Farvel til lækre Lajitas Resort

Onsdag sagde jeg farvel efter to dage i Lajitas Spa & Golf Resort. Det var anden gang jeg boede der og synes det er et utrolig lækkert sted.

Det var under min research til turen i påsken 2010 at jeg fandt frem til stedet. Det ligger ude midt i ingenting lige ved den mexicanske grænse. Nærmeste by, Presidio, mod vest ligger 80 km væk (også den nærmeste grænseovergang) og mod øst er der 60 km til ind til Big Bend National Park.

Da jeg ankom sidste år var jeg ikke sikker på jeg var kommet til det rigtige sted. Jeg havde godt bestilt på forhånd og alt det der, men det meste af stedet er bygget op som en by (hvor hotellet ligger som en del af en gade) så da jeg kom så ledte jeg efter et seperat hotel og kørte faktisk først igennem byen for jeg troede ikke det var der. Men det var det.
Gaden hvori hotellet ligger er bygget op som handelsgade hvor der er butikker i under etagen og hotelværelser på overetagen. Der er også overnatning i forskellige bygninger rundt om i byen, men den billigste overnatning finder man i hotellet.
Det er ikke motel-billigt og alt udenoms koster, men nu er det også et resort. Jeg betalte 178 dollars pr. nat plus tax. Det er 10 dollars mere end sidste år, men fordi jeg bestilte to overnatninger så fik jeg en kredit på 100 dollars som jeg kunne bruge i restauranten, baren, giftshoppen, til aktiviteter mm. Det er uden tvivl et resultat af krisen og der var da heller ikke fyldt op på stedet på trods af, at det var påske. Jeg endte med at bruge de fleste af mine på mad og drikke, så alt i alt good value for money.

Stedet byder på en række aktiviteter som jeg tidligere har skrevet om.
2010 – ATV tour og Cowboy Action Shooting
2011 – Trail Ride og lerdueskydning
Der er også spa og pool på stedet (som jeg ikke har benyttet mig af). Og så er der en golfbane som jeg desværre heller ikke har fået prøvet. Orkede det simpelthen ikke denne gang når der var så varmt.

Resortet driver også en Camping og RV plads, et Equestrian Center og byens General Store. Det var da jeg var inde i den sidste år det gik op for mig, at alle arbejdede for “the man”, for her havde de ansate samme uniform/navneskilt på, som de havde på resortet.

Der er ikke nogen billeder af værelset fra 2011 turen. Det var et magen til 2010 som du kan se en film af, ved at følge linket over og se hvad en overnatning i USA koster.

Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Andre roadtrip oplevelser:

5 Comments

 1. Hej René!
  Vi er et par på 72 og 74, som gerne vil leje bil i USA, men jeg synes jeg har læst alt du har skrevet. Og kan ikke finde svar.
  Hvor meget skal man betale ekstra, fordi vi har den alder vi har?
  Venligst Gunse

  1. @ Gunhild

   Jeg har forhørt mig hos en af de sider jeg anbefaler og der burde ikke være nogle problemer med jeres alder.

   Informationerne på diverse udlejningssider kunne være bedre, men har fået et svar på mail som forklarer det lidt bedre.

   Når i har fundet en bil og nået frem til hvor i skal indtaste navn mm. (inden i betaler) skal I også oplyse alder på lejer.

   Her er der et lille ! ikon hvor du kan finde følgende info:
   age_rental_car

   Når der ikke fremgår noget ekstra af prisen i ser inden i betaler – eller hvis der ikke er noget ekstra på den bekræftelse i ser efter betaling, så skal i ikke betale ekstra.

   Disse regler kan varierer lidt fra selskab til selskab og skal ike udelukke det også kan ændre sig lidt fra stat til stat.

   Billedet her er fra en søgning i Los Angeles, CA foretaget via Auto Europe.

   Jeg tjekkede fire udlejningsselskaber – Budget, Thrifty, Dollar, AVIS – og de havde alle 85 år som max alder.

 2. Hej Rene
  Vi er ved at planlægge en tur fra New york til Miami.
  Vi er blevet i tvivl ang. resort fees .Det ser ud til at de er kommet på næsten alle pænere hoteller.
  Jeg har hørt at de mange steder fungere som en vaucher i bar/restaurant eller spa. Er der nogen regler/love ang dette?
  Bla. i Key West for jeg denne besked:
  Du vil blive bedt om at betale følgende på overnatningsstedet:

  Hotelgebyr: USD 40.00 pr. indkvartering, pr. nat
  Skal vi så ligge 200 USD oven i prisen, hvis vi er 5 personer i en suite?

  Jeg håber du kan hjælpe med svar. Vi skal være afsted i 21 dage og jeg kan se at at de løbe op, hvis det er mellem 20-60 USD pr. overnatning.

  Med venlig hilsen
  Kristian

  1. @ Kristian

   Resort Fees er en finurlig størrelse, men ikke noget at være bekymret for. De hedder ikke resort fee alle steder. De kaldes også hotelgebyr, energiafgift mm.
   Resort Fees er mere udbredt i bestemte byer/områder og på jeres tur ned at østkysten vil det primært være i Florida i støder på dem.
   De findes også andre steder, men der er masser af alternativer uden resort fees.
   I New York er det langt fra alle hoteller der har resort fee. Boede selv i Brooklyn på mine sidste to besøg og skulle ikke betale resort fee, men du finder også hoteller på Manhattan uden.
   Så snart I er ude af New York, vil det kun være specifikke resorts hvor i vil opleve resort fees. De almindelige hoteller og moteller du benytter på en roadtrip har ikke resort fees.

   Florida er en anden lige. Her er et resort fee mere reglen end undtagelsen. Specielt i Orlando og ved Fort Lauderdale og Miami + Key West.

   Et resort fee er pr. værelse pr. nat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada