Lej en elbil i USA til din roadtrip

Lej en elbil i USA til din roadtrip fra bl.a. Tesla og Polestar. Hybridbiler har været tilgængelige længe og nu er elbiler også en mulighed.

6000 km roadtrip i en Tesla Model Y

I 2023 kørte jeg en roadtrip gennem Californien, Oregon og Washington i en Tesla Model Y. Den var på 6000 km og jeg brugte for 2000 kr. strøm. Jeg har skrevet om alle detaljerne om Tesla som lejebil, planlægning af rute, opladning, og andet praktisk ved en roadtrip i en elbil. Læs mere om min roadtrip i en elbil.

Lej en elbil i USA

Elbiler fylder mere og mere på vejene. Ikke kun hybrid biler og plug-in hybrider men også rene elbiler.

Bilfabrikanterne producerer i stigende grad flere rene elbiler. Enkelte producenter har som mål, kun at have elbiler eller hybrider i modelprogrammet inde for få år. Det har indflydelse på din fremtidige lejebil.
Næste gang du skal leje bil til din roadtrip i USA eller Canada, er det ikke utænkeligt der holder en hybrid og venter på dig.

Det er også muligt at leje en elbil på din næste roadtrip, men modsat hybrider, så skal du tænke dig om, inden du vælger at leje en elbil til din roadtrip.

Hybrid som lejebil

Hvis du får udleveret en hybrid lejebil på din næste roadtrip, så er der ikke noget specielt du skal tage højde for. En hybrid bil har en benzinmotor. En hybrid bil har et lille batteri som lades op når du kører i bilen. Konfigurationen på en hybrid bil varierer fra mærke til mærke. Som udgangspunkt fungerer en hybrid bil som elbil ved lave hastigheder. Så snart du kører hurtigere end ex. 25 km/t, så starter benzinmotoren. Batteriet rækker ofte ikke særlig langt, men det har ingen betydning, da bilen blot starter benzinmotoren. Den elektriske del af bilen hjælper til et bedre benzinforbrug. Skal du køre meget i storbyer på din roadtrip, kan det være du kører en del mere på literen end ellers.

Plug-in hybrid som lejebil

Hvis du får udleveret en plug-in hybrid lejebil på din næste roadtrip, behøver du ikke foretage dig noget specielt. En plug-in hybrid bil har en benzinmotor. Du vil kunne have en roadtrip som i enhver anden benzinbil. Du har blot muligheden for at køre på el noget af tiden. Konfigurationen af en plug-in hybrid varierer lidt fra model til model. Som udgangspunkt, er det en elbil ved lave hastigheder eller over kortere afstande. Bilens batteri kan lades op med et kabel eller via bilens benzinmotor.

Selvom du kan lade bilen op med et kabel, er det ikke sikkert du vil benytte dig af det. Er du ikke bekendt med plug-in hybrid biler, så vil du måske ikke bruge tid på at sætte dig ind i hvordan det fungerer. Hvis du er bekendt med plug-in hybrider, kan det alligevel være, det ikke er besværet værd.
Det lyder måske lige til at lade en bil op, men når du først kommer uden for byerne, så bliver der længere mellem ladestanderne. Læg dertil, at du ikke blot kan lade op ved tilfældige standere. Det kan kræve abonnement til en service for at kunne lade. Det vil heller ikke være alle hoteller og moteller der tilbyder ladning af elbiler eller plug-in hybrid biler.

Lej en elbil i USA fra Tesla og Polestar

I slutningen af 2021 købte Hertz biludlejning 100.000 Tesla elbiler. De vil være at finde i Hertz sortiment allerede fra 2022. Både i EU og USA. I april 2022 købte Hertz 65.000 elbiler fra Polestar. De vil blive indlemmet i Hertz udlejningsflåde fra forsommeren 2022. Først i Europa og sidenhen i USA og Australien. Det er startskuddet til, at de andre biludlejningsselskaber også vil begynde at tilbyde elbiler som udlejningsbiler.

Det kan være fristende at leje en elbil til din næste roadtrip. Specielt hvis du har lyst til at prøve en Tesla i længere tid. Det er allerede muligt at leje en Tesla til din roadtrip i USA men du bør overveje nogle praktiske ting inden du lejer en elbil til din roadtrip.

Her kan du læse mere om, hvordan du lejer en Tesla elbil i USA.

Lej en elbil i USA til din roadtrip

Du kan leje elbiler til din roadtrip. De er ikke tilgængelige alle steder og det er ikke alle selskaber der tilbyder dem. Hertz er et af de selskaber som satser stort på elbiler som lejebiler. Hvis du lejer via de sider jeg anbefaler til billeje, så kan du finde elbiler til leje. Og til en billigere pris, end hvis du lejer direkte hos det enkelte udlejningsselskab.

Har du lyst til at leje en elbil på din næste roadtrip, kan du prøve at søge via de sider jeg anbefaler. Alle siderne tilbyder at indsnævre søgningen til elbiler, men husk på, at det langt fra er på alle destinationer at elbiler er en mulighed.

Ladestandere på din roadtrip

Du vil være afhængig af, at kunne lade din elbil op på din roadtrip. Det kræver adgang til ladestandere. I storbyerne vil det ikke være et problem. Der er også gode lademuligheder i de store transportkorridorer uden for de store byer, rundt om i USA. Transportkorridorer er ofte interstates mellem en eller flere af de store byer ex. San Francisco og Los Angeles/San Diego. New York til Boston eller New York til Chicago. Atlanta til Miami m.fl.

Du kan fint køre på tværs af USA i en elbil uden at få sved på panden eller opleve Range Anxiety. Du vil også kunne køre den klassiske rute på vestkysten i en elbil. Her vil der dog være nogle steder, hvor du skal lave noget mere research, inden du vælger en elbil til din roadtrip. Skal du endnu længere væk fra alting, skal du lave endnu mere research, for at sikre du kan lade op på din roadtrip.

Opladning af elbil på din roadtrip

I Europa benytter alle elbiler CCS stikket, også kendt som Type 2, som ladestandard. Det betyder, du kan benytte alle ladestandere (Tesla, Clever, e-on, OK, Uno-X m.fl) uden adapter. Du kan også oplade din bil på tværs af alle udbydere, inklusiv. Tesla (kan være der kræves en app og login).

Situationen er anderledes i USA. På en roadtrip med en elbil skal du være opmærksom. Elbiler i USA kan både have CCS og NACS. Eller rettere. Tesla benytter NACS og resten CCS. Det ændrer sig dog inden 2025 – mere om det senere.
Udover de forskellige stik, så er der heller ikke lige adgang til ladenetværkene i USA. Lejer du en Tesla, så har du adgnag il Teslas Supercharger netværk + de andre udbydere (ex. Charge Point og Electrify America).
Lejer du en ikke-Tesla, så har du ikke adgang til Teslas Superchargers (endnu). Det betyder du har adgang til færre og mindre effektive ladere på din roadtrip. Det gør ikke en roadtrip umulig, men vil kræve mere planlægning – og mere tid afsat til opladning.

Ladeapps på din roadtrip

Selvom der måske er ladestandere nok på din roadtrip rute, så skal du også sikre dig du kan lade din bil op. Modsat benzinstandere, så tilhøre forskellige ladestandere ofte “en lukket klub”. Det betyder du skal være registreret i en app for at kunne benyttet dig af et firmas ladestandere. På en længere roadtrip, kan det betyde du skal være registreret i flere app’s for at kunne lade i forskellige byer eller stater.

Det er muligt at udlejningsselskaberne laver aftaler med diverse ladefirmaer og du vil kunne benytte dig af dem + supplere med registrering i andre apps hvis nødvendigt. Det er også muligt det i fremtiden bliver muligt at betale med dit kreditkort direkte ved ladestanderen. Det er bl.a. vedtaget ved lov i UK, at man skulle kunne det i fremtiden.

Adgang til Tesla Superchargers

I 2023 åbnede Tesla op for, at ikke-Tesla biler kan lade op på nogle af Teslas Superchargers. Kun en lille håndfuld til at starte med. Er det din situation på en roadtrip, så sæt dig ind i hvordan det foregår. Du skal bl.a. downloade Tesla app, oprette konto og indtaste dit kreditkort. Mange ikke-Tesla elbiler, er ikke bygget til at kunne udnytte fordelen ved Teslas Supercharger. De kan ikke modtage al den strøm en supercharger kan leverer. Derfor er der ikke nogen fordel tidsmæssigt, og kun en fordel ved at du kan benytte Teslas ladere. Men det er langt fra alle steder du kan benytte denne mulighed (du kan se i Teslas app hvor det er muligt).

Ford og andre bilmærker skifter til Tesla

Ford har annonceret (2023), at de skifter fra CCS standarden til NACS i USA. De har indgået et samarbejde med Tesla, hvor du vil kunne oplade din Ford på alle Teslas Superchargers. Til en start, vil Ford ejere skulle benytte en adapter. Senere (2024 og senest 2025) vil Fords elbiler (Ford Mach-E og F-150 Lightning) blive bygget med NACS stik og mulighed for at kunne udnytte de kraftige Tesla Superchargers.

Kort efter Ford annoncerede dette, kom der lignende udmeldinger fra GM (Chevy Bolt, Cadillac Lyriq), Rivian, Volvo og Polestar. Det betyder, at leje af elbil til en roadtrip bliver betydeligt nemmere fra 2025, da adgang til primært Teslas store ladenetværk er på plads.

Inden da handler det så om, at ladenetværket i USA skal udbygges og effektiviseres, til at håndtere de mange ekstra biler hos bl.a. Tesla. Fordelen med en Tesla nu, er netop at ladenetværket er stort og effektivt. Når det åbner op, vil der være flere brugere og større risiko for at ting går i stykker.

Din bedste forberedelse til en elbil

Hvad end mulighederne er, så vil leje af en ren elbil til din roadtrip kræve lidt mere planlægning og research. I hvertfald indtil elbiler udgør størstedelen af privatbilismen og ladenetværkene er fuldt udbygget og ensartet.

Spørgsmål og svar om leje af elbil i USA

Hvor finder jeg opladningssteder (chargers) i de områder af USA, jeg planlægger at besøge?
Opladningssteder (chargers) er ret udbredte i byområder og langs større hoved og motorveje, men det kan være sparsomt i mere afsides områder.

Hvad er omkostningerne ved at leje en elbil sammenlignet med en traditionel bil?
Omkostningerne ved at leje en elbil kan være højere upfront, men man sparer på brændstofomkostninger.

Hvordan håndteres opladningstid i forhold til planlægning af daglige aktiviteter og ruter?
Opladningstid kan planlægges omkring måltider eller sightseeing-stop for at minimere ventetid og maksimere effektiviteten af rejsen.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

 1. Hej Renè
  Jeg overvejer at rejse til Denver og køre rundt deroppe, Wyoming, SD, Rushmore, Montana, Yellowstone o.s.v. her medio August.
  Vil du anbefale at leje en Mustang til det eller er det bedre med fx en Silverado eller en SUV? Hvad betyder i øvrigt SUV?
  Det ville jo altså være dejligt at køre i åben bil her i August 🙂
  Men jeg er usikker på, om vejene deroppe egner sig til en Mustang.
  Sidste år i marts/april kørte jeg 5.634 km. i en Camaro med taget oppe kun 1½ dag, og det var bare vidunderligt – se linket.
  Tak i øvrigt for en super hjemmeside 🙂
  Kan ikke huske om jeg har sagt det til dig, men det kan godt betale sig at kigge på FDM’s biludlejningspriser. Sidste år lejede jeg den Camaro for omkring 375 pr. dag, alle andre steder kostede de 9-1000. Og så var at FDM abonnement jo betalt flere gange.
  Mvh
  Niels

  1. @ Niels

   En SUV er en Sport Utility Vehicle. Den har godt med plads og en højere frihøjde end en almindelig bil.
   Du kan fint køre en roadtrip i en Mustang i det område du nævner. Det har jeg selv gjort nogle gange. Medmindre du aktivt opsøger off-road områder, langt væk fra hvor normale roadtrips køres, har du ikke brug for en SUV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »