Ekstra chauffør ved billeje i USA

Er I mere end én der skal være chauffør på jeres roadtrip, så er der gode penge sparet ved at vælge rigtig på de udlejningssider jeg anbefaler. I en enkelt stat er det ligefrem gratis hvis I vælger rigtigt – se nederst.

Der er to muligheder når du skal leje bil i USA og være mere end én chauffør. Enten kan du leje en bil og så registrere den/de ekstra chauffører når du afhenter bilen, eller så kan du vælge en tilbudspakke på forhånd. Fordelen med tilbudspakken er, at du kender den samlede pris på forhånd og så sparer du penge.

Ekstra gebyr ved flere chauffører – forsikring

Det koster et gebyr at registrere en ekstra chauffør. Det er lovpligtigt at registrere en ekstra chauffør og gebyret dækker forsikringen af chaufføren (og bilen).
Hvis man registrere chaufføren ved udlevering af lejebilen, så er det typisk 10 dollars pr. dag pr. chauffør. Er chaufføren mellem 21 og 24 år, så er det 25 dollars pr. dag (spar penge ved at vælge en tilbudspakke – se mere nedenfor).

Det kan være fristende blot at registrere én chauffør og så lade andre køre alligevel, men det vil jeg fraråde.

Hvis du kører bilen, men ikke er forsikret, hænger du på alle erstatningskrav (som kan være i millionklassen i USA).

Du har ikke nogen forsikring hjemmefra der dækker. Din egen rejseforsikring dækker kun skade på dig og dine ting. Ikke hvis du gør skade på andre med en udlejningsbil.

Bliver i stoppet og føreren ikke er forsikret, men lejeren af bilen ved det, så vil den anden person også blive straffet for medvirken. I tilfælde af det er den uforsikrede der gør skade på bilen eller andre, vil lejer også hænge på straffen, da han var medvidende til den manglende forsikring.

Spar penge ved valg af tilbudspakker

Skal man afsted i tre uger med to eller flere ekstra chauffører så kan det se ud som om, det hurtigt løber op, men der er billige muligheder.

De sider jeg anbefaler (Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler har alle en eller anden form for tilbudspakke hvor du kan spare mange penge hvis I skal være flere chauffører på jeres roadtrip.

Typisk er pakkerne konstrueret så man får en ekstra chauffør + en tankfuld benzin eller tre ekstra chuaffører + en tankfuld benzin.

Besparelsen ved at vælge en tilbudspakke frem for at tilføje ekstra chauffører ved afhentning kan være stor. Specielt fordi stort set alle udlejningsselskaber forlanger at man betaler for en tankfuld benzin ved afhentning.

Priseksempel (priser og dollarkurs benyttet er fra 30. juni 2012)

Eksempel med en ekstra chauffør:
Leje af bil via Rentalcars.com
Dodge Charger, to uger, lejet i Chicago.
Bil uden ekstra chauffør: 3513 kr.
Obligatorisk tankfuld benzin: ca. 365 kr.
1 ekstra chauffør: 10 dollars pr. dag x 14 dage x 1 person = 826 kr.
I alt: 4704 kr.

Ved valg af tilbudspakke vil prisen være: 4070 kr.

En besparelse på godt 600 kr. ved at vælge en tilbudspakke med en ekstra chauffør.

Når du bestiller bil på Rentalcars.com så kan du i booking prcessen tilvælge ekstra chauffør, ung chauffør mm. og din valgte bil vil automatisk ændre sig til den tilbudspakke som indeholder netop dette. Prisen vil blive det samme som hvis du havde valgt pakken til at begynde med.

Eksempel med tre ekstra chauffører:
Leje af bil via AutoEurope.
Ford Fusion, to uger, lejet i Chicago.
Bil uden ekstra chauffører: 3545 kr.
Obligatorisk tankfuld benzin: ca. 365 kr.
3 ekstra chauffører: 10 dollars pr. dag x 14 dage x 3 personer = 2478 kr.
I alt: 6388 kr.

Ved valg af tilbudspakke vil prisen være: 4095

En besparelse på godt 2200 kr. ved at vælge en tilbudspakke med ekstra chuaffører.

Ung chauffør

Der er også gode penge sparet ved at vælge tilbudspakkerne hvis du falder ind under kategorien ung chauffør. Er du mellem 21 og 24 år, så koster det typisk 25 dollars pr. dag pr. person. Dette ekstra gebyr er ikke kun for ekstra chauffører men for alle personer – også selvom nogle af jer måtte være over 25 år.

Eksempel med en ekstra chauffør under 25 år:
Leje af bil via Rentalcars.com.
Chevrolet Aveo, to uger, lejet i Chicago.
Bil uden ekstra chauffør eller med ung chauffør gebyr: 2993 kr.
Obligatorisk tankfuld benzin: ca. 365 kr.
Gebyr for ung chauffør: 25 dollars pr. dag pr. person x 14 dage x 2 personer = 4130 kr.
I alt: 7488 kr.

Ved valg af tilbudspakke vil prisen være: 5814 kr.

En besparelse på knap 1500 kr. ved at vælge en tilbudspakke med en ekstra ung chauffør.

Her kan du læse mere om aldersgrænse ved billeje og ung chauffør.

Ekstra chauffør er gratis ved billeje i Californien

Det er stadig relativt billigt at leje bil og køre på roadtrip i USA, men er du på budget og er I flere som skal være chauffør, så er der en enkelt stat hvor der er gratis muligheder.

I Californien kan du stort set slippe for at betale for en ekstra chuffør.

Det er desværre ikke noget udlejningssiderne oplyser særlig effektivt omkring så du risikerer at bestille en tilbudspakke med ekstra chauffør uden at have behov for den.

Jeg har undersøgt reglen hos bl.a. Rentalcars.com og AutoEurope og de forklarer at de pakker de sælger ser ud som de gør, fordi de er sat sammen sådan fra udlejningsselskaberne (og ikke Rental Cars, Auto Europe etc.). De pakker de sælger er ikke differentieret fra stat til stat (New York og Nevada har nedsat gebyr for en ekstra chauffør) så den dukker også op hvis man bestiller bil i Californien.

Hvis du lejer bil via AutoEurope, så er ekstra chauffører som oftest inkluderet i prisen du ser – også selvom du ikke vælger en tilbudspakke med ekstra chauffører. Dette gælder kun hvis I begge er fyldt 25 år.

Du kan nemt se om der er er ekstra chauffører inkluderet ved at kigge i lejebetingelserne.

Dette varierer afhængigt af hvilket udlejningsselskab man vælger og af biltypen, men som regel vil du være i stand til at finde en bil og udlejningsselskab som passer dig og derved spare de udgifter der ellers måtte være til ekstra chauffører.

Det eneste der vil være ekstra, er udgiften til den obligatoriske tankfuld benzin. Prisen på denne fremgår ikke af udlejningssiden og du vil først blive afkrævet den når du afhenter bilen.

Forsikringen dækker også udenfor Californien

Selvom det kun er Californien som har gratis ekstra chauffør, så må du gerne køre bilen ind i en anden stat uden at det påvirker noget. Alle registrerede chauffører er stadig dækket af forsikring mm. selvom der skulle ske noget uden for Californiens statsgrænser.

Ægtefælle gratis som ekstra chauffør uden for Californien

Hos nogle af de selskaber du henter lejebilen hos, kan din ægtefælle eller samleverske være gratis som ekstra chauffør når du lejer uden for Californien.

Reglerne hos de forskellige selskaber varierer lidt, men generelt skal du være medlem af deres kundeklub samt kunne bevise ægtefælle/samleverske status. I USA står din bopælsadresse på dit kørekort, så på den måde kan to amerikanere bevise de deler bopæl.

Din adresse står ikke på dit kørekort i Danmark, så det er ikke et bevis. Dit danske sygesikringskort kan (sammen med dit pas) måske gøre det ud for bevis, men det danske sygesikringsbevis er en meget dansk ting, så forvent ikke det godkendes som ID/dokumentation.

Jeg har ikke erfaring med at prøve dette eller skulle dokumenterer min ægtefælle ved udlevering, så du skal selv undersøge nærmere.

Priser på billeje 2024

Her kan du se hvad det koster at leje en mid-size SUV (ex. Toyota RAV4, Jeep Cherokee, Ford Escape). Prisen er for 3 ugers leje i juli 2024. Prisen er tjekket hver måned og viser udviklingen hvis du lejede bilen i januar til en roadtrip i juli – eller lejede i februar til en roadtrip i juli osv.
Der er to sammenligninger i digrammet, hvor leje i LAX og Miami er sammenholdt med prisen hos en populær dansk rejseside, som ofte nævnes som billig at leje bil hos. De sider jeg anbefaler at benytte er som regel billigere, som det også fremgår af priserne her.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Andre roadtrip oplevelser:

44 Comments

 1. Hej Rene
  Vores kommende roadtrip i maj omkring Yellowstone skal foregå med en ven fra Alaska som vil leje bil . Jeg kan forstå at vi skal sørge for at registrere min mand også som fører af bilen, hvis han skal tage en tørn med lidt kørsel også.
  Mit spørgsmål falder dog på om han skal gøre noget i forhold til sit kørekort? Han er pt registreret med et dansk og Grønlandsk kørekort men skal vi skaffe noget jeg synes har læst skulle hedde international kørekort?
  Ved vi skulle leje en SUV st køre i de ti dage..
  Vi starter i Bozeman og slutter i Jackson Hole med smut rundt områderne omkring..
  Mvh Camilla

  1. @ Camilla

   Korrekt at i skal registrere ekstra chauffør ved udlevering af bil. Det er et spørgsmål om forsikring. Det kan blive rigtig dyrt ikke at have forsikring i USA. Hvis lejer af bil godt ved han lader en uforsikret person kører, kan han blive medskyldig ved evt. uheld og forsikringsdækning.

   Der kræves ikke internationalt kørekort for at få lejebil udleveret. Jeg har dog hørt historier om lokale betjente, der ved uheld eller fartbøder mm. har lagt en ekstra bøde oveni, da man ikke kunne fremvise et kørekort på engelsk.

   Det koster 25 kr. for et int. kørekort hos borgerservice: http://www.kk.dk/artikel/internationalt-kørekort

   1. Det er super det ser vi på om vi ikke kan få fat i så, det andet ville altså også være for ærgeligt, når det nu er en ferie og roadtrip.

    Tak for masse god info og råd

 2. Hej Rene.

  Vi er en familie på tre som skal på sommerferie til USA, hvor vi har planlagt at leje en bil. Men vi er usikre på om vores datter på 20 år også må køre den? Umildbart ser det ud til at ekstra chauffør også skal være fyldt 25 år.

  Mvh Mette Thomsen

  1. @ Mette

   De fleste pakker med Ung Chauffør starter ved 21 år.

   I kan ved AutoEurope finde biler hos Hertz, hvor man kan køre den som 20 årig, men det koster 27 dollars pr. dag for en ekstra chauffør på 20 år.

 3. Hej,

  Har et praktisk spørgsmål ang. gratis ekstra chauffør i Californien.
  Vi skal på 5 ugers roadtrip i usa, vi starter med 14 dage i Florida, og flyver derefter til Las Vegas, og efter 3-4 dage der går turen til Californien (san Diego op ad kysten til San francisco).
  Kan jeg leje en bil i Las Vegas, og så sørge for at det kun er mig der kører den så længe vi er i Nevada, og så kan min kone også kører den når vi kommer til Californien. Eller gælder forsikringsreglerne for Nevada resten af turen, da den er lejet i Nevada?

  mvh. Per (og tak for meget informativt site)

  1. @ Per

   Tak for ros.

   Der er kun hvis bilen lejes/hentes i Californien, at der er gratis ekstra chauffør. Når i lejer/henter Nevada (Las Vegas), skal i betale for ekstra chauffør.

 4. Hej Rene.
  Vi tager på 3 ugers Road trip i US til sommer. Vi har booket bil gennem travlselskab i dk.
  Her oplyses det , at det ikke er nødvendigt at betale for ekstra chauffør, når man kan dokumentere at man er gift og begge underskriver lejekontragren.

  Er det noget du kan bekræfte?
  Mvh Jørgen

 5. Hej René!
  Fantastisk lækker side, med mange gode råd!
  Jeg bor pt. i USA og er ved at planlægge en lækker roadtrip langs vestkysten næste år i januar. Jeg har New Jersey License, men er kun 20. Det bliver i min fars navn vi lejer bilen, men jeg vil også gerne køre, da det er lidt nemmere at være to om. Havde umiddelbart bare tænkt at køre uden at registere det nogen steder, men efter at have læse dette opslag, kan jeg godt se det egentlig er rigtig dumt, hvis der sker noget. Så mit spørgsmål er, hvad gør vi så? Er der ingen mulighed for at blive registreret, når man er under 21?

 6. Hej Rene.

  Tak for en fantastisk hjemmeside. Det har været en herlig læsning fra start til slut.

  Mig og min kæreste står til at skulle rejse til Californien til september og har fundet en Ford Fusion igennem AutoEurope, som du har anbefalet, da vi begge er over 25 og får alle forsikringer uden selvrisiko. Dog læste jeg et punkt, som jeg studsede over under lejebetingelser. Har du læst dette før?

  “Vær venligst opmærksom på, at i overensstemmelse med de fleste biludlejere dækker forsikringen ikke skader på taget, undervognen og bilens interiør, udgifter til bugsering eller overlagte skader hhv. uagtsomhed.”

  Kan det passe at forsikringen ikke dækker skaber på taget eller undervognen, eller hvordan skal det forstås?

  Mange hilsner fra Pasha og Louise

  1. @ Pasha

   Det har jeg set. Hos autoeurope er der ekstra dækning på langt de fleste biler, noget som autoeurope er flinke til at vise i oversigten af biler, så jeres bil kan være dækket mht. vinduer og dæk og måske mere, på trods af hvad der står i lejebetingelserne.

   Her er lidt flere detaljer om, hvad der er dækket hos auto europe.

   Here are a few facts about what is generally included in the US:

   – Always Zero Excess CDW/THP
   – Always Liability insurance min. 1MIO (SLI)
   – Always UMP (underinsured motorist protection)
   – Always Unlimited mileage
   – Offers with Dollar, Thrifty and Hertz: include Glass, tires, roof and underside coverage
   – Offers with: Alamo and National: include Glass and tires

   Special offers:

   – Gold Rate: includes the first tank of fuel and three additional drivers
   – GPS-Rate: includes GPS
   – Super Gold Rate: includes the first tank of fuel, three additional drivers and GPS
   – Young Driver Rate: all Budget offers and Alamo offers with special Sipp-Code for Young Driver

 7. Hej

  Vi tager til Californien i August i 3 uger, og jeg sidder og skal finde en udlejnings bil, jeg er inde paa rentals car og har set en Jeep grand cheeroke ( Vi er tre den skulle vidste være stor nok 🙂
  Mit spoergsmaal er da jeg kigger er der 3 forskellige priser standard, en med GPS, og en med fuld service extra chauffoere!
  Hvad jeg har laest paa dine sider er det egentlig lige meget at tage pakken med ekstra chauffoere da dette altid er inkl.?

  Mange hilsner

  Marianne

  Ps super side der had hjulpet os rigtig meget !!

  1. @ Marianne

   Tak for ros.

   I Californien er det gratis at få ekstra chauffører inkluderet i lejen, så længe i er over 25 år.

   Så som du skriver, kan det ikke betale sig at købe en pakke hvor disse ting er inkluderet. Det eneste ekstra i skal betale ved afhentning er så en tankfuld benzin.

   1. Hej Igen
    Tak for dit svar!

    Hvorfor skriver de har de saa dette tilbud med ekstra chauffoer?

    Mange hilsner

    Marianne

    ps ideer til et godt billigt hotel/motel i San Francisco?

    1. @ Marianne

     Det har jeg forklaret i artiklen ovenfor.

     Har ingen input til motel. Skal det være centralt, så koster det typisk, men kæder som Days Inn, Motel 6 m.fl., som er kendt for en billigere pris, er også at finde nogenlunde centralt i SF.

 8. Hej Rene

  Jeg rejser til USA d. 18. august sammen med en kørestolsbruger og 3 andre hjælpere. Vi vil gerne leje en bil, når vi kommer derover og har haft kontakt til flere forskellige udlejningsfirmaer, men synes det er svært at finde den rigtige bil.
  Her er nogle fakta om vores tur:
  Vi flyver d. 18. august til Los Angeles og skal flyve hjem fra Miami d. 15. november, hvilket vil sige at vi har 89 dage i USA.
  Vi har brug for en forholdsvis stor bil, da vi har tre stole med og altså har brug for meget baggageplads. Kørestolsbrugeren kan godt sidde på et almindeligt sæde, så vi har bare brug for 5 sæder i bilen.
  Vi er to på 26 år og to på 24 år (hvoraf den ene fylder 25, mens vi er afsted), som alle fire gerne skal have mulighed for at køre bilen.

  Jeg har to spørgsmål:
  Har du nogle gode råd til hvilke biler/udlejningsfirmaer vi skal gå efter?
  Derudover bliver det rigtig dyrt, hvis vi skal betale ekstra for hver chauffør. Jeg har læst det du har skrevet om, at der ikke er de samme regler i Californien, hvilket jo er en fordel for os. Skal vi, hvis vi fx bestiller bil gennem rentalcars.com, bare oplyse en chauffør og først skrive de resterende chauffører på, når vi er ved udlejningsfirmaet i Californien?

  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh. Lene

  1. @ Lene

   Hvis jeg læser dit spørgsmål rigtigt, så skal i have tre kørestole med og i er fem personer i alt.

   Det er en udfording, for selv foldet sammen vil de tre stole fylde en del – og er ikke så fleksible som ex. en sportstaske.

   I skal minimum om i en GMC Yukon XL eller en 12 personers van. Den første kan i ikke finde på listen når i søger, men den anden dukker nogle gange op.

   Der er to store udgifter forbundet med jeres leje. Den ene er ekstra chauffør. Her er det ganske vist gratis i Californien, men kun for personer som er fyldt 25 år.
   Da i er en som er 24 år på hele turen, så er det (med lidt hurtig hovedregning) 89 dage x 25 dollars x valutakurs = 12.500 kr.

   Dertil kommer et envejsgebyr, da i lejer i Cali og afleverer i Florida. Jeg har hørt det ned til 250-350 dollars for en kyst-til-kyst tur, men det var tre uger. Dette er en meget længere tur og flere dage, så I skal nok minimum regne med de 350 dollars (2000 kr.)

   En sidste ting vedr. billeje, som ikke koster, er langtidsleje. Når man lejer bil ud over 28 dage, så skal kontrakten fornyes. Det skal som udgangspunkt ske hvor i henter bilen, men i kan godt lave aftaler om at gøre det undervejs. Ikke noget der bør tage lang tid når det gøres, men noget i skal være opmærksom på.

   Hvad angår den person der fylder 25 år undervejs, så er der ingen vej udenom at betale på den ene eller anden måde. Vælger i at skrive ham på fra start, så er det 25 dollars pr. dag indtil han fylder 25 år.
   Alternativet er, at vente med at tilføje ham til kontrakten indtil i skal forny og han er 25 år. Om i slipper gratis der ved jeg ikke, da i nok ikke længere er i Californien (men bilen er lejet der). Gør i ikke, så regn med 10 dollars pr. dag.

   Da du ikke kan finde info om dette online, så er mit bedst bud at ringe til udlejningssiderne. Hvorvidt de sider jeg anbefaler kan hjælpe ved jeg ikke. De er kun mellemmænd og kender nok ikke så meget til komplicerede sammensætninger som denne. Men til gengæld er de billige. I skal nok regne med at komme til at betale 10.000 kr. ekstra for grundlejen af bil, hvis i vil leje 89 dage direkte hos Hertz eller lign. (men de kan nok bedre finde og garanterer en løsning for jer som vil fungerer).

   1. Tusind tak for dit hurtige svar. Det var rigtig brugbart, og vi har arbejdet videre med det 🙂

 9. Hej Rene,

  Tak for en super god hjemmeside!

  Vi er to piger som skal til USA i 3 uger, når jeg søger på biler inde på autoeurope, så kan vi leje en Dodge Caliber to dørs til ca. 3000,- fra d. 29 oktober til 16 november – Er denne pris korrekt eller kommer der nogle ekstra gebyrer på? Synes bare det lyder uhyre billigt, så vi tænker selvfølgelig om der lige pludselig kommer en masse gebyrer eller noget andet på oveni den pris.
  På forhånd tak!

  Mvh
  Katja

  1. @ Katja

   Tak for ros.

   Det er den fulde pris du skal betale. Der tilkommer ikke flere ting, medmindre du vælger at tilkøbe noget ved afhentning.

   Hvis i ikkehar valgt en pakke hvor føste tank er inkluderet, skal i betale for den ved afhentning (men skal så afleverer bilen med tom tank – så det går lige op).

 10. Hej:

  Jeg vil gerne bestille en rejse til Miami og leje bil der for at køre til the Florida Keys.

  Jeg er 50 år og min søn er 18 år.

  Kan min søn blive medchauffør, når han kun er 18? – Alt hvad der står om “unge chauffører” omhandler chauffører der er mellem 21 og 25 år.

  Venlig hilsen

  Sukey Brown

 11. Hej 🙂
  Allerførst super god side du har fået smækket sammen her!
  Min kæreste og jeg tager til USA i midten af august og 10 uger frem. Vi er lidt hug på at leje et mobilhome til vores roadtrip som nok kommer til at være de 5- 6 uger. Har du nogen erfaring med selskaber og om det kan gøres med nogenlunde økonomi når man kun er 2 om at dele udgifterne? Havde tænkt at vi i hvert fald kommer til at spare en del overnatninger.

  Vh Nanna

  1. Hej Nanna

   I skal leje et mobilhome fordi det er den måde i ønsker at holde jeres ferie/roadtrip. og ikke for at spare penge, for i sidste ende kan det meget nemt blive dyrere!!
   Nu ved jeg ikke hvor i usa i skal hen, men i kan sagtens bo på umærkede moteller/hoteller til 300 – 700 kr. pr. nat. Husk at i mange steder også skal betale 100-400 kr. for at overnatte i jeres mobilhome. Dertil kommer den væsentlige dyrere lejeudgift, samt dobbelt så stor benzin udgift.
   Jeg ved ikke hvor langt i skal køre.. men kørekomforten er ikke god i et mobilhome i forhold til i en god SUV. Tallerkener mm. kan meget nemt stå og larme når man køre.
   Hvis i har planer om at besøge større byer kan den være svær at parkere og skal i på bjergkørsel kan dette også være en prøve nogle steder.

   Fordelene er så at i ikke skal pakke jeres ting sammen.. altid kan holde ind og lave lidt mad osv.
   Men man når også langt med en køletaske i bilen 🙂

   Husk at mange af de amerikanske “campingpladser” ikke må forveksles med de danske/svenske. Mange er mere eller mindre en kæmpe parkeringsplads.
   Der kan være fordele i nationalparkerne med et mobilhome da man nemmere kan bo midt i naturen.. men der er som regel også hytter mm.

   Dette er ikke for at overtale jer til ikke at leje et mobilhome, men blot oplyse at det ikke nødvendigvis er billigere.. tværtimod… og det giver nogle fordele og ulemper.

   God tur.

   1. Hej
    jeg vil lige give lidt info, som måske trækker lidt den anden vej 😉

    Vi var afsted i 8 uger sidste sommer – mor, far og tre børn på 8, 10 og 13.
    Vi synes RV/motorhome er en fed måde at rejse. De fleste campingpladser vi boede på var rigtig høj standard, og der var god plads, ligesom alle pladser har grill og borde bænke sæt

    Andre fordele er, at du ikke skal leve i en kuffert – du pakker ud én gang, og så er du kørende.
    De klirrende tallerkener kan du undgå ved at købe noget “mellemlæg” den første gang, du handler ind – køkkenrulle kan såmænd også gøre det.

    En anden KÆMPE fordel er maden. Du kan selv lave meget mad – dels for at spare lidt – men undervurdér ikke det at få et ordentligt måltid morgenmad – pandekager, dognuts og toastbrød kan godt slå en dansk mave ud ;9

    Noget vi også vægter højt er aftenerne på campingpladsen. Det at sidde udenfor RV’en, spise hjemmebrændt grillmad, drikke lidt kold Budweiser og nyde aftenen og natten – det er klasse – mod at skulle sidde på et motelværelse lige ud til motorvejen.

    Ja, det er dyrt at leje – ja, det er dyrere i benzin og ja, det er lidt sværere at komme rundt. til gengæld får man så alle de ovennævnte fordele – plus at, når I kun er 2, så skal I jo kun leje et af de små mobilhomes, og de kan altså køres uden problemer.

    Helt sikkert – der er også charme ved at brumme rundt i en fed, stor amerikanerbil – men det kommer an på, hvad man er til, og hvilket temperament man har – vi ville ikke undvære aftenenerne udenfor RV’en.

    Prøv at tjekke siden http://www.motorhomebookers.com – de sammenligner priser på RVs fra flere selskaber.

    Og så God tur! Uanset om det så ender med bil eller RV – USA er fantastisk!!
    Betina

    1. Super at høre en anden mening 🙂 men det bekræfter jo også store dele af det jeg beskrev før.. nemlig at man ikke skal vælge RV for økonomiens skyld, men fordi det er den måde man ønsker at holde ferie på.
     Da vi sidst var afsted boede vi på mange moteller/hoteller som bestemt ikke var ud til nogen motorvej, der var stole og lille bord uden foran og mange steder var der også grill til gratis afbenyttelse.
     Ligeledes var der Ok morgenmad… brød, havregryn, havregrød, conflakes, mælk, pålæg mm. så ville ikke lave det meget anderledes hvis jeg selv skulle købe ind til det. (der kan dog også kun være dognuts og kaffe nogen steder)
     Men igen.. kommer helt an på hvad man er til… Vi elsker rent sengetøj hver dag.. få redt din seng og ordnet værelset.. nye tørre håndklæder osv. osv.
     Husk der også er forskel på om man rejser med flere børn eller om man rejser alene… for klart der er meget mere at spare ved at lave mad selv med 3 børn end hvis man bare er 2 voksne.. Så gider jeg ihvertfald ikke stå ret meget med opvask, madlavning, rengøring, oprydning mm. Jeg er jo på Ferie 🙂
     Men der er masser af steder du kan bo på moteller/Hoteller hvor du kan have køkken og selv lave mad… det kan dog sjældent gøre meget billigere end at købe det ude.
     Sidst men ikke mindst sætter jeg også pris på mit eget badeværelse med god plads og eget bad… hader fælles bade på campingpladser. Men igen hvem er man og hvad er man til 🙂
     Men jeg håber du kan bruge alle de råd til noget Nanna.
     God tur.. og giv gerne lige en melding om hvad i vælger.

     1. Jeg kan ikke være mere enig, Morten – hver sin smag og hurra for det 😉
      Nu må vi håbe, du kan bruge vores meninger til noget Nanna 😉

      Betina

     2. Hej Morten og Betina,

      Tusind tak for jeres gode svar. havde slet ikke regnet med at få så god og konstruktiv tilbagemeldning 🙂
      Vi skal rejse til rigtig mange forskellige storbyer. Min største bekymring er den store udgift der ligger i dels lejen og benzin. Min kæreste har prøvet begge dele ( bil og mobilhome) og han er ret hug på mobilhome. Jeg kunne forestille mig at vi indgår et kompromis der betyder at vi rejser i mobilhome noget af vejen og derefter i en SUV fx.
      Men tak for tilbagemelding, skide fedt!

 12. Hej René
  Jeg skal på road trip til sommer (start San Fran.) med to andre, men de vil ikke være der til at afhente bilen.
  Mit spørgsmål lyder på om det er nødvendigt at de er der, eller om jeg blot kan medbringe kopier af deres pas/kørekort og andre nødvendige papirer.
  Nogle erfaringer?
  Mvh Jacob

  1. @ Jacob

   Personen skal være tilstede for at skrive under. Du kan ikke skrive under på andres vegne. Men I skal sikre jer at alle chauffører er registreret. Du kan forhøre dig ved afhentning hvordan I gør, men kan forestille mig i kan køre forbi et af udlejningsselskabets kontorer og ordne det.

 13. Hej,
  og tak for en fantastisk side som vi benytter os rigtig meget af
  til vores tur til californien i maj

  Jeg har lige et spørgsmål om lilleje, Vi er to som skal afsted og har tænkt os at leje en
  Jeep Grand Cherokee og nu har vi set på prisen de sidste 4 uger og den er bare steget fra 4004kr til nu næsten 4800 kr er der nogen regl om hvor når det er bedst at slå til ?

  Vi har set den på auto europa via din side og skal vi tegne nogen forsikring ved siden af?
  og hvad med vejhjælp ?

  Vi se den 7/3 og vi glæder os meget til at høre alle dine guldkorn

  1. Hej Claus
   Nu skriver du ikke noget om hvor længe i skal være væk, hvilken/hvilke lufthavne i skal lande og flyve hjem fra.. så det er svært at svare på om prisen er rimelig eller ej!!!
   Men hvis i fx bestiller gennem Ebiludlejning som Rene også linker til her så har de prisgaranti… så hvis i finder noget der er billigere på deres eller andre dansk sproget sider inden i skal af sted, så matcher de prisen.
   Jeg har selv benyttet mig af dette tidligere.

  2. Medmindre i vil forsikre jer imod tab af nøgler, skiftning af hjul, løbe tør for brændstof og lign. så skal i ikke tegne ekstra forsikringer hvis i booker gennem de sider som Rene linker til her.

   1. Hej Morten

    Det er fra og til San francisco og i 20 dage i maj vi har søgt på alle de sider Rene linker til og prisen er gået op på dem alle :-/

    Jeg tænker nu mere på mekanisk fejl på bilen og ikke så meget på at køre tør for benzin:-)

    1. Hvis det er mekanisk fejl på bilen, en ulykke eller lign. så er det med i den forsikring der følger med i standard pakken.

    2. Hej Claus.

     Hvornår skal I afsted? Vi rejser også til og fra SF. Lander d. 5/5 og rejser hjem d. 29/5 🙂
     Vi har lejet en Ford Escape (eller lign.) til 4.800 kr. for 22 eller 21 lejedage. Så kan da godt være vi er blevet snydt, men vi syntes det var en udemærket pris på daværende tidspunkt 🙂

     Mvh. Louise

     1. hej

      Jeg kan se den jeep vi går efter er steget igen nu til lidt over 5000 kr 🙁

      Godt jeg fik booket den igår til 4500 kr fik det lidt billiger end på nettet ved at ringe til dem 🙂

      Vi rejser den 1/5 og flyver hjem den 24/5 og har lejet bilen fra den 4/5 så 20 dage.

      Nu mangler vi bare lige finde et hotel i San Francisco til de første dage 🙂

      Hvor skal i bo Louise?

      Mvh Claus

     2. Hej.

      Så kommer vi lige præcis ikke til at krydse veje.
      Jeg lurede også lige priserne på links’ne på denne side. Og tror vi har givet en ok pris. 🙂

      Vi har booket Coventry Motor Inn. Det ligger på Lombard St. i gå afstand fra Fishermans Wharf.
      3 nætter til ca. 1.900 kr. for et vær. med king size seng.

      Vi bestilte på hotels.com og krydstjekkede først med tripadvisor. Meget få dårlige anmeldelser og ingen klamme billeder fra besøgende. De plejer nu nok at offentliggøre det, hvis der er noget ulækkert at komme efter.
      Ser ikke ud til at de har ledige værelser på hotels.com. Men tjek deres egen hjemmeside (http://www.coventrymotorinn.com/). Der ser det ud til at de stadig har værelser.

      Mvh. Louise

    3. @ Claus

     Priserne varierer som med alt andet. Handler om udbud og efterspørgsel. Her kan du se en oversigt over billeje priser over året. Igen kun et fingerpeg, men et par hundrede fra eller til bør ikke ødelægge dit budget.

     Som Morten skriver, så dækker forsikringen hvis der er mekanisk fejl på bilen. Du kan dog risikerer at betale for bugsering, hvis du går i stå i vejkanten. Dækning for det forsøger de at sælge når du afhenter, men jeg har aldrig benyttet mig af det. Til gengæld har jeg byttet bil 3 gange uden problemer (service lamper tændt og kunne selv kære ind og bytte).

  3. @ Claus

   Du kan se et overblik over priser i løbet af et år: Billig billeje i USA. De udvikler sig med udbud og efterspørgsel, men i det samlede regnestykke for ferien er 800 kr. ikke meget hvis i vil have den oplevelse med.

   Dog er en Jeep Grand Cherokee rigelig stor til to personer. I kan fint være i en mindre SUV og også sagtens være i en Ford Taurus eller Ford Fusion sedan bil.

   Alle lovpligtige forsikringer er inkluderet i prisen.

   Vejhjælp er ting som hjælp til punktering, løbet tør for benzin eller mistet nøglen. Tekniske fejl er i dækket for og i kan uden problemer selv kører ind og skifte bil hvis servicelamper begynder at lyse. Hvis i ikke kan komme videre et sted fra, så kan der være en udgift til bugsering, som i også kan købe jer til, men jeg har aldrig benyttet mig af de ekstra forsikringer.

   1. Hej. Lige en sidebemærkning om den ekstra forsikring.
    Vi har nogle venner som kørte turen fra Orlando til Miami, og af en eller anden grund kørte de tør for benzin undervejs på en øde vej midt i ingenting.
    De havde tegnet den ekstra forsikring, men kunne ikke få hjælp til at få noget benzin. De ringede flere gange til det selskab som skulle hjælpe, men om det var sprogvanskeligheder eller hvad som var årsag til det ved jeg ikke. De var rigtig gode til spansk, men ikke ret gode til engelsk. Så det er måske forskellen mellem dansk/engelsk vs spansk/engelsk, som var årsag til den manglende hjælp.
    Nu er det ikke sådan at jeg fraråder at tegne den ekstra forsikring, men foretag en grundig vurdering om det er nødvendig.
    Personligt har jeg aldrig haft behovet for at bruge den, og har vist kun tegnet den en af de allerførste gange jeg var i usa.
    Og vær opmærksom på at folkene ved udlejningsselskaberne meget gerne vil sælge ekstra ting. De er sikkert provisionslønnede.
    Men det er ikke noget større problem, da de er flinke og høflige.
    God tur.
    mvh
    Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada