Book din egen rejse til USA og behold et sikkerhedsnet

OBS! Nedenstående fakta bygger på information fra rejsegarantifondens hjemmeside. Den er super, nem at gå til og kan du ikke finde et svar, så sidder de klar på mail og telefon.

Til dig der har mod på at booke rejse til USA på egen hånd

Hvis du har mod på at booke din egen rejse til USA, hvilket de fleste her på siden har, da det hverken er svært, dyrt eller indebære den store risiko i forhold til hvis andre hjalp dig, så er her lidt råd inden du går i gang.

Du er sikkert kommet forbi denne side fordi du er på jagt efter inspiration til en roadtrip i USA og vil høre andres erfaring – og hvem ved, måske finde en billigere måde at gøre tingene på. Jeg, og en masse andre som er blevet faste læsere gennem tiden, har selv booket rejser til USA i mange år og har bl.a sparet mange penge på at gøre det selv. Men mange gør det også selv, fordi det er en del af oplevelsen at undersøge hvilke mange muligheder der gemmer sig i det store land.

Til dig der ikke er helt sikker

Nogle vil sikkert sige det er usikkert at give sig i kast med at booke en rejse til USA og risikoen for at miste alt i tilfælde at dit og dat er for stor og i stedet overlade det til andre.

Det kan også være du føler det sådan, men det skal ikke skille os. Gør hvad du føler er bedst for dig. Få alt den hjælp til din booking du har brug for, så du kan komme til USA og opleve hvor skønt et rejseland det er.

Det er helt fint at være usikker, men brug min viden

Men brug endelig mine 12+ års rejseerfaring og oplevelser fra 48 stater som inspiration og stil endelig en masse spørgsmål, ligesom titusindvis af andre har gjort. Jeg svarer som regel rigtig hurtigt (ofte udenfor normal åbningstid) og der er mange andre faste læsere som trækker på deres erfaring og svarer.

Gode råd hvis du gør det selv

Til dig som så er villig til at lave lidt arbejde selv og i bedste fald spare nogle penge, er her lidt ekstra info til at hjælpe dig på vej til en rigtig god oplevelse i USA på egen hånd.

Flybillet købt på egen hånd er dækket af rejsegarantifonden

Hvis du køber din flybillet gennem nogle af de online shops som tilbyder en god pris på din flyvetur, så kan du hurtigt tjekke, om du kan blive dækket af rejsegarantifonden – også selvom du ikke køber en overnatning (det som populært kaldes en pakkerejse).

Hvis du flyver ud/ind af en dansk lufthavn, er du dækket af rejsegarantifonden på din flybillet.

Her kan du se hvilke ting der skal være opfyldt for at din flybillet er dækket af rejsegarantifonden.

Her kan du se hvordan dækningen foregår og hvad du skal være opmærksom på.

Bemærk! Rejsegarantifondens info er gældende…
Flere af Rejsegarantifondens medlemmer oplyser tingene en smule anderledes end rejsegarantifonden, men hvis de er medlem så gælder info på Rejsegarantifondens hjemmeside.

I tvivl, så læs det på Rejsegarantifondens hjememside.

Dækning ved flyselskab konkurs

Hvis det viser sig at flyselskabets egen hjemmeside er billigst (it is known to happen) så kan du også være dækket af rejsegarantifondens ordning, selvom du kun køber en en flybillet.
Her kan du se listen med flyselskaber som er med i ordningen.

Er billetten købt direkte hos flyselskabet er det ovenfor der gælder. Er billetten købt via en online mulighed eller via andre, så gælder konkursdækningen kun billetsælgers konkurs – ikke flyselskabets.

Overnatninger i USA er dækket hvis…

Hvis du booker enkeltstående overnatninger på forhånd, så løber du en risiko. For at de er dækket af rejsegarantifonden, skal de være en del af en pakkerejse (fly og hotel – feriehuse er ikke dækket af rejsegarantifonden).

Det er der råd for, hvis du vil gøre tingene selv. Der findes en god håndfuld full service rejsesider som tilbyder en god pris på tværs af fly og overnatning OG som samtidig er medlem af rejsegarantifonden. Faktisk kan det nogle gange betale sig at booke fly og hotel samtidig, og da de fleste alligevel skal bruge den første overnatning i USA til diverse formularer, så kan der slås to fluer med et smæk: Spar penge og vær dækket af rejsegarantifonden.

Bemærk, at nogle af disse sider måske har fly på en side og hotel på en anden (som de sender dig over på) og så kan det være det ikke tæller som pakkerejse, da det skal være fra samme firma for at gælde som pakkerejse.

Billeje i USA er ikke

Ingen af de sider til biludlejning jeg anbefaler er dækket af rejsegarantifonden. Det er bl.a. Hertz og Avis heller ikke. Du vil dog ikke komme til at mangle en lejebil på din destination, hvis et udlejningsselskab går konkurs. Du kan altid finde en lejebil, men du skal altså selv betale for bilen, en gang mere.
Jeg har ikke kunne finde tal på, hvor tit en udlejningsside eller udlejningsselskab er gået konkurs, men kan ikke udelukke det sker.

Oplevelser og indgange i USA er en risiko på egen hånd

Jeg havde aldrig troet jeg skulle ned i denne detaljegrad i forbindelse med rejsegarantifondens dækning, men nogle bruger det som et bærende argument for ikke at gøre tingene selv.
Hvis du af en eller anden grund har købt indgang til en nationalpark på forhånd (kan ikke gennemskue hvorfor man gør dette), men hvis du gør og landet går i Shutdown (som det er tilfældet her i oktober 2013) så dækker rejsegarantifonden ikke, medmindre det er en del af en pakkerejse.

Har du betalt de 30 dollars på forhånd det koster at komme ind i ex. Grand Canyon, ja så er pengene tabt hvis du booker selv på forhånd. Det samme er indgangsbilletter til ex. de museer som er statsdrevne (medmindre det er The Mall i Washington, for her er det gratis).

Jeg anfægter ikke en shutdown er træls (eller skovbrand, freak snefald eller andre vejrskabte situationer der ex. lukker en nationalpark), men hvis dit ønske er at rejse til USA på nogenlunde egen hånd (og det går jeg ud fra hvis du er nået herned til) så er det vist en risiko der er værd at løbe.

Strejke, askesky og orkaner

Rammes du af dette, så hjælper rejsegarantifonden ikke. Til gengæld rammer det alle, så argumentet med at få andre til at hjælpe med din booking for at undgå dette, holder ikke.
Kan godt være der var et flabet lavprisselskab flyselskab som ikke ville ændre billetter under askeskyen, men de fleste gjorde.

Ved strejke kan alle få ændret deres billet. Det oplevede jeg selv i 2010, og valget stod mellem pengene tilbage eller en ny dato. Træls hvis alle har glædet sig til ferie, men altså ikke noget rejsegarantifonden kan gøre fra eller til.

I 2017 oplevede jeg orkanen Harvey tæt på i Texas. Jeg skulle hjem fra Houston samtidig med orkanen ramte. Jeg ringede til flyselskabet et par dage i forvejen og fik uden problemer ændret mit fly hjem fra en anden lufthavn.

Du er altid velkommen

Ligemeget hvilken retning ovenfor du vælger i din videre søgen efter en rejse til USA, så er du altid mere end velkommen her på siden og over på Facebook. Vi er rigtig mange der elsker roadtrips i USA og vi elsker at svare på spørgsmål og komme med kommentarer på ruter og input til oplevelser i USA. Hold dig endelig ikke tilbage, selvom du fik andre til at hjælpe dig med din booking.

Ingen kommentarer

Det er ikke muligt at stille spørgsmål eller efterlade kommentarer på denne artikel. Har du spørgsmål vedr. rejsegarantifonden, så klik over på deres hjemmeside. Deres information er altid den rigtige og de er flinke til at svare på spørgsmål.

Har du spørgsmål om andre ting vedr. din roadtrip i USA, så klik rundt her på siden og find det emne som passer bedst, og stil spørgsmålet der.

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada