Anderledes overnatninger i USA og Canada

På en typisk tre ugers roadtrip, vil du overnatte 12-15 forskellige steder undervejs. Selvom moteller og hoteller er fine, så flyder de hurtigt ind i hinanden og fremstår ikke som noget specielt fra din roadtrip.

Lav dine overnatninger om til oplevelser.

Det kan du gøre noget ved og vælge overnatninger undervejs der er en oplevelse i sig selv.

Siden 2010 har jeg på mine roadtrips prøvet at finde en overnatning som stikker ud fra mængden. Det er der kommet mange uforglemmelige oplevelser ud af.

Det er ikke nødvendigvis et dyrt eller luksuriøst sted, men lige så meget beliggenheden og muligheden for at opleve USA og Canada på en anderledes måde, end blot en overnatning på et motel nær en afkørsel på en Interstate.

Nedenfor er link til nogle af de mest anderledes og alternative overnatninger jeg har haft på mine roadtrips i USA og Canada.

Out’n’about Treehouse Treesort, Oregon

I en skøn blanding af Lord of The Rings og Endor (der hvor Ewoks i Star Wars bor), kan du trække dig tilbage til et idyllisk lokation i Oregons skove. Der er forskellige muligheder for overnatning, men fælles for dem er, at de er unikke.
Stedet har flere forkskellige træhytter, bygget over jorden. De mest specielle er træhytter er bygget højt oppe i trætoppene og kan kun nåes via gangbroer bygget mellem trætoppene.

Her kan du se mere om min overnatning i trætoppene i Oregon.

Terlingua Ranch Retreat, Texas

Meget få steder i USA kan du komme så langt væk fra alting, som du kan i Texas. Helt nede syd på, ved den mexicanske grænse, ligger Terlingua, tæt ved Big Bend National Park.
Et godt stykke ude af en lang øde landevej har en håndfuld beboere indrettet sig i RV’s og en variation af huse hvor de lever off-the-grid.
Der er langt mellem naboerne og 36 km til den nærmeste civilisation (tankstation) og 125 km til den nærmeste by. Flere af husene i området kan lejes, og jeg nød stilheden i et af dem i påsken 2011.

Her kan du se mere om min overnatning på Terlingua Ranch Retreat.

Hotel Royal i New Orleans, Louisiana

Skal du opleve New Orleans på klassisk vis, er du nødt til at overnatte i French Quater. Bourbon Street er den kendte gade i new Orleans, men med alt den festivitas gaden har fra tidligt til sent, er den ikke optimal at bo i. Men du behøver ikke flytte længere væk end ud i parallel- eller sidegaderne for at finde ro, og en masse unikke overnatningsmuligheder. Flere af dem har alle de klassiske elementer du forbinder med New Orleans og the French Quater.

Her kan du se mere om min overnatning på Royal Hotel i French Quater i New Orleans.

Wigwam Motel på Route 66

Der er mange unikke og ikoniske overnatninger på Route 66, men få kommer i nærheden af Wigwam Motel i Holbrook, Arizona. Det skulle dog lige være et lignende motel i San Bernadino – også på Route 66.
Men det der har gjort disse wigwams ekstra kendte på ny, er deres fremstilling i filmen Cars. Her er det dog kegler i stedet for wigwams, men idéen er taget fra den virkelig verdens wigwam motels.
Værelserne ser måske ikke ud af meget udefra, men de er fint rummelige og endda med to dobbeltsenge som i et almindelig moreltværelse.

Her kan du se mere om min overnatning i Wigwam Motel på Route 66.

AirBnb lejlighed i Toronto, Canada

Med AirBnb og lignende muligheder, får du en unik mulighed for at komme endnu tættere på de lokale. Ved at bo til leje privat kan du få en anden rytme i dit ophold, and når du bor på hotel.
Jeg boede på 38. etage i en ejendom i Toronto, og bare det at dele en elevator med ejendommens beboere i stedet for andre rejsende/turister, sætter en anden kulør på end dagligdag. At have et fuldt udstyret hjem som base åbner også op for en mere fleksibel hverdag hvad angår komme og gå, samt madlavning.

Her kan du se mere om min overnatning i en AirBnb lejlighed i Toronto, Canada.

Lajitas Spa & Golf Resort, Texas

Du kan ikke andet end blive positivt overrasket når du ankommer til Lajitas Resort. På turen herned, kommer du 125 km væk fra nærmeste rigtige by og når du kommer helt herud, er Lajitas ikke hvad man forventer.
Lajitas er også meget mere end et Resort. Stedet fungerer nærmest som en lille by, og stedet er også lige så stort som en mindre by. Udover at bo i nogle helt specielle omgivelser, har Lajitas også en masse spændende aktiviteter til rådighed. Jeg har kørt ATV, været på ridetur og ud at skyde to tre gange på mine besøg.

Her kan du se mere om min overnatning og ophold på Lajitas Spa & Golf Resort.

Grand Canyon Caverns Suite på Route 66

Det mest specielle overnatningssted jeg har prøvet i USA er 65 meter under jorden i Grand Canyon Caverns Suite. Det er en af de største dry caves i verden og udover at være en turistattraktion, er det også et beskyttelsesrum til 2.000 personer i tilfælde af atomkrig.
Midt i et af de største rum i grotten, er der bygget et komplet motelværelse uden vægge og loft og er hvor du kan overnatte i komplet stilhed og mørke.
Jeg kan berolige dig med, at grotten er så tør at dyr ikke kan overleve dernede, så der er ingen kryb som kommer og overrasker dig om natten.

Her kan du se mere om min overnatning i Grand Canyon Caverns, 65 meter under jorden i Arizona.

Chisos Mountains i Big Bend National Park

Du kan overnatte inde i mange af de amerikanske nationalparker, men få er så idyllisk og speciel som i Big Bend.
Big Bend National Park ligger meget isoleret i Texas, nede ved den mexicanske grænse. Hernede er der langt til alting og du skal også køre en hel del, for at komme ind til Chisos Mountains.
Stedet er omkranset af bjerge hele vejen rundt, med kun en åbning i bjergene mod vest, hvor du kan nyde solnedgangen.
Fordi stedet ligger langt fra alting, er der risiko for at strømmen forsvinder fra tid til anden. Der er ikke TV på værelserne, men et tv med indbygget dvd kan lejes i receptionen, hvis man vil se en film.

Her kan du se mere om min overnatning inde midt i Big Bend National Park og Chisos Mountains.

Gode overnatninger i USA er ikke dyre

Langt de fleste overnatninger på en tre ugers roadtrip, behøver ikke være mere end et motelværelse. Det er et stop for natten, inden turen går videre.
Det betyder ikke det er en dårlig overnatning. Rigtig mange moteller er superfine – grænsende til hotel kvalitet – og koster ikke alverden.
I 2013 noterede jeg alle detaljer ned omkring mine overnatninger. På min tre ugers tur, boede jeg 16 forskellige steder med en samlet gennemsnitspris på 111 dollars.
Her kan du se alle detaljer om mine overnatninger, billeder fra stederne og ikke mindst priser. Som du kan se af listen, så ville det have været muligt at komme under 100 dollars pr. overnatning. Og du kan komme endnu længere ned i pris, hvis du planlægger lidt mere på forhånd. Flere steder kan du nemt finde moteller i prislaget 40-65 dollars.

Hvornår skal du bestille overnatninger til din roadtrip i USA og Canada?

Overnatninger som dem ovenfor, er alle bestilt i god tid hjemmefra. De har været en del af planlægningen og i nogle tilfælde er ruten lagt, så det passede med overnatningen og den dato der var til at få.

Generelt er det nemt at finde overnatning når du er på roadtrip. Så snart du er udenfor storbyerne er der mange muligheder for overnatninger i langt de fleste byer – ofte koncentreret omkring interstate til- og frakørsler.
Jeg har tit holdt ind på et motel sidst på dagen og købt et værelse. Stedet har ikke været vigtigt, det var blot så langt jeg gad køre den dag.

I Storbyerne og i/ved nationalparkerne er det en god idé at bestille overnatning på forhånd (ofte før afrejse). I nogle nationalparker, skal du endda være ude i god tid. Yosemite i højsæsonen er super populær og ex. Labour Day Weekend kan være booket helt op i god tid.

De fleste overnatninger på mine roadtrips bestilles løbende. Den første (eller de første par stykker) har jeg styr på inden afrejse. Når jeg først er på farten, så booker jeg typisk 2-3 dage frem. Når jeg først er i gang med min roadtrip, er det nemmere at bedømme hvor langt man gider køre eller om der er nogle ændringer til ruten.
Det er som regel ikke et problem, når blot der er nogle hjørnesten i rutens udformning, overnatninger der er booket eller oplevelser på bestemte dage, så turen ikke løber af sporet.

Info om overnatning i USA og Canada

Overnatning på din roadtrip fåes i forskellige typer og prisklasser. Der er også generelle og praktiske ting du med fordel kan sætte dig ind i, inden du booker din første overnatning og tager på roadtrip. Følg linket og find svar på alt det om overnatning du søger.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Vores suite på THE Hotel i Las Vegas

70 kvm, stue med sofagruppe og lænestol, arbejdsplads, stor fladskærm, soveværelse med to dobbeltsenge, stort klædeskab og TV, marmor badeværelse, tv på badeværelset mm.

Terlingua Ranch Retreat i Texas

Terlingua Ranch Retreat er ikke mindre end en perle ude midt i ingenting. Og så er der en spetakulær udsigt fra det udendørs brusebad hvor du kan stå uden bekymring om naboer.

2 Comments

 1. Hej
  Skal man være opmærksom på noget specielt, hvis man vælger at bo i Airbnb lejligheder i LA. Tænker på om der kommer ekstra regning for f.eks. rengøring og om man kan risikere at stå uden lejlighed når man ankommer, f.eks. fordi lejeren har udlejet til andre eller andet man skal være opmærksom på.

  1. @ Connie

   Der kommer ikke ekstra for rengøring. Det er inkluderet i pris. Selvfølgelig vil der komme ekstra, hvis i har svinet ekstr, men ved almindeligt brug, er der ikke noget at bekymrer jer om.

   I de fleste tilfælde er der grundige instruktioner til, hvad i selv skal sørge for af rengøring (bære affald ud, fylde opvaskemaskine mm.).

   Når i booker på airbnb, så læs anmeldelser af værterne. Her vil det fremgå, hvis de har for vane at aflyse din booking. Har jeg aldrig selv oplevet, da jeg netop læser disse før jeg booker.

   Her kan du se de oplevelser jeg har skrevet om vedr. airbnb: https://www.renefrederiksen.dk/tag/airbnb/

   Her kan du læse om overnatning generelt: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/overnatning-usa/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada