Forsikring og fee på billeje i USA

På de sider jeg anbefaler til billeje, er alle lovpligtige forsikringer inkluderet i de priser du ser. Du kan blive tilbudt yderligere forsikringer, enten i booking processen eller ved afhentning, men de er ikke lovpligtige og vil være en personlig vurdering af dig hvor vidt du ønsker dem.

Selvrisiko på billeje i USA

Der er som regel ingen selvrisiko på de biler du lejer via de sider jeg anbefaler. Selvrisikoen er dækket af de standard forsikringer som er inkluderet i de lovpligtige forsikringer og den pris du ser på siden.

Selvrisikodækningen betyder, at du ikke har et minimumsbeløb som du hænger på, hvis der sker noget med lejebilen (medmindre du beviseligt har oveertrådt betingelserne i lejekontrakten, ex. kørt hvor du ikke må eller ladet en ikke-registreret chauffør køre bilem mm.).

Selvrisikodækning hos RentalCars.com

Hos RentalCars.com kan du to steder selv tjekke om der er selvrisikodækning inkluderet.

Det ene sted er på listen over biler. Her kan du, ved at holde musen over ikon/tekst Skadesforsikring, se hvordan med selvrisikodækning.
ikon_rental_selvrisiko

Den anden måde er inde i lejebetingelserne.

se_betingelser_rental_selvrisiko

Her kan du læser hvorvidt selvrisikodækning er inkluderet.

lejebeting_rental_selvrisiko

Selvrisikodækning hos Auto Europe

Hos Auto Europe kan du se info om selvrisiko inde i lejebetingelser.

klik_betingelser_auto_selvrisiko

betingelser_auto_selvrisiko

Det er kun meget få tilfælde hvor jeg ikke har set, at selvrisiko var inkluderet. I de tilfælde har jeg blot valgt en anden bil/andet selskab hvor den var inkluderet.

Gratis afbestilling af billeje uden selvrisiko

Hvis du modtager en bekræftelser hvorpå der står, at selvrisiko ikke er inkluderet, så tag kontakt til udlejer (rentalcars, Auto Europe m.fl.) og forhør dig. Hvis den bil du har bestilt ikke har en selvrisikodækning, så kan du altid afbestille bilen og vælge en, hvor der er selvrisikodækning. Der er ingen afbestillingsgebyr frem til 48 timer før afhentning.

Selvrisikodækning på billeje via din rejseforsikring

Du kan også have en selvrisikodækning via din personlige rejseforsikring. Jeg benytter Europæiske rejseforsikring og har derigennem en selvrisikodækning på 10.000 kr.

Ekstra Fee på billeje i USA

Jeg fik dette spørgsmål fra en første-gangs-USA-rejsende omkring billeje og ekstra fee’s. Spørgsmålet opstod pga. noget af det der stod i lejebetingelser/bekræftelsen.

For mange af jer som følger med på denne side og skal afsted til USA for første gang (og har lejet bil) så er det et super relevant spørgsmål som jeg har svaret på nedenfor.

Først spørgsmålet:

Hej

Nu har jeg lejet bil gennem de firma du har anbefalet her på denne side.

Men sidder og bliver lidt bange for diverse ekstra fee, har du noget bud på hvad jeg kan forvente mig når jeg henter min bil?

Lejen inkluderer
*Fri kilometer ALLE bilgrupper
*Forsikring ( Kaskoforsikring – Tyveriforsikring – Ansvarsforsikring – Udvidet ansvarsforsikring – Uforsikret motorist beskyttelse )
*Lokale skatter
*Lufthavnsgebyr
*Premium afhentningsgebyr
*Homeland Security Fee

Andre gebyrer som skal betales lokalt
*Gebyr for afhentning uden for åbeningstiden
*Envejsgebyr
* Bemærk venligst at ekstra udstyr som f.eks børnesæder, snekæder og ekstra fører skal betales lokalt, med mindre andet er angivet under lejen inkluderer
*Levering og afhentning
*Bøder, betalingsveje og parkerings afgifter
*Ekstra forsikring til at dække personskade på fører og passagerer

Det er dem her som skal betales lokalt jeg er lidt bekymret for.

Håber du kan sige om de bliver mega dyre eller kun en mindre ekstra udgift.

Svaret:

Hej,

Du skal som udgangspunkt ikke betale noget lokalt når du henter din bil.
De ting der er listet er ting som man kun meget sjældent kommer i berøring med:

*Gebyr for afhentning uden for åbeningstiden

Det er kun aktuelt, hvis du skal hente bilen på et lille kontor eller mindre lufthavn, hvor der ikke er døgnåbent. Lufthavnskontorer på de store destinationer, som LA, San Francisco, Miami m.fl. har åbent 24/7.

*Envejsgebyr

Hvis du henter og afleverer samme sted, så er det ikke aktuelt (og ville ellers være oplyst i din booking hvis det var).

* Bemærk venligst at ekstra udstyr som f.eks børnesæder, snekæder og ekstra fører skal betales lokalt, med mindre andet er angivet under lejen inkluderer

Hvis du har forhåndsbestilt noget af dette, så betaler du først ved afhentning – altså er beløbet ikke en del af din online bestilling.

*Levering og afhentning

Kun aktuelt hvis du har lavet special aftale om levering til ex. hotel eller andet.

*Bøder, betalingsveje og parkerings afgifter

Bøder og parkeringafgifter kan du jo undgå ved at køre ordentligt 😉 (men husk at betale hvis du får dem).
Betalingsveje foregår lidt forskelligt rundt om i USA. Nogle steder er det automatisk og man betaler via det kreditkort man oplyser ved afhentning. Andre steder betaler man ved betalingsanlæggene. For den gennemsnitlige roadtripper er det max et beløb på 15-25 dollars.

*Ekstra forsikring til at dække personskade på fører og passagerer

Her er du dækket af din personlige rejseforsikring så du skal ikke sige ja til den forsikring mod egen personskade som du risikerer at få tilbudt.

Mvh.

René Frederiksen

Her kan du se mere om udlevering af lejebil i USA.

Her kan du læse flere spørgsmål og svar om billeje i USA.

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om Skader og uheld med lejebiler i USA & Canada og læse andres beskrivelser af, hvad de har været ude for og har gjort mht. dækning og forsikring mm.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

45 Comments

 1. Hej Rene.

  Vi er på vej igen, men er nu over 65. Ved billeje står der, at der er et gebyr for førere under 24 år på US 32/dag. Der står også at der er gebyr for førere over 65 – bare ikke noget beløb! Er det noget du kan hjælpe med?
  På forhånd tak
  mvh Torben

  1. @ Torben

   Jeg ved ikke hvorfor de kun oplyser gebyr for ung chauffør ej heller om det er det samme for ældre chauffør. Det skal jeg bruge noget tid på at finde ud af.

   Af de tre sider jeg anbefaler, ser det kun ud til det kun den ene der har en begrænsning på 65 år.

 2. Hej Rene

  Tak for mange rigtig gode tips

  Vi har lejet en Mustang fra San Francisco til Fresno hvor vi skulle besøge noget familie .

  Vi lejer bil et døgn igennem Rentalscars hjemme side men er nationals bil, hvor der står at bil har kasko forsikring ( cdw )med nul i selv risiko.

  Vi ser desværre ikke at der er en flænge i kofangeren , da vi henter bilen i den mørke p kælder .
  Så da vi aflevere bilen i Fresno dagen efter bliver vi ansvarlig holdt og har fået en regning på 1884 dollar.
  Vi tager fat i car rentalcars de vil ikke dække , da det ikke er karroseriet. Og siger at det må national tager sig af, men det vil de ikke da vi ikke har lejet bilen igennem dem .
  Jeg har også haft fat i min egen rejse forsikring de vil heller ikke dække da der ikke er tale om nogen selvrisko.

  Hvad kan man gøre , og tør man at leje bil igen.

  1. @ Flemming

   Jeg har desværre ikke en løsning på din situation. Jeg har ikke selv prøvet tilsvarende, så har ikke erfaring med netop dette.

   Jeg har haft mere end 50 lejebiler i USA men har været forskånet for større ting. Jeg har haft en masse små skader, ridser og buler, men har altid spottet dem ved udlevering og fået dem markeret. Jeg bruger selv nogle minutter til at gennemgå bilen og tager evt. billeder og benytter lyset/lommelygten i mobiltelefonen for at sikre jeg ikke kører derfra med en skjult skade.

 3. hmmm. Var afsted I sommers havde bil fra Avis og havde en e-toll I forruden, der gjaldte I hele USA, kom hjem for 2 måneder siden, fik en regning på en måned siden på ca. 100$, nu har jeg fået en igen på 29$. Hvordan dælen skal man tjekke om det er korrekt, jeg har jo ingen jordisk chance for at tjekke om specielt det I Flordia er rigtigt, det er jo supermange små beløb man betaler, så det aner man jo ikke.

  Hvad gør andre

  1. Har fundet ud af det. Skriv på twitter til avis. Og fik svar tilbage at jeg bare skulle sende min e-mail. 10 min efter kom første mail med kvittering på hvor jeg havde kørt osv

 4. Hej Rene

  Tak for en yders brugbar hjemmeside!

  Jeg kigger pt. på billeje til sommer og kan spare mellem 40-50% ved at vælge at bestille direkte fra hertz.com sammenlignet med de hjemmesider du anbefaler. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men jeg har umiddelbart svært ved at se, hvorfor den ikke skulle være god nok.

  Inkluderet i billeje:
  – Miscellaneous Location Fee
  – Tyveri- og skadedækning
  – Skat
  – Udvidet ansvarsdækning
  – VEHICLE LICENSE RECOVERY FEE
  – Tourism Surcharge
  – Energitillæg
  – Ubegrænset miles inkluderet

  IKKE inkluderet i billeje:
  – Personal Insurance
  – Premuim Emergency Roadside Service
  – Brændstof
  – Gebyr for ekstra chauffør

  Er der noget vi overser – eller ser det fornuftigt ud? Til orientering er det med afhentning i Stamford (45 minutter udenfor NYC), 14 dages leje, og prisen er på 472 USD for en SCAR-bilklasse som er cirka 300 USD billigere end tilsvarende på rentalcars.com)

  På forhånd tak

  1. @ Jesper

   Jeg kan ikke kommenterer på om den leje i har kig på opfylder alle jeres ønsker.

   Hvad angår pris, så ser det ud til, at Stamford, CT i dette tilfælde er billigere hos Hertz.
   Skal ikke kunne sige hvorfor, da sammenligninger på 2 ugers leje mellem de sider jeg anbefaler og Hertz på steder som Chicago, New York m.fl. ikke er billigere direkte hos Hertz når jeg søger på to ugers leje i juli.

   Stamford, CT er ikke hvor flest lejer bil, så kan være der ikke har været fokus på aftalerne i samme grad som i ex. New York.

 5. Hej
  Super god hjemmeside! Håber du kan hjælpe os?
  Vi er netop kommet hjem fra bilferie i USA. Vi er i tvivl om vi er blevet snydt og da vi snart skal afsted igen, vil vi gerne undgå at betale for forsikringer, som ikke er nødvendige.
  Vi har lejet bil uden selvrisiko gennem Rentalcars (Alamo bil). Vi har betalt for TPL, SLI, CDW, TP og UMP.
  Desuden har vi valgt en ekstra forsikring gennem RentalCover (gratis vejhjælp og skader, udgifter og andre gebyrer der ikke er dækket i LDW- policen fra udlejningsfirmaet Alamo. (Bilulykker, undervognsskader, tyveri/brand/hærværk, reperation og udskiftning af forrude Reperation/udskiftning af dæk ved punktering, Tab/udskiftning af nøgle, Buksering af bil, Tab af brug, relokalisering og andre ulykkesrelaterede udgiftet. (Full protection)
  Da vi så henter bilen i Alamo oplyser udlejningsfirmaet os om, at vi ikke har full protection. Vi mangler RAP (roadside plus) og PAI . Vi får forklaret at hvis vi kører galt og forvolder 3. part skade inkl. passagerer for 3. part, så vil vi kunne blive sagsøgt for at dække fx. hospitalsregninger mm. på de forulykkede. Desuden fik vi oplyst, at vi heller ikke var fuldt dækket ved vejhjælp.
  Vi diskutterede en del med udlejningsfirmaet, idet vi fremviser vores dokumentation for forsikringer, som er købt. Vi var overbevist om, at vi var fuldt dækket – MEN de endte med at skabe så stor usikkerhed, at vi af frygt for ikke at være godt nok forsikretendte med at tilkøbe RAP og PAI for 1 uge (ca. 675kr)
  Venlig hilsen
  Vibeke

  1. @ Vibeke

   RAP/RSP er et tilvalg som ikke er nødvendig for at leje bil. Det dækker hjælp til punktering, mistede nøgler mm.
   https://www.alamo.com/en_US/car-rental-faqs/insurance-coverage-options/roadside-assistance.html

   PAI er hvis du eller dem der er i din bil kommer til skade. Her dækker din egen rejseforsikring.
   https://www.alamo.com/en_US/car-rental-faqs/insurance-coverage-options/personal-accident-insurance-canada.html

   SLI er den forsikring der dækker, hvis du gør personskade på andre:
   https://www.alamo.com/en_US/car-rental-faqs/insurance-coverage-options.html

  2. Pas på med Rentalcars, uanset hvor du lejer bil. Selv om man betaler for deres forsikringsdækning, er det langt fra sikkert, man kan få bilen udleveret på stedet, uden at skulle betale ekstra for forsikring. Det er mange også udsat for f.eks. i Spanien. For nogle år siden lejede jeg gennem Rentalcars på nettet og troede, det var smart. Først da jeg stod i lufthavnen på Mallorca, opdagede jeg, at jeg vist var blevet snydt. Jeg er journalist, og da jeg kom hjem igen, skrev jeg til Rental Car og lovede dem bål og brand worldwide, hvis ikke de gav mig pengene retur. De forsøgte at snakke sig uden om, men gav sig til sidst, og jeg fik mine forsikringspenge tilbage fra dem.

 6. Hej Rene.
  Så bruger jeg din ekspertise igen. Jeg synes jeg har gennemtrevlet alle dine indlæg, men jeg kan ikke finde svaret på dette:
  Vi har lige booked en cabriolet hos Auto Europe – 3 uger, Fort Lauderdale- Fort Lauderdale. De var billigst, og forsikring mm. Så fornuftigt ud. Dog: i vilkår fremgår der at der kan forekomme lufthavns fee, betales på stedet, og kan max. Være på 20 % . Det synes jeg er ret meget, men det fremgår altså ingen steder hvor meget jeg kan forvente mig at skulle af med i dette fee. Hvad er din erfaring med dette? Tak,
  Hilsen Henriette

  1. @ Henriette

   Lufthavnsgebyr er inkluderet i prisen. Det er kun hvis du henter bilen udenfor normal åbningstid (hvilket du ikke gør, da der er døgnåbent) eller laver anden speciel aftale med dem, at der kan tilkomme yderligere udgifter.

 7. Hej Rene
  Først og fremmest tak for en helt fantastisk hjemmeside, som giver bedre og klarere info end alle andre sider jeg har kunne finde. Er meget inspireret efter at have gennemgået din side 🙂

  Har læst om bil forsikringsdelen, men er alligevel nervøs om den bil jeg har udset mig er dækket 100% hvis der sker noget.
  Den lyder som følger:

  Your Rental Includes
  Unlimited mileage
  Rental Rates & VAT
  Airport Taxes
  Collision Damage Waiver
  Theft insurance
  Third party insurance / RLP + SLI
  Premium Location Fee
  Sales Tax
  Wheels, Glass and Underside insurance
  Chosen Package

  Full Insurance
  ZERO Deductible
  Your rental excludes

  Fuel
  Highway tolls
  REQUIRED extras at rental desk:

  No mandatory extras!

  Additional Benefits
  3rd Party 1 million USD
  ZERO Deductible
  Wheels, Glass and Underside cover

  Er den sidste del af beskrivelsen ikke den, som når normalt ikke er med, og som du har i din egen rejse forsikring? Vil det sige at alle forsikringer her er inkluderet? (igennem CarFlexi)

  På forhånd tusind tak for hjælpen.
  HIlsen Sitna

  1. @ Stina

   Jeg kender ikke CarFlexi og kan derfor ikke sige hvad der er gældende for dig.

   Gennem de sider jeg anbefaler er de lovpligtige forsikringer inkluderet.

   Dæk, vinduer og undervogn er ofte ekskluderet, men her kan din egen rejseforsikring dække.

   Dog har nogle af de sider jeg anbefaler også biler hvor dæk, vinduer og undervogn mm. er inkluderet bl.a. Auto Europe.

   1. Tusind tak for svar. Tror jeg holder mig til de sider, som du anbefaler. Kan jeg så regne med at alle forsikringer er indregnet hvis jeg vælger auto Europe og ikke skal købe ekstra for at være 100 % dækket?

 8. Hej René.

  Jeg har lejet en bil hos Budget via RentalCars her til juli og faldt over følgende beskrivelse i lejebetingelserne:

  Bilen har en skades selvrisiko på US$ 0.00 eksklusive skat.
  Bilen har en tyveriselvrisiko på US$ 0.00 eksklusive moms.
  Der er ikke nogen selvrisiko på den dækning som udlejers skadesforsikrings (CDW) police har.

  Hvad betyder sidste sætning ift. første sætning, er der en forskel?

  Er skadesforsikring det samme som kasko-forsikring?

  Jeg har læst de forskellige berettelser om uheld, der kan opstå med lejebiler på road trips i usa; punkterede dæk, mangel på benzin, stenslag i forruden. Jeg vil blot høre, om det er altid er udlejningsfirmaet, man skal tage kontakt til, hvis uheldet er ude?

  Overvejer kraftigt ikke at tilvælge roadside assistance, selvom der er lidt tryghed i at kunne få skiftet det dæk, vi ikke selv kan skifte 🙂 Men hvis det økonomisk ikke er en fordel, er det jo værd at overveje at undvære.

  På forhånd tak !

  Mvh. Signe

  1. @ Signe

   Den sidste sætning er blot en dårlig formulering. Det betyder det samme som de to hvor der er 0$.
   Selvrisiko på US$ 0 og ‘Der er ikke nogen selvrisiko’ er det samme.

   Det vil være en god idé at starte med at kontakte udlejningsselskaber hvis noget går galt. Det koster ikke noget at ringe til dem.

 9. Hej Rene
  Skal på roadtrip i sydstaterne og starter i Atlanta og slutter i florida mit spørgsmål lyder nu har jeg kørt i florida før og de der betalingsveje blev bare trukket på kortet via en dims i vinduet men hvad. År man lejer bil i Atlanta og kommer til Florida? Tænker de har vel ikke det system og syntes ikke der ligefrem var spor hvor du kunne betale med kort eller kontat sidste gang folk kørte bare igennem??

 10. Hej Rene
  Vi har kikket på Rental cars som du anbefaler,vi er i tvivl om der er selvrisiko da der er en blok hvor der står hvad der er med i prisen og længere nede står der hvad der ikke er med og der ligger forsikringerne.
  http://www.rentalcars.com/SearchResults.do?enabler=&country=USA+-+Florida&doYear=2017&city=Orlando+Internationale+Lufthavn&driverage=on&doFiltering=false&dropCity=Orlando+Internationale+Lufthavn&driversAge=30
  vi har kikket på Ford escape fra firmaet budget
  mvh Stine

  1. @ Stine

   Jeres link virker ikke.

   Her er hvad jeg ser på samme bil og firma:

   Inkluderet i lejeprisen
   Forsikring, Beskyttelse og Fritagelser

   Skadesforsikring (CDW)
   Skadesforsikring (CDW) begrænser førens ansvar i tilfælde af at lejebilen bliver skadet, og er underlagt betingelserne i lejekontrakten.
   Istedet for at betale hele beløbet er føreren normaltvis kun ansvarlig for den første del, dette er deres “selvrisiko”.
   Denne beskyttelse gælder for alle autoriserede førere af lejebilen.

   Tredieparts Ansvar (TPL)
   Tredieparts Ansvarsforsikring (TPL) dækker førerens ansvar for skade på ejendom, med undtagelse af den lejede bil. Den dækker også skader påført andre personer, uanset om de er i den lejede bil eller ej, forudsat at betingelserne i lejeaftalen er opfyldt.

   Tyveribeskyttelse (TP)
   Tyveribeskyttelse (TP) begrænser førerens ansvar for omkostninger i forbindelse med tyveri af bilen – eller skade opstået af tyveri eller forsøgt tyveri – op til en ‘selvrisiko’, afhængigt af lejebetingelserne i kontrakten. TP dækker ikke personlige ejendele, som kan være dækket af førerens egen rejse- eller privatforsikring.

   Supplerende Ansvarsforsikring (SLI)
   Supplerende Ansvarsforsikring (SLI) beskytter føreren mod tredjeparts krav for legemlige skader eller skader på ejendele som resultat af en ulykke, afhængigt af lejebetingelserne i kontrakten. Denne beskyttelse gælder alle autoriserede førere af lejebilen.

   Når i går videre i bookingen kommer info om selvrisiko.

   selvrisiko

 11. Hej Rene

  Min kæreste og jeg er lige ankommet til LA, og vi har hentet en SUV hos budget (lejet gennem rental cars). Vi havde lidt læst os frem til at vi bare skulle sige nej til alt ekstra der ville blive tilbudt af tilkøb, så det havde vi indstillet os på. Manden i skranken spørger os så om vi vil tilkøbe Road assistance til 48 dollars pr uge – hvis ikke vi vil det, vil det være for egen regning hvis vores udlejningsbil af en eller anden grund skal fragtes tilbage til budget (hvilket kan blive rigtig dyrt i følge ham).

  Vi bliver ret forvirrede og usikre over dette, men ender med at takke nej, hvilket manden virker meget overrasket og uforstående overfor.

  Har vi lavet en fejl ved at takke nej til Road assistance? Skal vi bare håbe på der ikke sker noget under vejs eller skal vi i morgen køre ned og tilkøbe det? Hvad vil du anbefale?

  1. @ Ditte

   Jeg synes ikke i har lavet en fejl. Husk på, at de ekstra forsikringer er en individuel ting. De er ikke lovpligtige, så derfor kan man sige nej, men hvis man ikke kan overskue en punktering eller har foe vane at løbe tør for benzin, så er det måske noget der passer godt til en.

   Sandsynligheden for at i går så meget i stykker at i har brug for at blive bugseret er meget lille. Lejebiler er nye og eftersete, så der sker yderst sjældent tekniske skader på bilen der gør den ikke kan køre mere.

   Selvom det skulle ske uden i har den udvidede forsikring, så vil autohjælp i USA ikke ruinerer jer.
   Hvis i er afsted i tre uger x 48 dollars pr. uge + tax, så er det knap 200 dollars som i kan bruge på forsikring eller bruge dem på at betale for bugsering, hvis uheldet er ude. I kan blive bugseret ret langt for 200 dollars.
   Hvis det ikke sker i skal bugseres, har i sparet 200 dollars.

   Hvis i har nærlæst jeres personlige rejseforsikring kan i også være dækket i forbindelse med billeje. Jeg har selv en dækning på 10.000 kr. hvis der sker noget med min lejebil som ikke er dækket af de lovpligtige som følger med i lejen.

   1. Hej Rene

    Tusind tak for hurtigt og godt svar 🙂

    Hvis uheldet er ude og man punktere, må man så få en lokal biks til at fiske det, eller skal man ringe til budget?

  2. Jeg har rejst sammenlagt omkring 6 måneder på roadtrips i USA siden 2002. Jeg har aldrig tilkøbt roadside assistance.

   Jeg har haft brug for hjælp to gange. I 2001 i Chicago (det var ikke et roadtrip 🙂 ) låste jeg mig ude af bilen. Der kom en kranvogn og hjalp mig. Jeg kan ikke huske, at det kostede mig noget, så roadside har nok været inkluderet dengang.

   I 2014 løb jeg tør for benzin. Jeg ringede til Budget for at få hjælp, og efter flere timer måtte de melde, at de ikke kunne finde nogen roadside assistance provider, der ville køre ud hvor jeg holdt, og anbefalede mig i stedet at ringe 911.

   Det gjorde jeg, de stillede mig om til Highway Patrol, der lovede at sende en mand med noget benzin. Inden han nåede frem, havde jeg dog i bilens manual fundet ud af, at man havde to(?) års gratis roadside assistance fra Chrysler inkluderet i bilen. Jeg ringede til Chrysler og de fandt nogen, der kom ud med en dunk benzin. (Og jeg gav 911 besked på at der var styr på det nu.) Det kostede mig ikke noget.

   Så altså: Havde jeg betalt $48/uge til Budget havde jeg ikke fået en skid ud af det. Og der var andre muligheder for at få problemet løst.

   (Jeg tog i øvrigt også en runde på rastepladsen og spurgte folk om de havde en reservetank, jeg kunne købe indholdet af, men det var der ingen, der havde. Der var dog en, der tilbød mig, at jeg kunne bruge hans AAA-abonnement og bare lade som om, jeg var ham. Jeg sagde mange tak, men pænt nej tak. Jeg skulle ikke rodes ud i smarte numre så langt hjemmefra 🙂 )

 12. Hej René

  For det første tak for en super fed web side, fedt at du har beskrevet så mange ting.

  Vi er to par som skal på roadtrip den 7 sep. til d. 25 fra LA – LV – SF, og vi sidder og kigger på den bil vi skal have derovre, men jeg syntes det svært lige at finde ud af om vi er dækket godt nok i den pakke de tilbyder. Jeg har nærstuderet dine fine erfaringer ang. billeje, men syntes ikke jeg kunne fremskaffe den samme information som du har beskrevet.
  Har vedhæftet et link til en mini van gennem rentalcars og har prøvet den samme søgning bil hos auto europe og der ville vi spare 350 kr men er også i tvivl om denne er dækket godt nok.

  Kan du hjælpe??

  (linket virkede ikke, så det har jeg fjernet).

  Mvh Maria

  1. @ Maria

   AutoEurope, RentalCars og CarTrawler har de samme grundforsikringer, som er de lovpligtige og dem du kan komme galt afsted med, hvis du ikke har.

   AutoEurope og RentalCars har altid Nul Kroner i Selvrisiko (har aldrig set det ikke er der).
   Her er CarTrawler lidt anderledes, og den er ikke altid med, så der skal du tilkøbe.

   Som udgangspunkt er du ikke dækket for skader på vinduer, dæk, tag og undervogn. Heller ikke gennem din Nul Kroner i Selvrisiko.
   Her har AutoEurope biler hvor det er inkluderet og skilter bedst med det pt.

   Hos AutoEurope er dette standard + varianter:

   – Always Zero Excess CDW/THP
   – Always Liability insurance min. 1MIO (SLI)
   – Always UMP (underinsured motorist protection)
   – Always Unlimited mileage
   – Offers with Dollar, Thrifty and Hertz: include Glass, tires, roof and underside coverage
   – Offers with: Alamo and National: include Glass and tires

   Derudover er der en række tillægsforsikringer du kan tilkøbe ved afhentning. Det er vejside, mistede nøgler mm. som beskrevet i artiklen. De er ikke lovpligtige og har ikke noget med udlejningssiden at gøre. Det er “ro i maven” forsikringer som du kan købe hvis du tit løber tør eller ikke kan klare en punktering selv.
   Ofte overskrider de forsikringer, i samlet beløb, det i evt. ville skulle betale hvis i får hjælp til en punktering mm.

 13. Hej Rene,

  jeg står og skal på roadtrip i USA til efteråret og er lidt i tvivl hvorvidt vi skal købe eller leje en bil. Da vi ikke har lommen fuld af guld, vil vi selvfølgelig gerne vælge det billigste alternativ. Vi har bildt os selv lidt ind at det er billigst at købe en bil (den skal jo bare kunne køre og ikke være vild og voldsom). Eller hvad er din vurdering? Hvis det er billigst at købe en bil, så har vi lidt problemer med hensyn til forsikring. Det ser ud til at det er lidt besværligt at få den forsikret, medmindre vi har en fast adresse. Hvad siger dine erfaringer og din mening?

 14. Hej Rene!
  Først tusind tak for din MEGET hjælpsomme side, der har givet mig og min kæreste ikke kun inspiration men også mange informationer der har hjulpet os meget med vores planlægning af roadtrip.

  Vi rejser til vestkysten d. 8 juni og har lejet en bil via AutoEurope (et af dine anbefalede udlejningsfirmaer) og har betalt og modtaget Vocuher.

  Mit spørgsmål omhandler forsikringen på bilen. Der står “Billejen inkluderer:
  *LDW loss damage waiver” – som jeg har lidt svært ved at oversætte, men betyder det ikke at alt er skade der sker på bilen bliver dækket?
  Også det der forvirrer mig, efterfølgende står der “*kun reparationsomkostninger op til 800 EUR vil blive refunderet”

  800 EUR lyder ikke særligt meget, hvis nu uheldet skulle være ude, ydermere synes jeg det går imod det der står ovenover (LDW)

  1. @ Sebastian

   Tak for ros.

   Det er korrekt at LDW betyder du ikke skal betale noget ved skade på bilen – dog undtaget, hvis du ikke har valgt en bil hvor vinduer og dæk også er dækket.

   Jeg har kigget mine tidligere vouchers igennem og kigget på lejebetingelser på AutoEurope, og kan ikke finde tilsvarende med 800 EUR. I burde være holdt skadesfri, hvis i har en en selvrisiko på nul kr.

   1. Hej
    Har også en lejeaftale med AutoEurope. Har lige fået svar fra dem vedrørende de Euro 800.

    Det er en selvrisiko hos den udlejer man har selvom der er en LDW. Så det er således bare at AutoEurope refunderer din selvrisiko som er på Euro 800. Derudover dækker LDW alt.

 15. Hej Rene
  Flot og meget nyttig hjemmeside som jeg har studeret flittigt, da min familie (mand og børn på 12 , 14 og 17år er i fuld gang med at planlægge og booke overnatninger til vores tur til USA s vestkyst og Canada. Jeg er meget i tvivl om vi har for store planer? om planen er realistisk?
  Vi skal flyve til seattle hvor vi skal fejre 4juli, efter 2 dage kører vi til Kelona hvor vi skal besøge familie og derefter til Vancouver og Vancouver Island – 8dage.
  Dernæst kører vi mod San Francisco med en overnatning undervejs og stop i Redwood NP en nat.
  Pt har vi planlagt 2dage i SF men vil også gerne omkring Napa Vally.
  Videre nedad highhat 1 overnatter vi i Monterey en nat og en nat i San Simeon samt Santa Barbera også en nat.(måske er det for korte strækninger at tá så mange overnatninger, men alle steder står der at man skal tage sig tid netop her?)
  LO’s Angeles har vi booket 4 overnatninger da både Disney og universal studies og Hollywood står højt hos vores teenagere.
  Dernæst har vi pt 2 dage i San Diego og lige nu har vi flere sommerhuse på bud i området Palm Desert for at holde lidt ferie og nyde solen i 5 dage før vi flyver hjem fra LA.
  Min store tvivl er at vi kan se at det absolut ikke er højsæson i det område pga de høje temperaturer, om det kun er varmehungrende danskere som kan finde på at leje et hus der på den tid af året?
  Ud over dette er vi meget i tvivl om vi skal finde tid til at lave en afstikker ud til Yosemite oppe ved SF? Og i sidste ende evt ud til Grand Canyon mens vi er nede omkring Palm Desert.
  Et andet spørgsmål er ang NP som vi planlægger at overnatte i når vi ikke er i de store byer. Vi rejser i juli og læser os frem til at alle overnatninger i NP skal reseveres på forhånd pga højsæson? Gælder det også når vi kun har et telt?
  Med venlig hilsen
  I. B.

  1. @ Inge

   Tak for ros.

   Det er en lang tur med mange dage og oplevelser.

   Jeg vil tage en overnatning mere mellem Seattle og San Francisco. Køreturen uden stop er 12 timer. Det kræver to overnatninger.

   Highway 1 kan i godt klare med en overnatning.

   Huse i disse områder lejees ud hele året, også i de varme perioder – blot sørg for der er AC. Ved ikke hvem du kigger hos. Jeg lejer selv hus via airbnb på min tur til LA lige om lidt, og senere på samme tur via VRBO.com nær Phoenix.

   Der skal en overnatning til, hvis i vil ind til Yosemite. Det bliver hurtigt en meget lang dag som endagstur.

   I kan ikke køre til Grand Canyon og tilbage igen på en dag fra Palm Springs. Det vil også kræve en overnatning.

   Overnatninger i NP vil jeg helt klart anbefale at booke på forhånd. Træls at stå der og så er der ikke plads og i skal x kilometer væk for at finde noget.

   Hvis det er jeres eget telt og i skal bo på camping, så skal i være meget tidligt ude. Campingpladserne i NP fyldes hurtigt op.

 16. Hej Rene

  Jeg har lejet en bil gennem din side (og cartrawler) og købte derudover også en forsikring (Car Trawler Excess (CDW) Insurance) til min roadtrip på vestkysten.
  Er vi så ikke enige om, at jeg ikke behøver at købe nogen ekstra forsikring i lufthavnen når jeg skal hente bilen – uanset hvad de siger? 🙂

  Mvh Morten

  1. @ Morten

   Det er korrekt. Du har alle lovpligtige forsikringer.
   Du vil sikkert blive tilbudt yderligere så som udvidet roadside assistance. Den dækker hvis du ikke selv kan skifte hjul, løber tør for benzin eller mister nøglerne.

   1. Perfekt!
    Tak for opklaringen Rene. Godt at være på den sikre side.
    Mvh Morten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »