Billige overnatninger på roadtrip 2023

Billige overnatninger er stadig mulige at finde. Her er et kig på mine overnatninger på en roadtrip i CA og OR i 2023.

Billig men ikke dårlig overnatning

Billig er ikke lig med dårlig. Som du kan se nedenfor, så var der ikke noget decideret dårligt eller skræmmende ved mine overnatninger, på trods af, at de var billige.
På denne roadtrip i september 2023, havde jeg bevidst valgt at overnatte billigt på de fleste af overnatningerne på en to ugers tur i Californien og Oregon.

Mine 14 overnatninger kostede 761 kr. i gennemsnit. Den dyreste kostede 1084 kr. Den billigste overnatning kostede 585 kr.

Jeg har overnattet flere hundrede gange rundt om i hele USA og har boet billigere end på denne tur. Overnatningerne til denne tur blev valgt ud fra pris. Om det var Days Inn, Super 8, Knights Inn eller et Motel 6, var ikke så vigtigt.

Overnatning hvis du kører elbil

En vigtig detaljer i forbindelse med valg af overnatning på denne roadtrip, var placeringen af opladere til elbil. Denne roadtrip foregik nemlig i en Tesla Model Y elbil. Kravet var ikke en oplader på motellets p-plads, men mere muligheden for opladning i bestemte byer.

En fuld opladning tager 1,5-2 timer (og det var der sjældent brug for), så fint med en lader et sted i byen, og overnatning et andet sted. På den måde kunne jeg vælge den billigste som første prioritet. Jeg kunne måske have fundet noget billigere i en anden by, men så var det ikke sikkert jeg kunne få turen til at passe i forhold til opladning.

Overnatning bestilt gennem Hotels.com

Alle mine overnatninger er booket gennem Hotels.com. Jeg benytter Hotels, da jeg for hver 10. overnatning, får et værdibevis på gennemsnittet af de 10 seneste overnatninger (en gratis overnatning). På denne 3 ugers roadtrip, optjente jeg 2 gratis overnatninger.

Overnatning ved San Francisco Lufthavn

Jeg landede om aftenen i San Francisco og havde min lejebil kl 21:30. Det vidste jeg på forhånd, så havde booket et hotel tæt ved lufthavnen. Det billigste hotel som lå godt, var The Bayshore Hotel.

Pris for 2 personer, 9. sep. 2023: 822 kr.

Book på Hotels.com.

Jeg glemte at tage billeder af dette sted, så billedet her er fra hotellets hjemmeside.

Overnatning tæt på Yosemite National Park

Overnatning i eller ved Nationalparker koster lidt mere, end du ellers kan finde dem til på din roadtrip. Det hjælper dog at rejse lidt uden for sæson, som ex. september. Jeg havde valgt denne overnatning på The Oakhurst Inn fordi det var tæt ved Yosemite National park, var billigt og Oakhurst har en Tesla Supercharger.

Pris for 2 personer, 10. sep. 2023: 1084 kr.
Moregenmad inkluderet.

Book på Hotels.com.

Overnatning ved Topaz Lake

Denne overnatning var af typen “hvor langt kan jeg vi køre på en dag”. Men i mit tilfælde skulle der også være en lademulighed. Topaz Lodge var optimal. Lå perfekt på ruten, havde overnatning til en fornuftig pris, der var et lille casino (da jeg var krydset ind i Nevada) og så havde stedet en tesla Supercharger.

Pris for 2 personer, 11. sep. 2023: 1030 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i turens mindste værelse

Mt. Shasta skulle have været mere end blot en overnatning, men ting tog lidt længere tid end forventet (på trods af, at jeg har god erfaring med roadtrips). Jeg overnattede på Monte Bianco Inn, et lille ikke-kæde sted midt i byen. Det skulle vise sig at være turens mindste værelse, men stadig bedre end nogle af de andre steder jeg boede.

Pris for 2 personer, 12. sep. 2023: 702 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning på et Super 8 motel

I Bend, OR overnattede jeg på et Super 8 motel tæt ved en Tesla Supercharger. Jeg skulle teste rækkevidde på min elbil dagen efter, så valgte at bo tæt på en oplader, og så tage en Uber til downtown Bend (3 km).

Pris for 2 personer, 13. sep. 2023: 695 kr.
Morgenmad inkluderet.

Book på Hotels.com.

Overnatning på et Motel 6

Den billigste overnatning på denne roadtrip, var et Motel 6 i Ontario, Oregon. Havde oprindeligt tænkt på at overnatte i Boise, Idaho denne dag, men Ontario var billigere og lå bedre i forhold til den rute jeg havde udset mig. Ontario lå lige præcis i en anden tidszone – en Aden ting du akt huske at tage højde for, hvis din roadtrip rute går meget øst/vest.

Pris for 2 personer, 14. sep. 2023: 585 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning på turens mest slidte motel

Jeg overnattede på et Knights Inn i Baker City. Jeg ville se nærmere på byen, så valgte at bo downtown, selvom der var en billigere mulighed ude ved motorvejen. Knights Inn var fint, men det mest slidte motel på denne tur. Værelset fjelde dog ikke noget og både lugtede og så rent ud.

Pris for 2 personer, 15. sep. 2023: 673 kr.
Morgenmad inkluderet.

Book på Hotels.com.

Overnatning på endnu et Motel 6

Fokus var gode, billige overnatninger, så oplagt at vælge et Motel 6 igen. Denne gang i byen The Dalles ved Columbia River på statsgrænsen til Washington. Byen var desværre lige lille nok til at have Ubers, så mit valg i udkanten af byen betød lidt brug af bentøjet for at se nærmere på byen.

Pris for 2 personer, 16. sep. 2023: 609 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i staten Washington

Jeg havde alle mine overnatninger i Californien eller Oregon på denne roadtrip, på nær to: den ene i Nevada og den anden i Washington. I Washington faldt valget på et Motel 6 i byen Kelso, der lå godt i forhold til vulkanen Mt. St. Helens. Desværre var vejen ind til vulkanen lukket, så det besøg må blive en anden gang.

Pris for 2 personer, 17. sep. 2023: 638 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning ved vandet

Der ventede en del overnatninger på vej ned af Stillehavskysten. Jeg startede ud med en helt perfekt en i byen Seaside på en Best Western hotel. Det lå i første række til vandet, og det betaler man lidt ekstra for.

Pris for 2 personer, 18. sep. 2023: 921 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i Newport, Oregon

Der er rig mulighed for at bruge mange penge på at bo i vandkanten når du er på roadtrip langs Oregons kyst. Er strand og bølger ikke første prioritet, er der ofte billige overnatninger i 3. 4. eller 5. række. Det var hvor mit Econo Lodge lå i Newport.

Pris for 2 personer, 19. sep. 2023: 665 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i Brookings, Oregon

Sidste overnatning i Oregon var på Blue Coast Inn & Suites i Brookings. Et fint ikke-kæde hotel i klassisk stil, hvor du kan parkerer lige uden for døren. En ting jeg elsker ved de gamle moteller på en roadtrip.

Pris for 2 personer, 20. sep. 2023: 675 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i Eureka, Californien

Eureka er en af mange must-see byer i Californien. Jeg boede derfor centralt, for at kunne gå rundt downtown. Den billigste mulighed var et Travelodge tæt på den gamle bymidte.

Pris for 2 personer, 21. sep. 2023: 735 kr.

Book på Hotels.com.

Overnatning i Fort Bragg, Californien

Min sidste overnatning langs kysten i Californien, og nu officielt på Highway 1, var i Fort Bragg. Igen prioriterede jeg must-see bymidte frem for udsigt til vand og strand og overnattede på Omeo Suites.

Pris for 2 personer, 22. sep. 2023: 821 kr.

Book på Hotels.com.

Hundredevis af overnatninger

Jeg har ikke det præcise tal, men har nok overnattet 500 gange i USA of Canada. Størstedelen har været på billige moteller som dem ovenfor. Jeg har dog også boet på en række af forskellige hoteller til en del højere priser. Er der storbyer på dit roadtrip program, kommer du nok ikke udenom overnatninger der er knap så billige. Du har måske kigget på hotelpriser i New York eller San Francisco og næsten givet op på en roadtrip. Men lad dig ikke slå ud. Du skal måske kun bruge 2-3 af de dyre overnatninger. Resten af din roadtrip kan du ofte finde billige overnatningssteder som ovenfor.

Info om overnatning i USA og Canada

Overnatning på din roadtrip fåes i forskellige typer og prisklasser. Der er også generelle og praktiske ting du med fordel kan sætte dig ind i, inden du booker din første overnatning og tager på roadtrip. Følg linket og find svar på alt det om overnatning du søger.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

El Cosmico campingplads i Marfa

Kontrol, kunst og kultur ventede mig på turen fra New Mexico til Marfa i Texas, hvor jeg havde booket en campingvogn på El Cosmico for natten.

2 Comments

 1. Hvor mange af disse overnatninger bookede du på forhånd? Jeg læste i en af dine andre artikler at du har for vane at booke 1-3 overnatninger forud. Gjorde det sig gældende her? Tak.

  1. @ Laura

   Det var en blanding. Flere end normalt booket på forhånd, fordi det var i elbil.

   De første fem var booket på forhånd, da det var første gang i elbil, så skulle lige være sikker på rækkevidde og ladning mm. De første tre ville jeg have booket på forhånd under alle omstændigheder, da det var den første efter landing og to tæt ved nationalpark. Dernæst var Bend, Ontario, Baker City og The Dalles også booket på forhånd.

   Hvis du kender din rute (har nogle fix punkter du ved du vil besøge mm.) så vil jeg anbefale at booke alle dem ind du kan på forhånd. Der er som regel ikke megen prisforskel med den type moteller jeg havde på denne tur. Så om du har bestilt to uger (eller mere) eller to dage før, så ændre det ikke så meget i budgettet.

   Den sidste del af denne tur blev booket på farten da den gik igennem mindre populære områder/byer (Kelso, Seaside, Newport, Brookings, Eureka, Fort Bragg) og var ikke 100% fastlagt på forhånd.

   Skal du køre den klassiske rute eller et andet område hvor du kommer igennem mange populære byer og nationalparker/attraktioner, vil jeg anbefale at booke på forhånd. Gerne inden du tager afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada