Billeje i Florida

Billeje i Florida er lige så let og billig at finde som i resten af USA. Florida besøges hvert år af rigtig mange turister og Orlando er verdens største marked for biludlejning. Jeg har lejet bil i Miami og Orlando og oplevet Florida i mange forskellige udlejningsbiler.

Billeje i Florida

Billeje i Florida er ikke anderledes end i resten af USA. Dig er det milde klima oplagt til en cabriolet – eller skal du skille dig ud på Ocean Drive i Miami – kan du leje en sportsvogn.
Jeg har lejet bil i Florid fem gange og mere end 45 gange i alt i USA. Jeg har benyttet følgende sider til at finde billeje i Florida:

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

Mine lejebiler i Florida

2006:
Min første billeje i Florida var teknisk set ikke lejet i Florida, men i Atlanta. Det var en model der ikke længere findes, Chrysler Sebring Cabriolet. Da jeg nåede til Florida og Miami, byttede jeg dog min Chrysler ud med en anden lejebil i nogle dage.
I Miami lejede jeg en Ford Mustang Shelby GT-H til turen ned til Key West og retur. Der er som regel billig billeje i Florida, men en speciel bil som en Shelby GT-H (lavet i begrænset antal) kostede en del mere end ellers.

2011: Fløj til Miami. Havde lejet en specialbil til de første par dage i Miami. En Chevrolet Camaro SS cabriolet.
Den skiftede jeg ud til en anden cabriolet til turen ned til Key West. Det var en Chrysler 200 cabriolet. En model du ikke længere får når du lejer bil i USA og Canada.

2015: Fløj til Miami. Havde lejet en cabriolet. Kunne vælge mellem en Ford Mustang og Chevrolet Camaro. Valgte Ford Mustang cabriolet.
Afleverede bilen i Ft. Lauderdale. Her hentede jeg en uge senere en ny lejebil. Igen en cabriolet, men kunne ikke vælge. Fik en Chevrolet Camaro.
Afleverede den i Miami.
Når du lejer i en by i Florida og afleverer den i en anden i samme stat, så tilkommer der ikke envejsgebyr. Her kan du læse mere om envejsgebyr på din billeje i USA.

2017: Fløj til Orlando. Havde lejet en SUV som jeg hentede og afleverede i Orlando lufthavn. Det var en Chevrolet Equinox.
Her kan du læse alle detaljerne om billeje i Orlando.

2018: Fløj til Miami. Havde lejet en SUV som jeg hentede i Miami lufthavn. Det var en Hyundai Tucson.
Her kan du læse alle detaljerne om billeje i Miami.

Billeje i Orlando

Orlando er verdens største lejebils marked. Det skyldes det høje antal turister som hvert år ankommer. Selvom mange af de store forlystelser ligger samlet i Orlando og Disney endda har en gratis shuttle bus mellem lufthavnen og forlystelsesparken, så lejer rigtig mange en bil i Orlando. Mange ting er bare nemmere med en lejebil og rigtig mange kombinere et besøg i forlystelsesparkerne med en lille roadtrip rundt i Florida og omegn. Her kan du læse mere om billeje i Orlando.

Lej en Tesla til din roadtrip

Tesla og elbiler er mulige at leje på flere destinationer i USA. Tesla er det primære mærke, der udbydes af Hertz. Andre mærker introduceres løbende, bl.a. Polestar, som også dukker op i søgeresultaterne. Det er muligt at leje Tesla modellerne 3 og Y. Model 3 er en midsize personbil og Model Y er en SUV. Find detaljer og priseksempler via linket.

Info om billeje i USA og Canada

Billeje til din roadtrip i USA og Canada er nemt at håndtere selv. Jeg har samlet den nødvendige information, om alt det du skal være opmærksom på inden du lejer. Den information, samt link til billige biludlejningssider, finder du via linket.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

29 Comments

 1. Hej René
  Fantastisk side du har her.
  Skal til marts 2024 leje bil 12 dage fra Miami.
  For 12 år siden havde jeg bestilt en Mustang Cab. (or semilar) De 2 eneste biler de havde i den store kælder / udlevering var begge Misubishi cab., på størelse med en Colt. IKKE SEMILAR.
  Tror du man kan “hjælpe” Avis eller/og dem i kælderen, med at finde en rigtig semilar, hvis man vifter med nogle sedler?
  mvh Leif

 2. Hej Rene vi har lejet en premium car ved Alamo miami lufthavn (gennem dit link) . Det hedder crystler 200 eller lignende. Men er nysgerrig hvad der eller er i deres flåde af premium biler i Miami . Kan ikke finde det på nettet . Ved du det ? Eller hvor man kan se det henne Evt.

   1. Så crystler er slet ikke med ? Eller mener du foruden crystler 200? Tak for en god side

 3. Hej Rene

  tusind tak for mange nyttige informationer. jeg ville lige høre om du kender forskel på de forskellige bureauer som rentalcars.com benytter.. Budget f.eks. har fået meget blandede anmeldelser, de er til gengæld de billigste især på envejsgebyr

 4. Hej Rene
  super informativ side 😉
  men jeg søger efter et svar jeg ikke rigtig har set herinde, er der specielle regler ang. kørekort i forhold til 12-15 personers bil mini(bus)??

  Mvh Christian

  1. @ Christian

   Du kan, på dit b-kørekort, fint leje minibus op til 15 personer.

   Her har jeg svaret på et ligende spørgsmål: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/comment-page-1/#comment-25131
   Jeg ved flere har lejet 12-15 personers minibus efterfølgende og ikke har haft problemer.

   Her kan du se mere om bilstørrelser. Vær speciel opmærksom på manglende bagageplads i 15 personers bil: https://www.renefrederiksen.dk/storrelse-pa-lejebil-usa-og-canada/

   1. Super godt… ????????
    Jeg har nu godt nok også lastbil og hænger kort..
    men det kunne jo godt være at reglerne var lidt ligesom herhjemme med Pers.. plus fører osv
    Men tak for info igen Rene
    Vi skal bruge 2 biler en 7er og en anden stor som i 12-15pers… vi er 15 der skal afsted til Feb
    Og så napper vi en 12er (15) til 8 personer plus bagage

 5. Hej Rene,

  Super flot side du har udarbejdet her.

  Jeg vil høre om det bedst kan betale sig at finde en bil via de links du anbefaler og så derigennem tilkøb ekstra chauffør og en tank benzin (aflevere tom).
  Eller vente til man henter sin udlejningsbil og derefter tilkøbe ovenstående?

  Ville du ligeledes have noget imod at uddybe for mig hvad et Sunpass helt præcis går ud på? (Vi skal til Florida i oktober.)

  Håber du nyder din igangværende tur. Vi følger med på Facebook.

  Med venlig hilsen
  Rie

  1. @ Rie

   Det kan bedst betale sig, at leje en bil med Ung Chauffør inkluderet.
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

   Et sunpass er ligesom en bro-bizz. Der er mange betalingsveje i Florida og man betaler med den. De fleste steder er det hele automatisk, så man skal have et sunpass, ellers trækkes man også et admin fee pr. gang man kører betalingsvej. Man har dimsen i bilen, og trækkes for udgiften på sit kreditkort.

   Man kan leje et sunpass med bilen (tilkøbes). Det afregnes forskelligt hos udlejningsfirmaerne.

   Nogle betaler man et lille beløb for leje af sunpass + forbrug. Andre betaler man et vis beløb pr. dag, hvor forbrug er inkluderet.

   I kan også selv købe et sunpass i en butik (de findes overalt, bla. hos CVS Pharmacy og Wallgreens etc. og koster vist 5 dollars)) og så indsætte penge på den via en app.

 6. Hej 🙂

  Min kæreste og jeg skal 14 dage til florida her den 30 dec. og vi har et par spørgsmål til dig, da vi ikke har kunne finde svar andre steder, så håber at du vil hjælpe.

  Først. ang Sunpass, vi har lejet bil i 9 dage igennem dollar, men har hørt at de tager 10 dollars om dagen for deres Sunpass, så kan det bedre betale sig at købe en selv og fylde penge på og hvordan foregår det lige? kan man købe dem i lufthavnen, så den kan bruges med det samme?
  vi skal både køre rundt i miami, op til orlando og ned til Key west i de dage vi har bil.

  Også skal vi på krydstogt, som sejler fra miami, kan det så betale sig at betale det mere for at aflevere bilen nær havnen eller aflevere den i lufthavnen? tænker der må kører busser fra lufthavnen til havnen, men har ikke kunne finde svar på det.

  Håber du vil hjælpe os 🙂

  Mvh Lea og Christian ..

  1. @ Lea

   Et sunpass koster 5 dollars i håndkøb, og så kan i fylde penge på via mobil (så i skal have adgang til wifi eller have et us-sim kort i for at aktiverer sunpass).

   I kan købe et sunpass flere steder, bl.a i CVS eller Wahlgrens, som der er masser af. Der er dog mig bekendt ikke nogen i lufthavnen, men de ligger tæt på, ex. https://goo.gl/maps/PQpZqyCVXeM2

   Sunpass i håndkøb findes i to udgaver. En engangs version som koster 5 dollars, og en version som kan flyttes fra bil til bil som koster 20 dollars.

   I Florida er der ikke envejsgebyr på billeje, så i kan fint leje i lufthavn og afleverer ved havnen. Gjorde jeg selv for nogle uger siden, hvor jeg lejede i MIA og afleverede i Port Everglades. Og igen i Port Everglades da jeg kom tilbage med krydstogt og kørte ned til Miami.
   Fra biludlejningsstedet ved havnen, er der shuttlebus som kører ned til skibet – og igen når man kommer retur.

  2. Mange tak for svar og de gode råd 🙂

   Jeg valgte at bestille igennem Budget i stedet for. Men bare LIGE for at være helt sikker: alle forskringer man har brug for er med når man bestiller bilen?

   Mvh Lea og glædelig jul 🙂

 7. Hej Rene

  Det her er nok den bedste rejseside jeg nogensinde er stødt på. Så tusind tak for dit kæmpe arbejde med at dele din viden.

  Jeg er i gang med at arrangere næste års tur til USA for mig og min kæreste. Planen er nogenlunde lagt, : 7 dage samlet i NY og Washington DC, hvorefter vi lejer en bil og drager mod syd langs kysten. Vi skulle gerne endnu ud med Miami og så flyve hjem fra Fort Lauderdale.

  Som jeg kan læse mig til, så har du også trang til at køre i lidt lækre biler. Jeg har kigget lidt på de links du har lagt op og Auto Europe har en Ford Mustang Convertible el. lign. til 4700,- fra d.19/8-2/9. Men er det “dumt”/spild at leje sådan en svend for hele turen fra Washington og for resten af ferien. Eller skal man evt. overveje at leje en familiebil fra Washington-Fort Lauderdale og så bare leje en Convertible et par dage i Miami, så man kan komme til Key West med stil?

  Min tanke er at man måske kan blive træt af at køre de lange distancer, samt den nok bruger lidt mere brændstof (men det er jo billigere end herhjemme). Har brug for lidt hjælp.

  Pft. Kasper

  1. @ Kasper

   Tak for ros.

   Det er ikke dumt at have en cabriolet hele vejen. Mellem NYC og DC er der nok ikke så megen grund til at køre med taget nede (mest motorvej), men resten af turen er oplagt.

   Grunden til i skal vælge cabrioleten fra start, er at der er envejsgebyr på billeje som hentes et sted og afleveres et andet. Hvis i bytter bil undervejs, skal i betale to gange gebyr. Her kan du se mere om envejsgebyr.

   Det er ikke enderledes at køre cabrioleten end almindelige biler. Er vejret ikke til det, kører i med taget oppe.

   Hvad angår benzinforbrug, så er den ikke dårlig. Har selv ligget på 12 km/l i en Ford Mustang Cabriolet. Her kan du se mere om benzinøkonomien i en Ford Mustang Cabriolet.

   1. Hej Rene

    Planen er også at vi bare tager toget fra NYC til DC og først i DC lejer en bil. Kan nemlig ikke helt se en grund til at skulle have en bil stående inde i byen når vi bare skal gå rundt eller køre segway 🙂

    Tanken var også at vi ville have en familiebil hele vejen til lufthavnen og så leje en Mustang eller anden sportsvogn et par dage hvor den bliver afleveret samme sted.
    Kender du til chancen for at få en Ford Mustang hos Auto Europe? Jeg vil blive så ærgelig hvis man ender ud med en kedelig Mazda eller Crysler.

     1. Tak for alle de gode råd René

      Efter jeg har brugt nogen timer på dine billeje links, så synes jeg at have fundet ud af en tendens. Det virker ikke til at være muligt at leje en Convertible hvis man samtidig vil have envejsleje. De forsvinder simpelthen fra søgesiden så snart man forsøger at vælge en anden “drop-off” destination.
      Er det generelt at udlejerne gerne vil beholde de eftertragtede cabriolet’er i deres område?

     2. @ Kasper

      Det er korrekt.

      På vestkysten kan du (næsten) vælge og vrage – også ved envejsleje, men det er anderledes på østkysten. Ville selv i cabriolet fra Chicago til LA for nogle år siden (Route 66) men kunne ikke leje cabriolet i Chicago til aflevering i LA.

      Afhentning og aflevering samme sted er ikke et problem. Men steder som NYC og Chicago m.fl. har færre cabrioleter, da der er vinter i de områder, så ikke en bil der er efterspørgelse på året rundt som på vestkysten og i Florida.

 8. Hej René
  Jeg har også et spørgsmål vedr. nødvendigheden af et sunpass. Vi skal til Florida i 18 dage hvor vi skal køre rundt – dog er køreturerne mest for at bruge os fra A til B. Vil du da anbefale os et sunpass eller lign.?
  Vh. Kirsten

  1. @ Kirsten

   I Florida vil i blive oplyst om toll roads når i henter bil, fordi der er mange af dem. Jeg vil tage imod og benytte. Selvom i kun skal korte ture, og vil holde jer på ikke-betalingsveje, så skal der kun en enkelt forkert-kørsel til, før i ender på en betalingsvej som i ikke kan komme af, før i har passeret et kontrolsted.

   Kører i igennem uden SunPass kommer der typisk 20-25 dollar på i admin gebyr (pr. gang). Det overstiger hurtigt det max beløb i betaler for at benytte SunPass.

  2. Vi var i Florida i november 2014 og brugte en lejebil i de 14 dage vi var på roadtrip.

   Vi valgte at takke ja til Sun Pass da vi afhentede vores lejebil. Helt ærligt, så vidste vi på tidspunktet hvor vi takkede ja til Sun Pass, ikke om det var en god idé eller ej, sådan rent økonomisk. Vi betalte $71 og kunne så frit afbenytte alle veje på vores rute. Vi prøvede ikke at handle om prisen eller noget, så ved ikke om man kunne have fået en skarpere pris.

   Vi endte med at være rigtig glade for at have købt det!
   1) Man kører bare lige igennem alle ‘Tolls’ under fanen “Sun Pass”. Aldrig ventetid, kø eller start/stop.
   2) Aldrig bøvl med småpenge eller kreditkort.
   3) Vigtigst af alt – ingen stress og ingen tvivl om “må vi kører her?!” og ingen uheldige efterregninger.

   Jeg aner ikke om det havde været billigere bare at betale ved de forskellige ‘tolls’, men vi valgte frihed og færre bekymringer/bøvl over et par dollars 🙂

  3. Ang sunpass kan det sagtens betale sig at købe sin egen transponder i stedet for at bruge de forskellige udlejeres løsning.
   F.eks ved budget.com koster deres sunpass løsning 3.95 dollars om dagen . ( oveni kommer selve vejafgiften )
   Hvis du skal være længere tid i florida, kan det sagtens betale sig at købe sin egen. Prisen ligger på 19.95 dollars , og så kan du tanke den op online.

   Sidste år brugte jeg 89.5 dollars på sunpass gebyr for 22 dage. I år har jeg brugt 20. og så tager du den selvfølgelig bare med hjem igen, og bruger den næste gang du kommer forbi florida

 9. kære rene Frederiksen

  Jeg har via din hjemmeside lejet en bil i 14 dage i marts. Udbyderen er Cartrawler. Jeg ønsker måske at annullere ordren, da jeg i Trust Pilot er blevet advaret om dette firma.
  Hvordan kan jeg evt. annullere den ordre? Det er umuligt at finde ders mailadresse. (samme problem er beskrevet i Trust Pilot)

  Er det klogt at tegne en kaskoforsikring, udover de forsikringer, der er med i prisen.

  Med venlig hilsen
  Per Bøgh

  1. @ Per

   Hvis du har gennemført bookingen og modtaget bekræftelsen, så finder du telefonnummer og andet i bekræftelsen under Kundeservice.

   Du kan ringe til dem på nummer: +353 23 8883011
   Eller gå ind på en kundeservice side: http://www.cartrawlersupport.com/booking/lookup

   Jeg er pt. i USA i en bil lejet via CarTrawler. Husk på, at det ikke er CarTrawler du skal hente bilen hos, men det selskab der oplyses i din bekræftelse. Så så snart du har lavet din booking og du ikke har nogle ændringer mm. så ligger den hos udlejningsselskabet som du skal hente bilen hos.

   Jeg skulle hente min hos AVIS og både booking hos CarTrawler og udlevering hos AVIS gik uden problemer.

   Jeg kender godt til truspilot og andre review sites. Problemet er blot, at hvis jeg lyttede til dem, så kom jeg aldrig afsted, for der findes dårlige anmeldelser af alle og alt, inkl. AVIS, som jeg lige har hentet bil hos. Jeg har gjort mine egne erfaringer gennem mere end tyve gange at leje bil i USA og har aldrig oplevet problemer der gør, at jeg vil fraråde andre at benytte de sider jeg gør.

   Hvad angår ekstra forsikring, så er det meste inklusiv. Afhængig af hvilken side du benytter, så kan der være mere eller mindre inkluderet – men alle lovpligtige er inklusiv. Jeg har aldrig købt ekstra forsikring, men det er en smagssag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »