californien/

 10. Hej Rene

  Nok engang – tak for en fantastisk side!

  Kort spørgsmål – flyver inden længe til Californien. Har lejet en Ford Fusion ved Auto-Europe / Thrifty.
  På Voucheren står der RENEFRED, Valby og mit egen navn stod “kun” under førerinformation. Er det noget jeg skal have ændret, eller er det blot fordi jeg er kommet ind på Auto-europe via link på din side at det står sådan?

  Tillægsspørgsmål – der stod følgende på Auto-europe:
  “Et beløb på ca. USD 400.00 vil blive blokeret på kundens kreditkort ved afhentning.” – Tænker ikke umiddelbart at der er noget fordækt i det – men vil gerne høre din mening

  Og sidste – Google mig frem til at Ford Fusion laves i 3 modeller – blandt andet Alm Benzin og Hybrid. Man kan vel godt regne med at det man lejer er en almindelig benzin med mindre andet fremgår?

  Pft.

 11. Hej.

  Vi skal til LA her til sommer, det er 25 år siden jeg var der sidst, hvor jeg var der med Lars Larsen (Jysk) hvor der var billeje med i prisen , men forsikringen skulle man selv betale og den var dyr 🙂
  og nu sider jeg er ved at ville leje bil til 16 dag, og når jeg søger på billeje og kigger på forskellige afhentnings steder er der en prisforskel på 4300,- Jeg kan ikke forstå hvorfor der er så stor forskel på hvor man henter bilen .
  Har fundet en SUV gennem AutoEuropa til 4760,- hvis jeg afhenter den på Hertz kontor 4334 West Pico Boulevard, men hvis jeg ønsker den udleveret i lufthavnen eller alle andre Hertz kontoer i LA koster den ca 4300,- mere 9000,- vi kan til de 4760,- godt aflevere den hos ‘hertz i lufthavnen.

  Man bliver lidt mistroisk når der er så stor prisforkel. har du nogen ide om hvorfor ?
  skal man holde sig væk eller bare bestille og bruge pengene på bedre hoteller 🙂

  Mvh Lars

  1. @ Lars

   Kan ikke se hvad der er at være mistroisk over.

   Min erfaring med leje af mere end 40 biler og søgning på tusindevis af biler, viser at priser svinger meget fra sted til sted.
   Jeg har selv fløjet til Washington DC i stedet for New York, da der var 3000 kr. sparet på billeje.

   Jeg skal ikke kunne sige hvorfor der er så stor prisforskel, men noget af det ligger i bl.a. lufthavnsgebyrer mm.

   Jeg vil leje bilen hvor det giver mest mening for jer, og hvis det er hvor den er billigst, så er det jo kun fint.

   Vær opmærksom på, at udvalget på bykontorer ofte er begrænset, da de ikke ha så megen plads.
   Der kan også tilkomme et envejsgebyr på bil afhentet et sted og afleveret et andet sted. Fra by til lufthavn i San Francisco bør det ikke blive alverden: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/envejsgebyr-billeje-usa/

 12. Hej Rene.

  Jeg har ikke lige umiddelbart kunne finde svar på mit spørgsmål, så prøver lige her 🙂
  Min kæreste og jeg skal 3 uger til Californien, Arizona, Utah og Nevada til september. Jeg er meget i tvivl omkring kreditkort i forhold til biludlejning. Vi har lejet ved Dollar gennem RentalCars. Vi har Visa/Dankort og et mastercard debit, men nu er jeg kommet i tvivl om det er tilstrækkeligt. Her tænker jeg mest på det sikkerhedsdepositum de reserverer i forbindelse med udlevering af lejebilen.

  1. @ Ida

   I kan fint hente lejebil med et VISA/Dankort, såfremt det er et kreditkort.

   I skal bruge kreditkort ved udlevering af lejebil og når i tjekker ind på hoteller til diverse depositum.

   Hvis du ikke ved om dit kort er et kreditkort, skal du kontakte din bank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *