Tjekke ind og ud på hotel i USA og Canada

Tjek ind på et motel eller hotel på din roadtrip i USA eller Canada er ikke svært. Her er min erfaring fra mere end 100 overnatninger i rundt om i USA og Canada.

Tjek ind i USA er lig med oplevelsen i Danmark

Har du tjekket ind på et hotel i Danmark, så har du oplevet hvordan det er i USA og Canada.
Har du kun erfaring med hotel rundt om i Europa, så vil du måske opleve, at det er nemmere i USA og Canada. I flere europæiske lande, vil de se (og tage en kopi) af dit pas. Det kan du beholde i lommen når du tjekker ind på et motel eller hotel i USA.

Tjek ind på moteller uden for byerne

Generelt fungerer det sådan her, når du tjekker ind på et motel eller hotel uden for centrum.
Kør ind og parker nær Office (reception).
I skranken skal du oplyse det efternavn bookingen er lavet i.
Du skal fremvise ID (kørekort har virket fint for mig) og et kreditkort til depositum. VISA/Dankort virker fint.

Depositum svinger lidt, men regn med 25-50 dollars.

Når du tjekker ind skal du skrive under. Der kan også være felter hvor du skal sætte dine initialer. Det vil være ud for info om at du ikke må ryge på værelset, ikke må have kæledyr på værelset mm.

Du kan også blive bedt om, at oplyse hvilken bil du kører.Det kan være mærke (ex. Ford), model (ex. Escape), farve (ex. Black) og registreringsnummer samt stat – nummerplade.
På de fleste nøgler til udlejningsbiler, står registreringsnummeret på den bil du kører i. Sammenlign med nummerpladen på din bil, at du ved hvilket nummer der er din nummerplade. Der kan være andre numre på udlejningsnøglen der ligner en nummerplade.

Når papirerne er ordnet får du dine nøgle. På små ikke-kæde moteller kan det være en rigtig nøgle. De fleste steder er det dog et plastikkort du kan åbne dit værelse med.
Når du har fået nøglerne oplyses du om de forskellige ting der tilbydes og åbningstider. Hvornår poolen åbner/lukker og hvis du skal benytte specielle håndklæder, hvor du finder vending machines og is, hvornår og hvor der er morgenmad mm.

Tjek ind på hoteller inde i byerne

Generelt foregår tjek ind på samme måde som ovenfor, men der kan være tillægsting på et større hotel så som resort fee og betaling for parkering. Begge beskrives i detaljer nedenfor.

Parkering på moteller og hoteller

Selv-parkering (self parking) på hoteller

Mange hoteller og moteller har gratis parkering hvor du selv parkerer din bil. Når du er tjekket ind og ved hvor dit værelse er, kan det være nødvendigt at køre rundt om bygningen eller lign.
Du har oplyst informationer om din bil, således de ved du må holde på p-pladsen ved hotellet.

Det kan også være du får en hanger eller skilt til forruden på din bil, hvor der står hvor længe du må parkerer.

Parkeringshus

Hoteller kan have p-huse tilknyttet. Enten som en del af hotellet (kun for gæster) eller tæt ved (blandet parkering for gæster og andre).
Det kan være nødvendigt at tjekke ind først før du kan køre ind i p-huset, da du skal bruge din værelsesnøgle for at få adgang til og komme ud af p-huset.

Når du tjekker ud, skal du beholde en af værelsesnøglerne for at komme ud. Du dropper den derefter i en beholder hvor du kører ud.

Er p-huset ikke tilknyttet hotellet, kan det være du skal benyttet det som et almindeligt p-hus og betale for dit brug. Det foregår som du måske kender fra p-huse i Danmark, hvor du trækker en billet når du kører ind. Den skal du så betale i en maskine eller når du kører ud igen.

Valet – parkeringsservice

På større hoteller (og enkelte mindre med begrænsede parkerings muligheder) kan du opleve valet – parkeringsservice.
Når du kører op foran hotellet bliver du mødt af en valet person som du overdrager bilen til. Du får en kvittering til din bil og du kan gå i gang med at tømme den for bagage. Når du har tømt bilen går du ind til receptionen og tjekker ind. Valet sørger for at køre bilen væk og parkerer den.

Flere steder er der en ekstra service, hvor du også kan efterlade din bagage hos valet/concierge. Den får du også en kvittering for. Når du så er tjekket ind og kommet op på dit værelse, kan du ringe ned og få din bagage bragt op.

Valet er ofte en valgfri mulighed, men kan være tvunget enkelte steder. Det valgfri består i, at du efter tjek ind, kan køre væk og selv finde parkering eller benytte hotellets parkering mod betaling.

Valet skal du betale for. Jeg har altid kunne betale den som en del af min hotelregning.

Resort Fee

Resort Fee er en bred betegnelse for ekstra udgifter i forbindelse med hotel overnatninger. Det hedder ikke resort fee alle steder. De kaldes også hotelgebyrer, energiafgift mm.
Resort fees dækker over ting som adgang til pool, spa område, wifi adgang, avis mm.

Resort fees er udbredt i Las Vegas og i Florida, men har sneget sig ind andre steder også.
På en tre ugers roadtrip med en blanding af overnatninger i by og på land, vil det ikke være en kæmpe udskrivning. Det er dog værd at overveje om du reelt har brug for de tillægsydelser resort fees dækker over, eller om du lige så fint kunne benyttet et andet hotel.

Steder som Las Vegas og i Florida kan resort fees være svære at komme udenom da mange hoteller har dem. Der er derimod længere mellem hoteller med resort fees i ex. New York, hvor du kan overveje om du behøver et hotel med pool på dit ophold, eller det kan vente til du er ude af byen hvor adgang til pool ikke vil koste ekstra.

Resort fees svinger fra sted til sted, men oplyses som oftest på ex. Hotels.com.
Et resort fee er pr. Værelse pr. nat.

Brug for hjemmeadresse ved tjek ind?

Kun to gange, ud af mange hundrede overnatninger i USA, er jeg blevet spurgt om min adresse. I USA står din hjemmeadresse på dit kørekort. Det gør det ikke på danske kørekort. Vi har den på vores sygesikringskort, men det er en dansk ting de ikke genkender/godtager i USA.

Den ene gang havde jeg ikke booket hotel og holdt ind ved et tilfældigt motel. En kæde jeg kendte fra flere andre overnatninger. Ved tjek ind blev jeg bedt om ID. Da hun så mit danske kørekort spurgte hun efter ID med en adresse på. Hun godtog ikke mit danske sygesikring og jeg kunne ikke få et værelse.
Det gjorde dog ikke alverden. Jeg kørte over på den anden side af gaden og fik et værelse på et andre kædehotel jeg kendte, hvor jeg ikke blev bedt om adresse.

En anden gang havde jeg booket værelse på forhånd. Ved tjek ind blev jeg spurgt om en adresse, men havde ikke noget. Sagde jeg var fra Danmark og at vi ikke har adresser på vores kørekort. Der blev tastet lidt ekstra bag skranken, men fik mit værelse uden problemer.

Tjek ud fra moteller og hoteller

Den korte version er, at du blot skal forlade dit værelse når det er tid til at tjekke ud. De fleste hoteller har tjek ud tid kl 11 eller 12.

På de fleste af dine overnatninger kan du blot afleverer værelsesnøglerne i receptionen. Der er ikke noget du skal udfylde eller have tilbage. Har du bestilt og betalt din overnatning på forhånd (ex. Hotels.com) så er der ikke noget papirarbejde. Du kan godt få en kvittering udskrevet, men du vil allerede have den fra din online booking.
Der skal ikke gøres noget i forhold til depositum.

Er der ikke nogen i receptionen, kan du blot efterlade dine nøgler på skranken. Du kan også efterlade dem på værelset og nogle steder kan du se en drop-box hvor du kan aflevere nøglen. På flere mindre moteller er det ikke sikkert der er nogle i receptionen 24/7, så der har jeg ofte efterladt mine nøgler på værelset hvis jeg er taget tidligt afsted.
Hvis du allerede ved du skal op og afsted tidligt, kan du spørge til tjek ud når du tjekker ind.

På større hoteller kan du få skubbet en kvittering ind under døren i løbet af aftenen/natten. Der står ofte en sætning om, hvordan du nemt kan tjekke ud (ex. aflevere nøgler i drop-box, efterlade dem på værelset mm.)

Afregne room charges ved tjek ud

Har du benyttet dig af muligheden for at “sætte noget på værelset” – ex. betalt i restauranten med dit værelsesnummer eller købt en øl i baren på dit værelsesnummer eller taget noget fra mini-baren på værelset (yderst sjældent jeg oplever en mini-bar på hotelværelset i USA), så skal du afregne udgifter når du tjekker ud.
Det gælder også betaling for parkering.
Som regel kan du blot trække beløbet på det kort de registrerede til depositum, så du skal ikke have kort eller andet op ad lommen.

Teknologiske hoteller

Nyere hoteller og nogle kæder, har opdateret tjek ind, værelsesnøgler og tjek ud, så store dele af det, kan foregå på din mobil eller via en selvbetjeningskiosk. Mest udbredt er, at du via en app kan ordne alle ting, samt åbne dit værelse med din mobil.
På en gennemsnitlig roadtrip, vil du ikke opleve dette mange gange – hvis overhovedet.

Overnatning på din roadtrip i USA og Canada

Afhængig af længden på din roadtrip, kan du have brug for mange overnatninger i både by og på landet. Jeg har samlet en lang række gode råd om overnatningerne på din roadtrip, bl..a hvilke steder det anbefales at du booker på forhånd. Her finder du mere information om overnatning på din roadtrip.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags:

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top